Hobbit

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Steju
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Hobbit

Príspevok od používateľa Steju »

Ja ako veľký fanúšik Tolkiena a knižnej predlohy som bol tiež sklamaný. Zbytočne akčné scény ktoré v knihe boli úplne pokojné, ako už bolo spomínané vypĺňanie dlhej stopáže..
No neviem, jediné čo sa mi zo scén ktoré neboli v knihe páčilo bol Dol Guldur a koniec s drakom... nepamätám si, že by som po jednotke mal takéto pocity. Na trojku pravdepodobne do kina nepôjdem, z knihy tam ostalo minimum deja a ak to bude mať zase 160 minút tak tam bude kopa zbytočných scén...
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Croven »

Steju napísal:Ja ako veľký fanúšik Tolkiena a knižnej predlohy som bol tiež sklamaný. Zbytočne akčné scény ktoré v knihe boli úplne pokojné, ako už bolo spomínané vypĺňanie dlhej stopáže..
No neviem, jediné čo sa mi zo scén ktoré neboli v knihe páčilo bol Dol Guldur a koniec s drakom... nepamätám si, že by som po jednotke mal takéto pocity. Na trojku pravdepodobne do kina nepôjdem, z knihy tam ostalo minimum deja a ak to bude mať zase 160 minút tak tam bude kopa zbytočných scén...
tak ale hobit neni len podla knihy hobit, ale su tam aj veci zo Silmarillionu. Ja sa praveze tesim na tie veci co nie su v knihe Hobit
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Silmarillion som samozrejme čítal tiež, no to by som veľmi nevyťahoval, keďže tam je tretiemu veku venovaných celých 20 strán a z toho 1 (slovom jedna) obdobiu, kedy sa odohráva Hobbit :coffee: Niektoré drobnosti boli skôr spomenuté v nedokončených príbehoch, ale aj tak je tam povymýšľaných a zdramatizovaných veľa scén, čiže ako fanúšík som sklamaný, ako obyčajný divák by som to určite hodnotil lepšie...
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

tak Hobita som videl 1x v IMAXe vo Viedni, potom u nas CinemaCity 3D a nakoniec este v Trnave v Cinemaxe 3D HFR... :D jednoznacne najvacsi filmovy zazitok by bol IMAX HFR ale take je zase len v zahranici co je dost FAIL a ja to s dabingom fakt nemozem pozerat
rank
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa rank »

Tak ja som po tak (pre mna ) slabej jednicke necakal nic prevratne skor som tam siel s tym ze ked som uz zacal pozerat trilogiu tak to dokoncim... Mna dvojka velmi prekvapila bolo to svizne, strhujuce efekty, hudba... Jasne ze to nemoze byt podla knihy... kniha je ista rozpravocka a Jackson sa musi trosku pohrat u mna 8/10
Blur
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Blur »

Tak samozrejme že to veľmi podľa knihy nemôže byť, predsa má 300strán či koľko a je to na 8hodinový film. Tauriel tam pridali hlavne preto, aby mali diváci nejaký ten pocit, že tam je aj tá romantika. Osobne si myslím, že Jackson to spravil veľmi dobre a ten koniec.. no mal som nervy, že to skončilo tak, ako to skončilo :D
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

mne sa to pacilo velmi, knihu som cital, ale davno, takze si ju ani nepamatam. Krasna elfka :smt007 Na tu rolu fakt dobre obsadili. Najlepsia scena bola pre mna utek v bareloch :) Velmi dobre. A drak paradny, asi najkrajsi drak co som vo filme videl. Len tiez skoda toho konca, cakal som, ze zastrelia draka. Tak o rok :)
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

No to s tým posledným šípom v obývačke, odtrhnutou šupinou a tak .. trošku veľa prezrádza čo sa stane v pokračovaní, ale verím že sa im tam podarí ešte niečo zakomponovať, nech je to o niečo zaujímavejšie. Tak ako v tomto druhom pokračovaní ..
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Podľa mňa je II. diel o triedu lepší ako diel I. Je taký akčnejší, odsýpa to tam a hoci je to trošku pretiahnuté, nemôžem povedať, že by som sa nudil - ako napr. pri hostine v I. diely, to bolo utrpenie aj pre fanúšika.

Najväčšie negatívum vidím v ukončení - je príliš zjavné a nasilu. Mali to useknúť možno vtedy, keď draka zaliali do zlata. V III. diely by povstal a ... atď. Bolo by to lepšie aj pre tých, čo knihu nečítali. Takto II. opäť dopadne ako vata medzi úvodom a záverom, ako aj pri LOTR trilógii. Čo je škoda, lebo II. je veľmi vydarená.
kerefáček
Expert
Expert

Príspevok od používateľa kerefáček »

kto by o to stál, tak je vonku pozeratelná kvalita- nie kinorip- nieje to bohviečo, ale kto nieje upretý na HD, je to dobré :)
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Film, ktorý ťaží hlavne z efektov a trikov ( a Hobit ním žiaľ je) určite neodporúčam pokaziť si v "pozerateľnej" kvalite.

Mne sa dvojka páčila. Najväčšie mínuská idú ruka v ruke - nezmyselná trpaslícko-elfská pseudoromanca a pretiahnutá stopáž (keby si odpustili romancu, skrátili by aj stopáž). Samozrejme stále platí to, čo aj pri prvom diely, ale s tým vedomím som už šiel do kina, takže to nebudem zasa riešiť.
Inak zábavná a pozerateľná dobrodružná akcia s pekným prostredím, peknými efektami a parádnym drakom. Ale i tak si nejako neviem predstaviť, že si to o 10 rokov pustím iba tak z nudy ako som to neraz spravil s LoTR trilógiou.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja som si pustil tieto Vianoce 1x LOTR trilógiu od čias kedy mali filmy premiéru a už mi to také úžasné neprišlo, najmä jednotka.

Inak, čo si napísal, že LOTR má bližšie k rozprávke s tým nesúhlasím - LOTR je poctivá fantasy, rozprávkový je oveľa viac Hobbit, temný, existenciálny a aj pomerne akčný je román/poviedka Húrinove deti. A popravde na ten sa teším najviac, dúfam, že ho Jackson neobíde.

Čo je lepšie ako hrdina, ktorý
Spoiler
pohrdne elfami, zabije najlepšieho priateľa keď mu príde pomôcť, zoberie si vlastnú sestru, zabije draka a vezme si život.
To už pre deti nebude... :psssst:
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

http://www.ign.com/articles/2014/04/24/ ... ive-armies

Neviem, či overená info, no pôvodný názov sa mi zdal lepší.
Wishmaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Wishmaster »

hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Inak dvojka mi prišla o dosť lepšia ako jednotka, pri ktorej som sa miestami aj trochu nudil. Permanentná akcia a celé to malo spád.
Hensym
VIP
VIP

Mne zase opačne, vec vkusu.

Trochu mi na celom Hobbitovi vadí tá pastelovosť, kulisovosť, a ten look, ktorý mi nehovorí, že som v Stredozemi (čítaj Nový Zéland), ale v hangári so zeleným plátnom.

:) Dosť sa teším na trojku, dovtedy chcem prečítať knihu.
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

knizku precitas za jedno poobedie, len aby si nebol prekvapeny, pretoze knizka je krasna rozpravka :) ale dobra!
Inac Hobbit je pre mna film na jeden pozretie, hodnotim ho kladne, ale proste vnimam ho tak, ze raz som to videl a stacilo mi na 5 rokov.. kdezto LOTRA som videl 5x a viem, ze ho este uvidim najmenej 5x znova :)
Hensym
VIP
VIP

Croven to vystihol. :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

To je fakt, Lotra som videl už viackrát a zrejme sa ešte niekedy pritrafí, u Hobbita to tak nevyzerá.
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ale cim to bude?
V hobitovi 2 som poslednych 30-40 minut dival len preto,ze to chcem dodivat... mi to pride, ako keby to bolo ponatahovane
Napísať odpoveď