Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
cssco
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Bitcoin

Príspevok od používateľa cssco »

Ja som takisto hladal tento sposob a Jedine na co som natrafil boli rozne sluzby ako OKpay a pod. Co mi nic nehovorilo a myslim ze jedine najst nejaku z tych ktora podporuje paypal a pod
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Pochopte ze BTC s paypalom a kreditkou nekupite, lebo tie platby sa daju vratit. Paypal dispute, nahlasenie ukradnutej kreditky a podobne.. cez rozne scamy. Cize to bude vacsinou oje* alebo velmi vysoky poplatok. Ak sa vam nechce verifikovat na ziadnej burze, tak SEPA a localbitcoins je najlahsia cesta.
patriko11
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa patriko11 »

Chcem si kúpiť LITCOIN môžte mi prosím niekto napisat ako mam postupovať ?
Vopred ďakujem :-)
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Chod na BTC-E a vyber si sposob. Moznosti mas viac.
patriko11
Amateur
Amateur

Aiden napísal:Chod na BTC-E a vyber si sposob. Moznosti mas viac.
no uz som sa tam registroval len neviem nájsť ten spôsob ako zakúpiť LITCOIN :(
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa easton »

patriko11 napísal: no uz som sa tam registroval len neviem nájsť ten spôsob ako zakúpiť LITCOIN :(
ty si najprv musis poslať € na učet na btc-e, a potom ich vymeniť za LTC. Ked si dobre pamatam, na euro deposit je limit 2000€. Takže ja by som zvolil cestu, registrovať sa na Kraken, urobiť deposit eur tam, a rovno tam aj zakupiť LTC.
Meriou
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Meriou »

nie je to tak že si treba najprv zameniť € za bitcoin a následne bitcoin za "iný"coin? resp. existuje nejaký coin ktorý sa dá kúpiť za€ priamo? lebo zatial som okrem bitcoinu taký nenašiel....len zo srandy zatial pokukujem na vývoj WorldCoine a FeatherCoine....dnes ale bída
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nie, nie je to tak. Ak si nenasiel, tak si nehladal. Lebo kazda burza obchoduje so vsetkymi menami a je jedno co kupujes a cim platis
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Na krakene v pohode, kupiš za eura LTC.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

audiotrack napísal:nie, nie je to tak. Ak si nenasiel, tak si nehladal. Lebo kazda burza obchoduje so vsetkymi menami a je jedno co kupujes a cim platis
Skus sa pozriet na btcchina.com, mtgox.com, ci bitstamp.com co su burzy s najvacsim objemom obchodov. Obchoduju len jeden par.

A ani btc-e.com, ktora obchoduje rozne altcoiny neobchoduje lubovolne kombinacie.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ak má niekto záujem predať LTC, tak kúpim :)

//edit: ponúkam €, aj paypal
patriko11
Amateur
Amateur

na ten kraken sa neviem registrovať konkrétne mam problém pri zvolení hesla stale mi vyhodí Password must contain non-alphanumeric characters
a heslo mam podla toho
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tak asi nemáš :) Píše sa tam, že musí obsahovať znaky ktoré nie sú ani písmeno, ani číslo. Takže okrem písmen a čísel musí byť v heslo aj mriežka, výkričník, bodka, pomlčka, alebo čokoľvek iné
Meriou
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Meriou »

veru som nenasiel, ale hladal :D hod prosim ta nejaku spolahlivu burzu kde sa daju vymenit wordcoins alebo feathercoins za eura, z tych preverenych.....ja som bol bez uspechu
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to že pokukuješ po tých dvoch som mierne ignoroval, reagoval som skôr na tú časť "existuje nejaký coin ktorý sa dá kúpiť za€ priamo" a že si žiadne nenašiel. Tak napríklad už spomínaný kraken ponúka za USD aj za € minimálne (okrem bitcoinu) aj WON, RIPPLE, LITECOIN, VEN, NAMECOIN
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Meriou napísal:veru som nenasiel, ale hladal :D hod prosim ta nejaku spolahlivu burzu kde sa daju vymenit wordcoins alebo feathercoins za eura, z tych preverenych.....ja som bol bez uspechu
FTC mas ma btc-e.com
spider1029
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spider1029 »

Typek, ze vraj skryl do videa QR kod s 10 bitcoinmi. Ak to najdete skor nez ja, dufam ze mi poslete aspon 3 :)

patriko11
Amateur
Amateur

inak keby chcel niekto teraz pri súčastnom kurze (1073BTC) predať naraz napr. 15000 BTC mal by nejakú šancu uspieť ? :o
Adno
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Adno »

Preco by to mal byt problem? Nie je to najmensi problem... Videl som uz aj väcsie sell wally a rozobralo sa to dost skoro.

Osobne odporucam burzu kraken.com, ja som povodne zacinal na btc-24, ta je ale uz nefunkcna. Kraken je ale hodne nova burza, takze je tam este pomerne male volume. Preto sledujem skor btc-e, je to smerodatnejsie. Ale ak si chcete vybrat, alebo poslat peniaze, tak urcite odporucam kraken, kedze SEPA tam stoji par centov. Nezabudnite si verifikovat ucet az na tier 3 (predpokladam teda, ze chcete narabat so sumami vyssimi ako 2000 USD, ak nie, tak staci tier 2), trva to par dni. Ak by mal niekto problem s dokladom ohladom bydliska, lebo nema ziaden papierovy ucet - vytlacte si PDF z banky, naskenujte a zoberu vam to, osobna skusenost :)

Taktiez som si vsimol, ze tu ludia hovoria, ako sa uz neoplati ist do bitcoinu - PRESNE toto si hovorili ludia aj ked stal par centov, par dolarov, par desiatok dolarov... nikdy nie je neskoro. Osobne si myslim, ze pojde kludne aj cez 10 000 USD. A aj keby sa uz len pomalicky znasoboval, je vam to malo? Mate v banke viacej? :)

Ale ak chcete vyssi zisk s vyssim rizikom, tak podte do Litecoinu :) . Silne neodporucam daytrading ak nemate ziadne skusenosti, teda vela ludi si mysli, ze si nahraje 100€ a bude predavat na maximach a kupovat v minimach a o tyzden maju miliony na ucte - znie to velmi jednoducho, ale realita je ina. Neviete vcas odhadnut, co je uz maximum a kde je minimum. Strategia, ktora mi priniesla najväcsie zisky - kupit a drzat poziciu. Mesiace, kludne ale aj roky. Pripadne si stanovte jasny ciel, pri ktorom chcete uz vybrat a toho sa drzte. To je ale moj problem, som "nenazraty" a stale mi je to malo - momentalne mam okolo 45 nasobok povodneho vkladu a chcem to este znasobit parkrat 8).

Dovody preco bude minimalne strednodobo litecoin rast a preco mu verim - MtGox ho planuje zaviest, co sice slubuje uz polroka, ale eventualne ho zavedie, akonahle zavedie svoj novy trading engine Midas. Je to druha najväcsia burza. Najväcsia burza je momentalne BTC China, kde je sefom Bobby Lee - brat cloveka, ktory vymyslel litecoin :) => je velmi pravdepodobne, ze casom zavedu litecoin. Nedavno od BTC China koloval dotaznik, co by si zelali ich zakaznici a bola tam aj moznost litecoin. Coindesk - najväcsia "burza" v USA, v uvodzovkach preto, lebo funguje na inom principe ako ostatne kvoli US zakonom, musia si svoje bitcoin nakupovat od ostatnych burz, avizovala moznost zavedenia LTC akonahle ich bude akceptovat mtgox alebo bitstamp.

A este jeden tip - ak sa budete drzat mojej strategie, tak si urcite nenechavajte svoje coiny na burze, ale hned si ich stiahnite do vlastneho PC, zaheslujte a zalohujte viacnasobne. Videl som padnut uz viacero burz (zmrazenie bankovych uctov, hacknutie, scam...). Ozaj toto nepodcenujte, riziko je prilis velke.

EDIT: Este som chcel poznamenat, ze idealna situacia by bola, ak by som uz vobec nemusel spätne moje coiny premienat na €. To si ale ziada akceptovanie kryptomien na väcsej urovni ako je to v sucastnosti. Smeruje to tymto smerom, ale este tam nie sme. Ale uvidime....
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Čaute, chcel by som vyskúšať tieto "srandy", konkrétne by som chcel zariskovať, a ísť do Litecoinu. Zaregistroval som sa na BTC-E, a chcel by som poradiť v zmysle, ako to vlastne funguje.

Rozumiem tomu, že si pridám depozit, nakúpim za to LTC. Čo potom? Kde a v akej forme mám tie Litecoiny? Je to bezpečné samo od seba, alebo s tým treba niečo spraviť? Adno hovoril niečo o zálohovaní do PC, nejde mi to do hlavy. To akože tie coiny sú "hmotné" súbory, alebo čo? Ako prebieha následná premena na reálne peniaze? Ide tam o predaj samotných coinov cez burzu?

Vďaka. :)
Napísať odpoveď