1. aby som sa mohol na túto školu prihlásiť, musím mať urobenú maturitu napr. z informatiky na strednej škole. Tú nemám. http://www.portalvs.sk/sk/studijny-prog ... ormatika11
2. Po príchode na strednú školu, kde by som mohol túto maturitu získať som sa dozvedel, že nemôžem ísť na túto školu študovat, nakolko to zákon neumožnuje. Potrebujem certifikát z technickej oblasti, s ktorým by som potom mohol ísť na nadstavbové štúdium po ktorom by som získal maturitu z informatiky.
3. Kurz vodoinštalatéra, ktorý by mi umožnil sa zúčastnit štúdia v bode 2 stojí 600€, čo je zhruba polovica mojich úspor.
Akože, ak si spočítam náklady na kurz z bodu 3 a štúdium z bodu 2, tak by hádam bolo ovela lacnejšie si tú maturitu kúpiť
Najviac ma fascinuje, jak nechápaví boli úradníci od ktorých som potreboval pomôcť, ved od toho tam sú. Oni sa aj snažili ale aj tak to nemení nič na tom, že ked od nich chce niekto niečo viac než hodit razítko na papier, tak sú v koncoch snáď viac než ja.
Som maximálne vytočený z toho ako neúspešne bojujem za to aby som mohol študovat to čo ma baví a nikdy mi to nebolo umožnené, ked som bol dieta tak najprv pod tlakom učitelov a neskôr kvoli zákonným obmedzeniam.