Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mates22
Amateur
Amateur

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa mates22 »

Ahojte

Išiel tu už niekto z vás na medicínu/zubarinu neskôr z inej vysokej školy? Som na elektrotechnickej fakulte v Brne (FEKT) na VUT vo štvrtom ročníku, ale nebaví ma to tu. Nebavilo ma to už od začiatku, ale nevedel som, že keď len čakám na prednáškach kedy skončia, cviká len tupo niečo opisujem, na labákoch sa smejeme, že to je signál, že v tejto oblasti robiť nechcem. Vždy som bol zvyknutý sa premáhať a tak som sa premáhal celé štúdium a teraz na magisterskom už ma prestalo baviť aj to premáhanie :) Ono škola to ťažká nie je, nerobí sa mi problém hotčo naučiť, som na teleinformatike, na ktorej som až vlastne počas štúdia zisťoval, čo vlastne študujem. Najprv sa to javilo ako nejaké siete, teraz to je skôr všetko o programovaní a to je práve kameň úrazu. Neviem si predstaviť, ako celý život niekde zavretý v kancelárii tupo hľadím do počítača a navyše to programovanie mi ani nejde, neviem ho skoro vôbec a nemám ani chuť sa ho učiť. Na gymnáziu som chcel ísť na medicínu, len som sa zľakol a chémiu/biolu na maturite si zmenil na matiku/fyziku. Tento rok už neplánujem ísť na prijímačky, ale plánujem budúci rok rozvoľniť, zapísať si len dáke dva predmety na rok, diplomku teda nie (témy by zas boli o programovaní) a učiť sa na prijímačky do Brna na zuby. Neviem ešte že ako to je s poplatkami, za to nechcem Ing dokončiť, nech ešte nemusím platiť plnú sumu.
Niektoré veci boli na tej škole zaujímave, no keď príde na nejaké veci v Linuxe a IT somariny, som v tom úplne stratený a len ma bolia oči z počítača :D. Bol by som rád keby sa tu našiel podobný truhlík ako ja, čo sa netrafil do zamestnania a je ešte na škole. Alebo dalo by sa aj tak, ak by ma náhodou prijali na tie zuby, robiť aj tento fekt, diplomku nejako na E dotiahnuť, aj štatnice spolu so zubami, len zase neviem, že ako by to bolo s platením. Za to chcem rozvoľnit a uvidím, či ma prijímu a či nechám toto štúdium, alebo dorobím si aj ten Ing.
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

keď si stratil 4 roky, ten jeden hore dole už je jedno. Na tvojom mieste by som tú školu dokončil a potom išiel na ďalšiu. Môžeš mať dva tituly miesto jedného. Čo sa týka platenia, tak či tak budeš nad rámec tak sa mu nevyhneš.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

No typicky produkt kvalitneho brnenskeho vysokolskolskeho systemu. :lol:

//audio: no hej, kazdy si chvali to kde je, to je pochopitelne. Hlavne hrdi slovaci, co sa vytrepu do brna s viziou, ze idu za vzdelanim alebo za uzivanim studentskeho zivota. Toho prveho sa im nedostane a z toho vyplyva to druhe. Poznam vela vela ludi, ktori navstevovali vysoke "skoly" v cesku, obzvlast v brne. Vacsina z nich su vygumovane trosky, polovica z nich zavisla na drogach. A pritom su to ludia zo slusnych rodin o ktorych by som si to nikdy v zivote nepomyslel, ze sa tak spustia. Hold, okolie cloveka velmi zmeni.

A nie, z brna ma nevyrazili, lebo ani nemohli. Taky omyl by som v zivote nespravil, aby som mrhal casom a peniazmi na ceske "vzdelanie", toboz nie v brne. Viem ako to tam chodi a prave preto by som tam v zivote nesiel. A o ich kvalite a bla bla bla by som tiez vedel pisat, ale to nema cenu. Hlupa slovac si mysli, ze ked postavia nove priestory a daju tam nejake vybavenie ze od toho zavisi kvalita vzdelania (a k tomu samozrejme - je to lepsie uz len z principu preto, lebo je to v cesku!). No nic, radsej idem piect medovniky. :P
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

že ťa z tej školy vydrbali, keď máš také komplexy? V brne sú jedny z najlepších škôl v strednej europe. VUT aj MUNI patria medzi top europske univerzity a sú ďaleko pred najlepšími slovenskými. Ak dokážeš vypotiť takúto hovadinu, tak sú dve možnosti:
1) buď si bol na nejakej súkromnej, čo môže byť úrovňou trenčínu a podobne
2) vydrbali ťa a teraz máš komplex
Ten druhý bod je veľmi bežný syndróm, keď sa človek nevie zmieriť s tým, že na tú školu nemal a vinu hádže na školu
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Paragon napísal:Mirak2: Prokrastinátor neznamená, že človek nerobí nič, ale, že odkladá všetko na poslednú chvíľu. Keď sa porovnám so spolužiačkami, ktorým, keď učiteľka niečo 3x vysvetľuje a ony pozerajú, ako keby rozprávala po kórejsky, tak mi príde fakt divné, ako možu takéto prípady vyštudovať VŠ, hocijakú, nie len medicínu. Ďalšia vec - ony sa učia celé dni, a vedia to, čo ja bez učenia. Rozdiel je v tom, že ja tomu chápem, ony odrapkajú nabiflené frázy ( je škoda, že aj oni, nie len ony ). Proste ja mám dobrú pamať, len som lenivý. Ak sa prinútim učiť, problém nebude v ničom.

Nechcem byť ironický ako MFa, ale jediné, čo mi radíte, je že nemám ani na matematickú školu, ani na medicínu. Potom všetci príslušníci INTP, napr:
Sokrates, Albert Einstein, Charles Darwin, C. G. Jung, William James, Abraham Lincoln museli mať v rodine novinárov a historikov, aby ich zapísali do dejín.

O INTP sa píše "Je veľmi inteligentný". Napr. v asi tercii som bol v súťaži Genius Logicus 57. na Slovensku a 127. spomedzi X krajín. Podotýkam bez prípravy. Ak na "ťažké" školy nemajú inteligentní ľudia so zdravým rozumom a fotogenickou pamaťou, tak tá vačšina absolventov VŠ, ktorá nedokáže vo Worde nastaviť ani len číslovanie, by nemala čo hľadať ani len na SŠ. Alebo?
nie som sprosty, viem, co to je prokrastinacia. zopakujem to este raz: ist na medicinu je totalne debilny napad. a kedze si sa spamatal az teraz, tak duplom. vyskusat prijimacky zo srandy mozes, ale ti garantujem, ze po samopriprave sa tam nedostanes. ak vies matiku, venuj sa jej. ked nic ine, odje* sa na ekonomiu. idealne by ale bolo keby si siel na matiku a ak motyka vystreli siel na doktorandske a ostal na skole. ale musel by si zmenit pristup. mozno by ta univerzita naucila.
PS: nie kazdy clovek vie, co je INTP. keby som si to nevygooglil, tak by som si myslel, ze to je nejaka elitarska sekta.
PS2: tiez som clovek, ktoreho na strednej bavila iba matika, na zbytok som vyslovene sral. informatika mi az tak velmi nesla. na vysku som sa rozhodoval medzi informatikou (lebo stale pocut, ze v IT je nedostatok ludi) a matikou na prirodovedeckej fakulte UPJS, ale na matiku som si netrufol a urobil som dobre. informatika na vyske je o niecom inom ako na strednej, od nejakeho druheho rocnika ma to aj zacalo bavit a zacal som tomu aj rozumiet. na tej matike by som sa musel diametralne viac ucit a pri mojej lenivosti by som to nedal. a zase, ak vies matiku a chces riesit informatiku, nechod na technicke skoly (STUBA/TUKE/ZA/etc), radsej na niektory matfyz. totizto ludia z technickych radi placu aku maju tazku matematiku, ale keby videli ako sa v tej matike sprtaju na informe na matfyze, tak by si svoje nareky rozmysleli.
PS3: vysoku skolu urobi na slovensku hocikto, kto sa snazi... ale clovek moze byt sebeviac chytry, ale pokial ma v peachi, tak sa nikam nedostane
Paragon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paragon »

@mirak: Vidím, že to myslíš dobre, ale skúsim sa doučiť BIO / CHEM. Ak to zvládnem, budem rád. Ak nie tak bude ďalší ekonóm. Teraz mi dáva vačší zmysel študovať niečo, čo ma moc nebaví, a pracovať tak, ako si predstavujem. Oproti štúdiu niečoho, čo ma celkom baví a práci, ktorá ma bude nudiť.
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

mates22: ja som vo štvrtom ročniku na ekonomickej, ale chcel by som studovat to co ty, nechces sa vymenit? :D Chcel by som studovat nieco kreativnejsie, nieco programovat, tvorit. Tu skolu urcite dostuduj, sedeniu za pocitacom sa aj tak nevyhnes, dnes je to uz vsade. Ja som tiez rozmyslal, ze pojdem odznova na skolu, ale neviem si to predstavit vsetko odznova. Uroven nasich VS je aj tak onicom, radsej sa ucim sam programovat + online kurzy zahranicnych univerzit. U zubariny ale tato moznost samozrejme nie je no.
Paragon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paragon »

Odkiaľ sa je najlepšie učiť na prijímačky na medicínu? Nejaké dostupné knihy?
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Paragon napísal:Odkiaľ sa je najlepšie učiť na prijímačky na medicínu? Nejaké dostupné knihy?
Lekárska fakulta ponúka záujemcom o štúdium Podklady k prijímacím skúškam z biológie a chémie. Podklady je možné zakúpiť v predajni kníh a skrípt Lekárskej fakulty UK v Bratislave, Sasinkova 4, Bratislava kontakt 02/59357 445.

Z nich tuším potom vyberajú otázky.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

kupit si testovnicu tej univerzity, kam chces robit prijimacky.
schmeter
Expert
Expert

Príspevok od používateľa schmeter »

Zdravím, mám ponuku ísť študovať na letný semester do Ostravy - VŠB, FMMI (Erasmus), no takisto som dostal ponuku na stáž, resp. trainee program v mojom študijnom odbore v Magneti Marelli v Kechneci...veľká dilemma pre mňa :D musím sa rozhodnúť do 30.12.

Čo by ste mi poradili si vybrať? Prípadne máte nejaké skúsenosti s Magneti Marelli, resp. štúdiom na VŠB, prípadne i fakulte?
Je mi jasné, že ako erasmák by ten študijný proces bol trochu iný, aj keď nie v anglickom, ale v českom jazyku, takže možno nebudem až tak veľmi v kontakte s inými zahraničnými.

Vopred dik! :)
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Ja by som bral stáž, aspoň čosi sa priučíš. Ísť na Erasmus do Česka je blud, nespoznáš novú kultúru, nezlepšíš sa v cudzom jazyku, budeš preberať prakticky to, čo na svojej alma mater a ktovie, či sa vôbec dostaneš k praktickej stránke.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Tiež by som bral radšej stáž. Je to pre teba určite do budúcnosti lepšie, než štúdium v nejakej Ostrave. Keby to bol Erasmus do Kórei, tak by som mal dilemu, ale takto nie ;)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

na Erasmus do Ceska sa oplati ist len ak tam ides robit alebo tam mas frajerku :D
PS: Korea je v EU?
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Kórea mi napadla ako prvá, lebo kamarát tam bol tento semester a zdalo sa mi, že hovoril o Erasme... no ale nič, pointa ostáva.
mato92
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mato92 »

moze mi niekto poradit pri vybere vysokej skoly ? rozmyslam medzi informatikou na všb v ostrave , aplikovanou informatikou v olomouci , a fiit stuba .... ktoru by ste mi poradili ? popripade mohli by mi napisat aj nejaky absolventi ake maju uplatnenie a ake im dala skola zaklady, ale pomozu aj nazory momentalnych studentov dakujem :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Menšie zamyslenie - dokázal by mi prosím niekto vysvetliť na základe akého myšlienkového pochodu sa na lekárske fakulty hlásia ľudia ktorí k tomuto poslaniu nemajú žiaden vzťah ani motiváciu pomáhať ľuďom ? Prečo sa na LF tak často vyskytujú arogantné a bezohľadné hovadá bez úcty k životu ? (a potom sa dostanú do zdravotníctva)

MFa - čiastočne pravdu máš, ale splietaš tak trochu veci nie priamo súvisiace, najviac asi vypichnem:
MFa napísal: je to lepsie uz len z principu preto, lebo je to v cesku!).
Presne tak, ČR je preukázateľne vyspelšia krajina vo všetkých ohľadoch, vzhľadom na tému stačí zdôrazniť pomerne vyspelú organizačnú štruktúru univerzít a pomerne vysokú spoľahlivosť ich systému, doteraz som sa na škole stretol výhradne len s ústretovým jednaním.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Erasmus v Cechach je pointless aj v tom, ze pre absenciu recovej bariery ta donutia byt v skole rovnako ako domacich, cize si nepocestujes, neprezurujes vacsinu tyzdna... Snad keby si sa chcel hlasit na doktorandske, tak by to na nieco bolo, ale inak si myslim ze si nepomozes.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Tiez nechapem tomu Erazmu v Cesku, naco to je dobre. Ber radsej staz. Osobne keby som mal ist na Erazmus, tak jedine do zapadnej Europy, urcite nie Cesko, ani vychod/juh.
schmeter
Expert
Expert

Príspevok od používateľa schmeter »

diky za rady :) ten Erasmus som riešil hlavne len preto, aby som išiel niekam preč zo školy na ten jeden semester (+2 spolužiačky k tomu :D ), prvotne som si vybavoval Fínsko, Helsinki, ale tam sa hlásilo veľa ľudí, takže tam ma nevybrali a ostalo mi nakoniec iba to Česko...no už len čakám na potvrdenie stáže a ostanem pekne v domovine :)
Napísať odpoveď