Výhody/nevýhody jednotlivých značiek

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
PhYs0c
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Výhody/nevýhody jednotlivých značiek

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Zaujímali by ma prednosti jednotlivých značiek áut. Každá značka vyzdvihuje nejakú svoju prednosť, napr. Volvo-bezpečnosť, Ford-motor atď.. na čom si zakladajú ostatné značky? Prípadne aj nevýhody, ktoré poznáte.
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

Re: Výhody/nevýhody jednotlivých značiek

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

o audi som napr. čítal niekde ako plus "celková vyladenosť komponentov" alebo niečo také myslené to bolo tak, že celé auto nemá vadi ako kazivý motor, praskajúci interier atď..
o BMW snáď ako u všetkých značiek dizajn + legendárny 6 valcový motor (330,530)
ešte ma tak napadá alfa a tam jednoznačne vedie interier ten má hádam najkrajší zo všetkých aut (teda aspon pre mna :) )
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

toto sa takto špecifikovať nedá, pracujem v automobilovom priemysle, viem ako to u áut funguje, proste sa počas produkcie urobia nejaké ''nepodarky'' napr blok motoru má kaz, nerobí ho to nepoužiteľným, ale môže sa stať, že praskne, alebo jeho životnosť bude kratšia...
čo sa stakým blokom robí ? nič, použije sa do lacnejšej verzí auta (rozumej auto so žiadnou výbavou) alebo sa to vyvezie do nejakej shitnej krajiny,
čiže nemecký mercedes C-klasa v nemecku vo full výbave bude inej kvality ako ten istý mercedes C-klasa niekde v Ukrajine so základnou výbavou...
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Chcel som zalozit tuto temu uz davnejsie, no nie som tak znaly v autach.
Moja otazka znie, aka znacka je najlacnejsia na kupu novych dielov. Vobec, ale ze vobec netusim ako je na tom mazda, honda, toyota.
Vdaka
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

myslel som to trošku inak, každá značka má akoby svoju podstatu, na ktorej je postavená značka..
napr. Volvo sa chváli tým, že ich autá sú najbezpečnejšie, pretože robia veľa testov atď. ich značka je zameraná na bezpečnosť..proste napadne Vám to ako prvé, keď sa povie Volvo
takisto Ford, najlepší motor, minulý rok tuším vyhral aj cenu..čítal som, že aj napriek neúspešným pokusom nevzdal vývoj 8 valcového jednoliateho motora...zefektívnil výrobu, dokázal vyrobiť auto za hodinu a pol

určite aj ostatné značky majú svoju identitu, ale to bude vedieť asi iba pár vášnivých autíčkárov, prípadne majitelia týchto značiek :) mňa by to celkom zaujímalo

u mercedesu si predstavujem, že to bude elegancia, luxus...takisto bmw
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

PhYs0c.. keď to takto berieš, tak každá značka o sebe tvrdí, že je bezpečná, luxusná, rýchla, športová, elegantná, za dobrý peniaz.. ;)
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

áno tvrdí, ale všimni si, že si ani pri jednom slove nepoužil superlatív...pretože aj keď nie každá, ale väčšina z nich tvrdí, že je v niečom naj... trebárs aj dobrý servis je vec, s ktorou sa dá pochváliť a už som to počul, že "my" máme najlepší servis, ale neviem, od ktorej značky...ale toto je zrovna skôr vec skúseností zákazníkov
xmatkoo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa xmatkoo »

Staci Ti navstivit stranky VWklubu (hlavne sekcie TDI a SPOTREBA :D ) a hned Ti bude jasne, aku ma podla majitelov vyhodu Volkswagen. :roll:
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Hej, jazdí na vzduch a pri plnom plyne 1,8 l/100km :lol:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

whisper: ved to tak byva vzdy, kto sa chce chvalit autom a nema kone, chvali sa spotrebou :P
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Preto mám malé auto s veľkou spotrebou :D

Sorry za off topic.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

male auta s vysokou spotrebou mam rad :wink:
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

njn volvo a bezpečnosť... rok dozadu ich kúpil renault,,, a na renault nepočujem ohlasy, že bezpečnosť :D
čo sa týka bezpečnosti mercedes používa špeci materiám na bezpečnostné/deformačné časri, bmw má neuveriteľne pokročilo dimenzované výstuže (plech je tvrdý vo všetkých smeroch a počas nárazu sa deformuje presne tak ako bol navrhnutý)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

hrban napísal:njn volvo a bezpečnosť... rok dozadu ich kúpil renault,,, a na renault nepočujem ohlasy, že bezpečnosť :D
In December 2012, Renault sold the last of its ownership shares (62.5%) http://en.wikipedia.org/wiki/Volvo#History
renault a bezpecnost: Megane I achieved a best-in-class 4-star crash test rating in the 1998 round of testing by Euro NCAP. The new Mégane was voted European Car of the Year for 2003, fighting off stiff competition from Japan's Mazda 6 and PSA's Citroën C3, and achieved a 5-star safety rating in the EuroNCAP crash tests,[3] the first small family car to do so.
K tomu Laguna II: Widely regarded as one of the safest vehicles on the road today, it was the first vehicle available in Europe to achieve 5 stars in the EuroNCAP crash test results [wikipedia]
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

O lagune 2 som to tiez cital.
Stale ju mam doma a nastastie som to nemusel pocitit a teraz dufam,ze ani moji rodicia ktorí teraz na nej jazdia.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Presne tak, bezpečnosť áut pri kolízii vôbec nesúvisí s povesťou danej značky... Na takom Renaulte či Hyundai sa môže veľa ľudí zasmiať z hľadiska ich povesti o spoľahlivosti a podobne, ale v bezpečnosti pasažierov patria ich nové modely medzi najlepšie na svete.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

dobre, stále nechápete moju pointu ...
ono testy sú síce pekné, na testy sa používajú autá zostavené z kusov v 100% stave,
ale nie vždy sa takéto kusy podarí vyprodukovať a po veľkej kríze padla kvalita nehorázne smerom dolu...kde pred krízou sa bezpečnostné kusy pod 99,9% kvality vyhadzovali, teraz sa kľudne montujú do áut aj polo-chybné kusy ....
samozrejme, čím vyšší model, tým vyššia kvalita, ale také lacné autá sú v podstate tikajúce hodinky, len kde a kedy sa zvar utrhne, čosi prehrdzavie, poprípade deformačné zóny prasknú miesto toho aby sa deformovali podľa toho ako sú navrhnuté....
fakt teraz musím povedať, že nemecké audi/bmw má vyššie postavenú kvalitu ako mercedes....a to sa mercedes pýši nemeckou kvalitou, mitshubushi ako som si myslel, že je kvalitné, tak by som do neho teraz v živote nesadol, lacné fordy tiež katastrofa...nový pasat (a celkovo ww) alebo nissan má výstuže z papiera (plech 0.6mm a výstuž v ruke ohnem)
po roku 2009 by som sa v automobilovom priemysle nepýšil kvalitou/bezpečnosťou ...to môže teraz fakt jedine audi, bmw a pár talianov...francúz určite nie, kórejec a japonec tiež nie, dokonca opel je na tom lepšie ako ''das auto'' ... :?

//autoeditácia príspevku (18 Nov 2013, 7:53)
a ešte dodám po tom, čo značná časť modelov fordu prešla do turecka, by som sa na kvalitu motora nespoliehal, nie som rasista, ale dovolím si tvrdiť, že turci sú fakt ako rasa menejcenní a hlúpi, čo čakáš od debila v automobilke čo vychodil základku a teraz robí šéfa kvality u forda v turecku? nemá poňatia o kovoch, plastoch, fyzike, matematike, technike ani poňatia ale on je ten čo povie, to je v pohode, navarte do tam, zmontujte to aj tak ako to je ...

//autoeditácia príspevku (18 Nov 2013, 8:05)
vlastne poviem vám, ako to v skutočnosti je

mozgy čo niečo vedia, sedia u PC navrhujú, riadia v budove vedľa, ale pri páse proste stoja debili, ono pred krízov debili makali, lebo to bolo treba, počas krízi mozgy behali po lisovniach a naháňali produkciu a na kvalitu sa kašlalo, len sa mávolo rukou, debili u pásu zleniveli, lebo nič nebolo treba robiť len robiť kusya to robí mašina a robot.
A teraz by mozgy chceli tú kvalitu naspäť ale sedia si v kancelárií, komunikujú s debilom len cez PC a debil, lenivý stále máva rukou nad problémami kvality (ako to bolo počas krízy) a šéfom nedá ani len echo, že je čosi nanič, lebo je to pre neho práca navyše a potom by mulsel robiť tak ako to bolo pred krízou a to sa mu už nechce...
celá západná európa teraz tak funguje. Turecko tak fungovalo vždy a vždy bude ....
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

RENAULT: lacné, pohodlné a bezpečné autá, ktoré sa kazia
:plus: bezpečnosť, cena
:minus: spoľahlivosť, interiér

FIAT (ALFA ROMEO): malé a šikovné autá alebo dizajnové a športové
:plus: vzhľad, interiér,
:minus: spoľahlivosť

PEUGEOT, CITROEN: pohodlné autá, ktoré sa kazia, vo vyšších triedach všeobecne vnímané ako luxusnejšie od Renaultu
:plus: komfort
:minus: spoľahlivosť

ŠKODA (VW): špatné autá so super spotrebou, ktoré sa nekazia
:plus: spoľahlivosť
:minus: vzhľad

DACIA: špatné autá, ktoré sa kazia, ale mozeme si ich dovolit aj nové
:plus: pomer cena/výkon-úžitok
:minus: spoľahlivosť, dizajn, interiér

FORD: všeobecne dobre prijímaná značka, ktorá ale vyniká viac menej iba v podvozku
:plus: podvozok

LEON: benjamínek koncernu, snaží sa o športovejší dizajn
:plus: športový dizajn, cena
:minus: chudobný brácha Škody, ktorá je chudobným bráchom VW

Just my 2 cents.... asi takto to OP myslel.

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Let´s the flame begin :smt059
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Vsetko zalezi od konkretneho modelu auta, a preto sa neda jednoznacne odpovedat na znacku vozu ako taku v celku.
Begbee napriklad rozpisal svoj nazor a kazdy ma ten svoj.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Určite existuje nejaký všeobecný imidž značky, ktorý sa snaží podchytiť aj zakladateľ témy.
Napísať odpoveď