Lož USA o ich pristátí na mesiaci

Diskusie na politické témy...
veddy
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Lož USA o ich pristátí na mesiaci

Príspevok od používateľa veddy »

beardie napísal:podla mna mas menej veddy, v deviatich by si uz vedel, kedy sa kde pouziva ake i/y
mne na nejakom i/y až toľko nezáleží a verím, že ani teba z toho zuby nebolia

//autoeditácia príspevku (11 Dec 2013, 17:33)

OVCAN to si zapämetám
To je hrebík po hlavičke :D :D :D

//autoeditácia príspevku (11 Dec 2013, 17:41)
Zjavne sethovi sa pojem ovčan páči tiež, vzhľadom k tomu, koľko krát ho použil.
Predsa len máme niečo spoločné :)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

seth82 napísal:To tu má každý ošetrovať svoje príspevky tak, aby dávali dopredu odpovede aj stranám, ktoré sa v diskusii neprezentovali? Ja som odsúdil úplne iný extrém ako opisuješ ty - odsúdil som ľudí, ktorí si myslia, že majú odkiaľsi nejaké právo niekomu diktovať, nad čím sa má alebo nemá podľa nich zamýšľať, pretože ak to robiť nebude, bude z neho "vychovaný ovčan". Preto som naozaj, ale naozaj nepociťoval vysvetľovať prípadným záujemcom dopredu, či mi akceptácia všetkých informácií prekáža alebo nie. Myslím, že s mojich príspevkov na fóre je to úplne jasné.

K druhej poznámke - netuším, prečo si pocítil také nutkanie vysvetliť/ozrejmiť mi, či kritické myslenie je alebo nie je znakom posadnutosti a či veddy (prečo práve on? regoval som na buttheada) je alebo nie je reprezentatívnou vzorkou. Takže detto - nemienim ošetrovať dopredu svoje príspevky niečím, čo tu chce vidieť užívateľ, ktorý sa v diskusii ani nezúčastnil - no offense.
Problem bude asi v tom, ze som nezaznamenal, ze by niekto "diktoval" a nasilu pretlacal tieto veci druhym (butthead-ov prispevok), snad az na veddyho, preto som ho aj spomenul.

Preto mi prislo pravdepodobnejsie, ze tvoja kritika smerovala skor vseobecne na ludi rozmyslajucich nad tymito vecami a logicky, niekedy zdielajucich svoje nazory na ne.

Je ale pravda, ze v tomto pripade skutocne neviem tvoju hranicu medzi "diktovanim" a "prezentovanim" nazoru a preto mohol vzniknut isty druh nepochopenia.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

veddy: Buď si úplne istý, že s tebou nemám (okrem slovenského pôvodu a toho, že momentálne ešte na pár mesiacom žijem v rovnakej krajine ako ty - a aj za to sa hanbím) absolútne nič spoločné.

Aryan Angel: Priznávam, že som sa vyjadril so slovíčkom "diktovať" mierne expresívne, ale hádam si pochopil, voči čomu som sa ohradzoval. V týchto diskusiách to bolo prezentované mnohými diskutérmi (s orientáciou podobnou buttheadovi) neraz presne tak, ako to prezentoval on - každý, kto sa nezamýšľa nad tým, nad čím sa podľa neho má zamýšľať, je proste "ovčan". A to mi vadí. Pretože ak si nejaký jednotlivec, ktorý z uprdeného Slovenska ešte snáď ani pätu nevytiahol myslí, že ak "sa hrabe viac v konšpiráciách" a číta vraj nezávislé weby (blogy, stránky s častým použitím slova "pravda", "odpor" vo svojom názve, alebo niečo, čo je od týchto slov derivované), tak je automaticky "menší ovčan", alebo "ovčanom" vôbec nie je v porovnaní s tými, ktorí nenasledujú jeho filozofiu, tak sa to v tomto prípade dotýka aj mňa a ja sa ako "ovčan" necítim.

Moja kritika preto smeruje presne tam, kam som ju namieril. Nemyslím si, že existuje nejaký inteligentnejší človek, ktorý by sa nad hocičím nezamýšľal, pričom by všetko prijímal tak, ako je mu to naservírované. To ale neznamená, že to musí prebiehať tak, ako to opísal ten, na ktorého som reagoval. Vzhľadom na to, že som sa s tým diskutérom v minulosti na túto tému neraz bavil, viem veľmi dobre, že o "nepochopenie" v tomto prípade na mojej strane určite nešlo.
veddy
Medium Star
Medium Star

A ten zábavný a trefný pojem Ovčan sa ti teda páči či nie?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Keď mi odpovieš, ako konkrétne stál Majkl Džeksn v ceste WTO, tak ti na to odpoviem, áno?
veddy
Medium Star
Medium Star

Ja nepotrebujem áno ja chcem pravdu.
čo je to WTO - World Trade Organization? alebo si mal na mysli NWO?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

OK, pardón za preklep. Už mi odpovieš, ako stál Majkl Džeksn v ceste NWO? Nechcem odkazy na blogy ani videá, chcem vysvetlenie. Potom ti napíšem pravdu. Pravdu pravdúcu.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

seth82, asi si ma zle pochopil. Aj sme mozno vybocili z temy, co sa ospravedlnujem, aj ked nepriamo to s tym suvisi, kedze hlavne prvotne informacie ziskavame v skole.

Co sa tyka skolstva a sposob vzdelavania ludi, myslis, ze je to v poriadku, ked ta pod natlakom a hrozbou zlych znamok vnucuju nabifilit to co je pisane v ucebniciach?
Ja napr. som mal v dectve problem sa ucit naspamat, tak som sa snazil ucivo chapat a vyslovit vlastnymi slovami, v matike som problem nemal.

Cize dobre, zoberme si priklad, ze pedagog dejepisu ma odprezentovat ucivo o pristati na mesiac, ten tiez tazi z nejakych info, ktore "oficialne" vysli a ako aj on bol uceny o "spravnom" cerpani informacii, taktiez aj on mal ucitela, a ten tiez atd, vieme, ze internet tu nieje dlho... Teraz kedze mame internet zaplaveny plno roznych info (totizto je teraz jedno ci pravdive/nepravdive), cize pedagog v dnesnej dobe by mal informaciu podat neutralne, cize povedat, ano pristal na mesiac ten clovek odtial a vtedy, no na druhej strane povedat ze to tak ani nemusi byt, argumentacia, suvislosti, dostupne dokazy a dat priestor detom co si o tom myslia. Skratka ani sam pedagog nevie a slepo veri tomu co sa naucil, to je ten problem.

Dobre ludia, ktori tieto "konspiracie" nesleduju su stastnejsi, maju rodiny, pracuju, venuju sa konickom. Ale do kedy?
Ty seth viac veris 1 extremu, veddyho davas do toho vreca opacneho extremu, pritom len viac nahlas uvazuje ako to naozaj je.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

butthead napísal:pritom len viac nahlas uvazuje ako to naozaj je.
On neuvažuje o tom ako to naozaj je. On tu len postuje videá, podľa ktorých si myslí, že to tak možno je(Všimni si vynechané slovo "naozaj")
Prečo by to učiteľ mal zdôrazňovať? Pri čom všetkom musí povedať, že na druhej strane to tak nemusí byť? Kde určíme hranicu, čo sa dá považovať za pravdu a čo za "kontroverznú tému"? To by potom ku všetkému musel hovoriť opak. Zem je tretia planéta ale čo ak to tak nie je? Kameň padá vďaka gravitácii ale čo ak to tak nie je? Vstúpili sme do EÚ ale čo ak to tak nie je?

K tomu príkladu s pristátím na Mesiaci. Učiteľ môže kľudne povedať o konšpiráciách a ich "argumentoch" ale nech potom nezabudne zmieniť aj to, že tie argumenty sú dávno vyvrátené, lebo ak to nespomenie, tak je to znova len tlačenie do hláv a presadzovanie názoru.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ak máš iný spôsob, ako vzdelať ľudí tak, aby si nevyberali iba to, z čoho sa vzdelávať chcú, môžeš ho predstaviť na Ministerstve školstva. Teraz nepíšem o známkovaní ale o tom, čo je všeobecný prehľad a čo nie. Každý má nadanie na niečo iné, takže každý sa musí v detstve prekusnúť cez nejaký ten problém.

Prečo by mal pedagóg považovať za relevantné špekulácie a konšpirácie, ktoré nik nikdy nepotvrdil? Až niekto dokáže, že Amíci na Mesiaci neboli, vtedy to môže pedagóg prezentovať. Ak by to šlo ako to ty píšeš, tak to by museli pedagógovia prezentovať špekulácie naozaj o hocičom, diskurzy historikov sa týkajú skoro každej udalosti, ktorá sa v dejinách udiala - všade sa nájde opozícia. Príklad - je verejne známe, že najviac sa nakazia HIV teplí. Niektorí z ich radov sa ale voči takýmto tvrdeniam vzbúria, začnú prezentovať svoju pravdu a svoje prieskumy, ktoré sú síce uvarené z vody, ale budú sa všemožne snažiť, aby zmiernili kritiku smerujúcu na nich. Má profesor medicíny / učiteľ prírodopisu prezentovať aj názory tejto opozície, ktorá nemá k dispozícii žiadne konkrétne dôkazy, na rozdiel od tej, ktorá prezentovala oficiálne štatistiky? Asi nie.

Do kedy budú šťastnejší? No minimálne dovtedy, dokým im to NWO, Reptiliáni a neviem kto ešte neprekazí. Ale aspoň si to šťastie užívali - tí, ktorí sa venujú týmto drístom, sú frustrovaní už teraz a nič im to nepomôže, ak to, čo tvrdia, je naozaj pravda :) Takže v konečnom dôsledku z toho vyjdú lepšie aj tak tí, ktorí boli šťastní aspoň chvíľu.

Ty nemáš ani bledomodrej šajny, čomu ja verím alebo neverím. Veddy je buď troll, alebo decko - on neuvažuje, on iba spamuje, nediskutuje a trepe piate cez deviate. Ak to niekto nechce silou-mocou vidieť, tak to je už iba jeho problém...
butthead
Darca
Darca

94jakub, neviem ci si si vsimol, o tychto "kontroverznych" temach maju mienkotvorne media zakazane hovorit (kamarat robi v RTVS redaktora, cize na 100% to viem), cest vynimkam napr. radio viva par minut denne sa tymto temam venuje a chcu ho zrusit, pritom neni iny podstatny dovod preco by to radio nemalo hrat dalej a ze je tu sloboda slova.

seth82, to je ten paradox, ze ministerstva su pod vplyvom niecoho, skutocni odbornici by skolstvo radi zmenili, ale kde nie je vola tam nie je cesta. Nic sa nedeje nahodne, to co odzakonia napr. Smeraci je z nasho pohladu bullshit, nezmysel, ale z ich pohladu cielene. Nepozerajme sa na nich stylom, ze oni su sprosti, velmi dobre vedia co robia :)

Ja napr. som stastnejsi a zdravsi odkedy sledujem alternativu, zopar prikladov:
- jedaval som na ranajky rozne zapekane musli, ked som zacal studovat co to obsahuje (pri pocuvani SV a citani zem a veku, sa toho clovek naozaj dozvie vela) ake bordely davaju do potravin, len aby vyrobcovia usetrili, Ecka a sposoby vyroby, presiel som na ovsevne vlocky, orechy zo zahrady, kupujem zvlast susene ovocie, tak je to o inom, sice neni to dokonale, ale citim sa lepsie a cenovo takmer to iste.
- cez zimne obdobie zvyknem dost casto prechladnut (nadcha, bolesti hrdla), pouzival som kvapky do nosa, strepsils, pri horsich pripadoch antibiotika. a mne teraz staci zazvorovy vyvar a megaskorbicka liecba (vitamin c), vela ovocia. lekari dovidenia.

Ked ti veddy tak vadi, preco si ho vsimas a reagujes na jeho prispevky ? :)
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

To je pekné, že to majú zakázané ale vôbec to nesúvisí s vzdelávaním a výučbou, o ktorej sa tu bavíme.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

To o musli som sa ja dozvedel z bežných zdrojov, nie z alternatívnych. A ani o potravinách si nerobím ilúzie, človek nemusí čítať alternatívu. To platí aj pre všetko ostatné. Takže asi toľko k tomu.

Veddy mi poskytuje vítané minipauzy medzi pracovnými povinnosťami - vždy je zaujímavé baviť sa s takýmito indivíduami, človek sa z toho poučí a objavuje nové svety dosiaľ ním neprebádanej ľudskej hlúposti...
butthead
Darca
Darca

94jakub to by si sa divil, ako su suvislosti od zakladov popreprajane...

seth82, ano dozvies sa nieco z "beznych" zdrojov, ale to je to max co sa objavi. Opatrenia, prevencia a zakazy su dalsia vec.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

To platí aj pre "alternatívne" (aj bežné) zdroje, pretože nemáš ako zistiť, či sú pravdivé alebo nie. Takže je to opäť iba na osobnej preferencii...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Zabudni teraz na súvislosti, bavíme sa o vyučovaní.
Čo by podľa teba mal všetko učiteľ spomenúť? Mal by ku každej téme študovať na internetoch pol dňa a hľadať všetky alternatívne "argumenty" a domnienky? Kde by si stanovil hranicu, čo je ešte rozumný protiargument a čo už je lacný blábol bez akýchkoľvek podkladov?
Treba spomenúť deťom aj fantazmagóriu niektorých jedincov, že na Mesiaci videl Armstrong mimozemšťanov?
Aj na WTC nájdeš strašné množstvo teorií, nie len oficiálnu a tú najznámejšiu konšpiráciu. Určite nájdeš, že za tým boli mimozemšťania, Aštar Šeran, či nebodaj zásah Satana. Čo treba deťom do hláv tlačiť a čo už nie?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://www.sme.sk/c/7039664/cinska-je-t ... stala.html Tak...a teda nám je všetkým jasné, že režim v Číne klame a išiel všetko natáčať do Hollywoodu alebo do púšte v Nevade :) Že sa o tom niekto opovažuje pochybovať, určite je to podvrh - aj trosky tej nosnej rakety, ktorá sa zredikala kamsi do obytných častí, či kam. Uvažujem, kto ukul toto hnusné spiknutie - boli to ilumináti, židia, reptiliáni alebo slobodomurári? Alebo dokonca CIA a NSA? Nože, odborníci, čiňte sa.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

seth82 napísal:http://www.sme.sk/c/7039664/cinska-je-t ... stala.html Tak...a teda nám je všetkým jasné, že režim v Číne klame a išiel všetko natáčať do Hollywoodu alebo do púšte v Nevade :) Že sa o tom niekto opovažuje pochybovať, určite je to podvrh - aj trosky tej nosnej rakety, ktorá sa zredikala kamsi do obytných častí, či kam. Uvažujem, kto ukul toto hnusné spiknutie - boli to ilumináti, židia, reptiliáni alebo slobodomurári? Alebo dokonca CIA a NSA? Nože, odborníci, čiňte sa.
co ma splocne pristatie sondy na mesiaci v roku 2013 s pristatim ludskej posadky pred vyse 40 rokmi? :sly:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Sleduj diskusiu, hlavne tú s veddym. Viac ti na to nemám čo napísať...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

butthead napísal:radio viva par minut denne sa tymto temam venuje a chcu ho zrusit
to nie je komedialna relaci? :(
Napísať odpoveď