A nepiste ze boh nieje clovek, ved prave preto by mal kur*a iba pomahat... NIE??
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
nie...worman napísal:Moj nazor je taky, ze ak by bol boh tak by hadam zabranoval veciam co sa deju na zemi, aspon tym detom v afrike co nemaju co jest KUA!
A nepiste ze boh nieje clovek, ved prave preto by mal kur*a iba pomahat... NIE??
je prijemne na niekoho hodit nejaku povinnost / starost...
ako si prispel ty k tomu ze niekto nehladuje???
na zemi je 1,5 miliardy hladujucich a presne take iste mnozstvo obeznych...
rovnovaha existuje... len taka divna
-
worman
Star
- Kontaktovať používateľa:
POVINOST????????deblasco napísal: nie...
je prijemne na niekoho hodit nejaku povinnost / starost...
ako si prispel ty k tomu ze niekto nehladuje???
na zemi je 1,5 miliardy hladujucich a presne take iste mnozstvo obeznych...
rovnovaha existuje... len taka divna
VED JE TO BOH NIE CI CO????
NEVERIIIIIIM A ANI NEBUDEM, OK?
-
panter2005
Light Star
Boh Ti dal slobodnu volu, mozes si vybrat ci budes robit dobro alebo zlo... nebude ta ani trestat ani nic podobne aj ked budes zly aj tak ta bude mat rad a bude dufat ze se obratis a bude TI posielat do cesty moznosti na obratenie. Zabudol si HO obvinit za prvu, druhu svetovu a vsetky vojny na svete... ale cim to zacalo? Zacal to Boh? Nebol to clovek? Kde bol vtedy sudny clovek? Rovnako je to aj s hladomorom a kadejakymi pohromamy, zemetraseniami, zaplavamy... Vsetko zvalme na Boha - ale pritom clovek klcuje lesy, robi atomove pokusy, narusa rovnovahu v prirode, znecistuje ovzdusie... to je nasa slobodna vola ktoru mnohy zneuzivame...worman napísal:Moj nazor je taky, ze ak by bol boh tak by hadam zabranoval veciam co sa deju na zemi, aspon tym detom v afrike co nemaju co jest KUA!
-
worman
Star
Tak kua naco tam potom je ked nic nanho nemozem zhodit???panter2005 napísal: Boh Ti dal slobodnu volu, mozes si vybrat ci budes robit dobro alebo zlo... nebude ta ani trestat ani nic podobne aj ked budes zly aj tak ta bude mat rad a bude dufat ze se obratis a bude TI posielat do cesty moznosti na obratenie. Zabudol si HO obvinit za prvu, druhu svetovu a vsetky vojny na svete... ale cim to zacalo? Zacal to Boh? Nebol to clovek? Kde bol vtedy sudny clovek? Rovnako je to aj s hladomorom a kadejakymi pohromamy, zemetraseniami, zaplavamy... Vsetko zvalme na Boha - ale pritom clovek klcuje lesy, robi atomove pokusy, narusa rovnovahu v prirode, znecistuje ovzdusie... to je nasa slobodna vola ktoru mnohy zneuzivame...
Dal ti zivot hovorisss hej a nevznikli sme s opiiiicccc,??????
To ma v skole oje*** ci co????
Ak je boh tak sa ulieva ako Somalec, ale ked sa ja ulievam tak to je uz po pi*i so mnou::::....
Vies co mam pocity ze viac veci je ako napr: UFO a podobne ukazy ale BOH jednoducho nieje chaaaaapes???
Niekedy v minulosti bol taky clovek za koho ho povazovali ale ten je uz mrtvy a zosuseny ako gastan....
A ze vstal zmrtvych ???
To urcite !!!!
Tak kde je potom Elvis ???
Ten tiez vstal zmrtvych niee???
Sorry ale uz nemam co k tomu napisat a nebudem mat co k tomu napisat ..........................................................
Nuz, otazne je aj to, co a kto je dobry clovek, ci je dobro naozaj dobrom a ci je zlo naozaj zlom. Spolocnost ako taka, stanovila iste dogmy, sablony, kde urcila, ze to je zle a to je dobre. Ale je to naozaj tak? Za cias bosoriek cirkev bola iniciatorom vrazd tzv "bosoriek" a myslela si, ze je to dobre. Dnes sa na to pozeral ako na nieco ohavne a zle... Takze ked sa zamyslis, spolocnost presne urcuje hranicu medzi dobrom a zlom, co moze byt pre vasho Boha uplne nepodstatne... Je naozaj zle nadavat? Aky je rozdiel v tom, ci poviem doboha, alebo do<>? Alebo ked poviem do paze/tehly/frasa/paroma/mace, nie je to to iste, akoby som povedal do<>? Umysel je ten isty... Verbalne si ulavit...
-
worman
Star
Vies co niesi ty nejaky BISKUP???Retsko napísal:Nuz, otazne je aj to, co a kto je dobry clovek, ci je dobro naozaj dobrom a ci je zlo naozaj zlom. Spolocnost ako taka, stanovila iste dogmy, sablony, kde urcila, ze to je zle a to je dobre. Ale je to naozaj tak? Za cias bosoriek cirkev bola iniciatorom vrazd tzv "bosoriek" a myslela si, ze je to dobre. Dnes sa na to pozeral ako na nieco ohavne a zle... Takze ked sa zamyslis, spolocnost presne urcuje hranicu medzi dobrom a zlom, co moze byt pre vasho Boha uplne nepodstatne... Je naozaj zle nadavat? Aky je rozdiel v tom, ci poviem doboha, alebo do<>? Alebo ked poviem do paze/tehly/frasa/paroma/mace, nie je to to iste, akoby som povedal do<>? Umysel je ten isty... Verbalne si ulavit...
-
panter2005
Light Star
To ci si dobry a ci zly nevies posudit??? Vies co je meritkom??? Tvoje svedomie a morálne spolocenske zakony... ale to by sa Ti trebalo trosku poucit filozofie... Cirkev sa nestavia k inkvizicii ako k ohavnostiam... vtedy bola taka doba - aj myslenie ludi bolo take... Vari sa stava vlada grecka k svojej minulosti tiez takto? Ked zabijali male deti len preto ze bolo viac dievcat ako chlapcov alebo ked mali nejaku vadu a nemohli bojovat??? Kazda spolocnost ma nejaky vyvoj a vytahovat stare teraz mnohymi neprajnikmi oznacovane "preslapy" to je fakt ubohe. Nadavka je skor spolocensky preslap horsie je to ked to smerujes na danu osobu to uz je hriech proti bliznemu...Retsko napísal:Nuz, otazne je aj to, co a kto je dobry clovek, ci je dobro naozaj dobrom a ci je zlo naozaj zlom. Spolocnost ako taka, stanovila iste dogmy, sablony, kde urcila, ze to je zle a to je dobre. Ale je to naozaj tak? Za cias bosoriek cirkev bola iniciatorom vrazd tzv "bosoriek" a myslela si, ze je to dobre. Dnes sa na to pozeral ako na nieco ohavne a zle... Takze ked sa zamyslis, spolocnost presne urcuje hranicu medzi dobrom a zlom, co moze byt pre vasho Boha uplne nepodstatne... Je naozaj zle nadavat? Aky je rozdiel v tom, ci poviem doboha, alebo do<>? Alebo ked poviem do paze/tehly/frasa/paroma/mace, nie je to to iste, akoby som povedal do<>? Umysel je ten isty... Verbalne si ulavit...
-
panter2005
Light Star
Stvoril ich tak isto ako ludi v istom postupe ... co je na tom nepochopitelne? Kazdy rok sa vedecky postup posunie a objavia sa nove skutocnosti a mnohokrat sa uplne zmeni teoria o vyvoji... tak nechapem preco sa stale opierat o tie kraviny zo skoly o opiciach??? Uz je davno dokazane ze z opice vzniknut nemohol pretoze ma mnoho rozielov - ktore by nebolo mozne ani vyvojom ani nijak inak pozmenit.... A este jedna otazocka: Preco sa aj teraz nevyvijaju z opic ludia??? Ved vyvoj sa nezastavil??? Ani po sesnastich rokoch od rezimu nezmizli tie komunisticke zvasty zo skol...Aryan Angel napísal:Tak by ma zaujimalo, preco Boh najprv stvoril dinosaurov, az potom nas
OK, tak potom mam otazku preco ich stvoril? Pokus? VSETKYCH ich zahubil dopad meteoritu. Preco? Boh ich uz nechcel aelbo nepotreboval? Clovek sa nevyvinul z "opice". OK. Ako vysvetlis najdene pozostatky ako kosti a pod. Preco sa nevyvijaju aj teraz z opic? No, ja som myslis cital, ze tych "typov" "pracloveka" bolo viac ale vo vyvoji postupil len homo sapiens sapiens, takze nie kazda "opica" ma zrejme predpoklady stat sa clovekom. A druha vec ze to netrva 100,1000 ani 10000 rokov ale ovela dlhsie. btw na zapade kde nie je komunizmus sa to ucilo inac? Nemyslim.panter2005 napísal:Stvoril ich tak isto ako ludi v istom postupe ... co je na tom nepochopitelne? Kazdy rok sa vedecky postup posunie a objavia sa nove skutocnosti a mnohokrat sa uplne zmeni teoria o vyvoji... tak nechapem preco sa stale opierat o tie kraviny zo skoly o **pi*i**??? Uz je davno dokazane ze z opice vzniknut nemohol pretoze ma mnoho rozielov - ktore by nebolo mozne ani vyvojom ani nijak inak pozmenit.... A este jedna otazocka: Preco sa aj teraz nevyvijaju z opic ludia??? Ved vyvoj sa nezastavil??? Ani po sesnastich rokoch od rezimu nezmizli tie komunisticke zvasty zo skol...
-
mastermind
VIP
-
panter2005
Light Star
Co preco stvoril??? Stvoril zvierata ako kazde ine... co je na tom??? Zmenou klimy prirodzene vyhynuli. A kde som napisal ze Boh stvoril cloveka ako sme teraz??? Rano sa zobudil, rifle La costa, mikina rebook, botasy... Clovek sa od stvorenia vyvija... Btw! tie opice vznikli teraz? Ved vyvoj sa nezastavil ci hej? Vznikol clovek a koniec? povedali si ze ok uz sa nevyvijajme??? Neviem ci sa to vyucovalo na zapade inak ale myslim ze hej, pripadne sa o tom neucilo... Aka je tvoja predstava vzniku?? nielen cloveka ale zeme, vesmiru... ???Aryan Angel napísal:OK, tak potom mam otazku preco ich stvoril? Pokus? VSETKYCH ich zahubil dopad meteoritu. Preco? Boh ich uz nechcel aelbo nepotreboval? Clovek sa nevyvinul z "opice". OK. Ako vysvetlis najdene pozostatky ako kosti a pod. Preco sa nevyvijaju aj teraz z opic? No, ja som myslis cital, ze tych "typov" "pracloveka" bolo viac ale vo vyvoji postupil len homo sapiens sapiens, takze nie kazda "opica" ma zrejme predpoklady stat sa clovekom. A druha vec ze to netrva 100,1000 ani 10000 rokov ale ovela dlhsie. btw na zapade kde nie je komunizmus sa to ucilo inac? Nemyslim.
No ja to vidim dost neutralne, len ma zaujimal pohlad na niektore fakty cloveka, ktory to vidi z tej nabozenskej stranky.
To by sa potom dalo povedat ze aj to comu niektori teraz hovoria "opica" bol vlastne clovek, len v inom stadiu vyvoja.
No ok, takze hovoris ze tie kosti co sa nasli je vlastne clovek len v inom stadiu vyvoja? Vies, ale tam su celkovo rozdiely v stavbe tela, kosti, lebky...ako nejaky medziclanok medzi tou opicou a clovekom...A kde som napisal ze Boh stvoril cloveka ako sme teraz???
-
panter2005
Light Star
Co viem tato teoria je davno zavrhnuta a to nie nabozenskymi fanatikmi ale ronomovanymi vedcami... Ale tvoj nazor Ti neberiem. A otazocka -> s coho vznikla opica?Aryan Angel napísal:No ja to vidim dost neutralne, len ma zaujimal pohlad na niektore fakty cloveka, ktory to vidi z tej nabozenskej stranky. No ok, takze hovoris ze tie kosti co sa nasli je vlastne clovek len v inom stadiu vyvoja? Vies, ale tam su celkovo rozdiely v stavbe tela, kosti, lebky...ako nejaky medziclanok medzi tou opicou a clovekom...To by sa potom dalo povedat ze aj to comu niektori teraz hovoria "opica" bol vlastne clovek, len v inom stadiu vyvoja.
Heh veru, dvetisicpatka ma pravdu, aj Darwin bol len hnusna komunisticka krysa vychodneho bloku ktory cely zivot klamal a strasil male deti...
Btw. ked pojdes stylom, z coho vznikol predchadzajuci druh, nedopracujeme sa nikam... Vznikol prirodzenym vyvojom...
A ano, vyvoj pokracuje az dodnes, ale nie kazda vetva sa vyvyja rovnako...
Btw. ked pojdes stylom, z coho vznikol predchadzajuci druh, nedopracujeme sa nikam... Vznikol prirodzenym vyvojom...
A ano, vyvoj pokracuje az dodnes, ale nie kazda vetva sa vyvyja rovnako...
-
mastermind
VIP