Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
To bola zľava v Electroworlde za 500€ a tá d3100 bola za 440€. Ale tá d3100 ide v iných e-shopoch najmenej za 440€ čo pozerám 
-
PAuLi3
Darca
- Kontaktovať používateľa:
jaj tak
ano ja som prave kupil tu d3100 a to mala cenu este 349€ s 2 objektivmi a teraz to zvysili na 549€
electroworld
electroworld
asi ťa sklamem ale tá cena 350€ to boli iné objektívy, bez stabilizácie. Nemáš náhodou toto? http://www.electroworld.sk/product/foto ... zrkadlovka
-
PAuLi3
Darca
aha tak moze byt
inak ked sme pri tej stabilizacii, tak je moc citelne na objektivoch pri foteni, ak tam ta stabilizacia nie je? co som cital, tak ani nie, ze stabilizator narobi viac zloty ako uzitku
inak ked sme pri tej stabilizacii, tak je moc citelne na objektivoch pri foteni, ak tam ta stabilizacia nie je? co som cital, tak ani nie, ze stabilizator narobi viac zloty ako uzitku
nie nie je citelne, a ano presne tak, zalezi podla toho co fotis
PAuLi3 stabilizátor ti vie celkom pekne zlepšiť kvalitu pri nižších expozičných časoch. Za horších svetelných podmienok tak vieš vďaka nemu fotiť ostré fotky aj z ruky. Ale je pravda, že keď človek nevie, na čo to je, tak to vie narobiť aj škodu.
Máte nejaký tip na dobrú brašňu? Nemusí to byť žiadna špecialita, ale zase ani žiadny lowend.
Momentálne mám Lowepro Nova 140 AW - som s ňou spokojný, zmestí sa mi do nej moja "malá" D5100ka + 18-105 + blesk SB700 + nabíjačka na foťák + ostatné príslušenstvo po bočných kapsách.
http://www.alza.sk/lowepro-nova-140-aw-d402913.htm
Kúpil som si však nový objektív a tak pozerám niečo väčšie.. horúci favorit je Lowepro Nova 170 AW, avšak nikde v KE ju neviem nájsť, aby som si ju trochu ošahal a zistil, či je dostatočne veľká alebo až príliš veľká, či by nestačila aj 160ka. A fotky na nete sú dosť odveci, dokonca ich aj miešajú, takže už som naozaj mišuge.
http://www.alza.sk/lowepro-nova-170-aw-d402934.htm
Pobehal som obchody a všade majú iba tie 140ky alebo potom už veľké batohy na chrbát. Máte skúsenosť s týmito Lowepro? Prípadne máte tip na nejakú inú brašňu do ruky / cez plece, kde by sa mi zmestili tie moje veci? (D5100 + objektív 18-105 + objektív 35 + blesk SB700 + nabíjačka na foťák + zvyšné príslušenstvo: filtre, clony, baterky).
Momentálne mám Lowepro Nova 140 AW - som s ňou spokojný, zmestí sa mi do nej moja "malá" D5100ka + 18-105 + blesk SB700 + nabíjačka na foťák + ostatné príslušenstvo po bočných kapsách.
http://www.alza.sk/lowepro-nova-140-aw-d402913.htm
Kúpil som si však nový objektív a tak pozerám niečo väčšie.. horúci favorit je Lowepro Nova 170 AW, avšak nikde v KE ju neviem nájsť, aby som si ju trochu ošahal a zistil, či je dostatočne veľká alebo až príliš veľká, či by nestačila aj 160ka. A fotky na nete sú dosť odveci, dokonca ich aj miešajú, takže už som naozaj mišuge.
http://www.alza.sk/lowepro-nova-170-aw-d402934.htm
Pobehal som obchody a všade majú iba tie 140ky alebo potom už veľké batohy na chrbát. Máte skúsenosť s týmito Lowepro? Prípadne máte tip na nejakú inú brašňu do ruky / cez plece, kde by sa mi zmestili tie moje veci? (D5100 + objektív 18-105 + objektív 35 + blesk SB700 + nabíjačka na foťák + zvyšné príslušenstvo: filtre, clony, baterky).
-
K€NNY
Light Star
veď si ju objednaj, pochytaj a keď nebudeš spokojný tak ju vráť 
Tomu sa práve chcem vyhnúť.. týždeň, kým mi príde brašňa, týždeň, kým im príde nazad, týždeň, kým mi príde nová.... ani sa človek nenazdá a bude leto. 
-
K€NNY
Light Star
brm - mozno zatnem uplne mimo, ale poznas to, ked niekomu odporucas nieco co sam pouzivas, mas s tym pozitivne skusenosti a tiez si sa niekedy rozhodoval pre kupu.
Skus pozriet Lowepro Pro Messenger 180AW, ak by sa ti javila stale prilis mala, tak potom je aj 200AW (ale to uz je ozaj hovado)
Bezne v tom prenasam D7000 s nasadenym 80-200 + 3 dalsie objektivy, puzdro s filtrami, rozne drobne prislusenstvo. Blesk nemam, ale ked raz bude, aj ten tam kdesi viem este pomestit
. Najviac sa mi na tejto serii lubi, ze nekrici uz z dialky "mam v sebe fototechniku". Je priestranna, jednoducha. Ostatne, presvedcila ma niekdajsia jinova recenzia na ephoto: http://www.ephoto.sk/internetovy-obchod ... ger-180aw/
Velmi podobne s tiez vychvalovanymi brasnami Retrospective od ThinkTank, tie su vsak u nas tazsie dostupne. Navyse, mal som moznost si pred kupou ochytat oboje a rozhodol som sa pre lowepro - posobi robustejsie + ma zapinanie na magnet.
Skus pozriet Lowepro Pro Messenger 180AW, ak by sa ti javila stale prilis mala, tak potom je aj 200AW (ale to uz je ozaj hovado)
Bezne v tom prenasam D7000 s nasadenym 80-200 + 3 dalsie objektivy, puzdro s filtrami, rozne drobne prislusenstvo. Blesk nemam, ale ked raz bude, aj ten tam kdesi viem este pomestit
Velmi podobne s tiez vychvalovanymi brasnami Retrospective od ThinkTank, tie su vsak u nas tazsie dostupne. Navyse, mal som moznost si pred kupou ochytat oboje a rozhodol som sa pre lowepro - posobi robustejsie + ma zapinanie na magnet.
KoCi.. naozaj pekná brašnička.. z tohto by mi určite stačila aj 160ka... ďakujem za dobrý tip..... ale tá cena!!!
Je to naozaj nenápadná kapsa, ako jedinú nevýhodu (ak nerátam cenu) vidím absenciu klasického zipsu, pri ňom sa predsa len cítim trochu bezpečnejšie, neviem. No uvidím, nechám si to ešte prejsť hlavou, idem ešte niečo pohľadať.
Len si uprav link, na konci Ti chýba lomítko, bez lomítka link nefunguje.
Len si uprav link, na konci Ti chýba lomítko, bez lomítka link nefunguje.
Rozdiel medzi 160 a 180 cenovy nejaky privelky nebude, zato rozdiel v objeme je uz citelny (80-200 sa do 160AW zmestila len tak tak, zatial co do 180AW sa zmesti aj s nasadenou slnecnou clonou)
Co sa zipsu tyka - mozes si to zapinat aj na suchy zips - to budes mat este bezpecnejsie ako klasicky zips, kedze jeho zvuk je dost vyrazny. Tuto moznost pouzivam, ked som v hustejsom prostredi (ako napr. vianocne trhy), s tym, ze aj tak mam preistotu na brasni prehodenu ruku. Co sa rychlosti pristupu k technike tyka, magnet je nepochybne rychlejsi na otvorenie aj zatvorenie brasne (detto suchy zips).
Lomitko doplnene.
Co sa zipsu tyka - mozes si to zapinat aj na suchy zips - to budes mat este bezpecnejsie ako klasicky zips, kedze jeho zvuk je dost vyrazny. Tuto moznost pouzivam, ked som v hustejsom prostredi (ako napr. vianocne trhy), s tym, ze aj tak mam preistotu na brasni prehodenu ruku. Co sa rychlosti pristupu k technike tyka, magnet je nepochybne rychlejsi na otvorenie aj zatvorenie brasne (detto suchy zips).
Lomitko doplnene.
Dnes som v jednom obchode zbadal Nova 180ku a musím povedať, že ako sa mi páči moja malá 140ka, tak 180ka je vlastne jedna veľká krabica. Do 160ky sa mi moje veci nezmestia a 170ka je vraj to isté, len vyššie. Asi idem šetriť na toho Pro Messengera, ale 160ka mi určite bude stačiť, v blízkej dobe neplánujem kúpiť nič obrovské..

-
print_name
Medium Expert
Potreboval by som poradit, za aku cenu cca sa da kupit nejaky stabilny stativ na D7000 ?
Doteraz som mal nejaky Hama star za 19€, doteraz mi to stacilo lebo som mal mensi a lahsi fotak ... ale na D7000 uz nie je vhodny, je prilis nestabilny a tazko s nim spravit ostru fotku pri dlhej expozicii.
Doteraz som mal nejaky Hama star za 19€, doteraz mi to stacilo lebo som mal mensi a lahsi fotak ... ale na D7000 uz nie je vhodny, je prilis nestabilny a tazko s nim spravit ostru fotku pri dlhej expozicii.
Odvaz vsetko vybavenie (telo + objektiv), prenasob hmotnost dvomi a hladaj stativ, ktory unesie tuto hmotnost. Pre stabilny stativ, hlinikovy, s gulovou hlavou, si priprav cca 100 eur. Pre kompozitne materialy.... daleko viacej. Pozri si stranky megafoto.sk alebo ephotoshop.sk.print_name napísal:Potreboval by som poradit, za aku cenu cca sa da kupit nejaky stabilny stativ na D7000 ?
-
vladenko007
VIP
Neviete niekto či sa dá kúpiť niečo lacné na točenie videa pri 120/snímkov za sekundu. Alebo čo sa dá najlacnejšie pozháňať na točenie spomalených záberov. Sakra keby tá RED EPIC nebola taká drahá.
-
Soviet
Darca
Zdravim,
Vedel by niekto poradit fotoaparat do cca 200eur, ktory by bol akurat na nosenie, teda nie moc velky a vedel krasne fotit krajinu (farebnost).
Ak mate rovno aj obchod, tak kludne sem hodte. Naj v BA.
Chcem ho hlavne na dovolenky, ktore planujem v tomto roku navstivit.
Vedel by niekto poradit fotoaparat do cca 200eur, ktory by bol akurat na nosenie, teda nie moc velky a vedel krasne fotit krajinu (farebnost).
Ak mate rovno aj obchod, tak kludne sem hodte. Naj v BA.
Chcem ho hlavne na dovolenky, ktore planujem v tomto roku navstivit.
Soviet, ja ti neviem, ale obavam sa, ze v tejto cenovej kategorii sa ti, co to s fotenim myslia trosku vazne, neorientuju. Ti, co fotia kompaktom, ti zvycajne odporucia to, co pouzivaju sami na zaklade subjektivnych dojmov, hoci s inymi fotakmi skusenost nemaju.
Naozaj tvoj telefon foti az tak zle?
Naozaj tvoj telefon foti az tak zle?
-
Soviet
Darca
KoCi: Momentalne mam kompakt Sony DSC-W610 a mam pocit, ze ten tej prirode a vsetkemu "kradne" tu krasu
Teda z peknej prirody vysaje to pekne a urobi z toho nicim neocarujucu fotku.
Ani keby sme zdvihli cenu do 300-400eur?
Ja to nemyslim velmi vazne, len taky dovolenkovy fotak chcem , ktory fakt, ze dobre foti. Zas nechcem profi foto
Len nech to nema milion zbytocnych funkcii na ukor kvality fotky
Ani keby sme zdvihli cenu do 300-400eur?
Ja to nemyslim velmi vazne, len taky dovolenkovy fotak chcem , ktory fakt, ze dobre foti. Zas nechcem profi foto