Chcel by som sa konečne odhodlať na niečo, čím dosiahnem naozaj kvalitnú výslovnosť. Moja výslovnosť nie je nijak extra zlá, ale stále je tam cítiť ten "slovenglish" nádych. Chcel by som dosiahnuť typický, čistý britský akcent - respektíve, viem, že ich je hodne, ide mi o ten južný, počuteľný napr. na BBC. Myslím, že my, Slováci, máme dosť dobré predispozície naučiť sa to naozaj na vysokej úrovni - naproti napríklad Rusom či Číňanom, ktorý majú svoj rodný akcent oveľa silnejší.
Moja otázka teda znie, či mi vie niekto, kto má skúsenosti poradiť nejaké postupy, kurzy, možno videá či e-lekcie. Zopár amatérskych som pozrel na YouTube, ale našiel som fakt iba absolútne stručné základy, ktoré mi moc nepomôžu. Treba zohľadniť aj fakt, že nepoznám nikoho, kto má výslovnosť na takej úrovni, aby som sa s ním mohol baviť a teda "učiť" sa s ním, teda si musím pomôcť sám... Rovnako nemám možnosť v najbližšej dobe vycestovať za hranice (viem, že toto je najideálnejší postup).
Ak teda máte nejaké konkrétne typy, prípadne aj na nejaké naozaj kvalitné platené kurzy (ideálne online), rád si nechám poradiť, akýmkoľvek spôsobom. Vďaka.