Aké nové slúchadlá?
Re: Aké nové slúchadlá?
Ako hovori Johnny, je to tak. Sennheiser nie je podradna znacka, ta tam tiez kludne moze patrit.
-
nika147
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Zdravím. Chcem sa poradiť ohľadom slúchadiel. Sestra chce pre jej 9-ročnú dcéru na vianoce slúchadlá (na poslednú chvíľu najlepšie). Mali by byť náhlavné a nie príliš veľké aby jej sedeli na hlave. Zvuk nemusí byť nijaký extra prémiový a cena tak cca 20€ možno aj trochu viac.
Mňa ihneď napadli sony MDR-ZX100 (Mám ZX600 a som s nimi nad mieru spokojná, ale tie sú už veľmi drahé), tie majú tuším aj v Tescu, čiže by nebol problém s dopravou do vianoc.
Ďakujem za pomoc.
Mňa ihneď napadli sony MDR-ZX100 (Mám ZX600 a som s nimi nad mieru spokojná, ale tie sú už veľmi drahé), tie majú tuším aj v Tescu, čiže by nebol problém s dopravou do vianoc.
Ďakujem za pomoc.
-
Ryan Giggs
VIP
A tie sluchadla maju byť na doma, alebo to bude nosiť von?
-
nika147
Expert
Skôr na doma, maximálne na cestu autom.
-
Ryan Giggs
VIP
Za nejakych 15-18€ zvyknu mať v Tescu aj Kauflande Maxell Retro DJ. Tie budu pre detske ucho cirkumauralne, takže pohodlnejšie aj pre dlhšie počuvanie. Skvele hraju a maju aj kvalitnu konštrukciu. Predavaju sa aj pod nazvom Rocking Residence One.
-
nika147
Expert
OKej, ďakujem pekne za radu, zajtra skočíme pozrieť. 
A vedel by si poradiť aj záložný plán, keby sa jej z nejakého dôvodu nepáčili?
Sennheiser a AKG samozrejme tiez. Maju spickove produkty a obzvlast AKG dost fandim. Neuvidol som ich ale kvoli tomu, ze tieto znacky (hlavne teda Sennheiser) su aj masovo popularne a pozna ich takmer kazdy. Grado, Audio-Technica, Shure uz zase tak moc nie ...meny12 napísal:Aha, tak ja som vždy žil v tom že taký Sannheiser alebo Koss sú najlepší výrobcovia, ale už sa tým nebudem riadiťDiki za objasnenie
nika: tiez sa priklanam k Maxellom a pokial nie, tak nejake Superluxy. Napriklad http://sluchadla.heureka.sk/superlux-hd681/.
Ja mám jedne doma, nevyužite.nika147 napísal:OKej, ďakujem pekne za radu, zajtra skočíme pozrieť.
Nechcem zakladať novú tému.
Zháňam slúchadlá na domáce použitie ku PC, hlavne na hry (CS 1.6), circumaurálne, uzatvorené. Hlavne sa chcem sústrediť na hru, teda žiadne rušenie okolia (dobrá izolácia okolia). Cena do 50 eur.
Čo som pozeral "herné slúchadlá" ...že majú mikrofón na sebe ?
to bude podľa mňa len ďalší marketingový ťah. Nelepšie by boli klasické Hi-fi slúchadlá ?
Napríklad AKG K77 ? Alebo Audio-technica ATH-M35, ....alebo ?
Zháňam slúchadlá na domáce použitie ku PC, hlavne na hry (CS 1.6), circumaurálne, uzatvorené. Hlavne sa chcem sústrediť na hru, teda žiadne rušenie okolia (dobrá izolácia okolia). Cena do 50 eur.
Čo som pozeral "herné slúchadlá" ...že majú mikrofón na sebe ?
Napríklad AKG K77 ? Alebo Audio-technica ATH-M35, ....alebo ?
-
Ryan Giggs
VIP
Pojem "herne" je samozrejme marketing. Resp. vacsinou maju take sluchadla vytiahnute spodky (aj to hlavne stredobas), teda velmi temny zvuk kvoli efektnejsim vybuchom atd. Tym ale prekryju ostatne pasma, detail atd. (cest vynimkam). "Hudobne"sluchadla naopak zahraju dobre aj zbytok, plus viac detailu, separaciu zvukov atd. Plus u hernych platis aj za mikrofon. Sice taky ma hodnotu par centov, ale vyrobcovia si tam samozrejme prihodia viac.
Pozri na Samson CH700, Superlux HD662 (662B, 662F). Cena nech ta nematie, hraju podstatne lepsie ako stoja. Audio-Technica ATH-T400 (alebo doplat na T500-oplati sa), Shure SRH 240A.
Pozri na Samson CH700, Superlux HD662 (662B, 662F). Cena nech ta nematie, hraju podstatne lepsie ako stoja. Audio-Technica ATH-T400 (alebo doplat na T500-oplati sa), Shure SRH 240A.
Ešte dobre, že som nekúpil "herné"
Tie výnimky čo myslíš, to budú asi vo vyššej cenovej kategórii, že ? 
Ako prečítal som si recenzie aj na nejaké tie herné slúchadlá (Razer Kraken, SteelSeries 5H V2,...), že napr. cez celú mapu počujú kroky nepriateľa, vedia presne, že je na krabici vľavo hore,...atď. že si ich chvália. Také niečo podobné by som chcel. Netreba mi žiadne basové somariny. Chcem hlavne dobrú izoláciu od okolitého ruchu, detailne priestorový čistý zvuk a sústrediť sa len na hru
A s tým mikrofónom, tak ako píšeš. Ten mám externe na stole (určite je kvalitnejší, než tie čo sú na slúchadlách) ...alebo kedysi som to riešil cez štipec
Takže z tých, čo som hore uviedol niČ ?
Ako prečítal som si recenzie aj na nejaké tie herné slúchadlá (Razer Kraken, SteelSeries 5H V2,...), že napr. cez celú mapu počujú kroky nepriateľa, vedia presne, že je na krabici vľavo hore,...atď. že si ich chvália. Také niečo podobné by som chcel. Netreba mi žiadne basové somariny. Chcem hlavne dobrú izoláciu od okolitého ruchu, detailne priestorový čistý zvuk a sústrediť sa len na hru
A s tým mikrofónom, tak ako píšeš. Ten mám externe na stole (určite je kvalitnejší, než tie čo sú na slúchadlách) ...alebo kedysi som to riešil cez štipec
Takže z tých, čo som hore uviedol niČ ?
-
Ryan Giggs
VIP
Toto ti splnia hudobne sluchadla v rovnakej cenovej podstatne lepšie. A hlavne tie otvorene, ktore maju lepšie podanie priestoru. V tvojom pripade ale samozrejme nesplnia podmienku izolacie.eoLithic napísal: Ako prečítal som si recenzie aj na nejaké tie herné slúchadlá (Razer Kraken, SteelSeries 5H V2,...), že napr. cez celú mapu počujú kroky nepriateľa, vedia presne, že je na krabici vľavo hore,...atď. že si ich chvália. Také niečo podobné by som chcel.
Vynimky o ktorych som hovoril su v trochu vyššej cenovke, napr. Asus Vulcan či Qpad QH-90... Ono pomer cena/kvalita vždy bude na strane sluhadiel bez mikrofonu.
Z tych čo si napisal v pohode aj K 77, ale take Superluxy, Shury či Samsony budu lepšie. Nehovoriac o takych T500 (su ale drahšie).
Takže otvorené by boli lepšie pre ten priestorový zvuk v hre ???
SuperLuxy nemajú polstrovaný hlavový most, nechcem zas, aby ma bolela hlava pri dlhšom hraní (alebo uši), takže skôr tie AT T-400 by som zobral. Vyzerajú fajne
No zase na druhej strane tie Samsony majú mylarovú membránu.... alebo lacnejšie Audio Technika ATH-M20 majú lepšie vinutie cievok (CCAW). Taktiež aj model ATH-M30. Či to zas len výrobca si tam píše somarinky ? ^^
Plus ešte ma zaujali aj tieto: Skullcandy Hesh 2.0, Koss HQ/1, Sennheiser HD 419. V skratke by si mi mohol popísať (ak máš s nimi skúsenosti) ??
Dikičko
SuperLuxy nemajú polstrovaný hlavový most, nechcem zas, aby ma bolela hlava pri dlhšom hraní (alebo uši), takže skôr tie AT T-400 by som zobral. Vyzerajú fajne
No zase na druhej strane tie Samsony majú mylarovú membránu.... alebo lacnejšie Audio Technika ATH-M20 majú lepšie vinutie cievok (CCAW). Taktiež aj model ATH-M30. Či to zas len výrobca si tam píše somarinky ? ^^
Plus ešte ma zaujali aj tieto: Skullcandy Hesh 2.0, Koss HQ/1, Sennheiser HD 419. V skratke by si mi mohol popísať (ak máš s nimi skúsenosti) ??
Dikičko
-
Ryan Giggs
VIP
Skullcandy (s vynimkou tych top modelov) su odpad, Kossy prilis prebasovane a zahuhlane, HD 419 zvukovo na urovni T400 ale s mizernou konstrukciou z lacnych plastov.
To aka je kde cievka ci membrana ti o zvuku nepovie absolutne nic.
Otvorene maju vo vacsine pripadov vzdusnejsi prejav s lepsim podanim priestoru.
To aka je kde cievka ci membrana ti o zvuku nepovie absolutne nic.
Otvorene maju vo vacsine pripadov vzdusnejsi prejav s lepsim podanim priestoru.
No tak teraz fakt neviem, či otvorené alebo uzavreté kúpiť :I
....polootvorené ?
....polootvorené ?
-
Ryan Giggs
VIP
To je len taky novotvar, len marketingovy nazov. Inak sa spravaju ako otvorene.
samý marketing
niet čomu veriť v dnešnej dobe 
-
Ryan Giggs
VIP
V tomto pripade to ale neznamena nic negativne. Len proste bolo treba vymysliet nazov pre akoze novy typ sluchadiel, ktore su otvorene nie uplne. Spravanim sa to ale nijako nelisi od otvorenych. Proste ta (ne)izolacia je na podobnej urovni. Su to proste otvorene sluchadla, len sa im inak nadava.
Špatne vymyslené nadávky, len zmätú človeka pri výbere slúchadiel. Síce nejdem kupovať neviem aké drahé slúchadlá, ale aj tak.
Vyskúšam teda tie AT-T400, ak by nesadli v niečom, skúsim Senny
Vyskúšam teda tie AT-T400, ak by nesadli v niečom, skúsim Senny
-
nejakymarko
Addict
Zdravim.
Prosim poradte nejake sluchatka k mobilu (gnex) aby boli aj s mikrofonom, špunty. Nie som audiofil a mne celkom vyhovovali aj zajladne samsungacke sluchatka (ano som barbar), tak hladam nieco podobne do cca 30€. Sluchatka od gnexu mi ukradli a rovnake sluchatka co boli pri galaxy s mi nehraju dobre. Zvuk je akoby zastrery. Napr aj v notebooku musim jack trosku povytiahnut, aby hrali dobre. Pri mobile sa mi tuto polohu nedari dosiahnut. Dik za rady.
Prosim poradte nejake sluchatka k mobilu (gnex) aby boli aj s mikrofonom, špunty. Nie som audiofil a mne celkom vyhovovali aj zajladne samsungacke sluchatka (ano som barbar), tak hladam nieco podobne do cca 30€. Sluchatka od gnexu mi ukradli a rovnake sluchatka co boli pri galaxy s mi nehraju dobre. Zvuk je akoby zastrery. Napr aj v notebooku musim jack trosku povytiahnut, aby hrali dobre. Pri mobile sa mi tuto polohu nedari dosiahnut. Dik za rady.