Slúchadlá na hudbu (DnB, Dubstep..)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Jakobkin
Amateur
Amateur

Slúchadlá na hudbu (DnB, Dubstep..)

Príspevok od používateľa Jakobkin »

Zdravím,

hľadám nejaké kvalitné slúchadlá na doma, prioritne na nejaké elektronickú hudbu, takže by mali mať dobré basy.
Mali by mať nejaký obyčajný mikrofón.
Cenový strop okolo 60€, v prípade veľkej kvality som ochotný si priplatiť.

Ďakujem, prajem príjemný zvyšok dňa. :smt006
Zymeth
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Slúchadlá na hudbu (DnB, Dubstep..)

Príspevok od používateľa Zymeth »

Neporadím ti slúchadlá, na to tu je Ryan, ale poradím ti, že si nemáš kupovať slúchadlá s mikrofónom.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Žiaden headset nebude hrať v rovnakej cene ani zďaleka tak dobre ako sluchadla bez mikrofonu. Takže odporučam mikrofon riešiť zvlašť. Dnes je možnosti kopa ako sa to da riešiť, napr. mikrofon so štipcom ktory pripneš na kabel sluchadiel, rôzne nalepovacie mikrofony atd.

Musia byť tie sluchadla uzavrete (dobra izolacia smerom von aj dnu), alebo môžu byť aj otvorene?

Plati čim viac peňazi tym lepši zvuk, takže čo presne znamena "som ochotny priplatiť"?
Jakobkin
Amateur
Amateur

Ryan Giggs napísal:Žiaden headset nebude hrať v rovnakej cene ani zďaleka tak dobre ako sluchadla bez mikrofonu. Takže odporučam mikrofon riešiť zvlašť. Dnes je možnosti kopa ako sa to da riešiť, napr. mikrofon so štipcom ktory pripneš na kabel sluchadiel, rôzne nalepovacie mikrofony atd.

Musia byť tie sluchadla uzavrete (dobra izolacia smerom von aj dnu), alebo môžu byť aj otvorene?

Plati čim viac peňazi tym lepši zvuk, takže čo presne znamena "som ochotny priplatiť"?
Okey teda, nechám si poradiť, zoberiem nejaké bez mikrofónu.
Aká je výhoda otvorených slúchadiel? V prípade, že žiadna tak asi skôr tie uzavreté.
Znamená to, že ak by boli nejaké slúchadlá za 70€ o dve triedy lepšie ako nejaké za 60€ tak som ochotný dať naviac.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vyhoda je v lepšom podani priestoru a takom vzdušnejšom prejave. Nevyhoda že to čo hra do ucha hra aj smerom von, takže môžeš rušiť okolie. Ak nemaš koho rušiť, nie je veľa dôvodov prečo voliť uzavrete. Takže to sa vybera podľa použitia.
Jakobkin
Amateur
Amateur

Potrebujem to len na počúvanie hudby v izbe, takže tým pádom by som bral otvorené.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Z otvorenych napr. Audio-Technica ATH-TAD400, Beyerdynamic DTX 910.
Jakobkin
Amateur
Amateur

Ďakujem, asi budem brať tie Beyeri.
Saq.utd
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Saq.utd »

Ok da sa povedat,ze som tu s tou istou otazkou.taktiez potrebujem nove sluchatka na rovnake zanre,teda hlavne bass music. Doteraz som mal KOSS PRO4AA TITANIIM a mozem povedat,ze kvalita zvuku krasna,teraz by som chcel nieco ba podobnej urovni ale s vacsou citlivostou na basy,nech su silnejsie ale zase nie take dute basy :-) som ochotny za ne dat 100 eur popripade trochu viac.pozrel som rozne stranky riadim sa vacsinou podla rozpatia Hz,uz som co to pozrel,ale prijal by som rady aj od skusenejsich.tak cakam odpovede ;-) vopred dik.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Z frekvenčneho rozsahu sa nedozvieš o sluchadlach absolutne nič. Riadiť sa podľa toho je nezmysel. Vyrobca ti tam napiše čisla ake si len budeš želať.

Netušim čo mam rozumieť pod frazou "väčšia citlivosť na basy".
Ak tym mysliš množstvo, obavam sa že ťažko budeš v tejto (a vyššej) cenovej relacii hľadať niečo čo bude dunieť viac ako Kossy. Teda ak to nebude nejaky črep typu Beats, ale seriozne sluchadla. Na toto nepotrebuješ vyhadzovať 100 eur, to ti poskytne väčšina lacnejšich.
V tejto cenovej relacii je to u serioznych vyrobcov o kvalite zvuku, nie o tom čo ti skôr odtrhne hlavu. Takže kvalitativne sa 100+ eurovymi sluchadlami posunieš oproti PRO4AAT o dosť, ale basov bude menej. Zato pôjdu hlbšie a kvalita bude vyššia.
Jakobkin
Amateur
Amateur

Na koľko Beyeri nemajú na sklade tak som sa rozhodol nakoniec pre tie audio-technici. Vy ste mi radili tieto - http://www.alza.sk/audio-technica-ath-t ... heureka.sk. Ale akurát som narazil na také isté, uzavreté, lenže s lepšími parametrami - http://www.alza.sk/audio-technica-ath-t ... heureka.sk

Ktoré by ste mi z týchto dvoch typov poradili?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Lepšie parametre neznamenaju lepšie sluchadla. Parametre ti vyrobca napiše ake chceš.
Už som pisal vyššie, sluchadla sa vyberaju podľa učelu. Ak potrebuješ izolovať, tak uzavrete. A porovnať uzavrete a otvorene sa nijako rozumne neda.
Saq.utd
Light Professional
Light Professional

Ryan Giggs napísal:Z frekvenčneho rozsahu sa nedozvieš o sluchadlach absolutne nič. Riadiť sa podľa toho je nezmysel. Vyrobca ti tam napiše čisla ake si len budeš želať.

Netušim čo mam rozumieť pod frazou "väčšia citlivosť na basy".
Ak tym mysliš množstvo, obavam sa že ťažko budeš v tejto (a vyššej) cenovej relacii hľadať niečo čo bude dunieť viac ako Kossy. Teda ak to nebude nejaky črep typu Beats, ale seriozne sluchadla. Na toto nepotrebuješ vyhadzovať 100 eur, to ti poskytne väčšina lacnejšich.
V tejto cenovej relacii je to u serioznych vyrobcov o kvalite zvuku, nie o tom čo ti skôr odtrhne hlavu. Takže kvalitativne sa 100+ eurovymi sluchadlami posunieš oproti PRO4AAT o dosť, ale basov bude menej. Zato pôjdu hlbšie a kvalita bude vyššia.
vedel by si nejake priklady,co som dnes pokukal,zaujalo ma

Audio-Technika ATH-Pro5MK2
ATH-T500
Shure SRH750DJ
AKG K 181DJ
DENON DN-HP500-WH
Numark Electrowave
Jakobkin
Amateur
Amateur

Okej, takže ak mi teda budú lepšie hrať tak beriem teda tie otvorené. Ešte raz ďakujem. :smt006
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nepisal som že budu určite hrať lepšie, ale že ten zvuk bude vďaka rozdielnej konštrukcii iny. Ťažko sa to porovnava. Prave preto by sa to malo vyberať podľa konštrukcie a v ramci nej potom z konkretnych modelov.

Saq.utd:
Z tych tvojich maju najviac basov AKG, a PRO5. Posunuť sa nimi ale neposunieš. Tak maximalne tie T500 budu lepšie ako Kossy. Neviem či chceš uzavrete alebo môžu byť otvorene. Potom môžme riešiť konkretne modely.
Saq.utd
Light Professional
Light Professional

Kód: Vybrať všetko

Otvorená konštrukcia
Otvorená konštrukcia znamená, že vonkajšia stena mušle je posiata väčšími, alebo menšími dierami, umožňujúcimi výmenu vzduchu a teda aj určité vyrovnanie tlaku a to medzi zadnou stranou membrány a okolím. Tátokonštrukcia umožňuje dosiahnuť prirodzeného zvuku vo všetkých frekvenčných pásmach, preto je využívaná aj pri všetkých audiofilských modeloch. Zvuk totiž nenaráža na žiadne prekážky a môže sa voľne šíriť do priestoru. Čím otvorenejšie mušle sú, tým jednoduchšie je dosiahnuť prirodzenosť reprodukcie.
Otvorené slúchadlá sú charakteristické mimoriadne transparentným zvukovým prejavom a malým skreslením. Slúchadlá umožňujú poslucháčom vychutnať si aj tie najmenšie detaily hudby. Tieto vlastnosti ich predurčujú na posluch komornejšej hudby a pre malé hudobné telesá. Nie sú veľmi vhodné pre poslucháčov elektronickej a tanečnej hudby kvôli ich príliš vzdušnému charakteru reprodukcie veľmi nízkych frekvencií (basy). Jedinou skutočnou nevýhodou otvorenej konštrukcie je prenikanie zvuku do okolia poslucháča, čo môže byť obmedzujúce.

Uzavretá konštrukcia
 Uzavreté slúchadlá majú vonkajšie strany mušlí tvorené nepriechodným materiálom, najčastejšie plastom (používa sa aj drevo, kov). Táto konštrukcia má vynikajúce izolačné schopnosti. Ich výhodou je, že poslucháčovi poskytujú dostatok zvukového súkromia, ale za cenu neutrálnej reprodukcie predovšetkým stredných a vyšších frekvencií (hlas, husle, činely...). Basy sú prednášané s oveľa väčším dôrazom a tým väčším skreslením ako pri otvorených modeloch.
Táto konštrukcia má dve podstatné nevýhody: nereprodukuje zvuk len smerom k uchu, ale aj na opačnú stranu – smerom von. V tomto prípade nemá možnosť voľného šírenia sa v priestore, odrazí sa od nepriechodnej prekážky a vracia sa späť. Pri lacných typoch uzavretých slúchadiel sa to prejavuje ako nežiadúce skreslenie zvuku. V prípade drahších modelov sa snažia výrobci odstrániť tento nedostatok, ale je to pomerne nákladné. Druhou nevýhodou je úbytok basov, ktorý je spôsobený neschopnosťou dostatočného vychýlenia membrány. Toto sa dá kompenzovať malým otvorom, ktorý zabezpečí „dýchanie“ slúchadiel. Uzavreté slúchadlá sú ideálne najmä do štúdií a pre DJ´s. Sú vhodné najmä pre poslucháčov techna, popu a iných štýlov, ktoré si nevyžadujú od poslucháča absolútnu sústredenosť. Pre DJ sú jedinou možnou voľbou, inak by nič nepočuli. Je samozrejmé, že kvalitné, teda aj cenovo drahšie uzavreté slúchadlá budú hrať podstatne lepšie ako lacné otvorené.

co som si nasiel tieto poucky,tak som v pomykove,na jednej strane nedoporucuju pre elektronicku hudbu otvorene,ale zas pisu,ze si lepsie vychutnam detaily hudby. Pri uzatvorenych tam je napise,ze mozu skreslovat basy,bol by som nerad keby mi to pri hlbokych basach dunelo jak na mojich papierovych repracikoch v aute,potrebujem nech to je taka basa hutna ale kvalitna :D neviem to vyjadrit.V podstate som sa ani nechcel moc posuvat,lebo na obacsne pocuvanie doma mi stacili tie koss bohuzial sa zlomili.takze nieco v tej cenovej relacii,kvalite. Kossy boli uzavrete,tak zrejme ostanem pri tom,ci odporucas nieco ine ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tou "pouckou" sa neriad, ta technicka cast je popisana dobre, zvysok su nezmysly. Toto pisal nejaky diletant.
Otvorene zvyknu mat (zdoraznujem zvyknu) menej kompromisov. Ale urcite to neplati tak absolutne a dogmaticky ako to popisuje. A takisto to neznamena ze hraju automaticky lepsie. To o skreslenom zvuku u uzavretych moze platit tak pre kategoriu 10 eurovych sluchadiel. Plus skreslene mozu hrat aj otvorene. A to ze sa nehodia na tanecnu hudbu nejdem ani komentovat. To zalezi na vyladeni menica nie na konstrukcii (ci je zvuk vyladeny do temna, svetla...).
Posunut sa mozno nechces, ale posunies sa. :)
To ci uzavrete alebo nie zavisi od toho ci potrebujes izolovat alebo nie.
Ak nemas problem ist aj nad hranicu 100 eur, aktualne su napr. na sluchatka net za velmi dobru cenu AKG K 240 Mk II. Ta kupa sa oplati. Za menej potom napr. Sennheiser HD 518.
Zuzavretych napr. Ultrasone HFI-580, HFI-680, ATH-T500, Shure SRH 440.

A samozrejme k tejto kategorii sluchadiel je viac nez rozumne uvazovat nad nejakym adekvatnym zdrojom (ak ho nemas).
Saq.utd
Light Professional
Light Professional

chlape pozrem aj tie ostatne,ale zdroj ?
ja ich maximalne zapojim do notebooku,popripade ked mixujem cez numark dj controller. (mixtrack proII)
dneska som neco cital aj o impendancii a to som sa dozvedel o zdrojoch(zosilovacoch?) pre lepsie sluchadla,ale to som skor myslel,ze to by som musel mat nejake supz za 1000 eury.
taketo co pozeram mi akoze nebudu fachcit ako maju,cez book ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Fachcit ti budu, ale s lepsim zdrojom budu o dost lepsie.
Saq.utd
Light Professional
Light Professional

OK este sa spytam takto,ked sa teda rozhodnem kupit,ale bez zdroja,ze to len zapojim do uz spominanych veci,vyhodim zbytocne peniaze respektive dam za to kilo a nebude to hrat na 100 procent ?
Napísať odpoveď