II. Ficova vlada (3/2012-3/2016)

Diskusie na politické témy...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: II. Ficova vlada (3/2012-2016?)

Príspevok od používateľa Makovnik »

Ked mate zaludok vidiet a pocut debila, ako rozprava, pustite si prve video na stranke :D http://www.sme.sk/c/7031532/fico-na-sne ... chyby.html
Take chore bludy, vymysly, paranoje a virtualni nepriatelia sa nevyskytuju ani v aziatskych hentai rozpravkach :D
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Stačilo mi vidiet to v televíznych novinách, ktoré pozerám hlavne kvoli tomu aby som vedel, čo média hustia do väčšiny obyvatelov. Tento človek začína kopať všade okolo seba a už si nedokáže udržať ilúziu svojej neohrozenosti a všemocnosti. U plebsu teda začne strácať hlasy, ktoré dostane niekto iný. Preto apelujem na to aby každý šíril v okolí medzi svojimi najbližšími osvetu a učil ostatných nielen počúvať ale aj uvažovať o tom, čo počúvajú... bohužial, ludia na to po 14 hodinovej pracovnej smene často nemajú silu.

A kedže už som to videl tak budem voči mojmu poskytovatelovi internetu solidárny a ušetrím mu prenos niekolkých MB dát :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Každý takýto demagóg raz príde ku svojmu koncu. :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Nie som taký optimista. Pevne verím, že Fico bude vládnuť aj v ďalšom období a to bez problémov.
hughito
Redeemer
Redeemer

No jasné, chcel som to ešte rozšíriť, ale nakoniec som to nechal tak. Jasné, Ficovci sú stále dominantní, ale teraz ten Kotleba + keby prehrali prezidentské voľby, mohlo by to znamenať začiatok konca (v zmysle ten dominancie, zrejme nie v štýle HZDS). Aj keď v akej rýchlosti, to ťažko povedať.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

seth82 napísal:Nie som taký optimista. Pevne verím, že Fico bude vládnuť aj v ďalšom období a to bez problémov.
Úprimne... máme inú možnost, než byt optimistickí? :)

hughito: Nástup Kotlebu je určite negatívny pre SMER ale ešte nevieme, či bude pozitívny pre nás... uvidíme.
hughito
Redeemer
Redeemer

No pre náš určite nie, nemá byť ako a nemôže byť. Ale k tomu som sa už vyjadroval. Ide o to, že SMER bol v istom zmysle porazený a ak by prehrali aj prezidentské voľby, tak tá víťazná aureola by sa rozplynula a to by narušilo ich dominanciu.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ľudia Smer a hlavne Fica chcú, tak nech ho majú. Keby mal Smer podporu do 30% by som aj povedal, že je toto nespravodlivé, že tuto škodí krajine a väčšine obyvateľstva ale keďže má podporu 50-60% tak si ho aj ľudia zaslúžia, tak im ho treba. Väčší trest ako jeho vládnutie jeho voličom by som ani vymyslieť nevedel.

Tí ostatní, čo Smer nechcú neostáva nič iné, ako sa postarať sám o seba a vykašlať sa aj na ostatných aj na politiku, nech majú čo chceli, zaslúžia si ho.

Pamätám sa na tie časy, keď Fico vykrikoval, že ľudia umierajú a sú chorí, lebo nevedia zaplatiť 20 Sk u lekára, teraz ideš do lekárne a za všetko, aj za antibiotiká vždy treba doplácať min. 10 EUR, nie 10 Sk ani nie 20 Sk ale 10 EUR, co je 300 Sk. Takže toto sú tie istoty a dostupné zdravotníctvo a lieky. Bla bla bla niečo hovorí ale úplný opak robí. Tak im ho treba ako chleba. Keď sú sprostí tak nech ho majú. :smt006
hughito
Redeemer
Redeemer

Trošku tu ale splietaš, nezdá sa ti? :D
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Cesar napísal:.... keďže má podporu 50-60% tak si ho aj ľudia zaslúžia, tak im ho treba. Väčší trest ako jeho vládnutie jeho voličom by som ani vymyslieť nevedel.
Skoda, ze tato myslienka je totalna pi....na :idea:
Zial sa pouziva velmi casto ako nejaky kvazi argument.
Pekne by to bolo, keby Hranol skutocne vladol iba tym hlupakom, co ho obdivuju, on vsak vladne VSETKYM; aj tym, co ho nemozu ani citit a nemaju IQ80, aby ho neprekukli. Ti si ho zasluzia????? ak ano, cim a preco?
Jeho nevolici su ako Dobrovodsky medzi degesmi.

Dolezite je dosiahnut stav, aby dalsie volby prehral, resp. mal menej nez polovicu parlamentu, co vsak znamena cca 65 hlasov, nie 74. To preto, ze dalsie hlasy by si mohol kupit. Preto cim vacsi rozdiel od <75, tym lepsie.

Este lepsie je dosiahnut stav, aby tato vlada dementov padla predcasne.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

begbeee napísal:Radový zamestnanec sa mal vždy lepšie za ľavicovej vlády a tých je väčšina.
Práveže, nikdy nemal, ale vždy si to naivne myslel. :lol: V tom tkvie celá tá irónia a bieda demokracie.
Cesar
Addict
Addict

Makovnik napísal:Ti si ho zasluzia????? ak ano, cim a preco?
Jeho nevolici su ako Dobrovodsky medzi degesmi.
Nezaslúžia ale voľby, parlament a vláda fungujú tak, že víťaz a hlavne vtedy, keď sám (alebo v koalícii) dosiahne nadpolovičnú väčšinu berie všetko a rozhoduje o všetkom.

Keď všetko pôjde tak ako to je tak by som sa nečudoval, keby hranol dosiahol nabudúce sám aj ústavnú väčšinu. Veď nech robí (skôr nerobí) čokoľvek má stále takú istú podporu, ba ešte sa mu aj zvyšuje. Veď pre minulými voľbami skoro nikto nepočítal tým, že sám získa nadpolovičnú väčšinu, v prieskumoch mal vždy menej, teraz má už suverénne nadpolovičnú väčšinu aj podľa prieskumov, takže teraz by mohol mať asi ešte viac ako získal naposledy. Toto zvyklo byť takto s voličmi HZDS, že mali vždy viac ako sa predpokladalo podľa prieskumov ale toto teraz platí na Smer.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Zasluzia si ho preto, lebo nevolili
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Cital som len prvy prispevok a tak sa chcem opytat, vam sa nepaci, ze vlada chce zdanit bohatych viac ako chudobnych? Co je na tom zle? Ak niekto zarobi 3000€ mesacne a stiahnu mu 25% dan stale ma niekolkonasobne viac ako keby mali stiahnut 25% z 500€ nie?

Este dalsia malickost na poslednej strane, 'dosiahnut predcasne padnutie vlady' neznamena predcasne volby a tym padom uplne zbytocne vydavky zo statu na dalsie volby skor, ako musia byt?

Ludom sa nepaci za Fica, nepacilo sa za Radicovej, nebude sa pacit ani za niekoho dalsieho, to je presne dovod, preco razantne nevolim a ani nikdy nebudem. Vzdy budu ludia nadavat, tak to je akurat skoda casu a energie z mojej strany.
beardie
Redeemer
Redeemer

On aj niekolkonasobne viac zaplati...
Okrem toho, milionarska dan je od nejakych 1500 euro
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://www.sme.sk/c/7033154/mimoriadna- ... odpis.html toto možno niekomu pripadá ako trivialita alebo zbytočné haló, no treba sa zamyslieť nad kontextom. Téma o nebankovkách je momentálne dosť populárna aj v iných štátoch, napríklad aj v UK (zaoberá sa tým môj bývalý spolužiak), všade sa normálne vlády snažia obmedziť úžerníctvo a výpalníctvo v podobe, v ktorej existuje u týchto pseudofiriem.

Zdá sa ale, že našich poslancov to nezaujíma, alebo nechce zaujímať a to neplatí iba pre SMER, ale rád by som vedel, kde sú podpisy SDKÚ, KDH a MOSTu okrem jedného či dvoch z nich. Nehovoriac o tom, že ten šašo Paška si zasa robí to, čo sa mu zachce (neprepisoval on už v minulosti jeden schválený zákon?) - keď sa Rafaj podpisoval namiesto Slotu a on bol predsedom parlamentu, vyhlásil, že na tom nevidí nič a že on nie je grafológ a teraz zrazu robí opletačky. Som zvedavý, koľkí z poslancov sú do nebankoviek zapletení, bez ohľadu na politickú príslušnosť. Banda jedna špinavá.
Cesar
Addict
Addict

AXO napísal:Cital som len prvy prispevok a tak sa chcem opytat, vam sa nepaci, ze vlada chce zdanit bohatych viac ako chudobnych? Co je na tom zle? Ak niekto zarobi 3000€ mesacne a stiahnu mu 25% dan stale ma niekolkonasobne viac ako keby mali stiahnut 25% z 500€ nie?
Tak tebe by sa čo zdalo spravodlivé, že by každý zarábal rovnako 500 eur nech už robí čokoľvek? Alebo ako? To nebolo ani za komunizmu. A sú také krajiny, kde zarábajú aj 100 eur mesačne, tak podľa nich by bolo treba zdaniť aj 500 eur vyššou sadzbou, lebo podľa ich pomerov aj ten, čo má 500 je bohatý. Všetko je relatívne, u nás je milionárska daň už keď niekto zarába 1500 eur, inde je to len minimálna mzda.. A ty závidíš už niekomu, čo tu zarába toľko, čo inde je minimálna mzda? To už je milionár??

Otázka je, že či chceme, aby tu bolo lepšie alebo aby sa každý mal na prd rovnako? Keby si bol nejakým špičkovým odborníkom v tvojom odbore a by ti boli ochotní zaplatiť výrazne viac ako je priemer tak by si určite chcel aby ťa extra zdaňovali?

Keď ty zarobíš 100 eur si z toho zaplatíš daň 20 eur a ten čo zarába 1000 zaplatí 200 tak to je prečo nespravodlivé? Mal by zaplatiť 400, len aby nemal o toľko viac ako ty?
beardie
Redeemer
Redeemer

este upresnim, ten, kto zaraba minimalnu mzdu (~337,70 euro) tak dan z prijmu neplati, plati len odvody, zostane mu teda 292 euro, pomerovo 292/338 = 86 % zarobku
clovek, co zaraba dvojnasobok minimalnej mzdy (675 euro), plati aj dan aj odvody, zostane mu 532 euro, pomerovo 532/675 = 78 % zarobku
clovek zarabajuci 2500 euro, zostane mu 1790 euro, cize 1790/2500 = 71 %

tie pomery su tam jasne, cim viac clovek zarobi, tym menej mu ostane

snad to staci takto jednoducho...
hughito
Redeemer
Redeemer

No neviem, či by sme nemali ešte poľutovať tých, čo zarábajú viacej/veľa. :idea:
Napísať odpoveď