Automotive education
Re: Automotive education
to je skor problem inde ako v baterke
ja som mal origo v aute 35Ah, potom som rok jazdil na 16Ah a teraz tam mam 62Ah baterku a bez jedineho problemu uz druhy rok fici
ja som mal origo v aute 35Ah, potom som rok jazdil na 16Ah a teraz tam mam 62Ah baterku a bez jedineho problemu uz druhy rok fici
Nuz, kde bol problem uz zistovat nejdem, vymena baterie za originalnu odstranila chybove hlasenie v lamavom preklade "chyba nadmerneho odberu prudu" a "chyba nizkeho napatia".
Tak isto ako aj u neho, tak isto aj azda kazdemu jednemu s tymto problemom, ktory koncil az vymenou org. baterky v BMW.
Dodavam iba odpovede co sa tyka iba jedinej stranky na fore, kde sa riesil tento problem... Official \"High Battery Drain\" thread
Tak isto ako aj u neho, tak isto aj azda kazdemu jednemu s tymto problemom, ktory koncil az vymenou org. baterky v BMW.
Dodavam iba odpovede co sa tyka iba jedinej stranky na fore, kde sa riesil tento problem... Official \"High Battery Drain\" thread
Wanted to provide update. It's been 10 days since I picked up the car with the new battery and so far so good. Only new battery when car was serviced.
My wife just got that message on her X5M 2011 yesterday on her grocery run. She took it to the dealer and after doing the diagnostics they replaced the battery. It was done within an hour great service.
Been over a month, just back from a 2500 mile round trip Pennsylvania to Florida vacation. Had no issues since the battery was replaced.
Still rolling with the new battery. As of today, just short of a month, issue is resolved with new battery. Hopefully it stays this way.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
brm: ked vynecham odber, meral si dobijanie?
Vcera som na fb otvoril tento clanok, je v nom pisane:
Vyskusal to niekto ? Pripadne je na to nejaka ina overena metoda?Sklá na aute vám nebudú namŕzať, ak zmiešate 3 diely octu s jedným dielom vody, nalejete do fľaše s rozprašovačom a nastriekate na okná.
-
hojko
Site Admin
Hegy: A nie prave naopak, ze nizsi nabijaci prud prave predlzuje zivotnost baterie??? Rychlonabijacky davaju vysoky nabijaci prud, avsak rapidne skracuju zivotnost.
Sapo.. ja raz za čas dám na okná tekuté stierače a čo sledujem, v zime sa netvorí až taká námraza. Akože je námraza, ale dolu ide veľmi ľahko, naozaj stačí raz prejsť so škrabkou a je to.
//akurát večer som od snehu čistil dva autá, jedno s napastovanými oknami s tekutými stieračmi, námraza išla pekne ľahko dolu.. a druhé auto bez tých tekutých stieračov, námraza šla citeľne ťažšie...
//akurát večer som od snehu čistil dva autá, jedno s napastovanými oknami s tekutými stieračmi, námraza išla pekne ľahko dolu.. a druhé auto bez tých tekutých stieračov, námraza šla citeľne ťažšie...
Ja vobec neviem co je toho pricinou, ale pocnuc plneho googla tohoto "problemu" az po osobnu skusenost viem povedat ze uz su urcite typy aut, ktore nezozeru "cca" bateriu ale musi byt exaktná bateria inac to robi sarapatu.hojko napísal:Hegy: A nie prave naopak, ze nizsi nabijaci prud prave predlzuje zivotnost baterie??? Rychlonabijacky davaju vysoky nabijaci prud, avsak rapidne skracuju zivotnost.
-
RATZINGER666
Darca
v tychto novych supermodernych autach s kilometrami kablov beriem ako samozrejmost, ze sa mu "nemusi pacit" akakolvek minimalna nezrovnalost, napriklad jedna amperhodina hore-dole...
baterii skodi vysoky prud, ale takisto aj velmi nizky... ale toto v tomto pripade nebude problem...
baterii skodi vysoky prud, ale takisto aj velmi nizky... ale toto v tomto pripade nebude problem...
pochybujem, ze akakolvek nova bateria bude mat uplne presnu kapacitu ako je na nej pisane, druha vec, kapacita baterie s casom postupne klesa
Jedine o to tam moze ist, tak to je kodovanie baterie a teda natukanie kodu baterie niekde cez diagnostiku, popripade v menu navigacie. Nieco take maju aj nove Audi a este daka znacka.
Ocot = kyselina. Hrdza, gumy & stuff.Sapo napísal:Vcera som na fb otvoril tento clanok, je v nom pisane:
Vyskusal to niekto ? Pripadne je na to nejaka ina overena metoda?
-
Grim
Darca
...no jasné...zdroj "casprezeny" PRE ZENY...takéto somariny môžu len ženu napadnúť...
-
AXO
Professional
Nevedel by mi niekto prosim vas povedat ako sa vola ten poplatok za objem motora? Alebo link, kde je o tom viac info? Ja som to hladal ako blbec, ale vsade, vsade, VSADE je len registracna dan spominana. To je ono, ci za velkoobjemove motory je nejaky dalsi poplatok? Moc dakujem.
//Som hladal aj na stranke ministerstva, ale bud nerozumiem pisanemu textu, alebo to tam neni.
//Som hladal aj na stranke ministerstva, ale bud nerozumiem pisanemu textu, alebo to tam neni.
Je to registračná daň, pri prvom prihlásení na SR platíš sumu podľa výkonu (nie objemu) motora namiesto pôvodných myslím 33€ pre všetky autá.
Tu máš aj presné čísla:
http://www.topky.sk/cl/10/1323863/Od-ok ... e-za-auto-
Podľa objemu motora sa platí poistka.
Tu máš aj presné čísla:
http://www.topky.sk/cl/10/1323863/Od-ok ... e-za-auto-
Podľa objemu motora sa platí poistka.
-
AXO
Professional
Jaj, no tak s registracnou danou som zmiereny, ale ma ludia strasili, ze existuje nejaky 'priplatok za luxus' pre velkoobjemove motory.
Pzp vychadza v rozsahu 175-200€ rocne a havarijna je podla zmluvy 500-1200€ rocne. Ja som myslel, ze tam niekde na mna vyskoci este nejaky skryty zakon a vypytaju si dalsich 5000 k tomu vsetkemu. Vdaka za info
Pzp vychadza v rozsahu 175-200€ rocne a havarijna je podla zmluvy 500-1200€ rocne. Ja som myslel, ze tam niekde na mna vyskoci este nejaky skryty zakon a vypytaju si dalsich 5000 k tomu vsetkemu. Vdaka za info
-
RATZINGER666
Darca
spekulovalo sa nad cirkulacnou danou, ta sa mala ale platit rocne, ale chvalabohu to nepreslo...
Zdravím, nejaké praktické tipy, ako pripraviť Fabiu HTP na dlhú cestu? Jedná sa o cca. 2x800km v priebehu dvoch dní, skoro samé diaľnice. Veci ako doplnené prevádzkové kvapaliny, dohustené gumy, dostatok oleja atď. poznám, skôr ma zaujímajú nejaké osobné skúsenosti, ako nedať maloobjemovému motoru riadne cez hubu. Nechcem mu nakladať celý čas 8 hodín vkuse 140km/h, skôr sa hýbať medzi 120-130. 
Jazdiť predvídavo s tempomatovou nohou (ak nemáš t.)
Nijako špeciálne sa netreba pripravovať 
No a neist 140 na dialnici
A keď budeš na normálnej okreske chcieť obehnúť auto, tak podradiť aj o dva stupne a riadne ten motor vytočiť..