To som zle povedal jasne ze aj premna je priorita rychlost, ale napr vsetci pozname haluze ako pom1 pom2 pom3

napr tieto veci sa casom uplne s kodu vytratia lebo sa nauci ze netreba na kazdu kravinu pomocnu premenu velicinu, skor som hovoril o takychto veciach. A taktiez ked sa nauci poriadne pracovat zo stringami nebodaj RegExom. Najprv pracujes len s Lenghtom stringu a dakym splitom casom hladas vsetko mozne v 50char stringu a cucas s toho nenormalne veci. No a ked si zoberem ze ako zlozito som pracoval zo stringom ked som zacinal tak otom teraz hovorim vtedy funkcia ktora vytiahla hodnotu zo stringu na 15 riadkov teraz na 6.
A co sa tyka knihy tak sa naucis tak ako som povedal chcem daco spravit tak zistujem ako to urobit ja osobne som pri programovani precital 2 cvicenia s pascalu a tusim 1 s Ccka, inak vsetko internet. Napr Labview som poznal zo skoly v tom zmysle ze sme v tom daco lepili pricom to nepovazujem za ucenie kedze sme tma robili len prerastene kalkulacky, v tom prostredi som sa vedel akurat pohybovat v zmysle ze klik tu klik tu a hodi mi to toto. Do mojej prace im takyto clovek stacil ved si ho naucia sami nakolko sa tento jazyk moc nevyskytuje inde ako na VS. Dosiel som sem a dostal som ulohu" vies ako vyzera kalkulacka vo Windovse ?" tak som mal 4 dni nato aby som nakodil kalkulacku ako vo wine. Potom som riesil program ktory spracovaval 100mb txt kde bol log telefonov za pol roka, proste kazdych 15sekund bol riadok kde bol datum cas cislo telefonu status. Tam som sa naucil robit zo stringami hladat v nich strihat ich a hadzat do pola cize nasledne som sa naucil robit s 2rozmernym polom.
Potom dosiel sef ze fajn daco uz viem (cca 2 tyzdne) a dal mi spravit klienta na server, program ktory prideluje licencie tam som uz musel robit zo stringami presne pricom samotny program komunikoval zo serverom v style dostal mega string jsonu ten rozkodil nahadzal do 4 tabuliek na zaklade parametrov si hladal v tom ked si oznacil riadok vedel si ho editovat a nasledne si odoslal na server zmenu server ju ulozil poslal ti spat dake opravne data . No a potom uz dosla normalna velka zakazka ktoru som dostal na starost a uz tam par mesiacov fici a klop klop klop zatial nikto nevolal

Cize stade sa naucit proste si daco vymysliet a na tom pracovat na google sa najde vzdy daky zdrojacik abo funkcia na inspiraciu.
EDIT// teda urcite nic nepokazis ked si precitas o programovani ako celku v zmysle ako sa tvori program co je to cyklus ake druhy cyklov pozname .... toto ti urychli start a potom si kukni akurat zakladne veci ako sa definuje v danom jazyku lokalna ako globalna a ako sa zapisuje napr fcia