Ako sa dostať na vysokú školu (UPJS Košice)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Solo_Kamen
King
King
Používateľov profilový obrázok

Ako sa dostať na vysokú školu (UPJS Košice)

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Kedže sa mi zase niekolko mesiacov nedarí nájsť si prácu a mile rád by som získal papier, ktorý by dosvedčoval o tom, že nie som úplný retard, chcel by som sa dostať na UPJŠ Košice, odbor aplikovaná informatika. LENŽE som narazil na pár drobných problémov.

1. aby som sa mohol na túto školu prihlásiť, musím mať urobenú maturitu napr. z informatiky na strednej škole. Tú nemám. http://www.portalvs.sk/sk/studijny-prog ... ormatika11
2. Po príchode na strednú školu, kde by som mohol túto maturitu získať som sa dozvedel, že nemôžem ísť na túto školu študovat, nakolko to zákon neumožnuje. Potrebujem certifikát z technickej oblasti, s ktorým by som potom mohol ísť na nadstavbové štúdium po ktorom by som získal maturitu z informatiky.
3. Kurz vodoinštalatéra, ktorý by mi umožnil sa zúčastnit štúdia v bode 2 stojí 600€, čo je zhruba polovica mojich úspor.

Akože, ak si spočítam náklady na kurz z bodu 3 a štúdium z bodu 2, tak by hádam bolo ovela lacnejšie si tú maturitu kúpiť :lol: . To fakt nie je jednoduhší spôsob než ten, ku ktorému som sa tak krvopotne prekúsal?

Najviac ma fascinuje, jak nechápaví boli úradníci od ktorých som potreboval pomôcť, ved od toho tam sú. Oni sa aj snažili ale aj tak to nemení nič na tom, že ked od nich chce niekto niečo viac než hodit razítko na papier, tak sú v koncoch snáď viac než ja.

Som maximálne vytočený z toho ako neúspešne bojujem za to aby som mohol študovat to čo ma baví a nikdy mi to nebolo umožnené, ked som bol dieta tak najprv pod tlakom učitelov a neskôr kvoli zákonným obmedzeniam. :smt098 a iným bukovinám
KoCi
Darca
Darca

Re: Ako sa dostať na vysokú školu (UPJS Košice)

Príspevok od používateľa KoCi »

1) Tema o VS tu je
2) Neuvadzas co mas vystudovane a ci uz mas nejaku maturitu
Solo_Kamen
King
King

1. Pardon
2. Strednú školu mám vyštudovanú. Konkrétne vyučený v odbore cukrár s nadstavbou spoločné stravovanie, čo je vlastne obchod a podnikanie v oblasti stravovania. Oboje sú tak užitočné, že by som ich kludne mohol použiť namiesto toaletného papiera. Skrátene, maturitu mám ale je mi k h***u

Potrebuješ vediet ešte niečo?
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Alternatívou k maturite z uvedených predmetov je absolvovanie externej časti maturity z matematiky alebo skúška z matematiky realizovaná externým posudzovateľom (www.scio.cz).
Podľa mňa ak urobíš národné zrovnávačky z matiky, tak ťa tam budú vítať s otvorenou náručou. Určite ty si sa mal informovať týmto smerom.
Solo_Kamen
King
King

:roll: Dobre, idem spať, dneska mám dost :D

Dík za upozornenie, nabudúce budem čítat do poslednho písmenka. K+ :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Chcel by som ta upozornit, ze ak sa aj na skolu dostanes, nemusis byt schopny ju dokoncit. Okrem toho, titul automaticky nezarucuje pracu. Pozor, aby si 5+ rokov nestudoval zbytocne...
Solo_Kamen
King
King

Na trhu práce som momentálne neuplatnitelný, dokonca aj tie najpodradnejšie a najhoršie platené miesta mi vždy niekto vyfúkol.

Naposledy už som mal slúbené, že nastúpim na miesto dokladača tovaru(zdôraznujem, že to pre mna bola ponuka roka s príslubom dobrého platu), už sa mala len podpísat zmluva. Lenže den predtým, než som ju mal príst podpísat mi prišiel telefonát s tým, že na to miesto bol dosadený niekto iný a že sa mi určite ozvú, ked budú znova naberat... Toto počúvam pol roka v kuse.

Tolko k tomu zbytočnému študovaniu, horšie to pre mna byt určite nemôže ;)
print_name
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa print_name »

nechcem ta podcenovat, ale myslis si ze by si zvladol aplikovanu informatiku, ked si vyuceny za cukrara ?

Mozno by si spravil lepsie keby si si spravil nejake kurzy, certifikacie ... ale nieco uznavane pricom sa nieco aj naucis.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Keď vyštuduješ a budeš rovnako neschopný nájsť si prácu, tak ju holt aj tak nenájdeš. Diplom ti nezaručí, že ťa vezmú na prekladača tovaru, ani na iné (akékoľvek) miesto.

Vysokú školu radšej ber ako možnosť nájsť si kontakty v obore, v ktorom chceš pracovať. Až vtedy máš reálnu možnosť, že sa zamestnáš tam, kde chceš.
Ak je človek šikovný, tak najmä v informatike si nájde prácu bez ohľadu na to, čo má/nemá vyštudované. A naopak, ak je neschopný, škola mu iste nepomôže - len stratí čas.

A btw. dúfam, že nejdeš na informatiku len preto, že je tam veľa pracovných pozíc a dobré platy. Veľmi zle dopadneš s takýmto prístupom.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Moj koment neber ako rypanie. Je sice pekne, ze chces studovat, ale strednu skolu, ktoru si vystudoval ta na studium VS v obore informatika vobec nepripravila. Ak sa aj na nu dostanes, budes mat dost velke problemy s matematikou a fyzikou. Netvrdim ze je to nezvladnutelne, avsak budes musiet pre to velmi vela obetovat. Skus porozmyslat nad rekvalifikacnymi kurzami v IT. Zameraj sa na to, co ta v informatike bavi. Na titul hladia skor statne podniky. Sukromny sektor neriesi aku mas strednu alebo ci mas vysoku, chcu vedomosti a to je pre teba vyhoda.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

skor by som odporucal zamerat sa na nejake remeslo, elektrikarov/murarov/stolarov je stale menej a menej a z toho vyplyva ich vzrastajuca mzda
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Minulý rok som sa hlásil na tu istú školu. Mám maturitu z informatiky, ale aj tak ma neprijali, pretože som mal slabý priemer. A to som sa ešte hlásil na externé, čiže by som im platil. Ako tu niektorí písali, keď nie si z gymnázia musíš spraviť tie testy z matiky čo pre teba nebude veľmi jednoduché, kedže predpokladám, že si mal predtým minimum matiky.
Napísať odpoveď