Ludia Proti Europskej Etnogenocíde

Diskusie na politické témy...
tehla

Re: Ludia Proti Europskej Etnogenocíde

Príspevok od používateľa tehla »

Ochranu pohladu na tradicne manzelstvo a rodinu – muz, zena, deti – teda ziadni dvaja muzi dve zeny, dva psi, muz dieta, 5 muzov a jedna zena, a naopak … povazujes za „utlak“? Odporucam ti odist do nejakej moslimskej krajiny, kde budes prenasledovany – najlepsie momentalne Syria, Lybia a pod. aby si pochopil, co to slovo znamena. Alebo do inych casti sveta, „zatial este krestanske“ - (aj ked to uz tiez neplati velakrat) krajiny su na tom najlepsie – hlavne vdaka mierumilovnosti. Mimochodom, nemam pocit ze by sa cirkev nejak vyrazne angazovala, skor pocitujem necinnost ...

Krestanstvo je dnes vseobecne napadane – a navyse tie „prekliate“ tradicne hodnoty, ktore brania v hedonizme …... – zaujimave je sledovat od vsetkych tych „tolerantnych“ marxistov – ako im nevadia kultury ine nabozenstva a pod. Ale ked dojde na krestanstvo, tak cirkev nazyvaju „rakovinou spolocnosti“, „stredovekym prezitkom“ a pod., kym nedojde na cirkev, tak uznavame „duhu“ a nech si kazdy robi co chce … - len krestania su dnes hlupe ovce vraj ...
Aryan Angel napísal:
Len dodam, ze ako nekrestan tiez mozem zdielat niektore nazory, napriklad s katolickou cirkvou.
… ja si tvoje nazory vazim AA, vidno ze mas srdce na spravnom mieste aj IQ „vyssie ako hojdaci konik“ clovek sa od teba vela dozvie….som rad ze tu si ... 8)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

AA:
Toto nie je ciernobiele videnie? Problem je hlbsi bez jasnych pricin alebo je "nacista"?
To je myslenie, ktoré tu produkuješ ty s kalim. :wink:

Čo sa týka debaty o rase a pod., fakticky ide o to, že biológa či antropológa tu nemáme, takže nám zostáva sa pozrieť na závery vedcov (prípadne podaktorí do učebníc pre ZŠ, že tehla). Ak tak spravíme, zistíme, že rasa je vedecky prekonaný konštrukt (v tejto otázke panuje konsenzus) - a to som si nevymyslel ja tu na so slayom, k tomuto záveru dospeli vedci (samozrejme, nájdeme výnimky). Čiže ide o to, či sa človek bude pohybovať v tejto otázke mentálne niekde v 19.st., na úrovni učebnice pre ZŠ či akýchsi obrázkov z internetu, alebo sa pozrie sa závery moderne západnej vedy.
Podla vlastnych slov nevidis (neakceptujes) rozdielnost medzi cernochom a povedzme aziatom, ale na "arijsku rasu" si expert?
Samozrejme, tu malo ísť vtipnú zložku a iróniu. Odborníkov na oblasť "árijskej rasy" tu je iných dosť.

No a samozrejme, vplyv katolíckej cirkvi nepociťuješ, ale ohrozene vnímaš akési obskúrne spolky, ktoré si sem postoval. Aké nečakané. :lol:

tehla: A ako iné formy rodiny (vzhľadom na to, že historicky nič také ako "tradičná rodina" neexistuje) ohrozujú tie tradičné? Ako tebe bráni alebo by bránilo to, že by mali homosexuáli možnosť sa oficiálne brať atď., tomu, aby si si našiel ženu. splodil deti a udržiaval to, čo považuješ za tradičnú rodinu? Tuto mi stále uniká pointa tej hystérie.

A prosím ťa, netrep bludy aspoň.

Kód: Vybrať všetko

ako im nevadia kultury ine nabozenstva
Mne vadia v princípe všetky náboženstvá, od toho tvojho, cez muslimské až po tie obskúrne spolky, čo tu naposielal AA.
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

slay napísal:Najlepšie ochránite bielu rasu tak, že nebudete mať vy dvaja deti.
Toto mal niekto povedat tvojej materi a fotrovi.
hughito napísal:Kali ale nikto nikde netvrdí, že rozdiely nie sú. Rozdiely (či naopak podobnosti) sú, ale v x-formách, nie len nejakých podobách
V akych x formach? Rasa sa deli podla bilogickych atributov ako je farba pleti, tvar lebky, farba vlasov a postava. Podla tychto atributov vieme jasne zadefinovat minimalne tri zakladne rasy. To naco ty narazas su iba minimalne vinimky, ako napr albini, miesanci alebo blondavi ceronosi atd atd... Vytiahnut zopar jednotlivcov ktori zrovna vyhovuju danym (tvojim) poziadavkam z toho obrovskeho konglomeratu ludi ktorych v priemere viac ci menej spajaju jasne vymedzene biologicke atributy nema absolutne ziadne opodstatnenie a cenu pri posudzovani toho ci rasa existuje alebo nie.

Najnovsi vyskum http://io9.com/5929245/does-the-african ... f-hominids dokonca hovori ze cernosi su geneticky ovela odlisnejsi ako sa predpokladalo, to na margo tych slayovych odkazov (ano aj ja sem viem nahadzat dalsich 10 studii ktore tvrdia presny opak, ale nebudem sa tu hadat kto dalej dosti).
gogo uvedom si, že černosi v Amerike ešte pred pár desiatkami rokov žili v spoločnosti, kde bol rasizmus legálny. Tento stav trval dlhý čas a logicky to musí mať nejaké následky. Segregácia, štrukturálny rasizmus..tým zas nechcem povedať, že za všetko môžu bieli a teraz nenáviďme bielych a ľutujme chudákov černochov, to vôbec nie
Takze zato ze cernosi vsade vo svete maju priemere mensie IQ, su nachylnejsi ku kriminalnej cinnosti moze to, ze v USA bol donedavna rasizmus legalny a segragacia, a ani trochu by sme neuvazovali nad tym ze by pricina mohla byt v istych dedicnych znakoch a v samotnom potenciali tejto skupine ludi. Podla tejto logiky, by sa teoreticky mal dat retard prevychovat na genia.

K tymto nezmyslom uz nema canu sa vyjadrovat, tieto tvoje teorie mozu zniet doveryhodne snad iba tebe, aj tak som uz na tu tvoju biednu logiku a anarchisticky fanatizmus minul dost vela svojho casu.
Čo sa týka debaty o rase a pod., fakticky ide o to, že biológa či antropológa tu nemáme, takže nám zostáva sa pozrieť na závery vedcov (prípadne podaktorí do učebníc pre ZŠ, že tehla). Ak tak spravíme, zistíme, že rasa je vedecky prekonaný konštrukt (v tejto otázke panuje konsenzus) - a to som si nevymyslel ja tu na so slayom, k tomuto záveru dospeli vedci (samozrejme, nájdeme výnimky). Čiže ide o to, či sa človek bude pohybovať v tejto otázke mentálne niekde v 19.st., na úrovni učebnice pre ZŠ či akýchsi obrázkov z internetu, alebo sa pozrie sa závery moderne západnej vedy.
Aka moderna veda? Vedci v tejto otazke nenasli jasne stanovisko, to by ste si vy dvaja so slayom mali uvedomit http://sandwalk.blogspot.sk/2012/03/do- ... exist.html

Ak rasu budete posudzovat na indiviudalnej urovni pri nahodne zvolenych atributoch ci uz biologickych alebo kulturnych ktore ale nasledne budu zodpovedat vasim poziadavkam o neexistnecii rase, vasa teoria z logickych dovodov bude pravdiva. Ale, akonahle mame jasne vymedzene atributy ktore pouzijeme pri porovnavani jak na individualnej ale zaroven aj skupinovej urovni sa nam vykristalizuje nieco ako jedinci s podobnymi znakmi ktore su dedicne, t.j rasa.
hughito
Redeemer
Redeemer

Inak by zaujímalo kali, či aj čítaš po sebe to, čo pošleš. Lebo ono je fajn, že pošleš nejaký blog, kde sú pozbierané názory zopár vedcov, ktorý majú iný názor na túto problematiku. Fajn. Ale neviem ako ich postoj korešponduje s tým, čo tu prezentuješ ty (spoločne s AA). Vám totiž nejde o čisto vedecké dôvody, vám ide o dokazovanie nadradenosti bielej rasy a jej dominantného postavenia.

Čiže kali, keĎ už, tak čítať až do konca, lebo potom to v širšom kontexte vyznieva celkom úsmevne. ;)
The current moral position is a sort of 'biological egalitarianism'. This dominant position emerged in recent decades largely to correct grave historical injustices, including genocide, that were committed with the support of pseudoscientific understandings of group diversity. The racial-hygiene theory promoted by German geneticists Fritz Lenz, Eugene Fischer and others during the Nazi era is one notorious example of such pseudoscience. Biological egalitarianism is the view that no or almost no meaningful genetically based biological differences exist among human groups, with the exception of a few superficial traits such as skin colour3. Proponents of this view seem to hope that, by promoting biological sameness, discrimination against groups or individuals will become groundless.

We believe that this position, although well-intentioned, is illogical and even dangerous, as it implies that if significant group diversity were established, discrimination might thereby be justified. We reject this position. Equality of opportunity and respect for human dignity should be humankind's common aspirations, notwithstanding human differences no matter how big or small. We also think that biological egalitarianism may not remain viable in light of the growing body of empirical data (see box).
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hughito: nechces sa vyjadrit aj k genocide bielych? nevsimol som si, ze by si sa k tomu vyjadril (mozno som prehliadol)
hughito
Redeemer
Redeemer

Určite je to odsúdeniahodné. V podstate ide o istú pomstu: v krajine, kde roky vládol oficiálny rasizmus, sa teraz isté skupiny (young, unemployed black men overwhelmingly from dysfunctional family backgrounds, podľa zistení komisie) vybíjajú na týchto farmároch, ktorí pre nich predstavujú symbol bielej nadvlády a rasizmu. Samozrejme však, že to nie je ospravedlniteľné ani z takéhoto pohľadu.
tehla

takze si schopny odsudit cernossky rasizmus? Alebo aspon zlozit ideologicke okuliare a zaznamenat ho?
V podstate ide o istú pomstu“
Pomstu za co, ved biely im tam vybudovali vyspelu spolocnost …Farmari ich vykrmovali a belosi im zabezpecili vzdelanie … ze museli sediet v autobuse vzadu bola mala cena, dnes sa priznavaju, ze za apartheidu sa mali lepsie, kedze tu krajinu cernosski hrdlorezi riadit nie su schopni tak ako bieli
A ako iné formy rodiny (vzhľadom na to, že historicky nič také ako "tradičná rodina" neexistuje) ohrozujú tie tradičné?
Ahh isteze a narodny koncept je skodlivy …. ako? Tym ze vyznam rodiny sa znizi, ked sa budu za rodinu povazovat rozne zoskupenia – a podporovat napr. z dani .. s tym väcsina obyvatelov nesuhlasi
Mne vadia v princípe všetky náboženstvá, od toho tvojho, cez muslimské až po tie obskúrne spolky, čo tu naposielal AA.
vidim, ze si sa tiez naucil nove slovicko, ktore opakujes - obskúrne
Takze nie si az taky duhovy liberal ;), si nabozensky „nacista“, vadia ti nabozenstva a chces ich vyhladit – kam odisla duhova tolerancia? Asi tam, kde aj patri - do krajiny mytov a legiend.
A nevytahuj prosimta utlocitny vylev, ake tazke je narodit sa v krestanskej krajine a byt ubohy ateista, cim vsetkym si si musel prejst :P . Inak tvoja viera-neviera - ma tiez ideologicke pozadie, ateizmus sa zacal masivne propagovat pod hrozbou represii v ramci marxizmu - leninizmu:

Vladimir Lenin

Atheist Mass Murderer 
Vladimir Lenin said:

“Our program necessarily includes 
the propaganda of atheism.”

"Give us the child for 8 years 
and it will be an atheist forever." 

“A lie told often enough becomes truth.” 
Prílohy
...
...
hughito
Redeemer
Redeemer

takze si schopny odsudit cernossky rasizmus? Alebo aspon zlozit ideologicke okuliare a zaznamenat ho?
Ja nemám a nemal som problém odsúdiť akýkoľvek rasizmus odkedy som tu na tomto fóre. Dobrý deň. ;)
Pomstu za co, ved biely im tam vybudovali vyspelu spolocnost …Farmari ich vykrmovali a belosi im zabezpecili vzdelanie … ze museli sediet v autobuse vzadu bola mala cena, dnes sa priznavaju, ze za apartheidu sa mali lepsie, kedze tu krajinu cernosski hrdlorezi riadit nie su schopni tak ako bieli
To je tvoj nadradený výklad, ktorý nepotrebuje ďalší komentár. Do ospravedlňovania rasizmu sa môžeš púšťať ty, ak chceš.
Ahh isteze a narodny koncept je skodlivy …. ako? Tym ze vyznam rodiny sa znizi, ked sa budu za rodinu povazovat rozne zoskupenia – a podporovat napr. z dani .. s tym väcsina obyvatelov nesuhlasi
Ale prosím ťa - priznanie gayom a lesbičkám právo ženiť a vydávať sa, nijako neovplyvní a neznižuje význam či funkciu rodiny typu muž+žena.
vidim, ze si sa tiez naucil nove slovicko, ktore opakujes - obskúrne
Musím ťa prekvapiť, ale nenaučil - proste vhodnejší termín mi nenapadol pri hodnotené toho, čo tu naposielal AA.
Takze nie si az taky duhovy liberal ;), si nabozensky „nacista“, vadia ti nabozenstva a chces ich vyhladit – kam odisla duhova tolerancia? Asi tam, kde aj patri - do krajiny mytov a legiend.
Kde som písal niečo o vyhladzovaní? Vieš rozlíšiť významovo medzi termínmi "vadiť" a "vyhladzovať"?
A nevytahuj prosimta utlocitny vylev, ake tazke je narodit sa v krestanskej krajine a byt ubohy ateista, cim vsetkym si si musel prejst :P .
Toto neviem na čo malo reagovať.
Inak tvoja viera-neviera - ma tiez ideologicke pozadie, ateizmus sa zacal masivne propagovat pod hrozbou represii v ramci marxizmu - leninizmu
Toto samozrejme nie je pravda, ale tak nečakám, že to pochopíš, keďže sa to riešilo x-krát aj s tebou v príslušnej téme a stále tento nezmysel vyťahuješ.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hughito

vies ze sa vzdy snazim byt co najviac nezaujaty a drzat faktov bez ohladu na osobne sympatie/nesympatie ci ine emocie. Napriek tomu musim povedat, ze som od Teba cakal podstatne viacej na otazky ktore som polozil v dobrej viere a ktore pokladam za dost podstatne.
Na kriminalitu a vedecky dokazanu vyssiu hladinu patologickeho spravania /konkr su to napr castejsie psychopaticke rysy/ u Afroamerickeho obyv. si povedal ze je to dosledok byvaleho rasizmu zo strany bielych.Ano dava to urcitu logiku. Ale treba si uvedomit niektore fakty: otroctvo bolo zrusene na celom uzemi Usa roku 1865. Volebne pravo Afroamericania ziskali r.1870. Odvtedy ubehlo ale dost vela rokov na to, aby sa tymto ospravedlnovalo statisticky vyrazne vyssie nasilne kriminalne spravanie /vrazdy,znasilnenia,lupeze zo zbranou/. A to este v krajine ktora mensiny pozitivne diskriminuje tj napr. Afroamericanovi staci aby spravil skusky na menej bodov a dostane sa na univerzitu, zatial co biely s rovnakym poctom bodov ma proste smolu.Podobne to funguje aj v zamestnaniach nielen v statnej sfere.Uz aj u nas beru nadnarodne spolocnosti niektorych zamestnancov len preto ze musia plnit urcite interne kvoty pre mensiny /bez ohladu na to ake skutocne kvality uchadzac ma/ a pod z dovodu aby sa vyhli sudnemu napadnutiu z diskriminacie.
Uplne zostala z Tvojej strany nezodpovedana otazka miest ktore ked sa dostali viacmenej cisto pod spravu Afroamer obyvatelstva tak nastal ich prudky upadok./naozaj ma uprimne zaujima Tvoj nazor,nakolko mi to logicky nesedi,ze ked uz si mozu v tom meste vladnut podla svojho a nikto ich neobmeduje, tak je velmi zvlastne ze to vobec nefunguje/
To iste otazka o neexistencii ziadnych velkych kultur,spolocenskych systemov,intelektualnych hodnotach,tvorby poznatkov u povodneho obyvatelstva Afriky /mimo Semitov na severe samozrejme/
Nerozumiem preco dokazali kmene a neskor narody v Azii,Europe,Blizkom vychode ci dokonca indiani v juznej a strednej Amerike vytvorit za relativne kratky cas kultury s ktorymi sa ani zdialky nedaju porovnavat to co dokazalo vytvorit obyvatelstvo v Afrike pritom malo obrovsky casovy naskok a dokonale podnebie na pestovanie plodin a pasenie dobytka./Afrika bola v minulosti podstatne zalesnenejsia a puste nemali ani tretinu dnesnej ich velkosti/
P.S.
prepac ze opakujem znovu svoje otazky, ale je to len preto, ze viem ze si mimoriadne scitany /bez ironie/ a tak verim ze urcite v tej literature z ktorej cerpas svoje poznatky su moje nepochopenia uz davno vysvetlene, dakujem :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Ide o sociálne, geografické či klimatické determinanty (aj v zmysle tej Afriky). S tým, že desiatky rokov otroctva a následne inštitucionálneho rasizmu určite zanechali výrazný vplyv, ale tak to som už písal. Príčiny úpadku a bankrotu Detroitu nepoznám. Ty si myslíš, že dôvod je aký?

O africkej kultúre a umení neviem nič, pod. ako napr. toho moc neviem o ázijskej. Tie tvoje tvrdenia sú však mimo reality, stačí si kliknúť na wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Culture_of_Africa

Proste o tom nevieme. Samozrejme, keby sme chceli porovnávať nejakú veľkosť a vplyv, napr. európska kultúre vyjde víťazne. Ale to sa dostávam späť k prvej vete.
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito
hm, ja na tej stranke vidim zmienku o staroegyptksej kulture co su Semiti a teda sa nejedna o povodne cernosske kmene resp. narody.Potom tam vidim par stavieb nie starsich ako cca 200-300rokov odhadujem s jasnym kulturnym vplyvom europskym a moslimskym-co je zase mimo toho ohladom coho bola otazka postavena.Potom su tam ludove tanceky,textil a jedlo,z toho minimalne polovica toho je na prvy pohlad prebrata povodom z moslimskej tradicie teda nic povodne.
Aprpo Azijske staroveke aj neskorsie kultury su mimoriadne zaujimave a vo svojej dobe pokrocile,vrelo odporucam si o tom precitat viacej, o literature a filozofii ani nehovoriac. :)
Btw tie "africke sociálne, geografické či klimatické determinanty " by si mohol prosim trochu konkretizovat?
hughito
Redeemer
Redeemer

Napr. to, že významné kultúry vznikli pri rieke Níl a kde na to boli podmienky a nie niekde uprostred púšte.

Nájdeš x geografických celkov, kde kultúra nepokročila nejak významne dopredu, ak to teda berieme z pohľadu tých vyspelých. Máš x rozdielov vo vývoji aj v rámci európskeho priestoru, alebo zo širšieho hľadiska v porovnaní napr. Európa/Blízky východ. Budeš v tom hľadať nejaké "rasové" príčiny? Moc veľký zmysel by to nedávalo, ale tak možno máš iný názor.
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito

pokial ide o tie puste,tak v predch prispevku som napisal ze v minulosti boli africke puste vyrazne mensie ako je tomu dnes,cca tretina dnesnej velkosti /dokonca aj samotna Sahara bola kedysi cela zalesnena s dostatkom vlhkosti a jazier,vysychat zacala vraj asi cca okolo roku 4000 pred n.l.p./

Hovoris ze jednym z hlavnym dovodom na vznik vyspelej kultury je blizkost rieky.Velkej rieky. A mas pravdu, je to obrovsky benefit pre ludi zijucich v danom uzemi. Ale teraz vyvstava otazka, preco sa taketo nieco neudialo aj v inych castiach Afriky-velkych riek ma mnoho.Napr rieka Kongo je iba o nieco kratsia ako Nil,povodie ma dokonca vecsie a priemerny tok vecsi az 15 nasobne.Cela obrovska oblast vid napr Googlearth je plna zelenej vegetacie, s dokonalym podnebim na pestovanie plodin.
Takze dovolim si tvrdit ze geograficke a klimaticke determinanty sme tymto jednoznacne vylucili /ak mas dalsie argumenty tak sa prosim podel/. Este si spominal tie socialne,tie by ma velmi zaujimali,lebo ak mam byt uprimny tak mna nic relevantné nenapadlo. :)
hughito
Redeemer
Redeemer

To sociálne malo smerovať na prípad Detroitu, kde si mi neodpovedal na moju otázku. Ale aj takéto, "non-environmental approach" ako "increasing class tensions associated with the building of monumental architecture and the corresponding decline of agriculture,increased disease, and increased internal warfare" určite mohli zohrávať a zohrávali svoju rolu.

Ako som spomínal: celková klíma, jej stabilita, ekosystém a pod. Myslím si, že v tejto oblasti sa stále operuje skôr s rôznymi hypotézami - prečo na niektorých miestach vznikli nejaké civilizácie a kultúry, niekde nie, prečo sa niekde vyvinuli viac a rýchlejšie, niekde menej, prečo potom zanikal.

Kód: Vybrať všetko

Approximately one millennium after the 7 ka slowing of sea-level rise, many coastal urban centers rose to prominence around the world.[8] It has been hypothesized that this is correlated with the development of stable coastal environments and ecosystems and an increase in marine productivity (also related to an increase in temperatures), which would provide a food source for hierarchical urban societies.[8]
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1 ... 0B8.f01t04

Ale mohol by si sa podeliť aj s tvojím pohľadom na túto problematiku. Prečo napr. takí Eskimáci a ľudia žijúci v obdobných podmienkach nevytvorili žiadnu významnú civilizáciu a kultúru?
tehla

Inak mozem podat svoje priame skusenosti s tymto kontinentom - v marci som bol v Keni na dva tyzdne - v tom rezorte kde som bol - boli cernosi vcelku pohodovi ludia, ochotni, vysmiati a posobili neskodnym dojmom - ale utvarali samozrejme skupinky a smiali sa na turistoch - zeny chceli dostat do postele - kenske zeny boli upravene tip-top, ciste vyobliekane ... socialne zariadenia (nemocnice atd.) boli v katastrofalnom stave - najviac ma pobavila plechova buda zo zbitych dosiek - oblepena plagatmi holywoodskych celebrit s nazvom Holywood cafee - pri morskom pobrezi sa sustredovali skupinky cernochov, ktore predavali suveniry vystruzlikane z dreva - a boli neskutocne otravni, nahovarali zeny na "rande", sex, v ociach mali taku hadiu zakernost - (velmi divnu - mali oci ako had - este aj zrenicky) ako co najviac odrbat. Bol som na miestnej "kulturnej zabave" - vyzeralo to celkom ok ... Ale ... podotykam ze tam na pobrezi slo o krestansku komunitu "domestifikovanych" cernochov, vo vnutrozemi bol zas viac rozsireny Islam - v tom case sa tam konali volby a delegat nas upozornil, nech sa zdrziavame v rezorte - lebo je to nebezpecne - v Nairobi boli zabiti nejaki ludia pocas volieb, potom som mal moznost vidiet masajov na safari - boli to prirodni ludia proste domorody kmen ... jednoduchi cernosi, ktori pichali do krokodilov s palicou, ako my do uzovky ...
Delegat upozornoval, ze 20 percent obyvatelstva ma HIV, najväcsi brutal bol zahradnik - ktory siel zhadzovat kokosaky, aby niekomu nespadli na hlavu, splhal na 50 metrovu palmu ako opica - uplne .. takze oni ked su pod kontrolou a pod nadvladou bielych, tak v pohode ... väcsina problemy nerobi, znizene IQ je proste fakt ... nemaju co pit, co jest, ked robia, robia za 70 eur na mesiac a z toho zivia 10-clennu rodinu, problem su rasisticke gangy ako v JAR alebo v New Yorku atd. .... to je snad jasne ....zas kto bol v Europskych metropolach - tak ti cernosi su tam ini ako bezni naivni bezcielne sa potulujuci Africania - napr. Frankfurt Pariz atd - tiez su medzi nimi rozni ludia, ale posobili na mna agresivnejsie ... rasova segregacia funguje - vytvaraju komunity medzi sebou a volaju sa navzajom brother ... proste to je fakt ... Inak cernosske nabozenstvo a povodna kultura :D
Prílohy
...
...
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito
myslim ze Inuiti nikdy nevytvorili ziadnu vecsiu kulturu z dovodu extremnych zivotnych podmienok ktorymi su vystaveni. Zili polokocovnym sposobom zivota-pravidelne sa stahovali na leto a na zimu-preto ani nemalo zmysel stavat nejake stabilné mestá.
Tvrde podmienky nedavali moznost na vyraznejsi populacny rast-nemoznost polnohospodarstva a chovu domacich zvierat. Staci takto? :)
A priciny upadku Detroitu? uz som to tu na fore niekde pisal: Detroit patrilo do konca 60tych rokov medzi najbohatsie mesta USA. V roku 1967 prislo k velkej vzbure afroam. obyvatelov,nepokoje trvali mnoho dni a musela byt povolana Narodna garda.Po tomto incidente si zacali niektori ludia uvedomovat ze zit v meste kde hocikedy mozu hordy agresivnych jedincov vyrabovat a podpalit pol mesta a po ceste behaju tanky, ze to nie je uplne najlepsie miesto pre zivot a rozhodli sa odist. Odstahovali sa vecsinou ludia s vyssim vzdelanim a zostavali iba ti co pracovali automotive na zakladnych robotnickych profesiach. Tym padom sa drviva vecsina z nich stala zavislymi od obmedzneho okruhu zamestnavatelov. A ked tito zamestnavatelia sa dostali do problemov s odbytom a museli zacat prepustat, tak sa rapidne zvysila kriminalita coho dosledkom bol este vecsi exodus tych schopnejsich a spirala sa rozkrutila este rychlejsie. Kriminalita narastala tiez preto, ze vedenie mesta a policia sa stali afroamericania a stratili samozrejme snahu razne riesit "sukmenovcov".
K tejto vzbure afroamerickeho obyv,ktora bola jedna z najvecsich v dejinach Usa a pri ktorych zomrelo 44ludi povedal prvy afroamericky starosta Detroitu po rokoch nasledovne:
„Najväčšou obeťou však bolo samotné mesto. Vzbura uvrhla Detroit na rýchlu cestu k ekonomickému úpadku,“ Coleman Young
tehla

Napr. hurikan v New Orleans - bieli pomahali, cierni rabovali ostosest ...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

hughito napísal:Samozrejme, tu malo ísť vtipnú zložku a iróniu. Odborníkov na oblasť "árijskej rasy" tu je iných dosť.
To mi je jasne, tazko to ale moze fungovat ked zakladna premisa o danej veci (arijska rasa) je chybna.
hughito napísal:No a samozrejme, vplyv katolíckej cirkvi nepociťuješ, ale ohrozene vnímaš akési obskúrne spolky, ktoré si sem postoval. Aké nečakané.
To je len tvoja domyslavost. Aby bolo kazdemu jasne, hovoris o teme Sionizmus, kde som len zverejnil video zo stretnutia, kam bol pozvany sionista Samson. Nejake pocity ohrozenia su len tvoj vymysel.
hughito napísal:Vám totiž nejde o čisto vedecké dôvody, vám ide o dokazovanie nadradenosti bielej rasy a jej dominantného postavenia.
Dalsi vymysel. Nikto tu nedokazoval, ani nepotreboval dokazovat nadradenost. Naopak ty sa tu snazis "dokazovat" neexistenciu toho co sa nazyva Biela rasa a tym aj popriet alebo zlahcovat to, preco bola tato tema zalozena, jej genocidu.
hughito napísal:Čiže kali, keĎ už, tak čítať až do konca, lebo potom to v širšom kontexte vyznieva celkom úsmevne.
Nie je to na mna, ale ten tvoj citovany text hodnoti tebou prezentovane nazory ako nelogicke, az nebezpecne a neodpovedajuce mnozstvu empirickych dat. :roll:
hughito napísal:To je tvoj nadradený výklad, ktorý nepotrebuje ďalší komentár.
Aj to ze samotni cernosi tvrdia, ze sa im pred cernosskou vladou zilo lepsie, je jeho "nadradeny vyklad"?
napr.
"If we had the chance to go back to white rule, we'd do it," said Solomon Dube, a peasant whose child was crying with hunger when I arrived in his village. "Life was easier then, and at least you could get food and a job."
http://www.nytimes.com/2005/03/23/opinion/23kristof.html?ex=1269234000&en=d740d0163ddff414&ei=5090&partner=rssuserland&_r=3&
hughito napísal:Ale aj takéto, "non-environmental approach" ako "increasing class tensions associated with the building of monumental architecture and the corresponding decline of agriculture,increased disease, and increased internal warfare" určite mohli zohrávať a zohrávali svoju rolu.
Toto mal byt "socialny determinant" na ktorom stoji tvoj argument? Co tak to prelozit do slovenciny a potom este raz aby to davalo zmysel?

Ked pride na jasne otazky, odpoved je ignoracia, vyhybanie a "rozne hypotezy".

Preco nenapises rovno, ze tvoje nazory a co si myslis, je podmienene dobrym pocitom, malo by to vacsiu hodnotu a aspon bolo uprimne.
Prílohy
1312343649736.jpg
hughito
Redeemer
Redeemer

To je len tvoja domyslavost. Aby bolo kazdemu jasne, hovoris o teme Sionizmus, kde som len zverejnil video zo stretnutia, kam bol pozvany sionista Samson. Nejake pocity ohrozenia su len tvoj vymysel.
A dokonca Mičev! :lol:

Vieš, možno je to moja chyba, ale ja reagujem na teba, kaliho či tehlu v kontexte tých x rokoch, čo tu postujete. Čiže poslanie toho videa nebolo len tak bezúčelné, veď ihneď ty alebo niekto iný k tomu dodal, že v Amerike naberajú na sile či čo.
Dalsi vymysel. Nikto tu nedokazoval, ani nepotreboval dokazovat nadradenost. Naopak ty sa tu snazis "dokazovat" neexistenciu toho co sa nazyva Biela rasa a tym aj popriet alebo zlahcovat to, preco bola tato tema zalozena, jej genocidu.
Nie, vôbec. Nikdy. Čo som si to dovolil napísať. :wink:

Áno, až na to, že ja napádam koncept "rasy" (nielen bielej, vypichujete to, čo sa vám hodí - raz popieram úmyselne čiernu, raz úmyselne bielu) už od roku x, dávno predtým, ako vznikla táto téma. A na to, aby som odmietal genocídu nepotrebujem "veriť" v existenciu rás. Ono, vedecká sféra je jedna vec, spoločenská druhá. Čiže - ak sa aj väčšina vedcov zhodne na tom, že koncept rasy je prekonaná, neznamená to, že takéto vnímania vymizne aj v spoločnosti medzi ľuďmi. Čiže, áno, pokojne môže dochádzať k rasovým útokom, rasovým genocídam, atď.
Nie je to na mna, ale ten tvoj citovany text hodnoti tebou prezentovane nazory ako nelogicke, az nebezpecne a neodpovedajuce mnozstvu empirickych dat.
Ale veď áno, napísal som, že fajn, iný názor. O to ale nešlo. Išlo o tú absurdnosť v kontexte, že sa tu tým oháňal kali. Lebo ten text hovoril aj o čomsi inom, mám to presne vypichnúť?
..to correct grave historical injustices, including genocide, that were committed with the support of pseudoscientific understandings of group diversity. The racial-hygiene theory promoted by German geneticists Fritz Lenz, Eugene Fischer and others during the Nazi era is one notorious example of such pseudoscience.
A presne takéto postoje tu vy dvaja konkrétne zastávate a prezentujete, v relatívne sofistikovanej podobe. :wink:
Aj to ze samotni cernosi tvrdia, ze sa im pred cernosskou vladou zilo lepsie, je jeho "nadradeny vyklad"?
V poriadku, a? Veľa ľuďom sa žilo lepšie za socializmu, niektorí pekne spomínajú na prvú Slovenskú republiky. A navyše sme sa bavili o JAR, nie o Zimbabwe, pokiaľ viem, tam apartheid nevládol.
Toto mal byt "socialny determinant" na ktorom stoji tvoj argument? Co tak to prelozit do slovenciny a potom este raz aby to davalo zmysel?

Ked pride na jasne otazky, odpoved je ignoracia, vyhybanie a "rozne hypotezy".

Preco nenapises rovno, ze tvoje nazory a co si myslis, je podmienene dobrym pocitom, malo by to vacsiu hodnotu a aspon bolo uprimne.
Áno, to mali byť tie sociálne faktory. Asi potrebuješ preklad ty, ak máš problém s chápaním kontextu. A inak je to dosť otravné, ak vstupujem do debaty, navyše nie vecne, ale s týmito tvojimi opakujúcimi sa hodnotiacimi posudkami a domnienkami. Sám si tu vyčítal slayovi, že argumentuje ad hominem, pozri sa, čo robíš ty. :wink:
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Inak by zaujímalo kali, či aj čítaš po sebe to, čo pošleš. Lebo ono je fajn, že pošleš nejaký blog, kde sú pozbierané názory zopár vedcov, ktorý majú iný názor na túto problematiku. Fajn. Ale neviem ako ich postoj korešponduje s tým, čo tu prezentuješ ty (spoločne s AA). Vám totiž nejde o čisto vedecké dôvody, vám ide o dokazovanie nadradenosti bielej rasy a jej dominantného postavenia.
Toto ma byt zas nejaka provokacia alebo co? Si precitaj na com som povodne reagoval, konkretne na nezmysel: "Ak tak spravíme, zistíme, že rasa je vedecky prekonaný konštrukt" co je klamstvo a zavadzanie.
Napísať odpoveď