Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
tehla: Citujem: "Ak som spravne pochopil, vyjadrovat sa mozu len privrzenci gender agendy, potratari a homosexualizatori, cirkev ma drzat hubu a krok ..." - pochopil si to, už tradične, nesprávne. Ale to sa dalo čakať, pretože ty vidíš všetko iba na základe tejto tvojej predstavy o takto polarizovanej spoločnosti.
Prečo euroboľševici HLASUJÚ o obmedzení výhrady vo svedomí nemá nič spoločné s tým, čo tu chcú zakázať a uzákoniť fanatici spoločne s tmármi. Jedinú možnosť presadzujú IBA oni, euroboľševici nechcú nič zakázať plošne - ako som už spomínal, je dobré, že nie si právnikom, pretože pri tvojom štýle interpretácií návrhov a zákonov by si prehrával jeden proces za druhým.
Cirkev je slobodná v presadzovaní svojich pohľadov - ale nech si ich presadzuje na svojich ovečkách a nie na ľuďoch, ktorí s ňou nemajú a nechcú mať nič spoločné. Nechápem, ako môže cirkvi vadiť, že sa nejaká ateistka rozhodne ísť na potrat napríklad zo zdravotných alebo iných dôvodov (a do tých dôvodov je najakým tmárom z cirkev a.s. akurát tak veľký husí prd) - ako to ovplyvní život ich ovečiek a ako im to poškodí? Nijako.
A k "ľahkovážnemu prístupu k ľudskému životu" - títo fanatici, ktorí chcú všetko úplne zakázať, nepristupujú k životu ľahkovážne? AKO pristupujú k životom žien, ktoré majú na interrupciu dostatočný dôvod? Nevidíš tú "ľahkovážnosť prístupu k ľudskému životu" iba jednostranne? Okrem toho - ako som to tu už tisíckrát napísal a zopakujem znovu - nie každý považuje 2-denný, 2-týždňový alebo 2-mesačný plod za ľudský život, DEAL WITH IT.
Prečo euroboľševici HLASUJÚ o obmedzení výhrady vo svedomí nemá nič spoločné s tým, čo tu chcú zakázať a uzákoniť fanatici spoločne s tmármi. Jedinú možnosť presadzujú IBA oni, euroboľševici nechcú nič zakázať plošne - ako som už spomínal, je dobré, že nie si právnikom, pretože pri tvojom štýle interpretácií návrhov a zákonov by si prehrával jeden proces za druhým.
Cirkev je slobodná v presadzovaní svojich pohľadov - ale nech si ich presadzuje na svojich ovečkách a nie na ľuďoch, ktorí s ňou nemajú a nechcú mať nič spoločné. Nechápem, ako môže cirkvi vadiť, že sa nejaká ateistka rozhodne ísť na potrat napríklad zo zdravotných alebo iných dôvodov (a do tých dôvodov je najakým tmárom z cirkev a.s. akurát tak veľký husí prd) - ako to ovplyvní život ich ovečiek a ako im to poškodí? Nijako.
A k "ľahkovážnemu prístupu k ľudskému životu" - títo fanatici, ktorí chcú všetko úplne zakázať, nepristupujú k životu ľahkovážne? AKO pristupujú k životom žien, ktoré majú na interrupciu dostatočný dôvod? Nevidíš tú "ľahkovážnosť prístupu k ľudskému životu" iba jednostranne? Okrem toho - ako som to tu už tisíckrát napísal a zopakujem znovu - nie každý považuje 2-denný, 2-týždňový alebo 2-mesačný plod za ľudský život, DEAL WITH IT.
Samozrejme, že lekár má právo rozhodnúť sa sám, má právo interupciu odmietnuť. To je stará známa vec a u nás su mnohí, ktorí ju odmietajú a ženy od nej odhovárajú, na to samozrejme právo majú. Tlaky sa vykonávajú preto, lebo taký potrat niečo stojí a nemocnici to prináša peniaze.tehla napísal:potom aj lekar ma pravo rozhodnut sa sam , preco eurobolsevici hlasuju o obmedzeni vyhrady vo svedomi? Alebo nemocnica ma pravo sa rozhodnut, preco sa vykonavaju tlaky, aby sa tam vykonavali potraty? zamysli sa, kto tu vlastne presadzuje jedinu moznost. Inak aky vidis rozdiel - ked zena zabije plod potratom, alebo ho necha pohodeny pri smetnej bedni v igelitovom vreci? to je tiez jej moznost volby ...
Cirkev presadzuje svoj pohlad, podobne ako vsetci ostatni, skor vidim snahy umlcat hlas cirkvi (a nielen cirkvi) ... Lahkovazny pristup k ludskemu zivotu nevesti ziadnu svetlu buducnost ... Cirkev apeluje na svedomie, neviem o tom, ze by nieco prikazovala
obhajujes to pripadnym narodenim kriplov - akokeby vsetky tie deti mali byt kriple ... co ak sa zisti ze je kripel napr. vo veku 6 rokov? matka ho bude chciet zabit, napriek tomu, ze dieta chce zit - a spolocnost donuti lekara to urobit, co potom? a tu sa bavime o zdravych detoch ( vo väcsine pripadov)
V niektorych pripadoch je ta interupcia odovodnena - ak sa jedna o zivot matky napr. ale su aj zeny, ktore uprednostnili zivot dietata pred svojim napr.
Takto: už v minulosti sa ženy snažili nechcených plodov zbaviť, či cez byliny, alebo amatérskymi potratmi. Bolo to tu, je, a bude. Lekársky potrat je relatívne bezpečný (čisto z hladiska elementárneho prežitia ženy, nie jej plodnosti v budúcnosti). A vôbec, potratová tabletka je ešte menej škodlivá a bezpečnejšia alternatíva, ale tu? Kdeže! Ved naši biskupi sa snažia zastaviť predaj antikoncepcie!
Akoby všetky? Daj si do googlu heslá ako tripple test alebo amniocentéza.
-
tehla
kookie - relativne bezpecny ... nie pre to dieta, pre ktore znamena smrt, vsakze
Seth 82- a ty mas pocit ze pastiersky list bol urceny ateistom hej? a celoplosne zakazuje interupcie - bol urceny veriacim a slo o vyjadrenie biskupov - zrazu ich niekto zaluje za vyjadrenie nazoru LOL?
ale ty nepochopis pre teba plati skor toto:
http://blisty.cz/art/33524.html
takze uz radsej nic nepisem
Seth 82- a ty mas pocit ze pastiersky list bol urceny ateistom hej? a celoplosne zakazuje interupcie - bol urceny veriacim a slo o vyjadrenie biskupov - zrazu ich niekto zaluje za vyjadrenie nazoru LOL?
ale ty nepochopis pre teba plati skor toto:
http://blisty.cz/art/33524.html
takze uz radsej nic nepisem
-
seth82
Darca
O akom pastierskom liste tu píšeš? Pokiaľ sa ja pamätám, diskusia, do ktorej si vstúpil a ktorú tu ja už niekoľko strán vediem, bola o tomto http://www.sme.sk/c/7039185/ak-politici ... endum.html Takže prestaň otáčať diskusiu inde a skús odpovedať na otázky. Síce nie, nebudeš, lebo nezvykneš a moje názory "máš na háku", alebo niečo podobné.
tehla:
A kto propaguje ľahkovážny prístup k ľudskému životu?Lahkovazny pristup k ludskemu zivotu nevesti ziadnu svetlu buducnost
-
Andi_Cibula
Addict
Trochu ma zaujala tá číslovka 18, ale to nechám byť, na uvážení jednotlivca. Keby som mal kripla ktorý nie je schopný vyjadrenia sa, tak som za eutanáziu samozrejme. Keby bol schopný sa vyjadriť, nech je po jeho vôli. Sľubujem ti ale že keby som sa dostal ja sám do takejto situácie, mám ukryté nejaké tie náboje pre dôstojnú samovraždu, nemienim obťažovať spoločnosť mojou zbytočnou existenciou.tehla napísal:1) - no rozhodnutie by nebolo len na mne, ale hlavne by som nikoho nepresviedcal, ze ide len o prerusenie al. bezny zakrok a pod. - islo by samozrejme o ukoncenie ludskeho zivota, asi by som si to na triko nevzal.. teraz sa opytam ja - keby spolocnost dospela k bodu ze rodic 1 al. rodic 2 mozu usmrtit dieta do 18 roku zivota injekciou a ty by si mal kripla - o ktorom by si to pred narodenim nevedel, dal by si mu urobit " eutanaziu"?
Podľa mne dostupných informácí sa človek homosexuálom nestane, ale sa ním narodí a nerozhoduje o tom svojou vôľou. Propagácia mi radosť nerobí.tehla napísal:2) - hlavne by som nechcel zit v spolocnosti, kde sa homosexualita presadzuje ako normalna vec - dokonca propaguje s hrdostou - aby sa z neho ten homosexual nakoniec aj nestal ... a keby trpel touto poruchou, bol by som asi smutny - lebo na vnucata by som mohol tympadom zabudnut ...
Mno, homosexuálne manželstvo sa ani mne nelúbi, som zástanca tradičného modelu rodiny, ale nebránil by som homošom regnúť si partnerstvo kvôli poistke na materiálne a právne pomery, zdá sa mi že sa kvôli tomu robí veľa kriku pre nič.tehla napísal:ale bavime sa o jednotlivych pripadoch, cela ta " gender ideologia a potratarska ideologia" su zvratene - tu sa zabijaju zdrave ludske plody ako na beziacom pase - ked rozne " obcianske " organizacie tlacia zenam do hlavy ze to co nosi pod srdcom vlastne nie je zivot ... a ze homosexualne manzelstvo je rovnocenne s manzelstvom muza a zeny
No a zabíjanie detí - niektoré ženy keď matkou nechcú byť tak nech ňou nie sú, ja si z ničenia života starosti nerobím.
/Inak ďakujem za odpovede, nemám ďalšie otázky/
Ako asi vidia otazku "Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera" taki moslimovia, lebo myslim, ze ak a ked sa Zapadna civilizacia uz nacisto potrati, bude to ich filozofia, ktora bude o tychto otazkach rozhodovat.
Aj ked to uz by bolo asi jedno, ale z toho co som videl by nemal byt problem v islamskom prave vykonat potrat do 4 mesiacov, co je mozno paradoxne menej radikalny postoj ako u niektorych krestanov.
Ja si myslim, ze veci ako potrat je treba posudzovat velmi individualne a na zaklade viacerych (v "demokracii" asi nekorektnych) kriterii, minimalne by sa malo rozdielne pristupovat k potratu zdraveho a nezdraveho dietata. Je zrejme faktom, ze interupcie mali napriek vsetkemu, aj na Zapade isty (neumyselne) eugenicky vplyv, ale dohadovat sa o potratoch v priestore, kde reprodukcia obyvatelstva nestaci ani na vyrovnanie sucasneho stavu, je asi ako diskutovat o tom co si obliect na vlastnu popravu.
Ak sa nic nezmeni, za historicky velmi kratku dobu, to bude ako som napisal, aj tak uz jedno..
Aj ked to uz by bolo asi jedno, ale z toho co som videl by nemal byt problem v islamskom prave vykonat potrat do 4 mesiacov, co je mozno paradoxne menej radikalny postoj ako u niektorych krestanov.
Ja si myslim, ze veci ako potrat je treba posudzovat velmi individualne a na zaklade viacerych (v "demokracii" asi nekorektnych) kriterii, minimalne by sa malo rozdielne pristupovat k potratu zdraveho a nezdraveho dietata. Je zrejme faktom, ze interupcie mali napriek vsetkemu, aj na Zapade isty (neumyselne) eugenicky vplyv, ale dohadovat sa o potratoch v priestore, kde reprodukcia obyvatelstva nestaci ani na vyrovnanie sucasneho stavu, je asi ako diskutovat o tom co si obliect na vlastnu popravu.
Ak sa nic nezmeni, za historicky velmi kratku dobu, to bude ako som napisal, aj tak uz jedno..
-
tehla
no asi tak ako pises... chcem povedat , ze posudzovanie chorych plodov je odlisna otazka, bavime sa o zdravych plodoch - ktore su lahkovazne "utratene", spolocnost by mohla viac investovat do tych hniezd zachrany, sirotincov a antipotratovej politiky, keby sa cast prostriedkov investovanych napr. do rozvoja a kultury romskeho etnika presunula tymto smerom, myslim ze nikto by v ramci dani s tymto nemal problem ( momentalne sa sirotcince aj tak venuju prevazne romskej populacii, kym slovenske nechcene deti koncia v odpadovych kosoch) .. s pripadnou moznostou rodicov k osvojeniu si dietata po niekolkych rokoch, alebo adopciou do bezdetnych rodin.... Inak masovu potratarsku taktiku zapocal u nas prave marxizmus- leninizmus a presadenie tejto ideologie na Slovensku:Aryan Angel napísal:Ako asi vidia otazku "Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera" taki moslimovia, lebo myslim, ze ak a ked sa Zapadna civilizacia uz nacisto potrati, bude to ich filozofia, ktora bude o tychto otazkach rozhodovat.
http://web.pravonazivot.sk/komunisticka ... ia-potrat/
-
seth82
Darca
Celkom by ma zaujímalo, koľkých diskutujúcich vlastne v tejto téme ignoruješ - mám taký pocit, že všetkých, ktorí ti oponujú. Naozaj netuším, aký máš s tou svojou "hit and run" stratégiou prínos do diskusie. Iných si porúčal z tej svojej témy o "ľuďoch dobrej vôle", ktorú si si založil iba preto, aby si tam nemusel "trpieť" opačné názory, nechceš náhodou zostať v nej? Tam ťa, ako som už dávno sľúbil, otravovať nebudem. Pretože takto sa táto diskusia v tejto téme vôbec nikam nepohne.
-
tehla
1) vyjadrujem sa k tomu, k com mam pocit ze chcem, alebo mam co povedat... tak ako ostatni
2) zalozil som specializovanu temu, ktora by bola "ochudobnena" o povinne tanceky ateistov, ktore si mozu odkrutit napr. tu, ktora by bola venovana tomu krestanskemu pohladu na zivot, kde samozrejme mozu pisat vsetci, ale k veci, bez stupidnych otazok a utokov, ktore vyplyvaju z nepochopenia, ktora mala byt skor pozitivna ako negativna a plna hadok... aj tak tam zacali prispievat sami ateisti, takze to je jedno, kludne si zaloz temu o ateizme, ja tam prispievat tiez nebudem, vsak naco
2) zalozil som specializovanu temu, ktora by bola "ochudobnena" o povinne tanceky ateistov, ktore si mozu odkrutit napr. tu, ktora by bola venovana tomu krestanskemu pohladu na zivot, kde samozrejme mozu pisat vsetci, ale k veci, bez stupidnych otazok a utokov, ktore vyplyvaju z nepochopenia, ktora mala byt skor pozitivna ako negativna a plna hadok... aj tak tam zacali prispievat sami ateisti, takze to je jedno, kludne si zaloz temu o ateizme, ja tam prispievat tiez nebudem, vsak naco
-
seth82
Darca
Inými slovami, robíš presne to, čo som opísal. Nie, nezaložím si tému o ateizme (a ak by som aj založil, uvítal by som aj opozičné názory, lebo by som tam nechcel prehnanú sterilitu), pretože ja dokážem diskutovať aj tu - ja nie som ten, kto sa diskusii vyhýba. A viem si za svojimi názormi a tvrdeniami aj stáť, na rozdiel od niekoho. Nuž ale rob ako myslíš, iba som sa nad tým "nahlas" zamyslel.
Odpovede na všetky vaše otázky sú v týchto 3 vetách - Mt 11: 25-27
Boh vás žehnaj v Novom roku
Boh vás žehnaj v Novom roku
-
seth82
Darca
Ja tam vidím iba alegorické zasnívané kecy, ktoré neponúkajú žiadne odpovede. A ktorýže to boh nám má v novom roku žehnať? Môžeme si vybrať? Ja si vyberám Setha.
Seth82 , ty veríš , že existuje boh Seth ?seth82 napísal:A ktorýže to boh nám má v novom roku žehnať? Môžeme si vybrať? Ja si vyberám Setha.
-
seth82
Darca
Nevidím dôvod, prečo by som nemal - ty veríš, že existuje tvoj boh? Sa nezdáš...Ale môžeš špecifikovať, že ktorý to boh nám má požehnať.
-
Stoporko
VIP
Steju - je to návod na prežitie tlupe ľudí na ceste púšťou, spôsob ako z davu spraviť ako-tak fungujúci systém.
p.s. just for fun: vieš o efektívnejšom spôsobe ako môže žena pomôcť svojmu mužovi v bitke, než to, že nepriateľa udrie do rozkroku?
p.s. just for fun: vieš o efektívnejšom spôsobe ako môže žena pomôcť svojmu mužovi v bitke, než to, že nepriateľa udrie do rozkroku?
-
seth82
Darca
Ako-tak fungujúci systém existoval v mnohých krajinách a civilizáciách aj bez kresťanskej alegorickej knihy a tie "prežili cestu púšťou" (meh, zasa tie vaše prozaické zasnené biblické krasotvary) bez problémov. Ako príklad uvediem Čínu, to hádam postačuje.
Stoporko:
tehla: Odpovieš mi na tú otázku? Kto presadzuje ľahkovážny prístup k životu? Resp. myslíš si, že tí, ktorí nie sú za zákaz potratov, presadzujú ľahkovážny prístup k životu?
A ja že ide "knihu kníh."je to návod na prežitie tlupe ľudí na ceste púšťou, spôsob ako z davu spraviť ako-tak fungujúci systém.
tehla: Odpovieš mi na tú otázku? Kto presadzuje ľahkovážny prístup k životu? Resp. myslíš si, že tí, ktorí nie sú za zákaz potratov, presadzujú ľahkovážny prístup k životu?
Ani tak nejde o to, že fungujúci systém existoval aj inde, skôr o to, že systém fungujúci podľa biblie by bol naozaj nechutný - plný vráždenia, znásilnení, otroctva, misogýnie, nezmyselných zákazov a príkazov, rituálnej obety (vrátane ľudí), a to všetko s prímesou mágie, čar a kúziel. Ďakujem pekne za taký návod na prežitieseth82 napísal:Ako-tak fungujúci systém existoval v mnohých krajinách a civilizáciách aj bez kresťanskej alegorickej knihy a tie "prežili cestu púšťou" (meh, zasa tie vaše prozaické zasnené biblické krasotvary) bez problémov. Ako príklad uvediem Čínu, to hádam postačuje.