Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Príspevok od používateľa twardykamen »

Nordvest- Skvela severska drama o mladych kriminalnikoch ktory sa zapletu do gangu.Pri tomto filme som mal pocit akokeby som pozeral skoro dokument.vyborni herci, dobra kamera.Jednoduchsi scenar,kde sice od zaciatku tusite kam to speje ale do konca sa nenudite. 8/10
http://www.csfd.cz/film/337120-nordvest/strana-2/

Don Jon- toto asi stalo niekolko krat viac ako film hore a pritom takova blbost...film nic moc,myslienka slaba.akurat herci lepsi.ajked julian moore pri milostnych scenach na mna posobi ako hnusny matkosynny incest.5/10 Joseph Gordon-Levitt by mal ostat iba pri herectve.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

The Family: http://www.imdb.com/title/tt2404311/ nečakal som od toho zázraky ale ešte aj tak som bol sklamaný, dosť slabý film 5/10.
Prisoners: http://www.imdb.com/title/tt1392214/ celkom fajn, nebolo to zlá ale bolo už dosť podobných filmov ale aj tak 7/10.
Elysium: http://www.imdb.com/title/tt1535108/ raz to ujde, nič extra ale aspoň nejaké sci-fi, 7/10.
Red 2: http://www.imdb.com/title/tt1821694/ ani jednotka sa mi až tak nepáčila ale dalo sa to pozerať, dvojka bola o niečo slabšia 5/10.
The Last Push: http://www.imdb.com/title/tt1541123/ dávali to na Cinemaxe, som sa tešil, že nejaké sci-fi ale nie náhodou je to nezanáme niečo, totálny odpad, nepozerateľnný 0/10. Takého zlého herca čo hral hlavnú postavu som asi nikdy v židanom filme nevidel. To by hocikto z ulice by tú úlohu vedel hrať ako on, veľká hanba. Asi najhorší film za posledných 10 rokov.
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

Side Effects 9,5/10
http://www.csfd.cz/film/310096-vedlejsi-ucinky/
paradny film vrelo odporucam, hoci sa to na zaciatku vlecie jak sopel, ale vyvrcholenie je super, Jude Law to zahral genialne :sly:
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Jackass Presents: Bad Grandpa

Ako fanúšik Jackass trošku sklamanie. Miestami mi nebolo jasné, či to má byť autentické, alebo hrané, kto je herec a kto komparz, a podobne. Celkovo mi to prišlo oproti iným filmom trochu suché, ale pobaviť sa na tom dá.

5.5/10

Elysium

Neviem, či sa mi to zdá, ale niekedy dávnejšie som tuším počul, že je to nejakým spôsobom od tvorcov District 9, a teda som čakal atmosferickú pecku s originálnym námetom a dojemným záverom. Dostal som ale tuctovú sci-fi dobrodružnú naháňačku, absolútne neoriginálnu, a miestami aj dosť nudnú. Celkovo som bol sklamaný. Potešilo ma spracovanie toho Elysia (ak sa to tak volalo a nemám v tom chaos), ktoré mi pripomínalo Citadelu z Mass Effectu, to bolo pjekné. :)

6/10

Kick Ass 2

Pohodička. Vtipné, akčné, zdravá dávka paródie a vlastne všetkého. Super postavy, Carrey-ho som ani nespoznal. Dobrá oddychovka, v niečom lepšia a v niečom zase horšia oproti jednotke.

7/10

Last days on Mars

Celkom dobré vesmírna dráma, ale nezaujme ničím novým. Ako oddychovka poslúži.

5/10

[REC]

Podľa hodnotení a recenzií som čakal viac. Námet síce celkom originálny, a spracovanie podarené, no opäť to neskutočne hlúpe a dementné správanie postáv a mnoho nelogických scén. Celkovo ale fajná handy-cam vyvražďovačka.

6.5/10

séria Harry Potter (1-8)

Po dlhom čase som si to pozrel, všetky diely som videl už viac krát, posledný ale iba raz, a prvý krát som to videl v angličtine a na veľkom rozmere. Nech si každý hovorí čo chce, túto sériu hodnotím ešte lepšie, ako napríklad Pána Prsteňov, aj keď mi väčšina z Vás nedá za pravdu a ja uznávam, že je to KVALITATÍVNE asi až za LOTR-om, ale malo to niečo čo vo mne LOTR nenechal, taký ten pocit po dopozeraní, a tá ľútosť, že sa niečo, čo sa vlieklo od mojich 7 rokov až po moju 18-ku po tak dlhom čase skončilo. U mňa najlepšia a najsilnejšia filmová séria vôbec, a keď si to pozriem ešte 10x, kľudne aj ako 40 ročný, nenabažím sa toho. Je to môj názor, a nikto mi ho nevezme, dúfam, že podobné veci ešte niekedy vzniknú. Vďaka Pani Rowlingovej za toto, a aj všetkým, ktorí sa podieľali na filmoch.

PS: to iba JA sa vždy po dopozeraní HP série zamilujem do Hermiony? 5-8 diel absolútne ideálny typ podľa môjho vkusu. :smt007 Bo*a, teraz zase potrvá týždne, kým sa odmilujem. :lol:

10/10

//autoeditácia príspevku (01 Jan 2014, 18:38)

Hobbit: The Desolation of Smaug

Videné v 3D HFR. Rovnako ako pri jednotke, HFR považujem za niečo, čo by malo byť čím skôr zavedené všade. Dúfam, že aspoň Cameron takto natočí Avatara 2 a ďalšie. Druhá vec, 3D - možno nie až tak využité, ale nevadilo mi, a celkovo ho hodnotím ako plus. Až na tie neskutočne pridrbané okuliare, s týmto by mohol Bystrický CINEMAX niečo robiť. Samotný film - celkovo asi akčnejší ako jednotka, no zároveň sa mi prvá polovica páčila podstatne menej. Druhá to však napravila a posledná asi trištvrtehodinka bola perfektná. Čo ma štve je, že ten drak hovoril, to som fakt nečakal, a pôsobilo to miestami až smiešne. Druhá vec, čo ma štve, že sme kvôli časovej tiesni museli ísť na premietanie o druhej poobede, a vtedy šiel iba český dabing (po asi dvoch rokoch som pozeral film v dabingu, mimo TV), a bolo to strašné,... Ten Smaug znel ako pedofil ktorý chce znásilniť Bilba. Keď som pozeral trailer v angličtine, tak by ten film vo mne v originálnom znení zanechal X krát lepší dojem. Celkovo ale veľmi dobré, a teším sa na trojku.

PS: Keď sa ozvalo toto, tak zimomriavky ako nikdy.
8/10
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Cestujúci v daždi - francúzsky film trochu staršieho dáta, ale po dlhej dobe konečne niečo, pri čom som nezaspal a jednoducho som hltal dej od zvedavosti. Koniec už trochu zamotaný, ale to psycho ma jednoducho dostalo.. navyše nádherná a strašne zlatá Marlene Jobert - biela jej pristane.. u mňa 9/10!
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

The Call - Celkom v pohode, dej dobre vygradovaný. Koniec ale totálne na hovno, a pokazil celý dojem z filmu. Preto dávam 8/10

Gravity - pekné zábery. Páčilo sa mi, ale vidno že je to stavané pre 3D a doma sa oberiete o veľký zážitok. Niektoré veci boli nereálne, no treba vyzdvihnúť že si s tým dali dosť záležať a fyzika tam bola veľmi dobrá. V inom americkom filme nemajú problém nechať vo vesmíre vybuchovať (oheň bez vzduchu, zvuk bez vzduchu) a podobne. Tu si dali na to pozor, ale nejaké nedostatky tam aj tak boli. Dávam 8/10

World War Z - Zombie moc nemusím, ale má to dobré hodnotenie tak som kukol. Spracovanie ušlo, myšlienka tiež, ale nie je to žáner čo mám rád takže osobne 6/10
print_name
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa print_name »

Rush - 9/10
Mal som vysoké očakávania, bál som sa sklamania, no to našťastie neprišlo. Je to vynikajúci film. Dej ide dynamicky, nenudil som sa ani chvíľku, výborný strih, kamera. Výborne zobrazuje hlavných hrdinov, úplne rozdielne typy. Počul som o Nikim Laudovi, keďže F1-ku občas sledujem, ale netušil som aký to bol človek.

Wolverine - 4/10
Nuda. Čakal som oveľa viac. Tie tri body dávam len kvôli Loganovi. Skoro som to nedopozeral, mal som niekoľkokrát chuť to vypnúť.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

Broken anglicka drama.Pribeh viacerych postav.Tyranizujuci otec a jeho "podarene deti",pribrzdeny chlapec odsudeny okolim,dievca cukrovkarka.Tak trosku to pripomina Fish tank(nadhodnoteny film dost o nicom) ajked toto tu je zaujimavejsie a putavejsie. 6.5/10
http://www.csfd.cz/film/321871-rozbity-svet/

Tajný život Waltera Mittyho: moj tajny tip bol ze uvidim nieco taketo http://www.csfd.cz/film/222352-horsi-to-uz-nebude/ will farell v dramatickej ulohe zahrate vyborne.
Ale mylil som sa.dostal som len Bena Stillera v jeho klasickej ulohe,ajked nejake tie dramaticke prvky tam boli.Pribeh nudneho snilka ktory nikde nikdy nebol, pracujuceho v prizemi.triedi fotky a nevie najst stratenu "epic" fotku.tak ju ide hladat po gronsku, isladne a afganistane.Jeho "snivania" filmu len uberaju, navyse scena benjamina buttona je podla mna aj riadne dementna.
Pozriet sa to dalo ale myslim ze je to nadhodnoteny film.Pre mna 6/10
http://www.csfd.cz/film/117042-walter-m ... jny-zivot/
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

The Good, the bad and the ugly: klasicky western, ku ktoremu som sa dostal az teraz. velmi dobre spraveny, aj ked vydrzat dva pol hodiny je naozaj problem. 9/10

The Rush - pustil som si len nahodne... mozno zamuti vody pri AA, ale mna hlbsie neoslovil 7/10

Monsters - University - po prvy par minutach je jasne, ze to bude typicke cliche a zaver je jasny a ani zapletka linearnost nezlomi 5/10
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

The Spectacular Now | 8/10
Romantické komédie a drámy ma príliš neberú, no táto bola celkom v pohode, sympatickí herci, ktorí si svoje úlohy zastali. Skôr ako vzťah medzi dvomi ľuďmi som tu vnímal charakterovú premenu hlavnej postavy, ktorá človeka osloví. Podarený kúsok pre mňa.

Kapitán Phillips | 10/10
Jednoznačne najlepší film v tejto kategórii. Ale všetko okolo toho nemalo chybu a ako večerný film na zabitie nudy to prekonalo všetky moje očakávania. Top.
Spoiler
Jediné mínus dávam za predpokladateľný dej, pretože bolo jasné, že kapitán nezomrie.
Rush | 10/10
Och, čo napísať k tomuto filmu. Pre mňa, ako fanúšika rýchlosti a formúl, bol toto čistý orgazmus. Hlavné postavy si už snáď ani neviem predstaviť v lepšom obsadení, celý dej 100 bodov a takisto záver na jednotku. Jeden z najlepších filmov, aké som mal kedy možnosť vidieť.
Hensym
VIP
VIP

The Boy in the Striped Pyjamas

Dostal som sa k tomu až teraz. Po dlhej dobe som videl originálny vojnový film. Bol celý taký zvláštny, asi preto, že celý film pôsobil, ako keby sa na to všetci mali pozerať okom toho malého chlapca. Vadila mi tam tá naivnosť a nelogickosť činov (taký blbý ten chlapec byť nemohol, nie?), ale celkovo to bolo veľmi pekné a zaujímavé.

8/10

The Perks of Being a Wallflower

Tieto žánre idú absolútne mimo mňa. Romantické filmy, a im podobné záležitosti nemusím, pokiaľ v sebe nemajú nejaké originálne pozlátko, ako napríklad v tomto prípade - perfektný soundtrack a s ním súvisiaca zaujímavá doba 90 (?) rokov, super autá, prostredie, a kazetky. (: Film bol naozaj veľmi dobrý, jednoduchý, s dobrým záverom, super hercami a atmosférou. Snažím sa hrabať v pamäti - romantických filmov som veľa nevidel, a dobrovoľne sa na ne nepozriem, kým mi ich niekto neodporučí, no nedokážem si spomenúť na takýto kvalitný romantický drama film, ktorý bol situovaný do stredoškolských čias. Fakt dobré. Vďaka tomu, že to bolo také tmavé a hudobné, mi to atmosfericky dosť pripomenulo Donnieho Darka, žánrovo to ale samozrejme bolo úplne inde. Ak si Perks pozriem znova, nebudem sa nudiť. Welcome to the island of misfit toys. (:

10/10

//DEVZY: Hej, kvôli tomu som to stiahol, ale nakoniec som bol prekvapený. :lol:
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Captain Phillips - Super, celkom napinave, na zaciatku trocha cudna kamera, ale zvykol som si. A koniec bol super

Rush - Parada, F1 sledujem a toto bol pekny film, herci sa aj podobali, dobre spravene. Aj ked v reale boli kamarati a nehatovali sa az tak.

Closed Circuit - Britsky thriller, obhajoba udajneho bomboveho atentatnika. Mozno by to chcelo o trochu dlhsiu stopaz, koniec bol taky rychlo uzavrety.

About Time - Pekny romanticky britsky film. Tim sa dozvie, ze chlapy v jeho rodine dokazu cestovat casom do minulosti, staci len vojst do tmavej miestnosti a mysliet na ten moment. Ziadne Sci-fi, to neni, cestovanie casom je tam len do poctu. Vztah otec - syn. Nic nove, ale taky dobry pocit som mal po pozreti. Aj par dobrych hlasok tam bolo.

American Hustle - Na toto som sa celkom tesil. Herci super, hlavne Amy bola hot na Jennifer neviem co vidia ludia. Trochu pomalsie tempo to malo 2+ hodiny. Ale dalo sa. Pribeh trocha preskaju v case hore dole. Dobova hudba. Mne sa to pacilo.

Don Jon - cakal so viac
Yogi19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Yogi19 »

Full Metal Jacket/Olovená vesta - Až nedávno som objavil tento film a teraz som si ho konečne aj pozrel. Perfektne zahraná psycho postava -
Spoiler
v prvej polovici... nečítal som popis k filmu a tak som si myslel, že aj druhá polovica sa bude točiť okolo neho. Potom, keď sa zabil, som bol prekvapený a možno aj trochu sklamaný, ale nakoniec bola perfektná aj druhá polovica.
Na konci prekvapila Paint it Black, ktorá sa k filmu perfektne hodí a vďaka nej som si pozrel celé záverečné titulky. Určite odporúčam.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

12 years a Slave - filmy o utlaku cernochov mavaju uspech na AA. toto je jasny kandidat na nominaciu 9/10
Hensym
VIP
VIP

Slumdog Millionaire

Videl som prvý krát. Čakal som niečo úplne iné. Veľmi dobrý, zaujímavo natočený príbeh. Dych berúce scény aj bez miliónov na rozpočte. A jeden z ďalších filmov, ktorý spadá do romantického žánru, a stále je originálny. Trošku som nepochopil tú ich prehnanú lásku, keďže odhadujem, že sa videli dokopy iba pár týždňov, za celý svoj život, a aj to ako deti. Čiže, možno celé také naivnučké - každopádne, dobré. Tanček na konci je čerešnička. (:

8/10

The Bling Ring

Čakal som blbosť, dostal som blbosť. O čom to vlastne bolo? Trištvrte filmu x krát dookola naivná vlúpačka a postavy všetky do jednej na zastrelenie. Potom pokus o dramatizáciu a hybaj do basy. Ledva som to dopozeral.

4/10
1 bod za vystihnutie ko*otizmu tých zlatokopiek
1 bod za Emmu, ktorá to zahrala až moc dobre a aj jej postava bola na odstrel súca, ale aj tak sa na ňu dobre pozeralo :lol:
1 bod za myšlienku a fakt, že to technicky nebolo natočené zle
1 bod za: "Did you speak to any of the victims?" - "We have spoken to all of the victims." - "Really?... What did Lindsay say?" :lol:
a pridal by som ešte bod, keby mi niekto ukázal, ktorý idiot si nechá na ulici odomknuté auto s peňaženkou v palubke, či dokonca otvorený dom za XY miliónov, prípadne kľúče pod rohožkou. Inak, kto by to bol povedal, že v takých domoch by niekto mohol mať kameru? ...Fakt nepoberám.

Life of Pi

Krásne. Dojemné. Napínavé. Neskutočne pekne vyzerajúce. Perfektne zakončené. Trošku ma odrádzal začiatok, lebo som vôbec nevedel o čom tento film bude a akým smerom sa to bude uberať, no potom som nemohol odtrhnúť oči a dve hodiny ubehli ako voda. Miestami mi scéna prišla až moc umelá, a rozhodne som nemal pocit, že sú na oceáne, ale táto kulisovosť a divadelný dojem je prekvapivo veľké plus. Proste, audiovizuálny orgazmus, ktorý navyše poteší príbehom a záverom. Kto nevidel nech tú chybu napraví.

8.5/10
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Disconnect - mám rád filmy, ktoré sa dotýkajú IT sveta - 4/5
Fanboys - fajn komédia o Star Wars geekoch - 3/5
The Perks of Being a Wallflower - ako písal Hensym vyššie, tiež nie som na romantiku moc, no toto mi až také romantické neprišlo a bolo to fakt super 5/5
Intouchables - film som videl už dávnejšie (2x), no pár dní som si ho pozrel znova. Neviem ako vy, ale ja sa toho filmu neviem nabažiť.
Drinking Buddies - pre mňa fajn oddychovka, pôvodne som to začal pozerať len kvôli Olivii, ale potom sa to vyvynulo na trošku viac - 3/5
We're the Millers - skvelá komédia, dobre som sa zasmial - 4/5
Movie 43 - by som chcel vedieť, čím tých hercov nafetovali :D - 2/5
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

The Watch - http://www.csfd.cz/film/299621-sousedska-hlidka/
Riadne sklamanie.
Spominam si ked som to videl v kine ako ukazku pred filmom, tak som sa nato celkom tesil, ze to bude sranda, ale uplna sracka v podstate. Par dobrych heftov, ale celkovo ten napad? Pre mna uplny odpad... (4/10)

Elysium - http://www.csfd.cz/film/288738-elysium/
Celkom v pohode az zas na ten happyending...
Akcia, akcia, akcia. To mi staci na oddych. Ale druhy krat to pozerat nebudem.
Ako oddych pre mna dobre. (7/10)
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

Kapitán Phillips
http://www.csfd.cz/film/307856-kapitan-phillips/
- od tohto filmu som ocakaval vela a presne tolko sa mi dostalo. Bal som sa, ze film bude precenovany, ale mylil som sa. Od zaciatku ma film dejovo chytil. Ako uz vyssie spomenul Pascal, zo zaciatku bola trosku divna kamera, ale zvykol som si a film som si uzival
9/10

Hobit: Smaugova pustatina
http://www.csfd.cz/film/238304-hobit-sm ... aci-poust/
Aj tento rok sme isli s kamaratmi na jedno z prvych predstaveni, taktiez z velkym ocakavanim. Okolo tohto filmu uz padlo vela roznych recenzii, osobne sa mi film pacil, aj ked prvy diel mal do seba nieco viac. To, ze film bude natahovany ako sopel som uz pocitil z prveho dielu, tak som tento element nebral do uvahy a aj napriek 2 a pol hodinam sme si vsetci film uzili.
8/10

Vyjednávač
http://www.csfd.cz/film/14858-vyjednavac/
Ano je to film z 1998, ale naposledy som ho videl, ani nepamatam. Sice ani neviem, ci som ho vobec niekedy cely videl. Film som si pustil vecer, ratal som stym, ze pri nom zaspim, no nedalo sa. Samuel a Spacey ma opat raz nesklamali a donutili ma film pozriet az do uplneho konca. Napatie, adrenalin a herecke vykony radia tento film na moje top pozicie.
9/10
Hensym
VIP
VIP

Captain Phillips

Super. Keby tento film zazrem v TV, pomyslím si, že ďalšia tuctová blbosť o únose, ale fakt to bolo vymakané, od začiatku vygradované, neskutočne dobre zvládnuté a (hlavne Hanksom) fakt unikátne zahrané. Vyše dve hodiny ubehli ako voda, napätie sa dalo krájať. Veľmi podarený počin.

8.5/10 - dal by som viac, ale stále mi tam vadil ten americký patriotizmus a fakt, že na štyroch 50-kilových somálcov potrebovali vzdušné jednotky, 3 bojové lode a helikoptéru.

Rush

Výborné. F1 ide absolútne mimo mňa, čiže neviem posúdiť, či to bolo realistické, alebo nie, ale film bol vymakaný. Potešilo ma, že nebola polovica stopáže iba akčný závod, ale venovali sa deju, a hlavne postavám. Fakt parádne.

9/10

The Family

Podarená sranda. Dobré hlášky, a potešilo ma, že tá typická neprehľadná akcia bola iba v posledných 10 minútach. Celkom rýchlo mi to ubehlo a nenudil som sa, relatívne podarená komédia. Navyše, podobných zas tak veľa nie je.

6.5/10
12maros34
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa 12maros34 »

Elysium pre mna nuda. Len take na jedno pozretie a staci. In time pre niekoho mozno zaujimavy a pre niekoho nuda, ak si odmyslime to scifi pekne sa to da aplikovat do realneho zivota. Co ale odporucam pre rodicov s detmi je rozpravka Krudovci, dalo sa zasmiat.
Napísať odpoveď