Hobbit
Re: Hobbit
Ja ako veľký fanúšik Tolkiena a knižnej predlohy som bol tiež sklamaný. Zbytočne akčné scény ktoré v knihe boli úplne pokojné, ako už bolo spomínané vypĺňanie dlhej stopáže..
No neviem, jediné čo sa mi zo scén ktoré neboli v knihe páčilo bol Dol Guldur a koniec s drakom... nepamätám si, že by som po jednotke mal takéto pocity. Na trojku pravdepodobne do kina nepôjdem, z knihy tam ostalo minimum deja a ak to bude mať zase 160 minút tak tam bude kopa zbytočných scén...
No neviem, jediné čo sa mi zo scén ktoré neboli v knihe páčilo bol Dol Guldur a koniec s drakom... nepamätám si, že by som po jednotke mal takéto pocity. Na trojku pravdepodobne do kina nepôjdem, z knihy tam ostalo minimum deja a ak to bude mať zase 160 minút tak tam bude kopa zbytočných scén...
-
Croven
Star
- Kontaktovať používateľa:
tak ale hobit neni len podla knihy hobit, ale su tam aj veci zo Silmarillionu. Ja sa praveze tesim na tie veci co nie su v knihe HobitSteju napísal:Ja ako veľký fanúšik Tolkiena a knižnej predlohy som bol tiež sklamaný. Zbytočne akčné scény ktoré v knihe boli úplne pokojné, ako už bolo spomínané vypĺňanie dlhej stopáže..
Silmarillion som samozrejme čítal tiež, no to by som veľmi nevyťahoval, keďže tam je tretiemu veku venovaných celých 20 strán a z toho 1 (slovom jedna) obdobiu, kedy sa odohráva Hobbit
Niektoré drobnosti boli skôr spomenuté v nedokončených príbehoch, ale aj tak je tam povymýšľaných a zdramatizovaných veľa scén, čiže ako fanúšík som sklamaný, ako obyčajný divák by som to určite hodnotil lepšie...
-
MP4-27
Guru wannabe
tak Hobita som videl 1x v IMAXe vo Viedni, potom u nas CinemaCity 3D a nakoniec este v Trnave v Cinemaxe 3D HFR...
jednoznacne najvacsi filmovy zazitok by bol IMAX HFR ale take je zase len v zahranici co je dost FAIL a ja to s dabingom fakt nemozem pozerat
Tak ja som po tak (pre mna ) slabej jednicke necakal nic prevratne skor som tam siel s tym ze ked som uz zacal pozerat trilogiu tak to dokoncim... Mna dvojka velmi prekvapila bolo to svizne, strhujuce efekty, hudba... Jasne ze to nemoze byt podla knihy... kniha je ista rozpravocka a Jackson sa musi trosku pohrat u mna 8/10
Tak samozrejme že to veľmi podľa knihy nemôže byť, predsa má 300strán či koľko a je to na 8hodinový film. Tauriel tam pridali hlavne preto, aby mali diváci nejaký ten pocit, že tam je aj tá romantika. Osobne si myslím, že Jackson to spravil veľmi dobre a ten koniec.. no mal som nervy, že to skončilo tak, ako to skončilo 
mne sa to pacilo velmi, knihu som cital, ale davno, takze si ju ani nepamatam. Krasna elfka
Na tu rolu fakt dobre obsadili. Najlepsia scena bola pre mna utek v bareloch
Velmi dobre. A drak paradny, asi najkrajsi drak co som vo filme videl. Len tiez skoda toho konca, cakal som, ze zastrelia draka. Tak o rok 
No to s tým posledným šípom v obývačke, odtrhnutou šupinou a tak .. trošku veľa prezrádza čo sa stane v pokračovaní, ale verím že sa im tam podarí ešte niečo zakomponovať, nech je to o niečo zaujímavejšie. Tak ako v tomto druhom pokračovaní ..
Podľa mňa je II. diel o triedu lepší ako diel I. Je taký akčnejší, odsýpa to tam a hoci je to trošku pretiahnuté, nemôžem povedať, že by som sa nudil - ako napr. pri hostine v I. diely, to bolo utrpenie aj pre fanúšika.
Najväčšie negatívum vidím v ukončení - je príliš zjavné a nasilu. Mali to useknúť možno vtedy, keď draka zaliali do zlata. V III. diely by povstal a ... atď. Bolo by to lepšie aj pre tých, čo knihu nečítali. Takto II. opäť dopadne ako vata medzi úvodom a záverom, ako aj pri LOTR trilógii. Čo je škoda, lebo II. je veľmi vydarená.
Najväčšie negatívum vidím v ukončení - je príliš zjavné a nasilu. Mali to useknúť možno vtedy, keď draka zaliali do zlata. V III. diely by povstal a ... atď. Bolo by to lepšie aj pre tých, čo knihu nečítali. Takto II. opäť dopadne ako vata medzi úvodom a záverom, ako aj pri LOTR trilógii. Čo je škoda, lebo II. je veľmi vydarená.
kto by o to stál, tak je vonku pozeratelná kvalita- nie kinorip- nieje to bohviečo, ale kto nieje upretý na HD, je to dobré 
Film, ktorý ťaží hlavne z efektov a trikov ( a Hobit ním žiaľ je) určite neodporúčam pokaziť si v "pozerateľnej" kvalite.
Mne sa dvojka páčila. Najväčšie mínuská idú ruka v ruke - nezmyselná trpaslícko-elfská pseudoromanca a pretiahnutá stopáž (keby si odpustili romancu, skrátili by aj stopáž). Samozrejme stále platí to, čo aj pri prvom diely, ale s tým vedomím som už šiel do kina, takže to nebudem zasa riešiť.
Inak zábavná a pozerateľná dobrodružná akcia s pekným prostredím, peknými efektami a parádnym drakom. Ale i tak si nejako neviem predstaviť, že si to o 10 rokov pustím iba tak z nudy ako som to neraz spravil s LoTR trilógiou.
Mne sa dvojka páčila. Najväčšie mínuská idú ruka v ruke - nezmyselná trpaslícko-elfská pseudoromanca a pretiahnutá stopáž (keby si odpustili romancu, skrátili by aj stopáž). Samozrejme stále platí to, čo aj pri prvom diely, ale s tým vedomím som už šiel do kina, takže to nebudem zasa riešiť.
Inak zábavná a pozerateľná dobrodružná akcia s pekným prostredím, peknými efektami a parádnym drakom. Ale i tak si nejako neviem predstaviť, že si to o 10 rokov pustím iba tak z nudy ako som to neraz spravil s LoTR trilógiou.
Ja som si pustil tieto Vianoce 1x LOTR trilógiu od čias kedy mali filmy premiéru a už mi to také úžasné neprišlo, najmä jednotka.
Inak, čo si napísal, že LOTR má bližšie k rozprávke s tým nesúhlasím - LOTR je poctivá fantasy, rozprávkový je oveľa viac Hobbit, temný, existenciálny a aj pomerne akčný je román/poviedka Húrinove deti. A popravde na ten sa teším najviac, dúfam, že ho Jackson neobíde.
Čo je lepšie ako hrdina, ktorý To už pre deti nebude... 
Inak, čo si napísal, že LOTR má bližšie k rozprávke s tým nesúhlasím - LOTR je poctivá fantasy, rozprávkový je oveľa viac Hobbit, temný, existenciálny a aj pomerne akčný je román/poviedka Húrinove deti. A popravde na ten sa teším najviac, dúfam, že ho Jackson neobíde.
Čo je lepšie ako hrdina, ktorý
Spoiler
pohrdne elfami, zabije najlepšieho priateľa keď mu príde pomôcť, zoberie si vlastnú sestru, zabije draka a vezme si život.
http://www.ign.com/articles/2014/04/24/ ... ive-armies
Neviem, či overená info, no pôvodný názov sa mi zdal lepší.
Neviem, či overená info, no pôvodný názov sa mi zdal lepší.
-
Wishmaster
Medium Professional
Inak dvojka mi prišla o dosť lepšia ako jednotka, pri ktorej som sa miestami aj trochu nudil. Permanentná akcia a celé to malo spád.
Mne zase opačne, vec vkusu.
Trochu mi na celom Hobbitovi vadí tá pastelovosť, kulisovosť, a ten look, ktorý mi nehovorí, že som v Stredozemi (čítaj Nový Zéland), ale v hangári so zeleným plátnom.
Dosť sa teším na trojku, dovtedy chcem prečítať knihu.
Trochu mi na celom Hobbitovi vadí tá pastelovosť, kulisovosť, a ten look, ktorý mi nehovorí, že som v Stredozemi (čítaj Nový Zéland), ale v hangári so zeleným plátnom.
-
Croven
Star
knizku precitas za jedno poobedie, len aby si nebol prekvapeny, pretoze knizka je krasna rozpravka
ale dobra!
Inac Hobbit je pre mna film na jeden pozretie, hodnotim ho kladne, ale proste vnimam ho tak, ze raz som to videl a stacilo mi na 5 rokov.. kdezto LOTRA som videl 5x a viem, ze ho este uvidim najmenej 5x znova
Inac Hobbit je pre mna film na jeden pozretie, hodnotim ho kladne, ale proste vnimam ho tak, ze raz som to videl a stacilo mi na 5 rokov.. kdezto LOTRA som videl 5x a viem, ze ho este uvidim najmenej 5x znova
Croven to vystihol. 
To je fakt, Lotra som videl už viackrát a zrejme sa ešte niekedy pritrafí, u Hobbita to tak nevyzerá.
-
Croven
Star
Ale cim to bude?
V hobitovi 2 som poslednych 30-40 minut dival len preto,ze to chcem dodivat... mi to pride, ako keby to bolo ponatahovane
V hobitovi 2 som poslednych 30-40 minut dival len preto,ze to chcem dodivat... mi to pride, ako keby to bolo ponatahovane