Android alebo WP?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
laforez
Light Professional
Light Professional

Re: Android alebo WP?

Príspevok od používateľa laforez »

To s tym nedotykovym gestom som nejako nepochopil. Ja dviham telefonaty v aute tlacidlami na volante.
Toto je jedina vec, co mi na iphone chyba a to je nahravanie hovorov. Nahravat hovory na iphone nejde, pretoze cely proces telefonatu a prenosu zvuku ide mimo systemu. Neda sa to ani s jailbreakom (aspon sa nedalo ked som to ja riesil kedysi). Je to taky bezpecnostny prvok, pretoze nic v systeme nedokaze ten hovor nahrat, kedze to ide mimo system.
Nepochopil som ako sa ti fon odomkne sam, ked ho vytiahnes von z vrecka, to musi byt paradne bezpecne. Na iphone ked vytiahnes telefon von z vrecka nepotiahnes zhora dolu, ale z praveho dolneho rohu hore a uz mas pusteny fotak mozes nahravat.
Na iphone si tiez zmenis vidtelnost cisla, samozrejme nemas to cez widgetik :D

Ty si spominal, ze telefon vyuzivas na 100%, tak som ocakaval, ze naozaj na nom robis nejaku pracu, co na iphone nejde. Ale ty si spomenul len same blbustky. Jedina vec s ktorou suhlasim je naharavanie hovorov, to na iphone nikdy neslo a zrejme ani nepojde. Ostatne vsetko v pohode na nom spravim. Takze zrejme na telefone sa len hras a nerbis poriadnu pracu, inak by si spomenul asi ine veci. Ja napr. svojim telefonom pristupujem na NAS (data) co mam doma, ovladam cely vykurovaci system na chate, streamujem si satelit z domu cez 3G, ovladam svoje multimedialne centrum, zdielam fotky s celou rodinou a priatelkou jednym klikom, jednym klikom si pustam hdubu v celom dome cez wifi, zdielam si polohu s priatelkou a necham sa navigovat k nej, prebudzam i pocitace doma a potom ich ovladam cez 3G a mnoho dalsich...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Johnnny »

Tomu prvemu bodu som nepochopil, treti ... no, dajme tomu, ze je to dovod pre ktory si priplatit 200eur oproti napriklad Lumii 920 a ten bod uprostred ... konkurencne platformy riesia spustanie fotaku tlacidlom aj zo zamknutej obrazovky, takze tam problem nevidim. Okrem toho video a zvuk v pozadovanej kvalite robi prave Lumia :)

Inak mi to ale pridu ako trochu ... uletene priklady :)
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

laforez : skus si este raz precitat poslednu vetu v tom mojom vyčerpávajúcom prispevku . A k tomu ovladaniu, tiez ho pouzivam na takmer vsetku elektroniku doma ale chceli ste tu vediet co nedokaze iphone, tak som uviedol z toho par prikladov. .....

johnnny :neviem co si na tom nepochopil? Ale lepsie je nieco nechapat ked uz neviem co stym ze? ..ci som mal dat ako priklad, ze sa mi na adroide paci fb klient?

Uz to tu zavana ozaj flameom a priznavam ze som sa nechal strhnúť inou debatou ale chceli ste to tak. Uzivajte si každý svoj fonik, ked vam vyhovuje, mne vyhovuje ten moj dokonale a nevymenil by som ho ani za desat iných fonov a vonkocom nie s inym os. ..

Ps. A usetrite ma tych trapnym poznamok typu "dosli argumenty atd" sme vsetci ovce ktore si obhajujú svoje relativne drahe zariadenia a tam argumenty nedojdu nikomu nikdy..
Ja len nemam chut sa hadat a niekomu nieco vysvetlovat ked bude mat vždy svoju "pravdu"
Prajem príjemný den.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Myslel tym, ze sa nemusi telefonu dotykat a dokaze zdvihnut hovor. Mne ked niekto vola, poviem ci chcem zdvihnut, alebo zrusit a nemusim dat ani ruky z volantu.

Laforez: vies ze toto vsetko rovnako jednoducho dokaze aj Android, ze? Viem to, kedze vacsinu z toho robim na mojom tablete aj ja (len nepristupujem na NAS ktory doma ani nepotrebujem, ale na FTP mojho webu).

Sestrin priatel mal dlhsie HTC One a nadaval nan, lebo sa mu pokazilo (no to bola HW chyba!), tak si kupil Lumiu s WP a zo zaciatku hovoril, aky je ten system rychly.
Zaujimava vec je, ze po mesiaci ho dal segre a sebe kupil dalsi Android fon. Cim to asi len bude?
laforez
Light Professional
Light Professional

Michaelo ale ved ja som nepovedal, ze na androide to nedokazes :) To je prave to, ze dnes oba systemy dokazu snad vsetko. Ja som to napisal, ze co som si predstavoval pod slovom pracovat na telefone, nie nejaky wifget na skrytie cisla :)

Ved ja nemusim dat tiez ruky z volantu :)
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Pocul si uz nieco ako Proximity senzor? Tak prave ten spolu s android aplikacou spravia tu vec ktoru tak nechapes. Ak je v blizkosti fonu prekazka napr vnutro vrecka vypne a zamkne sa fon ked ho vyberies odomkne sa. Co je na tom malo bezpecne? Nikdy sa mi nestalo, zeby sa mi fon sam odomkol a nebodaj nieco spustilo bez mojho vedomia. .. Potiahnutim prsta po iphone uz nahravas video priamo? Ja som to totiz myslel tak, ze potiahnem a fon vtej chvili nahráva a ani nezobrazuje na displeji co je pred objektivom, len v status bare mala ikonka (bodka ze to bezi ktora sa da tiez vypnut. ) take nieco ja chcem.. Je to tak aj na iphone? Ale najlepšie spomenut nejaky trapny widget co som spomenul na konci :-) mne ale spríjemňuje uzivanie fonu a setri vela krat cas. A je takych viac.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak nejak, android fon ovladas aj tym ako ho polozis. Vola ti niekto a nechces zdvihnut? Polozis ho displejom dole a hovor sa stlmi (alebo zrusi, ako to nastavis) atd.
Ja mam android a do ineho by som ani nesiel.
laforez
Light Professional
Light Professional

Takze ked ho mas niekde polozeny a je blizko neho nejaka prekazka, tak si nysli ze je vo vrecku a sa zamkne pripadne jed ho das od toho prec tak sa odomkne? Ja chapem na akom principe to funguje, len mito nepride vobec efektivne. To s tym nahravanim ano musim este stlacit nahravanie. Taketo hracicky ma clovek pomocou tweakov cez jailbreak aj na iphone (activator), ja sa bohuzial bavkat s telefonom nehodlam. Ja taketo "ficury" nevyuzijem :)
Michaelo otocenie telefonu a stisenie mala uz moja nokia n97 :D
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Ano, asi tak to funguje a efektivne to pre mna urcite je. Mna proste uz niekedy obtazuje aj odomknutie mobilu stlacanim nejakeho tlacitka, pretoze vacsinou ho mam v takom stave, ze je vo vrecku. Ber to kludne ako moju lenivost alebo aj jednu z vyhod danneho fonu. Je mi jasne uz vopred, ako to zoberies, kedze nieco take tvoj fon nedokaze. ;-) .. Tak isto to pouzivam aj ked mam zababrane ruky, napr. ak majstrujem nieco v garazi, ci v kuchyni a zaujima ma napr. teplota v miestnosti, alebo vonku, pripadne kolko je hodin atd... . Fon lezi na stole, ja len zamavam nad nim rukov, povedzme 5-7 cm nad nim a fon sa mi odomkne. Rozsvieti sa displej, na ktorom mam vsetky spomenute údaje, naraz bez nutnosti sa ho nejak dotknúť. Ale zas dalsia zbytočná vec, ze? Asi uz čakáte, ze napíšem, že fon mi rano spravi kavu a pojde za mna do prace.
Niekomu to vsetko moze pripadať ako hluposti, ktore by (mne z jasnych dôvodov)nik z vas nepotreboval. Pre niekoho su to ale ziadane alebo prijemne veci ktore mne pracu (ktoru tu nebudem celu opisovat kedze sa bavime o funkciach ktore nedokaze iny system) s mobilom spríjemňujú, zrýchľuju a z efektivnuju. Argumenty ako zbytocne, ci neefektivne su tak hodne maleho dietata, ktore ma hracku, ktora nedokaze veci ako hracka jeho kamarata... Toto je ta volnost a moznosti tohto os, ktore som tu spominal. Vám uz ine nezostava ako sa s touto skutočnostou zmierit, alebo to oznacit za zbytočné. Kazdopadne to tam je a je to len velke plus pre android. Opakujem, žijeme v 21storoci a od veci za vela peňazí ocakavam co najviac muziky a nech to hlavne robi co chcem a aj vyzerá ako chcem. A na to sa staci s telefonom ( vhodny hw a sw=bohuzial len adndroid, pre mna) pohrat raz (nastavit a nainštalovať co treba) a pouzivat......... Dodam este, ze sucasny telefon a jeho system s aplikáciami nemam nijak upraveny ako napr. rootnutim a podobme, cize vzaruke vsetko ako ma byt.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja viem ze mala :D to je len taky jednoduchy priklad samozrejme (bez vyuzitia nejakej appky).

Podla mna je Android super, no ja sa rad hram s fonom. Ked som si kupoval prvy android, sam som hovoril, ze toto je OS urob si sam a ludia co sa nechcu s fonom bavkat, si radsej kupia symbian (samozrejme to bolo davnejsie, teraz by som povedal WP).
Napísať odpoveď