HTML/PHP - Web len pre mobil, Zablokovanie pristupu z pc

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
money-man
Light Expert
Light Expert

HTML/PHP - Web len pre mobil, Zablokovanie pristupu z pc

Príspevok od používateľa money-man »

Ahojte
ako spraviť aby po príchode z PC na web stránku určenú pre mobily a tablety - aby ho web presmeroval na web určený pre PC

díky vopred
weroro
Flash coder
Flash coder
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: HTML/PHP - Web len pre mobil, Zablokovanie pristupu z pc

Príspevok od používateľa weroro »

1. Prečo by si to chcel robiť? Robí sa to práve naopak z Pc verzie sa presmeruje na mobilnú v prípade, že človek príde cez mobil. To čo chceš je viac obťažujúce ako prínosné.
2. http://detectmobilebrowsers.com/
S-player
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa S-player »

weroro napísal:Prečo by si to chcel robiť? Robí sa to práve naopak z Pc verzie sa presmeruje na mobilnú v prípade, že človek príde cez mobil. To čo chceš je viac obťažujúce ako
Osobne si nemyslím ,že je to "obťažujúce" a zíjde sa to v prípadoch kedy máš otvorené na svojom fóne stránky typu "m.website.com" a tieto stránky si následne otvoríš vo svojom PC (Ak sa ti synchronizujú otvorené karty naprieč všetkými zariadeniami). Je správne ,že to prepne usera na PC verziu namiesto mobilnej. Tuším rovnako tak funguje aj YouTube.

Čo sa týka detekcie či ide o mobilné zariadenie alebo klasický počítač môžeš použiť $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] kde si skontroluješ platformu. http://www.useragentstring.com

// Ďalším riešením môže byť kontrola veľkosti rozlíšenia
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

neviem či je useragent dobrá voľba. To bolo v kurze tak rok dozadu. Dnes, keď sú prehliadače na mobiloch a tabletoch rovnako výkonné a odladené, aj hw týchto mobilných zariadení dostatočne výkonný na zvládnutie javascriptu či flashu, hrá väčšiu rolu rozlíšenie ako to čo mám za prehliadač. Radšej sa uberať cestou responzívneho designu, kľudne aj na jednej doméne a nie prepínať na m.* subdoménu
money-man
Light Expert
Light Expert

ja mam web ktory je urceny len pre mobil ide o to aby nekopirovali kod stranky
vid.

Kód: Vybrať všetko

http://iphonetv.kvalitne.cz/
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

money-man napísal:ja mam web ktory je urceny len pre mobil ide o to aby nekopirovali kod stranky
vid.

http://iphonetv.kvalitne.cz/
To ti ale nepomôže.
Prílohy
page.jpg
S-player
Light Star
Light Star

audiotrack napísal:neviem či je useragent dobrá voľba. To bolo v kurze tak rok dozadu. Dnes, keď sú prehliadače na mobiloch a tabletoch rovnako výkonné a odladené, aj hw týchto mobilných zariadení dostatočne výkonný na zvládnutie javascriptu či flashu, hrá väčšiu rolu rozlíšenie ako to čo mám za prehliadač. Radšej sa uberať cestou responzívneho designu, kľudne aj na jednej doméne a nie prepínať na m.* subdoménu
Tak o prehliadač tu veľmi ani nejde. To je snaď jedno... ide o to aby bolo daná stránka prispôsobená konkretnému zariadeniu čo znamená komfortnejšie ovládanie/vzhľad. Za pomoci user agenta si môže kontrolovať či klient používa Android, iPhone... a tomu prispôsobiť web stránku.

Čo sa týka responzivného dizajnu tak to s tebou súhlasim aj keď to má jedno negatívum a to najmä v tom prípade ,ak stránku zbúcha nejaký amatér. Problém je v tom ,že stránku je potrebné pekne zoptimalizovať čo sa týka jej veľkosti aby užívateľ na mobilnom zariadení (S mobilným internetom) čekal X sekúnd na jej stiahnutie.

// Samozrejme ,ak to je majiteľovi jedno tak...
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Tu sa nejedná o to aby užívateľ nečakal X-sekúd, to je až druhoradé. Prvoradé je to, že mobilný web (dokonca aj v dnešnej dobe) by mal ťahať čo najmenej dát hlavne kvôli mobilnému internetu, ktorý je dátovo obmedzený. Preto ak robím responzívny design, tak na úrovni serveru kontrolujem typ zariadenia a podľa toho pošlem prehliadaču obsah.
S-player
Light Star
Light Star

No ja si myslím ,že na prvom mieste je rýchlosť. Webová stránka zase nezvykne mať XX MB takže klienta to určite nezrujnuje... no ak sa nachádza v nejakej horšej lokalite a má čakať neviem ako dlho na prezretie webu tak to je veľmi zle.

Ak sa to ma kontrolovať na strane SS a následne odoslať "zostava" pre konkrétne zariadenie tak to je už lepšie poriešiť dva samostatné weby.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Osobne na mojom webe to robím cez knižnicu Mobile Detect.

Stiahni si zip a súbor Mobile_Detect.php nahraj na FTP, potom použi nejaký takýto kód:

require_once "Mobile_Detect.php";

$detect = new Mobile_Detect();

if ($detect->isMobile() || $detect->isTablet()) {
    Zobraz môj kód, keďže používa tablet alebo mobil.
}else{
    Nie si na mobile alebo tablete. Padaj preč.
}

No tiež mi príde blokovanie obsahu pre desktopy ako blbosť. No je to vec každého web developera.
money-man
Light Expert
Light Expert

Ok diky za rady
Napísať odpoveď