Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Politika

Príspevok od používateľa seth82 »

veddy: Nechce sa mi dnes s tebou strácať čas. Prečítaj si môj príspevok poriadne, pokiaľ ho nepochopíš.

http://www.aktuality.sk/clanok/239979/m ... -prieskum/ Pokiaľ budú prieskumy mávať takéto výsledky, nikdy sa v tejto krajine nikam nepohneme. Ľudia majú krátku pamäť, podľa toho, čo odpovedali, naozaj krátku.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Namiesto vášho pravicového horekovania nad tým, ako je možné, že sú ľudia takí tupí a zábudliví a neviem akí ešte, to vnímam ako dôsledok marazmu dnešnej doby a ideológie - teda je to vážny ukazovateľ, že je niečo kurevsky zle, keď sa stále viac ľudí otáča nostalgicky späť k autoritatívnemu systému.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja to vnímam ako problém ľudí a ich "jednoduchosti". Len sa prosím prestaň stavať do pozície nejakého jedinca, ktorý sa so založenými rukami rehoce nad "pravicovým", či "ľavicovým" horekovaním (myslené obrazne, samozrejme, predtým, ako ma začneš chytať za slovíčka). Prosím - ak máš riešenie, ponúkni ho a my prestaneme horekovať. Samozrejme riešenie, ktoré je odskúšané, ktoré funguje v praxi, ktoré všetko zlepší.
hughito
Redeemer
Redeemer

Nerozumiem tvojmu príspevku. U mňa bola pointa v tom, že väčšinou po takýchto výsledkoch sú reakcie také, že "ako je to vôbec možné?", "či sú dementní," alebo štýlom zahrania do kúta, že to "iba pár pošahaných dedkov spomína." Poprípade ešte, ide o tých "lenivých, neschopných" a pod., ktorým by hentaký systém vyhovoval viac.

Takto to proste nevidím, je to hlbší problém súčasného systému a toto je iba dôsledok.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Co sa tyka rieseni ako sa dostat z tohto bahna, ma mozno SaS, alebo niekto iny, ale pretlacit ich cez media do utrob hlav volicov, je nemozne, kedze cenzura tu funguje podla predstav dnesnej politickej spicke...
hughito
Redeemer
Redeemer

SaS presadzuje neoliberálnu politiku, tzv. austerity, teda presne tú politiku, ktorej následkom sú takéto výsledky v prieskumoch, o ktorej sa bavíme. Takže, celkom si pobavil. :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Zaujímavé...SAS tie výsledky v prieskumoch určite nespôsobila - ktoré predchádzajúce strany od 1993 presadzovali to isté, teda to, čo vraj spôsobilo výsledky takýchto prieskumov? Iba aby som bol v obraze...
hughito
Redeemer
Redeemer

A ja som napísal, že spôsobila? Len som naznačil, že chápať SaS ako nástroj na to, ako sa "dostať z bahna" považujem za fantazijnú predstavu, keďže SaS presadzuje neoliberálnu politiku. A v širšom kontexte nemožno povedať, že za to môžu len hentí alebo tamtí (aj keĎ nesú vinu), ja to vnímam komplexnejšie, keďže spomínaná politika austerity nie je fenomén Slovenska, ale táto politika sa diktuje zhora na globálnej úrovni.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Napísal si, že to spôsobila politika, ktorej následkom sú výsledky v tých prieskumoch. Logicky mi z toho teda stále vychádza, že niekto s takouto politikou už vo vláde bol. Alebo je snáď moja dedukcia nesprávna? Práve preto som sa pýtal, že kto konkrétne to bol, keďže tu tie výsledky prieskumu máme a musel ich niekto spôsobiť...
hughito
Redeemer
Redeemer

Tou "politikou" som nemal na mysli niekoho konkrétneho, lebo tú politici presadzujú všetci, "chtiac-nechtiac." S tou SaS mi to ale prišlo zábavné o to viac preto, lebo oni sa k tomu neoliberálnemu prúdu aj otvorene ideovo hlásia.

Ale tak možno sa mýlim a tie dôvody, prečo začal rásť trend u ľudí u nás aj v Čechách vypĺňať ankety tak, že sa im lepšie žilo za socializmu, sú iné.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Okay then. Na inú nôtu, ktorá u nás korupciu asi vysvetľuje, akurát som natrafil na tento článok, som si vedomý, že je to iba "study", ale myslím, že "niet dymu bez ohňa" http://www.latimes.com/science/sciencen ... z2l20Vwgy6

Slovensko je IMHO výkladnou skriňou výsledku tohto prieskumu, hlavne parlament a vysoké miesta v štátnej správe.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

seth82 napísal:veddy: Nechce sa mi dnes s tebou strácať čas. Prečítaj si môj príspevok poriadne, pokiaľ ho nepochopíš.

http://www.aktuality.sk/clanok/239979/m ... -prieskum/ Pokiaľ budú prieskumy mávať takéto výsledky, nikdy sa v tejto krajine nikam nepohneme. Ľudia majú krátku pamäť, podľa toho, čo odpovedali, naozaj krátku.
-co tak sledujem ludi,tak jeden z ich hlavnych problemov je,ze sa zadlzuju castokrat uplne zbytocne a bezmyslienkovito. Maju napr. starsie auto,ale vidia ze sused si kupil nove, tak ich to tiez automaticky tlaci do toho aby si aj oni zohnali ine hoci aj na uver-je to vlastne snaha o demonstraciu co najvyssieho ekonomickeho statusu v spolocnosti. Ja nemam nic proti prejavom konzumnej spolocnosti, za predpokladu ze jedinec ktory sa takto sprava ma na to aj zodpovedajuci legalny prijem. Vecsina ludi ma prijmy ktore su relativne nizke,takze maju tendenciu sa vrhnut do uverov ktore ich nasledne samozrejme tlacia. Riesenie je velmi jednoduche- tvorit aktiva a zbavovat sa pasiv. Takto clovek nadobudava stale vecsiu ekonomicku /a nepriamo aj psychologicku/ slobodu a netvori si zbytocne financne zavazky.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tá politika úverov je aj zámerne ľuďom vtláčaná.
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito

iste, prebieha neustala reklamna masáž v mediach-Tv,tlač,internet. Ale clovek ktory ma normalne rozlišovacie schopnosti vie posudit ake spravanie je primerane a ake je uz rizikove. Ak sa niekto ovladat nevie tak by mal navstivit odbornika a v krajnom pripade to konci odobratim OP a ustavnou liecbou.
Napr. niektori ludia ktori nemaju stali prijem resp.iba nizky, nemaju problem si zobrat na uver 600€ telefon len kvoli tomu ze je to novinka a ze si myslia ze potom budu "in". O rok bude ten mobil mat ledva polovicnu hodnotu a uver este mozno ani nebude splateny. Keby dotycny radsej miesto toho tie peniaze usetril a investoval do kurzu nemciny a nasledne sa moze uchadzat napr o pracu v Rakusku alebo Nemecku a vyrazne ovplyvnit svoju financnu situaciu.Nie,miesto toho radsej ludia si poberu drahe bazmeky na uvery a vyplakavaju sa potom v Markize ze ako sa maju zle a aka je chudoba. Obcania v tomto state su majstrami v lutovani sa a hadzani dovodov preco sa im nedari na druhych ludi.Najprv boli ten dovod madari, potom cesi, teraz je to najnovsie kapitalizmus./toto je aj s casti dovod preco sa svet stale viacej deli na bohatych a chudobnych,pretoze jedni rozmyslaju a druhi nie/
Preto aj obcania maju takych politikov akych si zasluzia-sami si ich slobodne zvolili.
hughito
Redeemer
Redeemer

Taký príklad, čo uvádzaš je fakt na hlavu a tam nejde ani o nejakú masáž, to máš pravdu, ale inak ľudia dnes bežne žijú na dlh. Všetci. Prakticky, ani nemajú inú možnosť, tak to je nadstavené.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hugo - praveze by si sa cudoval kolko ludi by sa z dlhov dokazalo dostat jednoduchou financnou disciplinou (aj ked by nasledne vela krciem jednoducho skrachovalo)
a nehovorim o ludoch co prepijaju svoje majetky (to uz je patologicky pripad) alebo piju na ukor svojich deti - hovorim o ludoch co plytvaju casom a schopnostami a kupuju bez riadneho uvazenia
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tiez som si to vsimol, socky a uboziaci otrociaci vo fabrike za minimalku disponuju iPhonami, Galaxiami alebo HTCckami. :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

to az tak casto nevidim (mozno sa nepohybujem v spravnej spolocnosti) ale ked pride s nahodnym clovekom rec na temu pausal tak poznam velmi malo ludi co plati menej ako ja alebo co ma aspon prehlad o svojej spotrebe... pricom ja pristupujem k mobilu s maximalnym flegmatizmom, volam ked potrebujem (alebo chcem) a neriesim (dokonca ani ked idem do zahranicia tak nemam prehlad o tom kolko platim za minutu alebo sms - proste ked potrebujem tak tu sluzbu vyuzijem)
a 20-50€ mesacne pre cloveka co zaraba malo nie je prave najmensia polozka...
gogo956
Redeemer
Redeemer

ludia su schopni si brat uvery na doslova cokolvek,napr mam dve kolegyne ktore si kvoli tomu pobrali pozicky /zvecsenie prsnikov/,jedna kompletna operacia zo vsetkym zacina na 2500-3000€. Nehovoriac o tom ze je to iba docasne,nakolko aj tie najlepsie implantaty treba vybrat najneskor po 10rokoch. Ini su schopni si zobrat uvery na luxusne dovolenky,rocne permanentky do fitka, cokolvek. :?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nechaj ich. Popália sa sami. Teba to nemusí zaujímať :3
Napísať odpoveď