Úder po hlave
-
$HD_DaDo_Ts
Medium Expert
Úder po hlave
Príjemný deň prajem,
dnes som bol na ako už tradične chodím, na karate, a stala sa mi tam nemilá vec..
Nebol som dobre rozcvičený a tak pri boji, som dostal náhodou od súpera velmi silnú ranu do hlavy, horšie natom je, že do zadnej až strednej časti, neviem ako to miesto popísať, niesom najlepší biologik, každopádne bol to úder z hora, kedže bol od o dosť vyššieho súpera.
Rani boli 3, a súper nečakal, že čo robí, kedže bol asi aj on v strese, úderi ma fakt velmi boleli ale nepocitoval som v tej chvíli, že by som strácal vedomie.
Každopádne asi 2 hodinky nato ked som večeral, ma tak jemne bolela hlava, a bolí ma až do teraz čiže už 1 den od tej udalosti ma tak mierne zabolieva hlava, jako keby ma bolela psychycky.. ale ono to je od tej doby, ako som dostal ten úder, čiže je to fyzické.
A tak sa vás chcem spýtať, či to nemôže byť niaká porucha hlavy, alebo či mi tam niečo \"nepokazil\".
Predom vám Ďakujem..
PS: Nemal som žiadne vracačky ani bolesti očí, skrátka ma len jemne zabolieva hlava, a mne to robí strach z môjho zdravotného stavu.
dnes som bol na ako už tradične chodím, na karate, a stala sa mi tam nemilá vec..
Nebol som dobre rozcvičený a tak pri boji, som dostal náhodou od súpera velmi silnú ranu do hlavy, horšie natom je, že do zadnej až strednej časti, neviem ako to miesto popísať, niesom najlepší biologik, každopádne bol to úder z hora, kedže bol od o dosť vyššieho súpera.
Rani boli 3, a súper nečakal, že čo robí, kedže bol asi aj on v strese, úderi ma fakt velmi boleli ale nepocitoval som v tej chvíli, že by som strácal vedomie.
Každopádne asi 2 hodinky nato ked som večeral, ma tak jemne bolela hlava, a bolí ma až do teraz čiže už 1 den od tej udalosti ma tak mierne zabolieva hlava, jako keby ma bolela psychycky.. ale ono to je od tej doby, ako som dostal ten úder, čiže je to fyzické.
A tak sa vás chcem spýtať, či to nemôže byť niaká porucha hlavy, alebo či mi tam niečo \"nepokazil\".
Predom vám Ďakujem..
PS: Nemal som žiadne vracačky ani bolesti očí, skrátka ma len jemne zabolieva hlava, a mne to robí strach z môjho zdravotného stavu.
-
theBliZZard
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Úder po hlave
A co tak navstivit doktora?
nechapem ludi co sa chodia na hojko pytat veci o zdravotnom stave.. Co cakas ? Ze ti predpiseme martankov ?
Samozrejme, chod s tym k doktorovi..
Samozrejme, chod s tym k doktorovi..
-
audiotrack
VIP
kľudne to môže byť slabý otras mozgu. Zvracanie môže prísť aj na druhý deň, veď pri otrase mozgu bývaš hospitalizovaný na pozorovanie 2-3 dni. Pokiaľ to nie je vážne a nepokladáš za dôležité utekať teraz na pohotovosť, tak už počkaj do rána a choď k doktorovi. Prezre ti oči, môže ti vypísať výmenný lístok neurologovi na CT a podobne, aby sa zistilo či nemáš nejaké vážnejšie poranenia. Ale zrejme to bude už pasé ráno, a iba ti povie nech oddychuješ a prípadne nejaké tabletky od bolesti
-
$HD_DaDo_Ts
Medium Expert
Ninx - no tak napriklad ze viem, ze toto je vseobecne forum a su tu ludia ktory s tym mozu mat iste skusenosti
audiotrack - diky za radu, ja som aj pocital s tym ze pojdem k doktorovy, len som nevedel co sa tam bude diat, tak som sa najprv tu pytal, zajtra tam tak pojdem a uvidi sa
Diky za rady chlapci
audiotrack - diky za radu, ja som aj pocital s tym ze pojdem k doktorovy, len som nevedel co sa tam bude diat, tak som sa najprv tu pytal, zajtra tam tak pojdem a uvidi sa
Diky za rady chlapci
-
mirak2
Hardcore addict
jeden zo zakladnych priznakov otrasu mozgu je strata pamate a nepamatanie si incidentu... takze nemusi to byt otras mozgu, ale moze to byt x inych veci, hlava je citliva sucast tela a nezanedbal by som to na tvojom mieste. ked dostanes epilepticky zachvat, bude neskoro
-
vendo
Guru
nie vzdy pri otrase sa straca pamat, skor malokedy (a to len pri tazkom, este som nevidel aby niekto pri lahkom stratil pamat)
boliet ta hlava bude ak to je prvykrat co si do nej dostal, ak sa ti netoci, nemas zavrate, nevracias, nieje ti zle, a ta bolest je len taka "jemna" tak by sa nic vazne nemalo diat,ak mas nieco z tych priznakov tak rychlo k doktorovi
ono po vacsine sparingov ked dostanes poriadne, ta hlava bude boliet, bohuzial... neda sa cakat ze nejaku cast tela budes mlatit a ona bude fajn, ci je to hlava ci ruka, noha, brucho
boliet ta hlava bude ak to je prvykrat co si do nej dostal, ak sa ti netoci, nemas zavrate, nevracias, nieje ti zle, a ta bolest je len taka "jemna" tak by sa nic vazne nemalo diat,ak mas nieco z tych priznakov tak rychlo k doktorovi
ono po vacsine sparingov ked dostanes poriadne, ta hlava bude boliet, bohuzial... neda sa cakat ze nejaku cast tela budes mlatit a ona bude fajn, ci je to hlava ci ruka, noha, brucho
-
audiotrack
VIP
to platí iba pre otras mozgu ťažkého stupňa, a aj to nie vždy. Sú tri stupne. Ľahký, stredný a ťažký. Ja som mal otras mozgu ľahkého stupňa, nemal som ani zvracanie, ani stratu pamäte, ani zhoršenú koordinaciu ani žiadne iné príznaky okrem bolesti hlavy a teplota na 37 mi vystúpila a aj tak som musel stráviť tri noci (v podstate dva celé dni, prvú noc nerátam lebo ma prijali večer) v nemocnici na pozorovaní. Takže strata pamäte, to by musel byť už sakra ťažký otrasmirak2 napísal:jeden zo zakladnych priznakov otrasu mozgu je strata pamate a nepamatanie si incidentu... takze nemusi to byt otras mozgu, ale moze to byt x inych veci, hlava je citliva sucast tela a nezanedbal by som to na tvojom mieste. ked dostanes epilepticky zachvat, bude neskoro
Tak keď človek dostane šupy na hlavu, tak hlava môže trochu bolieť. Ak to je v takejto fázy, žiadny význam by som tomu neprikladal.
takisto ked som este trenoval vela krat som dostal velmi tvrdy uder na temeno a mna hlava bolela aj 3 dni niekedy.
Aby si nedopadol ako Bruce Lee...
nemaj strach, prejde to, po precitani tvojho prispevku som si isty, ze tvoja hlava znesie hravo aj dalsie udery...$HD_DaDo_Ts napísal:ma tak mierne zabolieva hlava, jako keby ma bolela psychycky.. ale ono to je od tej doby, ako som dostal ten úder, čiže je to fyzické.
ako to vyzera, ked ta hlava mierne zabolieva psychicky?
To uz je co za pi*ov***...mirak2 napísal:jeden zo zakladnych priznakov otrasu mozgu je strata pamate a nepamatanie si incidentu...
OP nic si z toho nerob a chod si lahnut, k doktorovi treba ist len ak by sa stav markantne zhorsil.
-
mirak2
Hardcore addict
ja som si to nevymyslel. cital som v rozhovore s nejakym neurologom, ze kedze otras mozgu sa da lahko predstierat, tak je vela spekulantov, akurat vacsina je hlupa a nepozna priznaky, tak si veselo nabehnu k lekarovi, povedia, ze si buchli hlavu, maju bolesti, zavraty, zvracanie a asi otras mozgu a ked sa lekar opyta na pamat, tak vsetko v pohode. lekari sa podla toho orientuju a poslu takeho cloveka do riti. tiez ale asi zalezi od lekara
http://www.slovenskypacient.sk/clanok/5 ... neprerazis
http://www.slovenskypacient.sk/clanok/5 ... neprerazis
bezvedomie, amnézia na úraz, nauzea, vracanie, zmätenosť, závraty, spavosť, malátnosť, poruchy koncentrácie, dvojité videnie, nervozita, spomalené reakcie, poruchy stability, kŕče. „Stretávame sa s rôznymi kombináciami príznakov. Na diagnostiku otrasu mozgu však stačí len jeden z príznakov, napríklad bezvedomie. K trom najdôležitejším príznakom otrasu mozgu však patria bezvedomie, vracanie a amnézia.“
Ja som mal X krat otras mozgu, par krat aj fest silny (a ver mi ze som to nikdy nepredstieral) a nikdy som amneziu nemal.
-
vendo
Guru
ta strata pamate je strasne individualna a takisto velmi zalezi od tej zavaznosti toho otrasu
-
$HD_DaDo_Ts
Medium Expert
No, bol som u doktorky, naštastie to není nič vázne, len slabšia udrenina, otras mozgu vylúčila hned ked to počula.
Mám 5 dní volna, mám brať paralen, byť úplne v klude bez akejkolvek elektroniky a mám mať velmi častý pitný režim, potom to vrajže prestane, tak uvidíme.
Inak ešte raz díky chlapci za rady, ja som sa nepripájal do konverzácie lebo som si to čítal v noci na mobile, každopádne som rád, že som dopadol, ako som dopadol.
Mám 5 dní volna, mám brať paralen, byť úplne v klude bez akejkolvek elektroniky a mám mať velmi častý pitný režim, potom to vrajže prestane, tak uvidíme.
Inak ešte raz díky chlapci za rady, ja som sa nepripájal do konverzácie lebo som si to čítal v noci na mobile, každopádne som rád, že som dopadol, ako som dopadol.
To trošku prehnala doktorka. 
Preco sem teraz pises? Mas byt bez elektroniky!
Mňa zaujal ten biologik. To je kto?