Nočne zmeny
Nočne zmeny
Zdravím, tipujem že tu veľa lúdi pracuje a chcel by som sa opýtať. Nočné zmeny môžu byť s nich nejaké zdravotne problémy,
-
theBliZZard
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nočne zmeny
Ake zdravotne problemy by si akoze mal dostat z toho, ze pracujes v noci? Mozes byt tak maximalne unaveny...
citlivym ludom to moze rozhadzat biorytmus,poznam par ktorym to robilo problemy
Presne ten biorytmus som myslel nikdy som nerobil nočnú ale rozmýšľam že by som si ich dal. Takže sa dá na ne zvyknúť a potom zas keď si budem zvykať na normálni že potom mi nevzniknú nejaké problém zo spaním alebo také niečo jasne že si na obi dva nezvyknem zo dna na deň
Ja som v prvej robote mal zmeny tak, že týždeň ráno, týždeň poobede a týždeň nočné. Také niečo dá telu zabrať a nie jedna nočná sem-tam. V pohode si zvykneš. V terajšej práci robím aj nočného informátora, takže raz za týždeň odrobím svoju normálnu prácu, o šiestej večer skončím a nastupujem na recepciu do šiestej rána a opäť pokračujem vo svojej normálnej práci, čiže odrobím cca. 36 hodín vkuse bez spánku. Vždy v noci, okolo jednej, mám krízu a chce sa mi spať, ale keď toto prekonám, tak potom už pohoda. Potom prídem domov, pozriem správy, film a idem spať. Ráno normálne vstanem a idem do roboty. Necítim žiadnu mimoriadnu únavu.
Robil som nočné 5 rokov. Rekord som mal 13 nočných za sebou. Zvyknúť sa na to dá, ale jednoduché to nie je, najma pre niektorých citlivejších ľudí. Vo všeobecnosti je lepšia nočná, kde je roboty veľa ako nejaká, kde jej je málo. Kríza chodila okolo 2-3 hodiny nočnej.
Čo sa týka následkov, tak krátkodobé nie sú. Čo sa týka dlhodobých, tam by som si už taký istý ako ostatní užívatelia nebol.
Človek vyzerá viac ostarnutý, v neposlednom rade to može byť spúšťačom roznych zdravotných komplikácií.
Čo sa týka následkov, tak krátkodobé nie sú. Čo sa týka dlhodobých, tam by som si už taký istý ako ostatní užívatelia nebol.
Človek vyzerá viac ostarnutý, v neposlednom rade to može byť spúšťačom roznych zdravotných komplikácií.
v nedelu zacnem tri mesiace nocnych, tam mi to snad neublizi.
dake rady, ako pomoct biorytmu na to nabehnut?
dake rady, ako pomoct biorytmu na to nabehnut?
Zvyknut si. 3 mesiace - to by som kompletne otocil. Jednoducho ak ak aj máš den volna tak byť hore v noci a spat cez den.
Inak mne sa osvedčil v prípade, že máte nočnú občas, tak moc po nej nevyspávať resp. rozhodne nespat viac ako do obeda.
Inak mne sa osvedčil v prípade, že máte nočnú občas, tak moc po nej nevyspávať resp. rozhodne nespat viac ako do obeda.
Presne tak, radsej vstat na obed okolo 12-13 aj na budik a mas pol dna volno, ako keby vyspavas do stvrtej. Radsej si ist vecer skor lahnut spat a dalsi den si uzijes v pohode. Teda ak robis na 4 zmeny.
-
Kok
Light Professional
robieval som nocne pocas roka, no nebolo to pre mna to prave orechove, hlavne dalsi den stal za prd u mna.. o 8 som dosiel domov, ranajky, zachod, pc, do postele som sa dostal najskor o 10. Vstal som o piatej-siestej - vecera, zachod, pc a znova do prace. Z dna som nemal prakticky nic, no dopad na zdravie alebo biorytmus to nemalo. Rekord som mal 11 nocnych za sebou
robil som nocne priblizne 2 roky, pricom sa mi striedali ranne, poobedne, nocne a volno, v systeme RRPPPNNVVV alebo RRRPPNNVV, takze biorytmus som mal uplne na sracky
po 2 rokoch som to uz musel nechat, lebo mi to prestavalo robit dobre
po 2 rokoch som to uz musel nechat, lebo mi to prestavalo robit dobre
Ja robím nočné teraz, už skoro pol roka aj predtým som robil ale to bola brigáda. Teraz robím systémom dlhý a krátky týždeň NNVVNNN VNNNVVV (dvojtýždňový cyklus) a dá sa to v pohode zvládnuť. Po nočnej spím ako kedy, niekedy spím 4 hodiny a stačí mi to, no inokedy prespím celý deň. Keď prechádzam z nočnej na voľno, tak spím tak max. do 12tej alebo nespím vôbec a až večer, no taký čas sa musím hýbať, lebo potom mi stačí na chvíľu si sadnúť, či ľahnúť pred ntb, či tv a zaspím automaticky.
ja som na nocnej mal vzdy ohromne problemy vzdy po prvom dni. na jednu stranu som bol brutalne unaveny a na druhu sa mi nedarilo zaspat, sprievodnym javom boli slusne depky, potom ked som sa poriadne vyspal, tak som nechapal odkial sa nabrali
na toto je ale jedina rada zvyknut si, clovek s tym nic viac nezmoze.
diky. aj tak zaspavam okolo druhej, takze ked si pomozem kavou, tak by sa malo podarit vydrzat hore aj celu noc. volno budem mavat len v sobotu, takze bude zalezat od programu na ten den, ci budem musiet prerusit, alebo nie.begbeee napísal:Zvyknut si. 3 mesiace - to by som kompletne otocil. Jednoducho ak ak aj máš den volna tak byť hore v noci a spat cez den.
-
twardykamen
Medium Professional
robievam nocne uz cca 2 roky.na hovno je to ze sa mi to strieda.3O 4N 3dni volna potom4R 3N.ten prechod z N na rannu a naopak to je zle a telu to nerobi vobec dobre.ak budes mat iba nocne tak to je lepsie.aspon sa nebudes musiet stale prehadzovat.ak si zvyknuty byt do 2 hore tak ti ani ta prva nocna nebude robit nejake problemy.mozno nejaka kava alebo energetak na prvu nocnu.potom sa to uz da.Po nocnej ja zvyknem spat v 2 etapach.ked dodjem rano tak do cca 11-12 potom obed a som hore nejake 3 hodky este a zase spat,zvycajne mi na nocnej uz nerobi problem byt sviezi.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Robil som nočné 4 roky. Dvanástky a hoci som sa počas nich flákal alebo sa učil, zdravotné následky to zanechalo. V prvom rade je tvoj biorytmus v prdeli a jedávať po nociach nie je nikdy to isté ako jedávať cez deň. Počas toho obdobia som samozrejme mal problémy s trávením a značne som pribral. Nehovoriac o tom, že po dlhšom čase si človek nevie zvyknúť na aktivitu počas dňa aj keď má voľno, mňa ťahalo do spania už v podvečer okolo 5-6PM a to bol obrovský problém, neskutočná únava.
Takže áno, nočné zanechajú následky, vyskúšal som to na vlastnej koži. A ešte horšie to je, keď to človek strieda s dennými.
Takže áno, nočné zanechajú následky, vyskúšal som to na vlastnej koži. A ešte horšie to je, keď to človek strieda s dennými.
clovek je proste evolucne naprogramovany tak aby v noci spal a cez den bol hore, takze ked sa niekto snazi to zmenit tak ide proti svojej prirodzenosti a to sa nikdy nevyplaca. Ja osobne by som do toho radsej nesiel..
-
Scorpion90
King
Za mna mozem povedat, ze mi nocne vcelku vyhovovali a urcite ziadne nasledky nezanechali. Jednak som bol ale este v podstate pubertak, kedy sa lahko zvyka na nove veci a clovek nema vybudovane urcite navyky ako neskor a jednak som robil systemom RRPPNNVV, kde som mal len dve nocne za sebou. Nikdy som ale v noci nejedol a nastastie medzi 1 az 2/3 som zvacsa mal moznost podriemat si. Teraz by som si uz nocne nevedel predstavit, zlenivel som 
Scorpion90
v detstve a puberte je to uplne ine,iny metabolizmus,lepsia regeneracia,neskor uz telo az tak neposlucha a je lenivejsie.
v detstve a puberte je to uplne ine,iny metabolizmus,lepsia regeneracia,neskor uz telo az tak neposlucha a je lenivejsie.
Tak ono iné je to ak to človek robí rok-dva alebo sem-tam za určité obdobie. Podľa mna to nasledky zanechava aj v kratkodobom hladisku, depresie, chronicka unava, výzor, priberanie/chudnutie a v dlhodobom meritku je to podla mna hotova katastrofa.