Hej, pracovné príležitosti, kde je napísané "požadujeme VŠ vzdelanie, okrem VŠBM Košice"martinez13 napísal:máte nejaké info/skúsenosti ohľadom výšky Bezpečnostného manažérstva v KE?
http://www.vsbm.sk/
Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
-
martinez13
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
áha no tak ďakujem pekne a ja že konečne niečo čo by sa dalo
ujo mi ju poradil že ma tam vie len dostať no, ale ako čítam hm..
problém mi robí dosť matika/fyzika, čiže hladám takú kde nieje vôbec alebo len proste taká lahšia..
chcel som ísť na nejakú ''fotografiu'' ale profák čo ma učil grafické systémy mi povedal že to je zbytočné
a zase nejakú v mojom odbore elektrotechnika/elektroenergetika (silnoprúd) no neviem či sa nato cítim hlavne po skončení štúdia
mal by som na pár hodín zapnúť googles
ujo mi ju poradil že ma tam vie len dostať no, ale ako čítam hm..
problém mi robí dosť matika/fyzika, čiže hladám takú kde nieje vôbec alebo len proste taká lahšia..
chcel som ísť na nejakú ''fotografiu'' ale profák čo ma učil grafické systémy mi povedal že to je zbytočné
a zase nejakú v mojom odbore elektrotechnika/elektroenergetika (silnoprúd) no neviem či sa nato cítim hlavne po skončení štúdia
mal by som na pár hodín zapnúť googles
Zdravim, je sanca ze by ma zobrali na STU FIIT na 2 stupen, s tim, ze som Bc studoval na inej univerzite konkretne UK fakulta manazmentu - manazerska informatika. Vidim ze teoreticky by to mozne asi bolo ak spravim prijimacie skusky, co myslite ? resp. ak zavazia dalsie veci ako certifikat (cisco,ms,oracle...) alebo rozne kurzy,skolenia... pripadne priamo prax v IT ?
Sice az o rok to budem riesit, ale je to moj taky tajny sen, aj ked viem, ze to lahke nebude.... ak niekto prave takto studujete na FIIT, napiste, diky.
Sice az o rok to budem riesit, ale je to moj taky tajny sen, aj ked viem, ze to lahke nebude.... ak niekto prave takto studujete na FIIT, napiste, diky.
-
audiotrack
VIP
podmienkou na 99% škôl do druhého stupňa je ukončený prvý stupeň štátnou skúškou a spravenie prijímačok. Niekde môžu vyžadovať podobný odbor (to máš) a niekde nemusia byť prijímačky vôbec. Tak či tak nevidím dôvod, prečo by tam mal byť problém. Ale ako vravíš, treba to riešiť o rok keď to bude aktuálne. Dovtedy sa môže veľa toho zmeniť
Mam pocit, ze na fiit ked ides z inej skoly, tak ti daju rok na viac a tam vsetky take vyhadzovacie predmety z Bc. Je to dost na hlavu ked tam je predmet zo zakladov C a aj predmet kde sa kodia stromy a podobne hovadiny
, ale aspon tak som to pocul.
diky za info, a co by pomohlo sa pripravit najlepsie na prijimaciu skusku, sice ako som pisal az o rok, ale dovtedy by som sa rad doucil veci co je treba, ci uz pomocou samostudia alebo pomocou kurzov,skoleni... alebo ak mate niekto vzor alebo staru verziu prijimacich testov, skusok, na FIIT tak by ma potesilo moc. lebo na kazdy studijny odbor ako som cital beru len 10 ludi (myslene pre ten tpy studia co su pre studentov z inych VS), cize sanca nie je az tak velka na prijatie aj ked moze sa toho zmenit ale uz to sledujem dva roky a nezmenilo sa nic natom.
-
Anem
Star
Chcel by som sa spýtať tých čo študovali/študujú v Brne na to ako sa hovorí že MUNI je len o teórii a k praxi si ani nepričuchneš. Nerobím si ilúzie o nejakej prepojenosti s praxou ale keď sa to tak porovnáva s VUT že tá je viac do praxe atď. Že ako to vlastne je? Jedná sa konkrétne o Ekonomicko správní fakultu .
Zdravím našiel by sa niekto kto študuje na FIT VUT Brno alebo FEI Informatika VŠB Ostrava ??? rozhodujem sa medzi týmito školami a chcel by som trocha poradiť aby som si vybral správne 
Bc. FITu som absolvoval, aj ked je to uz par rokov dozadu, co take ta zaujima?
hned ti poviem, ze FIT je tazky, ak nechces denne programovat, tak by som ti odporucil rozmysliet si, ci tam ist
hned ti poviem, ze FIT je tazky, ak nechces denne programovat, tak by som ti odporucil rozmysliet si, ci tam ist
programovanie ma bavi zatial sa ucim javu ... len by som chcel vediet aky je tam pristup ucitelov ... pokial mi niekto nieco vysvetli nemam s ucivom problem .. ale pokial sa ziakom nevenuju a kaslu nanich tak to tazko tazko je umna
to ma tak asi najviac zaujima ... a ptm co sa tyka matiky tak pocitanie ako take mi tiez nerobi velky problem skor by ma zaujimalo ci treba na skusky vediet aj dokazy, vety atd .. alebo je to skor vsetko praktickejsie ? vediet pocitat to a to ...
A FIT ČVUT si kde nechal? Praha nie je oveľa ďalejzolden napísal:FIT VUT Brno alebo FEI Informatika VŠB Ostrava ??? rozhodujem sa medzi týmito školami
to brno a ostrava je uz tak na hranici
som az z vychodu 
Noa? Východniarov je tu kopa a dobre im je. Ja som tiež z východu stredného Slovenska 
co ja viem .. praha je aj financne urcite narocnejsia nie ? viac ma to ťahá do brna alebo ostravy
Priateľka študuje na muni v Brne a veľký rozdiel tam teda nie je. V mnohých ohľadoch sa nám zdá, že tu je to dokonca lepšie.
Hlavne v Brne je problém s intrákmi, pokiaľ viem. Na tom je Praha oveľa lepšie - väčší výber, často aj lacnejšie a pritom lepšie. ČVUT má tých kolejí dostatok a pre Slovákov je miesto vždy a ešte si môžeš aj vyberať. Neskôr byt nie je problém zohnať.
Takže tá finančná stránka sa mi veľmi nezdá. Praha určite nie je náročnejšia. Len možno v cestovaní, rozlúč sa s tým, že budeš chodiť každý víkend, či mesiac domov. Ale to aj z Brna.
Hlavne v Brne je problém s intrákmi, pokiaľ viem. Na tom je Praha oveľa lepšie - väčší výber, často aj lacnejšie a pritom lepšie. ČVUT má tých kolejí dostatok a pre Slovákov je miesto vždy a ešte si môžeš aj vyberať. Neskôr byt nie je problém zohnať.
Takže tá finančná stránka sa mi veľmi nezdá. Praha určite nie je náročnejšia. Len možno v cestovaní, rozlúč sa s tým, že budeš chodiť každý víkend, či mesiac domov. Ale to aj z Brna.
a co skola ? nieje prilis narocna ?
Myslím si, že to je podobné ako na VUT (podľa mňa lepšie, samozrejme
) S Ostravou porovnať neviem.
Nič jednoduché to nie je, ale keď naozaj chceš, nebudeš mať nejaký väčší problém. Znovu to platí aj pre Brno. Pochybujem, že je to tam nejaké ľahšie. Teda aspoň dúfam, že nie, inak by u mňa VUT kleslo ešte nižšie
btw. tu som sa rozpísal podrobnejšie pred časom http://www.hojko.com/post1845737.html#p1845737
Nič jednoduché to nie je, ale keď naozaj chceš, nebudeš mať nejaký väčší problém. Znovu to platí aj pre Brno. Pochybujem, že je to tam nejaké ľahšie. Teda aspoň dúfam, že nie, inak by u mňa VUT kleslo ešte nižšie
btw. tu som sa rozpísal podrobnejšie pred časom http://www.hojko.com/post1845737.html#p1845737
VUT ma intrakov na rozdavanie, kedze stoja tolko ako privat...
na vysokej skole sa musis ucit sam, nutit ta urcite nebudu
na vysokej skole sa musis ucit sam, nutit ta urcite nebudu
nepotrebujem aby ma nútili ... chcem mať nové učivo vysvetlené a aby učiteľ vedel o čom rozpráva a neodbavoval sa na študentoch aby si niečo dokázal ... viem že ma nikto nebude vodiť za ručičku, tak to myslené nebolo
Z rozprávania viem, že na niektorých univerziách/fakultách to presne takto je. Učitelia sú tam len ako učitelia a žiaci ich berú ako "nauč ma, daj mi známku".
Tento prístup u nás na FIT neuvidíš. Prednášajú tu často najväčší odborníci v danom obore. Cvičiaci sa študentom venujú, konzultačné hodiny tu fungujú a pred dôležitými testami, či skúškami sa často vieme dohodnúť s cvičiacimi na hromadnej konzultácií/opakovaní - funguje mail, alebo u niektorých mladších aj facebook - a hlavne na matematicky zameraných predmetoch to veľmi radi využívame.
Ono na tom prístupe dosť záleží. Prestížne univerzity/fakulty nie sú prestížnejšie ako ostatné len tak pre nič za nič. Sú známe a dobré preto, že z nich naozaj vyliezajú kvalitní absolventi a to hlavne vďaka dobrým podmienkam a vyučujúcim. To čo píšem určite platí aj pre VUT, o Ostrave trošku pochybujem, ale neviem, nemám žiadnu priamu skúsenosť.
Mohol by už aj niekto z VUT napísať, začínam si pripadať trápne
V podstate ale ospevujem všetky lepšie univerzity v SR/ČR. Proste určite by som šiel na tú lepšiu, pretože určite nie je lepšia náhodou.
Tento prístup u nás na FIT neuvidíš. Prednášajú tu často najväčší odborníci v danom obore. Cvičiaci sa študentom venujú, konzultačné hodiny tu fungujú a pred dôležitými testami, či skúškami sa často vieme dohodnúť s cvičiacimi na hromadnej konzultácií/opakovaní - funguje mail, alebo u niektorých mladších aj facebook - a hlavne na matematicky zameraných predmetoch to veľmi radi využívame.
Ono na tom prístupe dosť záleží. Prestížne univerzity/fakulty nie sú prestížnejšie ako ostatné len tak pre nič za nič. Sú známe a dobré preto, že z nich naozaj vyliezajú kvalitní absolventi a to hlavne vďaka dobrým podmienkam a vyučujúcim. To čo píšem určite platí aj pre VUT, o Ostrave trošku pochybujem, ale neviem, nemám žiadnu priamu skúsenosť.
Mohol by už aj niekto z VUT napísať, začínam si pripadať trápne