Kód: Vybrať všetko
Otvorená konštrukcia
Otvorená konštrukcia znamená, že vonkajšia stena mušle je posiata väčšími, alebo menšími dierami, umožňujúcimi výmenu vzduchu a teda aj určité vyrovnanie tlaku a to medzi zadnou stranou membrány a okolím. Tátokonštrukcia umožňuje dosiahnuť prirodzeného zvuku vo všetkých frekvenčných pásmach, preto je využívaná aj pri všetkých audiofilských modeloch. Zvuk totiž nenaráža na žiadne prekážky a môže sa voľne šíriť do priestoru. Čím otvorenejšie mušle sú, tým jednoduchšie je dosiahnuť prirodzenosť reprodukcie.
Otvorené slúchadlá sú charakteristické mimoriadne transparentným zvukovým prejavom a malým skreslením. Slúchadlá umožňujú poslucháčom vychutnať si aj tie najmenšie detaily hudby. Tieto vlastnosti ich predurčujú na posluch komornejšej hudby a pre malé hudobné telesá. Nie sú veľmi vhodné pre poslucháčov elektronickej a tanečnej hudby kvôli ich príliš vzdušnému charakteru reprodukcie veľmi nízkych frekvencií (basy). Jedinou skutočnou nevýhodou otvorenej konštrukcie je prenikanie zvuku do okolia poslucháča, čo môže byť obmedzujúce.
Uzavretá konštrukcia
Uzavreté slúchadlá majú vonkajšie strany mušlí tvorené nepriechodným materiálom, najčastejšie plastom (používa sa aj drevo, kov). Táto konštrukcia má vynikajúce izolačné schopnosti. Ich výhodou je, že poslucháčovi poskytujú dostatok zvukového súkromia, ale za cenu neutrálnej reprodukcie predovšetkým stredných a vyšších frekvencií (hlas, husle, činely...). Basy sú prednášané s oveľa väčším dôrazom a tým väčším skreslením ako pri otvorených modeloch.
Táto konštrukcia má dve podstatné nevýhody: nereprodukuje zvuk len smerom k uchu, ale aj na opačnú stranu – smerom von. V tomto prípade nemá možnosť voľného šírenia sa v priestore, odrazí sa od nepriechodnej prekážky a vracia sa späť. Pri lacných typoch uzavretých slúchadiel sa to prejavuje ako nežiadúce skreslenie zvuku. V prípade drahších modelov sa snažia výrobci odstrániť tento nedostatok, ale je to pomerne nákladné. Druhou nevýhodou je úbytok basov, ktorý je spôsobený neschopnosťou dostatočného vychýlenia membrány. Toto sa dá kompenzovať malým otvorom, ktorý zabezpečí „dýchanie“ slúchadiel. Uzavreté slúchadlá sú ideálne najmä do štúdií a pre DJ´s. Sú vhodné najmä pre poslucháčov techna, popu a iných štýlov, ktoré si nevyžadujú od poslucháča absolútnu sústredenosť. Pre DJ sú jedinou možnou voľbou, inak by nič nepočuli. Je samozrejmé, že kvalitné, teda aj cenovo drahšie uzavreté slúchadlá budú hrať podstatne lepšie ako lacné otvorené.
co som si nasiel tieto poucky,tak som v pomykove,na jednej strane nedoporucuju pre elektronicku hudbu otvorene,ale zas pisu,ze si lepsie vychutnam detaily hudby. Pri uzatvorenych tam je napise,ze mozu skreslovat basy,bol by som nerad keby mi to pri hlbokych basach dunelo jak na mojich papierovych repracikoch v aute,potrebujem nech to je taka basa hutna ale kvalitna

neviem to vyjadrit.V podstate som sa ani nechcel moc posuvat,lebo na obacsne pocuvanie doma mi stacili tie koss bohuzial sa zlomili.takze nieco v tej cenovej relacii,kvalite. Kossy boli uzavrete,tak zrejme ostanem pri tom,ci odporucas nieco ine ?