Zábavná pyrotechnika

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
adamre
Novice
Novice

Re: Zábavná pyrotechnika

Príspevok od používateľa adamre »

Tiež si myslím, že nemá význam vyhodiť kopu peňazí na s..osté petardy, ktoré u nás na sídlisku hádžu vo dne v noci. Radšej za toľko isto kúpim ohňostroj, ktorý aspoň nejaké efekty má a nielen je.ne na zemi a ľudia sú z toho na nervy.
Roman103
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Roman103 »

Tak vyrobil som si gigantickú petardu s 50 g zložou. To bude jeeeb. :twisted:
PAuLi3
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

dalsi odbornik, len aby si nedopadol, ako tento http://www.mojevideo.sk/video/13954/bol ... treba.html
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Roman: Ak nechceš mať mop miesto ruky ako chlapec na Paulie-ho videu, tak sa toho zbav. :)

Dnes som videl mimochodom na JOJ-ke v správach, že vraj nie je problém v kamenných obchodoch dostať nadrozmerné a nebezpečné petardy. Pomyslel som si, že ukážu nejaké Megy, La bomby, a podobne, ale oni tam fakt vytiahli z pod pultu nejaké 40 centimetrové vajce, odhadom cez pol kilo, minimálne. Pri výbuchu to rozmetalo drevenú stoličku na kúsky, a explózia ako sviňa. To sa fakt predáva? :?
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

Nie ze predava, to sa da bezne vyrobit stacia ti k tomu peniaze a vedomosti. Tie sa docitas bezne na nete
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Predávať sa to môže, ale samozrejme len osobám s patričným povolením. Pyrotechnika má svoju kategorizáciu a tá je odstupňovaná podľa množstva použitej pyrotechnickej zlože. Čiže môžeš mať petardu veľkú aj pol metra, ale keď obsahuje povolené množstvo pyrotechnickej zlože v rámci kategorizácie a zbytok je len nejaká výplň, tak to môžeš kúpiť bez povolenia. Obsah väčšieho množstva len s povolením. Keďže píšeš, že to roztrhalo aj stoličku, tak to bude vyššia kategória a teda bez povolenia nepredajná. Kúpiť ju môžeš, ale predávajúci berie na seba dosť veľké riziko. Napr. prípadná kontrola z banského úradu ma právo prehľadať aj príručné sklady na prevádzke, takže mať niečo takéto, len tak pod pultom, je dosť riziko, nehovoriac o skladových podmienkach takejto pyrotechniky.
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

No tak ako. Chystate sa nakupit, alebo uz mate nakupene ? Ja osobne do toho peniaze uz davat nebudem, radsej sa budem prizerat 8)
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Minuly rok som nakupil za 30 euro asi (vynimocne, lebo uz roky nekupujem takmer nic). Tento rok kupim jedno balenie prskaviek. Naozaj cim som starsi tym zistujem, ze uz to buchat nepotrebujem. Aj ked priznavam, ze niekde este na zaciatku strednej skoly ma to bavilo davat piratov do snehu a "nicit" ho :)
Je to zvacsa len skoda penazi a pri niektorych veciach este aj riziko.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

12 ran, samostatne balenych, s jednym maziarom, cenaa 24 eur, .... nasledne rimske svetlice 10 x 20 ran, ... a nasledne tlsta rimanka 8 ran, ( cca 6 eur obe dve).dokopy cca 30 eur...

zvysok mam doma, v podobnom razeni, neplanujem to vsetko odpalit, vyuzijem neskor na luminograf efekty, .... ked si na to najdem cas.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Tiež sa na to rád pozerám, ale posledné 3 roky som na to neminul ani cent. :)
Pamätám keď nám s bratom rodičia dali pod stromček 200 korún, ako rozpočet na rachejtle, a nakúpili sme celkom pekné srandy. Dnes za tých 6€ kúpim zo dve rímske tyčky a čau. :?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tento rok 7.62x39blank a 7.65Br blank. :smt067 :smt068 :oops:
Blackout147
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Blackout147 »

Neviete kde zohnat tie "lepsie" la bomby? objednaval som ich cez net a dosli slabsie v poravnani s minulymi rokmi, predajna v Tescu to iste
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Ja som si kúpil Dum Bum a znie to rovnako, ba možno aj silnejšie ako La Bomba. Inak tento rok nič moc, kúpil som ten koberček (áno, je to pre deti, ale mne sa to páči) a balenie Dum Bumov (24ks). Nejako mi chýbajú financie a susedia aj tak kúpili nadmerne veľa, tak im dopomôžem :D
pinco
Darca
Darca

Vždy pozeraj, koľko to obsahuje pyrotechnickej zlože. Čím viac, tým lepšie. Ale každopádne pyrotechnika je zaradená do kategórii práve podľa obsahu pyrotechnickej zlože a výrobcovia sa veľakrát pri silnejších petardách snažia do toho napchať čo najviac v rámci kategórie. Aspoň teda Masár z Privatexu to tak robí. Kategorizácia jednoducho nepustí a silnejšie petardy sa potom predávajú len s príslušným povolenín odpaľovača/strelmajstra.

Ja osobne odporúčam, keď už silnú petardu, tak Megatron alebo Bomb-Bon z Privatex Pyro z Dubnice nad Váhom. Okrem dovozu pyrotechniky, vyrába vlastné výrobky a práve aj tieto petardy. Nie je to žiadna čínska sračka, ktorá sa vyrába v otrasných podmienkach, v ešte otrasnejších podmienkach sa to skladuje a kým sa to dostane k nám, tak polovica sú zlyhávky. Takisto slabšia, ale asi najobľúbenejšia petarda Megatresk, je vyrábaná práve v Privatexe. Nemýliť si to s napodobeninami pod názvami Mega petarda, Mega, Mega bum a neviem, čo všetko.

99% pyrotechniky, ktorú vidíte v reťazcoch, je vyrobená v Číne. Naozaj len malé percento je vlastná výroba nejakého predajcu tu zo Slovenska alebo Čiech. A neviem, či náhodou Privatex Pyro nie je jediná spoločnosť, ktorá má vlastnú výrobu, čo sa týka Slovenska a Čiech.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

v cechach ma vlastnu vyrobu Klasek
Blackout147
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Blackout147 »

No mam bomb bon, ale ten je velmi drahy - 4 kusy 10€, ta la bomba(color salute) bola fakt silna a cenovo vyhodna, teraz to uz je nejaka slabsia varianta.
local55
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa local55 »

chcel by som sa spytat preco sa nepredavaju už petardy so sirou neviem ich najst dakujem
pinco
Darca
Darca

Zmena vyhlášky. Z bezpečnostného hľadiska sa už nesmú predávať petardy, alebo akákoľvek pyrotechnika so sírou. Už len zápalnica, nakoľko je oveľa viac bezpečnejšia. Už myslím minulý rok sa dali len so zápalnicou kúpiť. Alebo ešte boli, ale len dopredaj a po novom roku sa museli stiahnuť.
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Ja kupujem vždy iba od Klaseka, alebo Privatex. Raz som kúpil rakety z Lidlu a tie aj tak leteli... Dal som do stojana, zapálil a raketa vyletela do výšky možno 7 metrov a náhle sa otočila späť a buchla tesne nad nami... Inak Bomb Bon je príliž drahý (u nás v meste za 4ks si pýtajú 7€), preto kupujem to, čo je aspoň hlasnejšie ako pirát, ale lacnejšie ako Bomb Bon.
pinco
Darca
Darca

Niektorým ľuďom stačí aj lacná pyrotechnika a kúpia si hocičo z Lidlu, Tesca (myslím priamo z predajnej plochy, nie stánky s pyrotechnikou pred pokladňami atď, to je iná firma). Potom sa čudujú, že to bolo slabé, málo to vyletelo, polovica zlyhala, slabučký efekt a automaticky odsúdia každú pyrotechniku. Veľakrát sú aj samotní predajcovia na vine. Proste objednajú z číny kadečo, hlavne, že je to lacné, ani nemajú šajnu, aké efekty to robí, ale hlavne, že čím skôr to predať, však obal to má pekný, cena je tiež dobrá, tak prečo nie?

Taký Masár z Privatexu je človek vzdelaný vo svojom obore. Vie, čo robí. Robia veľké ohňostroje, pravidelne sa zúčastňuje rôznych súťaží, stretáva sa priamo s výrobcami v Číne, robí pravidelne pyroukážky nových výrobkov, vyrába a zlepšuje svoj tovar.

Bomb Bon, ako aj iná pyrotechnika predávaná v stánkoch, je drahá, keďže predajca si to môže dovoliť, lebo vie, že to predá. Privatex však má aj svoju predajňu v Dubnici a tam to bolo o dosť lacnejšie.
Napísať odpoveď