To je len tvoja domyslavost. Aby bolo kazdemu jasne, hovoris o teme Sionizmus, kde som len zverejnil video zo stretnutia, kam bol pozvany sionista Samson. Nejake pocity ohrozenia su len tvoj vymysel.
A dokonca Mičev!
Vieš, možno je to moja chyba, ale ja reagujem na teba, kaliho či tehlu v kontexte tých x rokoch, čo tu postujete. Čiže poslanie toho videa nebolo len tak bezúčelné, veď ihneď ty alebo niekto iný k tomu dodal, že v Amerike naberajú na sile či čo.
Dalsi vymysel. Nikto tu nedokazoval, ani nepotreboval dokazovat nadradenost. Naopak ty sa tu snazis "dokazovat" neexistenciu toho co sa nazyva Biela rasa a tym aj popriet alebo zlahcovat to, preco bola tato tema zalozena, jej genocidu.
Nie, vôbec. Nikdy. Čo som si to dovolil napísať.
Áno, až na to, že ja napádam koncept "rasy" (nielen bielej, vypichujete to, čo sa vám hodí - raz popieram úmyselne čiernu, raz úmyselne bielu) už od roku x, dávno predtým, ako vznikla táto téma. A na to, aby som odmietal genocídu nepotrebujem "veriť" v existenciu rás. Ono, vedecká sféra je jedna vec, spoločenská druhá. Čiže - ak sa aj väčšina vedcov zhodne na tom, že koncept rasy je prekonaná, neznamená to, že takéto vnímania vymizne aj v spoločnosti medzi ľuďmi. Čiže, áno, pokojne môže dochádzať k rasovým útokom, rasovým genocídam, atď.
Nie je to na mna, ale ten tvoj citovany text hodnoti tebou prezentovane nazory ako nelogicke, az nebezpecne a neodpovedajuce mnozstvu empirickych dat.
Ale veď áno, napísal som, že fajn, iný názor. O to ale nešlo. Išlo o tú absurdnosť v kontexte, že sa tu tým oháňal kali. Lebo ten text hovoril aj o čomsi inom, mám to presne vypichnúť?
..to correct grave historical injustices, including genocide, that were committed with the support of pseudoscientific understandings of group diversity. The racial-hygiene theory promoted by German geneticists Fritz Lenz, Eugene Fischer and others during the Nazi era is one notorious example of such pseudoscience.
A presne takéto postoje tu vy dvaja konkrétne zastávate a prezentujete, v relatívne sofistikovanej podobe.
Aj to ze samotni cernosi tvrdia, ze sa im pred cernosskou vladou zilo lepsie, je jeho "nadradeny vyklad"?
V poriadku, a? Veľa ľuďom sa žilo lepšie za socializmu, niektorí pekne spomínajú na prvú Slovenskú republiky. A navyše sme sa bavili o JAR, nie o Zimbabwe, pokiaľ viem, tam apartheid nevládol.
Toto mal byt "socialny determinant" na ktorom stoji tvoj argument? Co tak to prelozit do slovenciny a potom este raz aby to davalo zmysel?
Ked pride na jasne otazky, odpoved je ignoracia, vyhybanie a "rozne hypotezy".
Preco nenapises rovno, ze tvoje nazory a co si myslis, je podmienene dobrym pocitom, malo by to vacsiu hodnotu a aspon bolo uprimne.
Áno, to mali byť tie sociálne faktory. Asi potrebuješ preklad ty, ak máš problém s chápaním kontextu. A inak je to dosť otravné, ak vstupujem do debaty, navyše nie vecne, ale s týmito tvojimi opakujúcimi sa hodnotiacimi posudkami a domnienkami. Sám si tu vyčítal slayovi, že argumentuje ad hominem, pozri sa, čo robíš ty.