Výhody/nevýhody jednotlivých značiek

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
tacosi
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Výhody/nevýhody jednotlivých značiek

Príspevok od používateľa tacosi »

Ano,napriklad o Honde ako spolahlivych celkovo,,,peugeot a renault zle konstruovane diely,a t.d.
Ale dnes je to uz rozdiel,pretoze to co bolo kedysi,dnes uz väcsina neplati.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

práve to sa snažím povedať, po kríze kvalita áut markantne padla, kde asi jediná nemecká továreň audi spravila po kríze kompletné čistky kmeňových zamestnancov sa to trochu zlepšilo, ale neskôr v roku 2011 boli vyhlásený na najlepšiu a najkvalitnejšiu listovňu v celej európe, prešli na nový systém, budeme si robiť autá audi iba najluxusnejšie modely a zvyšok kapacity venujeme na iné luxusné značky, porche, lamborgini, MAYBACH, aston.... čiže zas škoda pre lacnejšie audi a nás čo si tie luxusné modely dovoliť nemôžeme, lebo normálne modely, tie prešli do iných štátov a do iných nájomných lisovní a konštrukčných hál kde stále sú tí po kríze zlenivení ľudia...

//autoeditácia príspevku (18 Nov 2013, 12:32)
to je ten problém, že to nejaké meno urobilo pred krízou a to už teraz vôbec neplatí....autá už nevydržia, čo vydržali a vydržia len tie, čo stoja balík peňazí...

//autoeditácia príspevku (18 Nov 2013, 12:40)
čo sa týka nabr subjektívneho ohodnotenia užívateľa bigbeee
s tou škodou nesúhlasím, že vyzerá zle, je to veľké priestrané auto, myslí na všetko, napr taký talian alfa 156/159 vyzerá fakt super, športovo, ale v nom nemáš vo vnútri ani stojan na kávu... interiérovo malé, čo do škody narvrveš aj 5 káv :D
nedá sa skonštruovať výzorovo pekné a priestrané/užitkové a kvalitné auto za tie peniaze...
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Hrban, nehnevaj sa na mňa, ale čím viac píšeš, tým viac mám pocit, že o tom prd vieš.
hrban napísal:dobre, stále nechápete moju pointu ...
ono testy sú síce pekné, na testy sa používajú autá zostavené z kusov v 100% stave
Lebo EURO NCAP vôbec nie je známy tým, že si autá kupujú anonymne od bežných dealerov. V prípade, že to nie je možné, robia náhodný výber u výrobcu.
hrban napísal:ale nie vždy sa takéto kusy podarí vyprodukovať a po veľkej kríze padla kvalita nehorázne smerom dolu...kde pred krízou sa bezpečnostné kusy pod 99,9% kvality vyhadzovali, teraz sa kľudne montujú do áut aj polo-chybné kusy .... samozrejme, čím vyšší model, tým vyššia kvalita, ale také lacné autá sú v podstate tikajúce hodinky, len kde a kedy sa zvar utrhne, čosi prehrdzavie, poprípade deformačné zóny prasknú miesto toho aby sa deformovali podľa toho ako sú navrhnuté....
Odkiaľ máš takéto informácie? S nízkou kvalitou súhlasím, nesúhlasím s tým o bezpečnosti.
hrban napísal:fakt teraz musím povedať, že nemecké audi/bmw má vyššie postavenú kvalitu ako mercedes....a to sa mercedes pýši nemeckou kvalitou, mitshubushi ako som si myslel, že je kvalitné, tak by som do neho teraz v živote nesadol, lacné fordy tiež katastrofa...nový pasat (a celkovo ww) alebo nissan má výstuže z papiera (plech 0.6mm a výstuž v ruke ohnem). po roku 2009 by som sa v automobilovom priemysle nepýšil kvalitou/bezpečnosťou ...to môže teraz fakt jedine audi, bmw a pár talianov...francúz určite nie, kórejec a japonec tiež nie, dokonca opel je na tom lepšie ako ''das auto'' ...
Opäť sa pýtam, odkiaľ máš také detailné informácie o toľkých značkách a tom, aké autá vyrábajú? Osobne pochybujem, že si čo i len šoféroval všetky z nich.
hrban napísal: a ešte dodám po tom, čo značná časť modelov fordu prešla do turecka, by som sa na kvalitu motora nespoliehal, nie som rasista, ale dovolím si tvrdiť, že turci sú fakt ako rasa menejcenní a hlúpi, čo čakáš od debila v automobilke čo vychodil základku a teraz robí šéfa kvality u forda v turecku? nemá poňatia o kovoch, plastoch, fyzike, matematike, technike ani poňatia ale on je ten čo povie, to je v pohode, navarte do tam, zmontujte to aj tak ako to je ...
Motory sa neskladajú ručne, skladajú ich roboty, takže na ich kvalitu operátori linky, ktorá auto skladá vplyv nemajú. Načo ti sú vedomosti z fyziky, matematiky atď. pri výrobe? Oni tie veci nedizajnujú, oni ich len skrutkujú dohromady. To, že máš centimetrovú medzeru medzi panelmi nie je nebezpečné. Ďaľšia vec je, že práve naopak, nové Fordy (ale aj iné značky) sú z hľadiska "medzier a tolerancií" poskladané naozaj dobre (pozri si testy).
hrban napísal:vlastne poviem vám, ako to v skutočnosti je. mozgy čo niečo vedia, sedia u PC navrhujú, riadia v budove vedľa, ale pri páse proste stoja debili, ono pred krízov debili makali, lebo to bolo treba, počas krízi mozgy behali po lisovniach a naháňali produkciu a na kvalitu sa kašlalo, len sa mávolo rukou, debili u pásu zleniveli, lebo nič nebolo treba robiť len robiť kusy a to robí mašina a robot. A teraz by mozgy chceli tú kvalitu naspäť ale sedia si v kancelárií, komunikujú s debilom len cez PC a debil, lenivý stále máva rukou nad problémami kvality (ako to bolo počas krízy) a šéfom nedá ani len echo, že je čosi nanič, lebo je to pre neho práca navyše a potom by mulsel robiť tak ako to bolo pred krízou a to sa mu už nechce... celá západná európa teraz tak funguje. Turecko tak fungovalo vždy a vždy bude ....
Dotretice sa pýtam, koľko výrobných závodov si navštívil a spravil im audit, že vieš, ako sa tam vyrába? To, že si niečo počul od kamaráta z VW, kde robí za pásom má asi takú hodnotu, ako jedna pani povedala, pretože on môže vedieť maximálne to, čo sa deje pod jeho nosom a nie na celom svete...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

osobne som tam bol a viem ako robí naša lisovňa, hej robia to roboty ale truľovia ich obsluhujú, veď sme mali namále v 2009, že stratíme klienta audi, keď nám praskali zvary pre audi karosérie... a to nebola chyba robot...ale človek....

hej a robil som u pásu, kým som sa nedostal vyššie, takže poznám tých truľov, viem čo sa deje u nás a vidím to všade kam ideme hasiť požiar ku klientovi, ak s čosi pobabre...

Lol mám dosť centimetrova medzera kde tolerancie sú desatiny mm prestaň saskarit...
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Ujasnime si najprv pojmy - tolerancia hovorí o odchýlke medzi plánovanou hodnotou a vyrobenou realitou. Ja hovorím lícovaní jednotlivých panelov na aute. Medzi niektorými nepodarkami nameriaš v pohode 8 až 10 mm (najmä kufor či kapota, dvere detto) - samozrejme nie na aute za desiatky tisíc.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

begbeee napísal:
ŠKODA (VW): špatné autá so super spotrebou, ktoré sa nekazia
:plus: spoľahlivosť
:minus: vzhľad

DACIA: špatné autá, ktoré sa kazia, ale mozeme si ich dovolit aj nové
:plus: pomer cena/výkon-úžitok
:minus: spoľahlivosť, dizajn, interiér

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Let´s the flame begin :smt059
Odkial mas ze VAG sa nekazi a Dacia ano ?
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

begbeee díky za podrobný príspevok :) konečne niekto pochopil pointu mojej témy :D
LukasqoO napísal:Chcel som zalozit tuto temu uz davnejsie, no nie som tak znaly v autach.
Moja otazka znie, aka znacka je najlacnejsia na kupu novych dielov. Vobec, ale ze vobec netusim ako je na tom mazda, honda, toyota.
Vdaka
asi Škoda má jedny z najlacnejších nie?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Jancuk napísal:
Odkial mas ze VAG sa nekazi a Dacia ano ?
Ja som sa snažil zachytiť, všeobecné vnímanie jednotlivých značiek u mainstreamového Jožka, ktorý kávičkuje na benzínke a stretne sa Ferkom, expertom na dlhovú krízu v miestnom pohostinstve.

Kto sleduje moje príspevky na fóre, vie, že môj :plus: :minus: post zďaleka nevyjadruje môj osobný názor.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Ok chapem. Neurazal som ani nic podobne. Len cisto zo zaujimavosti :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Japonské značky - spoľahlivé autá s niekedy nie celkom pochopiteľným interiérom, či výbavou pre Európana, drahšie a ťažšie dostupné diely
:minus: interiér, drahé diely, problémy s hrdzou

KIA, HYUNDAI - značky na vzostupe, slabá kvalita montáže
:plus: cena
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Mňa by zaujímalo, koľko generácií obmedzencov (mám Ochtáfku v té-dé-íčku!) sa ešte bude tradovať, že Japonci majú zle dostupné diely.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja neviem, ale traduje sa to :)
Však škodovka sa kupuje preto lebo ich má ľahko dostupné ne? :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

begbeee rype s tymi japoncami? :P
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

skus zohnat nasavaciu hadicu od filtra pre m323f ba 2.0 to bola zabavicka :D
obdobne sa stryko stazoval na ignisa ze v suzuki musi niekedy cakat tyzdne/mesiace na rozne diely
tolko moje skusenosti
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

To bude tým, že nie sú zvyknutí, že sa niečo na Japoncovi pokazí. U Francúzov to je naopak,... tí budú mať takú hadicu ešte aj v rôznych farebných prevedeniach :D
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

begbeee napísal:Japonské značky - spoľahlivé autá s niekedy nie celkom pochopiteľným interiérom, či výbavou pre Európana, drahšie a ťažšie dostupné diely
:minus: interiér, drahé diely, problémy s hrdzou
no neviem, mame staru toyotu yaris verso (11rokov), vyrobenu este v japan motor corp, a ta co sa hrdze tyka si myslim ze je na tom vynikajuco
asi 8 rokov ma velke odlupene casti laku na kapote, najvacise cca 3x3 mm (od kamenov spod strecna) za tych 8 rokov sa ani o mm nerozsirili, a ani sa nechystaju (aspon to tak vyzera)
pred cca 5-6 rokmi, nam na nej niekto suchol dvere, takisto cca 6x3cm miesto kompletne odrate na plech, + prasknuty lak dlhy cca 30cm, pricom prasknuty lak ani naznak supenia alebo hrdze a to oskrete miesto len "jemne" oranzove, vobec sa to neposuva, ani as s tym nic nedeje (preto to ani stale nedavame opravit :D) okraje laku sa nesupu, hrdza sa nesiri
celkovo tie plechy, aj podvozok su imo uplne vynikajuce (mozem ale jedine porovnat s plechmi pre kiu, s ktorymi som chvilu robil, za surova, ked sa zvarali, stacilo ich nechat jeden den na hmle/dazdi, do dalsich 2 uplne hrdzave)
(245k km, negarazovane)

moze to byt ale vynimka, vzhladom na to ze to je poctive japan auto
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

hegy: budes mi verit, ze som ju zhanal pred rokom na moju? :) praskala casto a na vsetkych, ale na tieto mazdy som nasiel bohovy obchod, maju tam uplne vsetko, aj tuto hadicu :)

kukni mazdastore.sk ... v eshope maju ale iba par veci, ked chces nieco ine, musis napisat mail :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Čo takto premenovať tému na "Zaužívané stereotypy kladov a záporov značiek áút" ?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak, ale proste tak je to vnímané, to nezmeníte.. Niekto sa tu ohradí proti Japoncom, niekto proti Dacii, niekto proti Škodovke, ale tak to je. Tí, čo majú Fiata sa pozerajú zvrchu na Renault, tí, čo majú Renault pindajú na Chevrolet, tí, čo majú Chevrolet pindajú na Daciu a tak si tu spokojne všetci žijeme :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

RATZINGER666 napísal:hegy: budes mi verit, ze som ju zhanal pred rokom na moju? :) praskala casto a na vsetkych, ale na tieto mazdy som nasiel bohovy obchod, maju tam uplne vsetko, aj tuto hadicu :)

kukni mazdastore.sk ... v eshope maju ale iba par veci, ked chces nieco ine, musis napisat mail :)
verim len nechapem preco praskaju kedze to nieje ani nejak zatazena, natiahnuta, uhlovana ci tlakovana hadica nakoniec sla z bazosa ale trvalo to fakt dlho zohnat uz teraz to je neaktualne ale diky za tipa :wink:
Napísať odpoveď