Kúpa akcii
-
easton
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Kúpa akcii
čaute, neviete mi poradiť kde by som mohol nakupiť akcie, zahraničných spoločností?
Re: Kúpa akcii
No akcie vies nakupovat napr. aj cez banku, alebo cez obchodnika, zoznam slovenskych obchodnikov s cennymi papiermi je na stranke nbs-ky :
http://goo.gl/KhRz5t
Pripadne mozes skusit nejake zahranicne online platformy, poplatkovo su na tom asi najlepsie, napr. interactivebrokers, oanda, fxpro, trade.com. Je ich hrozne vela, vsak napis co by ta zaujimalo, poradim ak budem vediet
http://goo.gl/KhRz5t
Pripadne mozes skusit nejake zahranicne online platformy, poplatkovo su na tom asi najlepsie, napr. interactivebrokers, oanda, fxpro, trade.com. Je ich hrozne vela, vsak napis co by ta zaujimalo, poradim ak budem vediet
holub vyznas sa v tom?a ak chcem nakupit akcie konkretnej spolocnosti ktora sidli mimo SR?
Obchodnik je proste len spolocnost kt. ti vie sprostredkovat nakup/predaj akcii akejkolvek spolocnosti kt. maju v ponuke, napr. pri platformach je vyber obmedzeny na tie najvacsie spolocnosti ako je apple, google a podobne. Ak chces nakupovat akcie menej znamej spolocnsti tak na platforme ju asi tazko najdes a vtedy treba zvolit obchodnika so zoznamu kt. som postol.
Takisto cez platformy sa da obchodovat forex a nejake zakladne komodity, a da sa obchodovat na paku, co je niekedy vyhoda a niekedy prave naopak. Samozrejme dolezita je aj pociatocna investicia. Vsak si skus vytvorit nejaky demo ucet aby si videl ako to funguje.
Takisto cez platformy sa da obchodovat forex a nejake zakladne komodity, a da sa obchodovat na paku, co je niekedy vyhoda a niekedy prave naopak. Samozrejme dolezita je aj pociatocna investicia. Vsak si skus vytvorit nejaky demo ucet aby si videl ako to funguje.
nerozumiem tomu,takze preto sa pytam.spolocnost si berie nejake provizie ked to cez nu niekto kupuje a po urcitom obdobi preda?skor som mal na mysli kupu akcii a ponechanie si ich,ziadne zbytocne spekulacie ze vystrelia o 1% a uz predavat.
Samozrejme ze si spolocnost uctuje poplatok za nakup a predaj, z toho ziju. Niektore si uctuju poplatok aj za to ak nejaku poziciu dlho drzis. Ale su obchodnici kt. si zoberu poplatok iba pri nakupe a predaji, a ako dlho tu akciu drzis je len na tebe. Mozes si kludne kupit akcie a drzat ich rok a viac, kvoli dividende napriklad.
ak chces kupit akciu na dlhdobe drzanie "buy and hold" tak by si si mal byt vedomy rizika ze premia, coupon (neviem ako to je po slovensky odborne ale proste ten poplatok za moznost ju kupit) za tu akciu moze prevysovat potencialnu dividendu
dividendy sa vyplacaju len raz za vydanu akciu?lebo ak nie tak to nebude az take strasne.
Kazda spolocnost to moze mat inac, ale v principe ak si to spocitas tak si vies zistit rocny vynos. Cize dostanes nejake percento z akcii 2 alebo 4 krat rocne, mozes ich drzat aj dlhodobo a zarabat iba na tomto. Ale necakaj ze to bude nejake velke percento. Nechce sa mi velmi googlit ale napr. apple mal minuly rok rocnu dividendu 1,7%.
Kód: Vybrať všetko
Dividendy sa vyplácajú v USA zvyčajne 4x za rok, niektoré spoločnosti vyplácajú dividendu 1 - 2 ročne. Na zistenie ročného výnosu v % musíme teda spočítať všetky dividendy vyplatené v danom roku.-
print_name
Medium Expert
kde je najlepsie si spravit taky demo ucet na oboznamenie sa s tymto ? Kde by som si vyskusal ci by mi to islo, nieco kde sa to cim viac priblizuje aj realnemu uctu.
demo maju napr aj https://www.brokerjet.cz/home/index1.phtml
Chcel by som vás len upozorniť kto má záujem obchodovať cez online platformu, tak nech si vyberá STP a ECN brokera v žiadnom prípade si nezvoľte brokera ktorý je Market Maker, lebo to je vlastne obchodovanie proti brokerovi a nie obchodovanie na burze.
viac tu http://www.fxstreet.cz/zakladni-typy-fx-brokeru.html
viac tu http://www.fxstreet.cz/zakladni-typy-fx-brokeru.html
Všetci tu miešate hrušky s jablkami. Vôbec neviem prečo riešite brokerov, ak ani neviete, čo chcete.
Chcete kúpiť nejaké akcie a držať ich za účelom inkasovania dividendy ? To je celkom konzervatívne a dá sa to. Nemusíte byť nejako extra finančne zdatný. Kupujte akcie veľkých spoločností - too big, to fail. Napr. Exon mobile, MC Donald, Coca cola atď..
Alebo ešte a stokrát lepšie - kúpte akciové ETF, ktoré vypláca dividendy. Jednou ranou zabijete dve muchy - diverzifikácia a investičná náročnosť.
Chcete kúpiť nejaké akcie a držať ich za účelom inkasovania dividendy ? To je celkom konzervatívne a dá sa to. Nemusíte byť nejako extra finančne zdatný. Kupujte akcie veľkých spoločností - too big, to fail. Napr. Exon mobile, MC Donald, Coca cola atď..
Alebo ešte a stokrát lepšie - kúpte akciové ETF, ktoré vypláca dividendy. Jednou ranou zabijete dve muchy - diverzifikácia a investičná náročnosť.