HTML/PHP - Web len pre mobil, Zablokovanie pristupu z pc
HTML/PHP - Web len pre mobil, Zablokovanie pristupu z pc
Ahojte
ako spraviť aby po príchode z PC na web stránku určenú pre mobily a tablety - aby ho web presmeroval na web určený pre PC
díky vopred
ako spraviť aby po príchode z PC na web stránku určenú pre mobily a tablety - aby ho web presmeroval na web určený pre PC
díky vopred
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Re: HTML/PHP - Web len pre mobil, Zablokovanie pristupu z pc
1. Prečo by si to chcel robiť? Robí sa to práve naopak z Pc verzie sa presmeruje na mobilnú v prípade, že človek príde cez mobil. To čo chceš je viac obťažujúce ako prínosné.
2. http://detectmobilebrowsers.com/
2. http://detectmobilebrowsers.com/
Osobne si nemyslím ,že je to "obťažujúce" a zíjde sa to v prípadoch kedy máš otvorené na svojom fóne stránky typu "m.website.com" a tieto stránky si následne otvoríš vo svojom PC (Ak sa ti synchronizujú otvorené karty naprieč všetkými zariadeniami). Je správne ,že to prepne usera na PC verziu namiesto mobilnej. Tuším rovnako tak funguje aj YouTube.weroro napísal:Prečo by si to chcel robiť? Robí sa to práve naopak z Pc verzie sa presmeruje na mobilnú v prípade, že človek príde cez mobil. To čo chceš je viac obťažujúce ako
Čo sa týka detekcie či ide o mobilné zariadenie alebo klasický počítač môžeš použiť $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] kde si skontroluješ platformu. http://www.useragentstring.com
// Ďalším riešením môže byť kontrola veľkosti rozlíšenia
-
audiotrack
VIP
neviem či je useragent dobrá voľba. To bolo v kurze tak rok dozadu. Dnes, keď sú prehliadače na mobiloch a tabletoch rovnako výkonné a odladené, aj hw týchto mobilných zariadení dostatočne výkonný na zvládnutie javascriptu či flashu, hrá väčšiu rolu rozlíšenie ako to čo mám za prehliadač. Radšej sa uberať cestou responzívneho designu, kľudne aj na jednej doméne a nie prepínať na m.* subdoménu
ja mam web ktory je urceny len pre mobil ide o to aby nekopirovali kod stranky
vid.
vid.
Kód: Vybrať všetko
http://iphonetv.kvalitne.cz/-
weroro
Flash coder
To ti ale nepomôže.money-man napísal:ja mam web ktory je urceny len pre mobil ide o to aby nekopirovali kod stranky
vid.Kód: Vybrať všetko
http://iphonetv.kvalitne.cz/
Tak o prehliadač tu veľmi ani nejde. To je snaď jedno... ide o to aby bolo daná stránka prispôsobená konkretnému zariadeniu čo znamená komfortnejšie ovládanie/vzhľad. Za pomoci user agenta si môže kontrolovať či klient používa Android, iPhone... a tomu prispôsobiť web stránku.audiotrack napísal:neviem či je useragent dobrá voľba. To bolo v kurze tak rok dozadu. Dnes, keď sú prehliadače na mobiloch a tabletoch rovnako výkonné a odladené, aj hw týchto mobilných zariadení dostatočne výkonný na zvládnutie javascriptu či flashu, hrá väčšiu rolu rozlíšenie ako to čo mám za prehliadač. Radšej sa uberať cestou responzívneho designu, kľudne aj na jednej doméne a nie prepínať na m.* subdoménu
Čo sa týka responzivného dizajnu tak to s tebou súhlasim aj keď to má jedno negatívum a to najmä v tom prípade ,ak stránku zbúcha nejaký amatér. Problém je v tom ,že stránku je potrebné pekne zoptimalizovať čo sa týka jej veľkosti aby užívateľ na mobilnom zariadení (S mobilným internetom) čekal X sekúnd na jej stiahnutie.
// Samozrejme ,ak to je majiteľovi jedno tak...
-
weroro
Flash coder
Tu sa nejedná o to aby užívateľ nečakal X-sekúd, to je až druhoradé. Prvoradé je to, že mobilný web (dokonca aj v dnešnej dobe) by mal ťahať čo najmenej dát hlavne kvôli mobilnému internetu, ktorý je dátovo obmedzený. Preto ak robím responzívny design, tak na úrovni serveru kontrolujem typ zariadenia a podľa toho pošlem prehliadaču obsah.
No ja si myslím ,že na prvom mieste je rýchlosť. Webová stránka zase nezvykne mať XX MB takže klienta to určite nezrujnuje... no ak sa nachádza v nejakej horšej lokalite a má čakať neviem ako dlho na prezretie webu tak to je veľmi zle.
Ak sa to ma kontrolovať na strane SS a následne odoslať "zostava" pre konkrétne zariadenie tak to je už lepšie poriešiť dva samostatné weby.
Ak sa to ma kontrolovať na strane SS a následne odoslať "zostava" pre konkrétne zariadenie tak to je už lepšie poriešiť dva samostatné weby.
-
Michaelo
Hardcore addict
Osobne na mojom webe to robím cez knižnicu Mobile Detect.
Stiahni si zip a súbor Mobile_Detect.php nahraj na FTP, potom použi nejaký takýto kód:
No tiež mi príde blokovanie obsahu pre desktopy ako blbosť. No je to vec každého web developera.
Stiahni si zip a súbor Mobile_Detect.php nahraj na FTP, potom použi nejaký takýto kód:
Kód: Vybrať všetko
require_once "Mobile_Detect.php";
$detect = new Mobile_Detect();
if ($detect->isMobile() || $detect->isTablet()) {
Zobraz môj kód, keďže používa tablet alebo mobil.
}else{
Nie si na mobile alebo tablete. Padaj preč.
}No tiež mi príde blokovanie obsahu pre desktopy ako blbosť. No je to vec každého web developera.
Ok diky za rady