Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
k tým obetiam: http://dolezite.sk/old/Obete_organizova ... nstva.html
inak porovnávať že kresťanstvo zabilo menej ako komunizmus je hlúposť. Keby mali kresťania v čase križiackych výprav samopaly, tanky, chemické zbrane a bomby, tak by to boli úplne iné čísla
inak porovnávať že kresťanstvo zabilo menej ako komunizmus je hlúposť. Keby mali kresťania v čase križiackych výprav samopaly, tanky, chemické zbrane a bomby, tak by to boli úplne iné čísla
-
seth82
Darca
stoporko: Prosím, nechaj si tie pasívne-agresívne sarkastické poznámky a nepripisuj mi veci, ktoré o sebe netvrdím. Ja som jasne pár strán dozadu napísal, že nie som žiadnym odborníkom ani nič podobné. Ja viem, že na to odpoveď na fóre nenájdeme. Ale môžem ťa ubezpečiť, že cirkev+jej nohsledi+fanatici na to odpoveď nepoznajú taktiež, pretože ako som už spomínal - diskusia o tomto nie je ukončená medzi VEDCAMI, nie ešte takto. Takže ak mi tu niekto neustále predkladá blud o tom, že potrat dajme tomu 2-mesačného plodu je "zabitím človeka", alebo "vraždou", tak to nie je FAKT, je to iba prezentovanie jeho osobnej dogmy, ktorú ako ovečka poslušne prijal od tmárov.
Chápeme sa už konečne? Pretože ja to už ináč vysvetliť neviem a už som to tu celkom dopodrobna napísal viackrát, chceš to snáď v inom jazyku?
LuksKE: Nesnaž sa, osobne si myslím, že ten strapaty je troll. Alebo ho niekto dosť kvalitne vypatlal a teraz si nevie za šľaka pripustiť, že dve tretiny ľudstva nie sú kresťania a dokážu žiť morálne aj bez akejsi kresťanskej viery, plus nevie pochopiť, že existujú spoločnosti, ktoré sú na sto rokov pred nami čo sa týka morálky a kvality života, pričom o kresťanstvo ani nezakopli.
Chápeme sa už konečne? Pretože ja to už ináč vysvetliť neviem a už som to tu celkom dopodrobna napísal viackrát, chceš to snáď v inom jazyku?
LuksKE: Nesnaž sa, osobne si myslím, že ten strapaty je troll. Alebo ho niekto dosť kvalitne vypatlal a teraz si nevie za šľaka pripustiť, že dve tretiny ľudstva nie sú kresťania a dokážu žiť morálne aj bez akejsi kresťanskej viery, plus nevie pochopiť, že existujú spoločnosti, ktoré sú na sto rokov pred nami čo sa týka morálky a kvality života, pričom o kresťanstvo ani nezakopli.
-
tehla
Stoporko napísal: seth - zrazu je z teba odborník na embryológiuNa otázku, od kedy je splynutie dvoch gamét človekom tu na fóre my laici odpoveď nenájdeme..
Tak to predsalen radsej nechajme na tych odbornikov:seth82 napísal: Ja som jasne pár strán dozadu napísal, že nie som žiadnym odborníkom ani nič podobné.
Život človeka sa začína od chvíle, kedy vznikne jeho prvá bunka splynutím spermie a vajíčka. Už táto prvá bunka je buď chlapcom, alebo dievčaťom. Už táto prvá bunka je celkom odlišná od tela matky a nie je jeho súčasťou. Jadro prvej bunky človeka obsahuje kompletný súbor chromozómov (23 párov) a v nich v podobe génov úplnú informáciu, plán všetkých základných znakov a vlastností človeka. Ide vždy o jedinečnú bytosť. V každom zárodku sa skrýva jedinečná osobnosť. Nikdy taká istá na tomto svete nebola a rovnaká už ani existovať nebude.[1] Plod, respektíve zygota alebo diploid či embryo, nech to akokoľvek nazveme, počnúc počatím je začiatkom autonómneho ľudského subjektu, novej ľudskej bytosti odlišnej od matky. Od tej ranej chvíle, od počatia, je v tom počiatočnom zárodku už obsiahnutý celý budúci muž alebo celá budúca žena, s predurčenou farbou kože, očí, vlasov, postavou, krvnou skupinou, dedičnými biologickými vlastnosťami. Všetko toto je zakódované v jeho jedinečnej DNA. Od počatia ide už o komplexnú, novú bytosť, ktorá len pokračuje vo svojej existencii.[2] Nič iné, ako nový človek, nová osobnosť, sa už z tohto plodu nevyvinie, pokiaľ sa zásadne, neprirodzene nezasiahne do jeho vývoja. Nijaký zrejmejší bod vzniku ľudského života, než je počatie, sa nedá určiť.
Čo hovoria odborníci
„Človek neprichádza na svet až pri narodení, ale už v momente splodenia. Tento biologický poznatok nabáda k veľkej úcte voči zárodku už od samého začiatku tehotenstva, tvrdí slovenský genetik, profesor V. Izakovič.[4]
Aj zakladateľ modernej genetiky profesor Jérome Lejeune tvrdí, že „každý z nás má veľmi presný východzí bod, ktorým je doba, kedy sú všetky potrebné a vhodné genetické informácie zhromaždené v jednej bunke, oplodnenom vajíčku, a to je okamih oplodnenia. O tom neexistuje najmenších pochýb...“[5]
„Ľudská bytosť začína svoju existenciu oplodnením vajíčka, kedy vzniká neopakovateľná kombinácia génov, ktorá obsahuje všetky informácie potrebné, ale i plne dostačujúce, pre fyzickú existenciu, vývoj a všetky funkčné vlastnosti nového jedinca.“ (V Prahe, 24.9.1998, Z odborného stanoviska k počiatku života nového ľudského jedinca: Doc. MUDr. Hach, P., CSc., PAV, prednosta Ústavu histológie a embryológie a dekan 1. LF UK v Prahe; Doc. MUDr. Kočová, J., CSc., vedúca Ústavu histológie a embryológie LF UK v Plzni; Prof. MUDr. Marek, J., DrSc., predseda Asociácie kolégií katolíckych lekárov a prednosta III. internej kliniky 1. LF UK v Prahe; Doc. RNDr. Reischig, J., CSc., vedúci Biologického ústavu LF UK v Plzni.)[6]
Viera Pospíšilová z Ústavu histológie a embryológie na Lekárskej fakulte UK uvádza, že nerozumie, prečo u nás časová hranica „práva na život“ pripadla na 12. týždeň. „Nevidím tam hranicu, o nijakom orgáne sa nedá povedať, že by sa v 12. týždni dialo niečo zásadné. Zrejme to súvisí s gynekologickým členením tehotenstva na tri trimestre.“
Podľa Pospíšilovej sa ľudský život začína oplodnením. „Už v tomto okamihu vzniká človek, pretože má genetický materiál človeka. Je to nový ľudský jedinec, keďže vznikol splynutím genetického materiálu otca a matky.“[7]
Absurdnosť popierania ľudskej prirodzenosti zárodku
Špekulácie na poľudštenie zárodku alebo plodu či dokonca dieťaťa sa veľmi líšia. Niektorí ho kladú do času vytvorenia základov mozgu, iní do doby, kedy je plod schopný prežívať mimo maternice matky. Avšak hranice medzi jednotlivými formálnymi predelmi sú značne nevýrazné a preto sú niektorí schopní túto hranicu posúvať až do doby troch rokov od narodenia, iní možno aj ďalej. Hlásatelia týchto myšlienok tvrdia, že predchádzajúci vývoj od počatia až do obdobia, ktoré oni určili, nie je ešte plným ľudským životom.[8]
Embryologička Pospíšilová nesúhlasí s názormi, ktoré kladú začiatok ľudskej bytosti do štádia, keď sa vyvíja šedá mozgová kôra: „Mozog sa vyvíja dlhodobo, aj po narodení, začiatok mozgovej kôry je pritom už v štvrtom týždni, keď sa vytvoria základné oblasti.“ Je vážnym logickým problémom označiť vznik človeka ako okamih nadobudnutia istej funkcie, orgánu či vlastnosti.[11]
„Od momentu počatia po smrť nenastane žiadna zmena, ktorá by nás oprávňovala označiť za moment vzniku novej ľudskej bytosti akúkoľvek inú udalosť, ako počatie.“[17
Tehla, článok bez zdroja? To vážne? S tým ideš argumentovať? S tebou to už ide dolu vodou.
//edit: mimochodom, dám ti sem xyz ďalších odborníkov, ktorí budú tvrdiť opak ako tí tvoji z toho článku (tipujem, že je z nejakej nábožensky orientovanej stránky). Čiže áno, nechajme to na odborníkov, na vedecké štúdie a výskumy.
//edit: mimochodom, dám ti sem xyz ďalších odborníkov, ktorí budú tvrdiť opak ako tí tvoji z toho článku (tipujem, že je z nejakej nábožensky orientovanej stránky). Čiže áno, nechajme to na odborníkov, na vedecké štúdie a výskumy.
-
tehla
Zdrojom je http://zdravysex.sk/node/25Mohlo by sa zdať, že podstatou problému potratov je dohadovanie sa o počiatku ľudského života a dohadovanie sa o nadobúdaní hodnoty jeho života. Skutočnosť je však trochu iná. Debata o potratoch nie je ani tak o tom, kedy začína život. Je skôr o zmysle sexu. Čo väčšina žien a mužov bojujúcich za potraty chce, nie je ani tak „právo“ zabiť svojho potomka, ale „právo“ mať neobmedzený sex bez následkov. Je tragédiou, že sexuálne uspokojenie sa predstavuje ako najvyšší cieľ, ktorému nemá stáť v ceste ani počaté dieťa, ktoré môže byť považované za agresora, pred ktorým je možné sa brániť. Umelé potraty sú predovšetkým odrazom deformovaného myslenia a morálky. Dieťa nie je kariéra , nie je ani škola a nie je ani auto, je to človek.
Za 50. rokov interrupcií bolo na Slovensku evidovaných 1 300 000 zabití nenarodených detí. Na Slovensku zomrie každý deň v priemere 40 detí vyvolaným potratom. Nie je to genocída?
Čo by ste robili, keby nejaká tragédia oberala o život denne 35 až 40 detí na Slovensku? Ako by ste sa postavili voči tomu?
Spoločný menovateľ takmer všetkých potratov je egoizmus. Egoista totiž obetuje radšej človeka, len aby neprišiel o svoj prospech, o svoje výhody, pohodlie, prestíž, o svoju povesť, túžby alebo ciele.
Ja len dodavam, ze ani to nemusi, spolocnost sa o tie decka moze postarat ... v tomto pripade by sme si mali brat priklad z romov - tie davaju deti radsej do decakov, aby sa o nich gadzovia postarali, ako by ich mali zabit
Neviem, prečo sa stále oháňaš nejakým novým zákonom, toto je v starom zákone - sú to slová samotného boha, ježišovho otca - najväčšej kresťanskej autority, kto si ty, že vôbec môžeš pochybovať o božích slovách? + ignorovať starý zákon by znamenalo ignorovať aj ježiša, ktorý viackrát v novom zákone spomína, že neprišiel starý zákon zrušiť, ale naplniť, a že je nemenný a večný.strapaty napísal:este raz ukaz mi kde je to v novom zakone napisane ... odkial to beries... ????
nie nie je podla mna spravne vlastnit otrokov a znasilnovat zeny....
Fajn, keď si myslíš, že to nie je správne, očividne neberieš svoje morálne zásady z biblie, ale z vlastnej logiky a empatie. Čo je presne to, čo robia ateisti. Ty sa najprv pozrieš na morálnu zásadu v biblii, a potom zhodnotíš, či je správna a hodná dodržiavania - biblia je teda v tomto procese úplne zbytočná, keďže to môžeš úplne rovnako urobiť aj bez nej (čoho dôkazom sú samozrejme aj všetky nekresťanské kultúry, ako tu už spomenuli ostatní). Case closed.
-
Stoporko
VIP
Seth - buď teda chlap a ak niečomu nerozumieš, tak sa k danej téme nevyjadruj: "život je aj oplodnené vajíčko desať minút po sexe? Život je aj vajce od oplodnenej kury kohútom, ktoré spapkáš na raňajky v nejakej forme? A o akom človeku to, pre satanove nohy, píšeš?"
resp. inak - robíš presne to, čo vyčítaš kresťanským cirkvám - vyjadrujú sa k niečomu o čom vedia bačov chochot.
resp. inak - robíš presne to, čo vyčítaš kresťanským cirkvám - vyjadrujú sa k niečomu o čom vedia bačov chochot.
Steju kludne si mozes vyskusat zit v nejakej nekrestanskej kulture ... potom budes moct porovnat...
od stareho zakona ku kristovi preslo niekolko tisic rokov nieco s asi zmenilo ... ked kristus kazal inac ...
a krestanstvo je nasledovanie krista (noveho zakona) nie stareho zakona ... stary zakon nasleduju zidia ... mas v tom mierny chaos
tym netvrdim ze sa stary zakon uplne zatracuje .. ale ak je nieco v konflikte tak sa treba riadit novym zakonom...
... bohuzial v tejto diskusii na presadenie tvojich nazorov ti momentalne viac vyhovuje stary zakon preto sa ho pridrzas ... ale nie preto aby si lepsie zil ale aby si mohol poukazovat a kritizovat ...
... ja sa pridrziavam pisma aby som lepsie zil nie aby som sa tu s tebou dohadoval...
od stareho zakona ku kristovi preslo niekolko tisic rokov nieco s asi zmenilo ... ked kristus kazal inac ...
a krestanstvo je nasledovanie krista (noveho zakona) nie stareho zakona ... stary zakon nasleduju zidia ... mas v tom mierny chaos
tym netvrdim ze sa stary zakon uplne zatracuje .. ale ak je nieco v konflikte tak sa treba riadit novym zakonom...
... bohuzial v tejto diskusii na presadenie tvojich nazorov ti momentalne viac vyhovuje stary zakon preto sa ho pridrzas ... ale nie preto aby si lepsie zil ale aby si mohol poukazovat a kritizovat ...
... ja sa pridrziavam pisma aby som lepsie zil nie aby som sa tu s tebou dohadoval...
Genocída..opäť: najväčšiu genocídu pácha boh, lebo okrem tých miliónov mŕtvych podľa Biblie, miliardy ľudí (potenciálnych) muselo umrieť pri spontánnych "potratoch" (miscarriage) často krátko po oplodnení vajíčka, čiže to dotyčné ženy ani nezaregistrovali, ale hold, božia vôľa bola takáto. 
-
Stoporko
VIP
hughito - prečo za to môže boh? Resp. podľa tvojej viery za to môže On?
tehla 1.3 miliona na slovensku za 50 rokov ...na svete je to 50 milioniov rocne ... z toho 30 v USA ... nehoívoriac o abortnej antikoncepcii...
//autoeditácia príspevku (10 Jan 2014, 13:16)
hughito boh zivot dava aj zivot berie ... je to normalne ...
zena ktora sa rozhodne pre potrat len zivot berie ... je to obycajna vrazda... ktoru nas zakony system podporuje...
//autoeditácia príspevku (10 Jan 2014, 13:16)
hughito boh zivot dava aj zivot berie ... je to normalne ...
zena ktora sa rozhodne pre potrat len zivot berie ... je to obycajna vrazda... ktoru nas zakony system podporuje...
Všetko kresťanstvo ide úplne mimo mňa, nijako ma neovplyvňuje, nemám s nim nič spoločné a som so svojou kultúrou a morálkou celkom spokojný. Len preto, že žijem na Slovenku nemusím nutne žiť v kresťanskom spoločenstve, alebo s ním mať niečo spoločné. Jediné, čo s ním spoločné mám je to, že ho financujem zo svojich daní a počas kresťanských sviatkov mám voľno. Viď už spomínané Česko.. ty máš pocit, že to s nimi ide dolu vodou... how convenient ^^ Našiel som veľmi zaujímavú tabuľku, schválne sa pozri, ktoré krajiny sú na vrchu a ktoré na spodkustrapaty napísal:Steju kludne si mozes vyskusat zit v nejakej nekrestanskej kulture ... potom budes moct porovnat...
strapaty napísal:od stareho zakona ku kristovi preslo niekolko tisic rokov nieco s asi zmenilo ... ked kristus kazal inac ...
Opäť opakujem, ježiš podľa vašej knihy podporoval starý zákon a nemenil ho <link> nevymýšľaš si tak trochu vlastné náboženstvo?
Nevidím žiadny konflikt. Starý zákon a nový zákon sa doplňujú, nie nahradzujú.strapaty napísal:a krestanstvo je nasledovanie krista (noveho zakona) nie stareho zakona ... stary zakon nasleduju zidia ... mas v tom mierny chaos
Samozrejme, chcem poukázať na nejakú pointu, tak citujem starý (ale z časti aj nový) zákon, prečo by som spomínal niečo, čo ma momentálne nezaujíma, tiež nespomínam Pána Prsťenov, lebo to s tým, čo chcem povedať nemá nič spoločné. Dogmaticky sa pridržiavať 2000 rokov starých zákonov aby si lepšie žil je úplný nezmysel. Ak by si chcel lepšie žiť, musel by si sa pred každým činom, ktorý prípadne ovplyvní iných ľudí zamyslieť nad jeho následkami a následkami pre teba, nie slepo nasledoval, čo si naučený. To v žiadnom prípade nie je žiadna "lepšia morálka".strapaty napísal:... bohuzial v tejto diskusii na presadenie tvojich nazorov ti momentalne viac vyhovuje stary zakon preto sa ho pridrzas ... ale nie preto aby si lepsie zil ale aby si mohol poukazovat a kritizovat... ja sa pridrziavam pisma aby som lepsie zil nie aby som sa tu s tebou dohadoval...
Lebo je všemocný, a keby chcel, tak by tomu zabránil? A on necháva ľudí páchať vraždy, znásilnenia a genocídy, zatiaľ čo sa nečinne prizerá, pričom má moc to zastaviť? Namiesto toho si povie, veď ja ich potrestám neskôr, a pokračuje v prizeraní sa. Ak by toto robil nejaký smerteľník, bol by okamžite odsúdený ako nechutný zvrátený šialenec, ale keď to robí boh je to okej?Stoporko napísal:hughito - prečo za to môže boh? Resp. podľa tvojej viery za to môže On?
Ešte ta zacitujem z inej témy. Vieme, že starý zákon klame - vieme, že vesmír nemá 6000 rokov, že pred 4000 rokmi nebola žiadna globálna potopa, že všetky zvieratá zo Zeme sa nezmestia na jednu 140 metrovú loď atď atď... aký zmysel by malo nahánanie sa za dalšími nezmyslami?Stoporko napísal:A súčasne - už roky rokúce sa snažím dopátrať k tomu, čo to bol zač ten Eliášov ohnivý voz a iné opisy "vesmírnych lodí" v Starej zmluve. Tuším exituje aj nejaká biblická archeológia, ktorá takéto veci skúma, hľadá Sodomu a Gomoru, Archu...
A kto iný? Kto iný na to môže mať vplyv ako "On"? Ak teda teda nemyslíš Mečiara.Stoporko napísal:hughito - prečo za to môže boh? Resp. podľa tvojej viery za to môže On?
A vidíš, tuto strapatý s tým súhlasí.
Steju
Nevidím žiadny konflikt. Starý zákon a nový zákon sa doplňujú, nie nahradzujú
napriklad cast o prepustani manzelky .... v novom zakoone to kristus zakazuje...
alebo sa meni zub za zub oko za oko .... milujte svojich nepriatelov
..........je toam toho vela .... ale zjavne si nkdy necital ani novy ani stary zakon ... samozrejme cirkev nezavrhuje stary zakon ale vacsiu vahu ma novy ....
............ak si ten citat cital dokonca ktory si mi nalinkoval tak urcite chapes co znamena naplnit zakon...
Nevidím žiadny konflikt. Starý zákon a nový zákon sa doplňujú, nie nahradzujú
napriklad cast o prepustani manzelky .... v novom zakoone to kristus zakazuje...
alebo sa meni zub za zub oko za oko .... milujte svojich nepriatelov
..........je toam toho vela .... ale zjavne si nkdy necital ani novy ani stary zakon ... samozrejme cirkev nezavrhuje stary zakon ale vacsiu vahu ma novy ....
............ak si ten citat cital dokonca ktory si mi nalinkoval tak urcite chapes co znamena naplnit zakon...
-
audiotrack
VIP
Nevidíš žiaden konflikt? Len tu som ich niekoľko vypísal: http://www.hojko.com/post2024857.html?h ... D#p2024857
ale celkovo ich v biblii je 439: http://sciencebasedlife.files.wordpress ... roject.png
ale celkovo ich v biblii je 439: http://sciencebasedlife.files.wordpress ... roject.png
-
vendo
Guru
mne sa strasne paci ked ludia beru bibliu doslovne
tiez sa mi paci ked si myslia ze boh sa z hora pozera a to ze sa tu deju zle veci je vlastne jeho vina
tato tema vie niekedy naramne pobavit
tiez sa mi paci ked si myslia ze boh sa z hora pozera a to ze sa tu deju zle veci je vlastne jeho vina
tato tema vie niekedy naramne pobavit
-
tehla
tak to byva, vzdy je lahsie kritizovat, ako prebrat nejaku zodpovednost - mi to pripomina vlady, ktore namiesto opatreni pre ludi kydali na seba navzajom a teraz sa predbiehaju - kto je väcsi krestan, ale houby robia aj v tomto smerestrapaty napísal:ale nie preto aby si lepsie zil ale aby si mohol poukazovat a kritizovat ...
... ja sa pridrziavam pisma aby som lepsie zil nie aby som sa tu s tebou dohadoval... ..
"tehla 1.3 miliona na slovensku za 50 rokov ...na svete je to 50 milioniov rocne ... z toho 30 v USA ... nehoívoriac o abortnej antikoncepcii... "
a to su len oficialne cisla...
hughito
...ale kto v neho veri a nasleduje ho neumiera ale bude mat zivot vecny ..... lebo on je bohom zivych ... nie mrtvych ... v posledny den sudu bude lepsie sodomcanom a gomorcanom ...
vrazda je asi jeden z najohavnejsich zlocinov proti zivotu .... kazdy kto sa podiela na propagacii takehoto vrazdenia ma rovnaku vinu ako by tu vrazdu vykonal
vykonavanie do tretieho mesiaca .... tu je 11 tyzdnovy plod http://static.etrend.sk/uploads/tx_medi ... potrat.jpg (co je zhruba 2,5 ,mesiaca)
...ale kto v neho veri a nasleduje ho neumiera ale bude mat zivot vecny ..... lebo on je bohom zivych ... nie mrtvych ... v posledny den sudu bude lepsie sodomcanom a gomorcanom ...
vrazda je asi jeden z najohavnejsich zlocinov proti zivotu .... kazdy kto sa podiela na propagacii takehoto vrazdenia ma rovnaku vinu ako by tu vrazdu vykonal
vykonavanie do tretieho mesiaca .... tu je 11 tyzdnovy plod http://static.etrend.sk/uploads/tx_medi ... potrat.jpg (co je zhruba 2,5 ,mesiaca)
strapaty: Veď ja nevylučujem, že v starom a novom zákone sú konflikty. Samozrejme že sú, tie sú aj v samotných zákonoch, biblia je predsa plná kontradikcí, a čo si tým chcel povedať? Predstav si, že som čítal aj aj (samozrejme nie celý, také plývanie životom by som si neodpustil), skôr mám pocit, že ty tu máš značné medzery - už len preto, že nikde v novom zákone sa nehovorí, "taak dámy a páni, starý zákon rušíme, od teraz nasledujte len tento nový", ale práve naopak. Keď sa ti nepáči tento citát, možno si vyberieš nejaký z týchto : [1] [2] [3] [4] [5]
audiotrack : to bola odpoveď na strapateho, kde tvrdil, že kresťania nenasledujú starý zákon ale nový, lebo tvrdí niečo iné (je tam konflikt) pričom ja tam žiadny konflikt nevidím, nový nenahrádza starý - tak to bolo myslené.
vendo : naznačuješ, ze máme brať doslovne len tie veci, ktoré sa nám páčia, a to čo nie je celkom okej máme brať alegoricky? Aj keď to môže byť napísané celkom jednoznačne a tak, že sa to nedá vysvetliť viacerými spôsobmi? Chceš nám to aj objasniť, alebo ostaneš pri takýchto nezmyselných výlevoch?
[1] [2] som si istý, že máš väčšiu pravdu ako váš boh...
audiotrack : to bola odpoveď na strapateho, kde tvrdil, že kresťania nenasledujú starý zákon ale nový, lebo tvrdí niečo iné (je tam konflikt) pričom ja tam žiadny konflikt nevidím, nový nenahrádza starý - tak to bolo myslené.
vendo : naznačuješ, ze máme brať doslovne len tie veci, ktoré sa nám páčia, a to čo nie je celkom okej máme brať alegoricky? Aj keď to môže byť napísané celkom jednoznačne a tak, že sa to nedá vysvetliť viacerými spôsobmi? Chceš nám to aj objasniť, alebo ostaneš pri takýchto nezmyselných výlevoch?
Tehla vďaka za zdroj, už viem, že sa na ten článok ani neoplatí reagovať.
strapaty:
Odignoroval si opäť moje oba posty prvý, druhý
a ďalej reakcie na teba
vendo a odkiaľ by sa mal boh pozerať? Zdola? Jáj, boh sa nepozrá, lebo boh je láska a je všade okolo nás, boh je to čo dýchame a boh je aj to čo sem tam vypustíme do okolia zo seba. A keď už si si kopol a tak náramne sa na tom bavíš, tak povedz kto môže za zlé veci na zemi. Snáď nie ľudia?
strapaty:
Odignoroval si opäť moje oba posty prvý, druhý
a ďalej reakcie na teba
je smutné ak k tomu aby si žil lepšie potrebuješ nejaké písmo a nevieš si to uvedomiť sám vo svojej hlave ako máš žiť.. ja sa pridrziavam pisma aby som lepsie zil nie aby som sa tu s tebou dohadoval...
a čo žena, ktorá musí ísť na potrat, lebo inak zomrie aj plod aj ona....aj to je vražda?zena ktora sa rozhodne pre potrat len zivot berie ... je to obycajna vrazda... ktoru nas zakony system podporuje...
vendo a odkiaľ by sa mal boh pozerať? Zdola? Jáj, boh sa nepozrá, lebo boh je láska a je všade okolo nás, boh je to čo dýchame a boh je aj to čo sem tam vypustíme do okolia zo seba. A keď už si si kopol a tak náramne sa na tom bavíš, tak povedz kto môže za zlé veci na zemi. Snáď nie ľudia?