Charakterizovanie problemu (Samsung)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
maRRt
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Charakterizovanie problemu (Samsung)

Príspevok od používateľa maRRt »

Zdravím, nevedel by mi niekto pomôcť s tým, čo by som mal napísať SAMSUNGu?

Kúpil som si ultrabook značky Samsung približne pred 2 mesiacmi a už stihol byť 2 mesiace v servise na reklamácii.
Ultrabook značky samsung je od kúpy nepoužiteľný a sú na ňom hneď 2 vady. Uznali len druhú reklamáciu a vymenili základnú dosku, ktorá vydávala divný zvuk ale daný zvuk aj napriek uznanej reklamácii pretrváva, je to vážne neznesiteľný zvuk ale to nie je hlavným problémom, hlavný problém je ešte o niečo väčší.

Hlavný problém:
a) V prípade, že je ultrabook v kľude a nevykonáva sa na ňom nič (nenapojený v adaptéry), tak je procesor vyťažený maximálne na 10% ale akonáhle sa nápoji na adaptér a nič sa na ňom nerobí/je v kľude, tak je procesor vyťažený približne na neuveriteľných minimálne 40% až 70% --> ale to podľa servisu (ktorý spolupracuje zo samsungom) nie je žiadny problém, lebo ma to vôbec NEOBMEDZUJE.

b) V prípade, že sa na danom ultrabooku spustí VIDEO (alebo hocičo iné napr. hra, prehliadač...) a ultrabook nie je na adaptéry, tak procesor je vyťažený maximálne na 60% a všetko ide ako by malo isť ale akonáhle sa ultrabook napojí na adaptér, tak je procesor vyťažený MINIMÁLNE na 98% ale ani to mu zďaleka nestačí a v tomto prípade, pri prehrávaní videa sa video zasekne, po prípade seká a štvorčekuje (= je úplne nepozeratelné), takže mu ani 100% procesora nestačí a che viac. --> podla servisu (ktorý spolupracuje zo samsungom) "Hardvérové vybavenie nemusí plne zvládať niektoré zložitejšie aplikácie" takže podla nich je napríklad prehrávanie videa "zložitejšia aplikácia" ale smutné je, že túto "zložitejšiu" funkciu ultrabook značky samsung plne zvláda, ak sa nenabíja.

Toto by som im mohol napísať alebo navrhujete niečo lepšie?:
...V prípade, že je ultrabook zapojený do adaptéru a je nabíjaní cez adaptér,tak procesor sa niekoľkonásobne (aj o 80%) viac využíva a s toho vyplýva, že daný ultrabook je v čase nabíjania úplne nepoužiteľný...

Vopred ďakujem za rady :)
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Charakterizovanie problemu (Samsung)

Príspevok od používateľa Lukkas »

Ak vobec ti tu dosku vymenili, daj im opat to ze "piska" + ten tvoj text co si napisal. Ak vyriesia to piskanie vyriesia aj tento problem ;) A ak sa ti da. A je zo spodu nejaky otvor na RAM Alebo tak, zober si centrofixu a sprav si bodku na zakladnu dosku. Aspon uvidis ci ju naozaj vymenili.
dobi235
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dobi235 »

daj to este 2 krat reklamovat a pokial viem tak po 3. reklamacii toho isteho problemu mozes ziadat vratenie penazi a kupis iny ;)
maRRt
Medium Expert
Medium Expert

až po 3. UZNANEJ reklamácii sa vracajú peniaze, že? ale nikdy nemám záruku, že mi zase uznajú ten zvuk, lebo pri prvej reklamácii bol taký istý ''divný zvuk'' a tam to neuznali a už sa s nimi nechcem naťahovať a píšem rovno samsungu.
Inak vlastne ja som ten ultrabook používal tak 6 hodín po kúpe, potom som ho hneď reklamoval a bol mesiac na reklamácii a hneď v ten deň, keď sa mi vrátil z reklamácie som ho dal na novú (na druhú reklamáciu), lebo opravili veľké ho*** a potom som zase mesiac čakal a zase to neopravili. Samsung by sa mal hanbiť, už si od nich nič okrem mobilu nekúpim...

Mal by som jednu otázku ešte...
Je normálne, že podla tabuliek 3DMark 11 by mal mať tento ultrabook cez 3DMark 11 minimalne 638 bodov, ale ultrabook má:
A) So zapojením v adaptéri pri nabíjaní nešiel zmerať ani po opakovanom skúšaní a neustále som bol odkazovaný na PODPORU benchmarkového programu 3DMark s výkonom 0 bodov. (+nekonečne dlhý chybový LOG po par sekundách lagov, sekania a zamrznutia počas benchmarkového testu)
B) Bez zapojenia v adaptéri (na baterku) išiel zmerať bez chýb. Výkon 263 bodov, ktorý ale prislúcha výkonu podľa benchmarkového programu 3DMark 11 slabšiemu kancelárskemu počítaču :D

A) Výkon podla 3DMark 11 je počas nabíjania 0 bodov ---> online výsledok: http://www.3dmark.com/3dm/1602043 + Better than 0% of all results :D
B) Výkon podla 3DMark 11 je chodu na baterku 263 bodov ---> online výsledok: http://www.3dmark.com/3dm/1602263 + Better than 0% of all results :D :D
Minimálny výkon, ktorý by mal tento ultrabook značky samsung mať je minimálne 638 bodov

A ešte dodám perličku na záver a to:
V servise (ktorý schválil samsung) to ešte nastavili aby mi to prehrávalo čo najlepšie videá vo vysokej kvalite :D
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

A kde si to vlastne kupil?
maRRt
Medium Expert
Medium Expert

V kamennej predajni PLANEO Elektro, lebo mali lepsiu cenu o par € ako internetove obchody :/

Najviac ma stve, ze som zaplatil za nieco, co som este vobec nepouzival a stale mam s tym len natahovacky a vyriesenie problemu v nedohladne.
Samsung neodpisal od pondelka, v predajni a ani v servise mi nepomozu, cele zle... neviem co robit
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

jak ze nepomozu v predajni? vsak to daj zasa na reklamaciu, dokladuj pred nimi blocek s datumom kupy, potom doklad z prvej reklamacie cize datum z toho isteho dna, potom dokladuj vydaj tovaru z reklamacie a zaroven doklad z podania druhej reklamacie, cize ten isty den ako vydaj tovaru z reklamacie a proste im povedz ze si ten nb pouzival od kupy spred 2 a pol mesiaca dokopy par hodin a nic neopravili
zase neverim ze tam pracuju taky ... ze ta proste nepochopia
:)
predajna s tym vacsinou nema nic, pozru, ak mas narok tak prevezmu a posielaju servisu
zo servisu pride vyrobok, precitaju vyjadrenie servisu a volaju ti, nic viac s tym nemaju, cize nevidim dovod preco by ti to oni ako predajna nemali vziat 3x
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

tak choď tam ešte raz, presne povedz, že laptop na baterke pracuje svižne, a pekne, akonáhle sa zapojí nabíjačka začne sekať a rapídne sa zníži výkon, čo nie je v poriadku, trvaj na tom nech presne toto napíše do papierov, kľudne keď budeš aj nad ním stáť kým to píše, že máš nárok na reklamáciu tak nech nevymýšľa...

druhá vec, pozri si power management (schéma napájania asi) v control panels, je možné, že ju máš nastavenú naopak, že pri zapojenej nabíjačke sa podtaktuje procesor a pri baterke sa práve vracia na plné hodnoty
hoď sem screen z toho power managementu
Prílohy
pwrmngmnt.png
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ach planeo :) Nehovorim ze zle ale je mi zle z tychto velkych retazcov... robia vsetko pre maximalny zisk, tj ten tovar tam stoji za prd. Nizsia sarza, proste menej kvality ako keby si to kupil od poriadneho predajcu. Priklad jedneho retazcu nebudem ho menovat, prisla pani ze chce opravit notebook(presne po zaruke), tak vravim si fajn, spravim. Spravil som ale pred odovzdavanim sa pytam ci uz bol niekedy na reklamacii alebo tak. A ona ze nie toto je prvy krat co bol vobec rozobraty, ale to ze blomba bola uz 3-krat prelepena to bolo v poriadku. "ako novy" ;)

tj ako s televizormi, kupte si lacny z takehoto retazca za 300e a kupte si od mensieho predajcu za 400e(mozno aj v retazci take maju ale neverim) Rozdiel? za 300e je odporucena doba pustenia denne 3 hodiny, pri 400e napr 6 hodin. To vam nikto nepovie ;) To potom aby si kazdy kto si kupi "menej kvalitny televizor" ho hned rozobral a popridaval chladenia atd aby to vydrzalo dlhsie, na com samozrejme usetrili... A tomu komu nestaci 6 hod nech si kupi hotelovu verziu tam su dvojnasobne sumy ale dvojnasobna kvalita ;)

K tomu ntb, mal som podobny Lenovo, jeden den islo na plny kotol, druhy den ani slak! Ledva sa pustil a takto nonstop fungoval. Rozobral som, precistil som, prezrel som vsetko ok a on pravdepodobne padol, alebo tak nejak, spravila sa mikroprasklinka v doske v nejakej vrstve a to bol dovod, vymenili dosku a vsetko slapalo ako malo.
Napísať odpoveď