Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Napr. Vsonic VSD1/VSD1S, Vsonic VC02 (ak sa este niekde daju splasit). Ale su bez ovladania.
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Vedel by niekto poradiť shop kde by si mohol zohnať v prijateľnej cene hlavový most a náušníky na Beyerdynamic DT 770. Dnes mi došli Superlux HD660 a za tú cenu veľmi slušné..
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na ebay za par dolarov.
pietro007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pietro007 »

Ahoj ryan, chcel by som sa ta opytat na nausniky na Maxell retro dj. Tie co tam su povodne su dobre pausuju mi na ucho ale niesu moc velke takze mam v nich trochu ohnute ucho ..chcel by som nieco vacsie a hlavne aby nestali moc a zachovali uzavretie sluchadiel
Ryan Giggs
VIP
VIP

Retro DJ su supraauralne, takže to že ležia na uchu je zamer. Čo viem určite, tak sedia velurove z Creative Fatal1ty. O inych neviem, to budeš musieť vyskušať, alebo popatrať na nete. Alebo odmerať rozmer a nejake kupiť: http://jntmall.com/store/index.php?rout ... path=64_74
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

nazor?
philips SHL5605, SHP6000, SHL4000 alebo nieco tomu podobne, stylovo aj vyzorovo, ma to byt na doma a na cestovanie
do 40 :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Z tychto tie Downtowny, idealne vsak ani jedny. Odporucanie je obligatne, Maxell Retro Dj. Podstatne lepsi zvuk a dizajn je podobny.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

Vdaka to som chcel pocut
FlorQ
Star
Star

Príspevok od používateľa FlorQ »

troska od temy ale nechcem zakladat novu. no chcel by som si kupit externu zvukovu karut za nejakych 25€ a chcem sa spytat ci by zvuk bol lepsi ako z integrovanej zvukovky
Ryan Giggs
VIP
VIP

Dobru externu zvukovku za take peniaze nepoznam. Nečudoval by som sa keby to hralo horšie ako integrovana.
FlorQ
Star
Star

Príspevok od používateľa FlorQ »

a nejaky predlzovaci kabel na jack 3,5 aspon + 1m existuje neco tkae?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Predlžovačku na sluchadla kupiš v rôznych dlžkach v každom elektre za 2-3 eura.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

takže znovu ďalšia blúdna duša hľadajúca odpoveď...ospravedlňujem sa, že ďalšia už miliónta obohratá pesnička

pôvodne som chcel len slúchadlá...tak v rozmedzí 40-60€, no rýchlo som si ja dutá hlava uvedomil, že na to treba aj zvukovku, pretože tá lemra integrovaná na P5Q Pro už má svoje roky a vlastnosťami je v šrote; používam repráky logitech X-230, takže žiadna sláva a majú už svoje roky...

zameranie ? užívam si zvuk pri hudbe (epic,metal,core,čokoľvek), filmoch a hrách, no pôvodne som sa chcel zlákať gaming headsetmi ale povedal som si, že ja ako niekto, kto nemá skúsenosti s audiofil style slúchadlami síce nepohŕdnem niečím ako corsair hs30/40, no v okamihu, kedy by som mal možnosť si nasadiť, čo i len Superluxy HD-681 za 20€, tak by som pochopil, že som hlupák; čo sa týka nárokov...mám rád basy, to áno, no aj separátnosť v tom zmysle, aby pesnička neznela ako jedna džamka...teda čistý zvuk ? ťažko to definovať ako neznalý človek..nebránim sa použitiu ekvalizéra, ktorý aj tak takmer vždy a všade používam (pôvodne som nepoužíval ekvalizér pri mojich soundmagicoch ES18 (štuple na von), no potom som začal, lebo to bolo hneď oveľa záživnejšie) - takže v skratke mám rád vybalancované zvukové hladiny, no nepohŕdnem, ak sú basy o niečo výraznejšie

takže potrebujem tri veci: slúchadlá + mikrofón (keďže rád by som hral DayZ, tak nech tam nie som nemý medzi slepými a hluchými) a zvukovku;
rozpočet ? mikrofón za čo najmenej - asi najlepšie bude zalman mic1, ktorý tu niekoľko-krát postol giggs
zvukovka asi max do 30€, takže dajme tomu Asus Xonar DS, čo bude stále pokrok oproti tej integrovanej alebo ani nie ? alebo zvukovka ak, tak aspoň nejaká za 40-50€ ?
a slúchadlá ? nechajme tam tých od 40 do 60 s toleranciou do 70€ pri naozaj naozaj podarenom unikáte:
áno, pozrel som témy tu na fóre, preto by som rád zhrnul pár nápadov
ak by som chcel ušetriť a udržať sa do hladiny 40€, tak Superluxy a podľa mňa veľmi podarené HD-660 http://www.doucha.sk/recenzie/test-supe ... 330-hd-660
ak vyššie, tak som tu zachytil zmienky o kúskoch ako Fostexy, AKG, AT T500 (vyzerajú veľmi dobre), ATH-TAD400 a asi ma zaujala slečna audio technica práve s tými dvoma posledne spomínanými modelmi a dokonca to vyzerá ešte na pár bodov pre T500?

doplnil by som ešte, že som si všimol v tejto téme http://www.hojko.com/sluchadla-t180728. ... =sluchadla že možno tá zvukovka nie je až taká nutná, no predsa na spomínanej s B75 čipsetom je trošku novšia; ak by som sa zbavil investície do zvukovky, tak v pohode by sa dali T500ky aj bez tej "tolerancie"
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ja ako amater ti mozem len odporucit sluchadla Fostex TH-7. Jedne mam asi pol roka a druhe som vcera kupil tu na z bazara pre znameho :) No najvyssie slovo tu ma Ryan, takze si pockaj na neho :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

TH-7 su sice fajn, ale na domace pouzitie budu nejake cirkumauralne podstatne lepsou volbou. Jednak kvoli pohodliu a aj kvoli kablu.
Co sa tyka mikrofonu, dnes je milion moznosti. Mikrofony s klipom (ako ten Zalman), nalepovacie (Modmic), a mikrak je aj na webkamere.

Ad zvukovka, ked uz nejaku novu tak taku ktora ma aj headamp. Napr. Recon 3D, alebo lacnejsi Xonar DG.

Pokial ide o sluchadla, tak zalezi ci musia byt uzavrete. V opacnom pripade by som pouvazoval o Samson SR850 alebolepsie Superlux HD330. Za malo penazi velmi vela muziky. Z tych renomovanejsich potom tie TAD400 alebo DTX910. Ono pokial nepotrebujes izolovat, vela dovodov na kupu uzavretych nie je.
DropDead
Addict
Addict

teraz som si uvedomil, že som urobil preklep...písal som o DS, no to sú tie za 40-50€, no myslel som DG, teda tú za 24€; takže predpokladám, že aj DG už urobí svoju robotu :roll: čo sa mi páči;
mikrofón sa mi páči ten zalman s tým, že ho pripnúť na káblik, takže u mňa vyhral a na počudovanie má lepší prejav, než tie mikrofóny ala antény ala nedrbni mi s ním do oka na slúchadlách za 100+ (z počutia nahrávok na joutub), i keď sranda, že tam videá s tým zalmanom sú samé ruské :lol:

určite som tiež za cirkumaurálne, hlavne na doma - priznám sa, že som si nevšimol, že TH-7 nie sú
čo sa týka tej izolovanosti, nestratil by som otvorenými nejaký podiel basov ? v podstate, ak tie otvorené hučia do okolia cca ako som neraz mal možnosť počut Porty Pro, tak nevadí; rovnako, ak to nebude mať negatívny dopad na kvalitu zvuku (ako som tu niekde pri prehľadávaní tém narazil na fakt, že slábnu basy - ale to som mohol len zle pochopiť kontext), tak naozaj sa neohradzujem, či izolované alebo otvorené, i keď potlačenie okolitého zvuku vždy poteší;

tie samsony pozerám, že sú len tu:
http://www.electronic-star.sk/Samson-SR ... hadl%C3%A1
a poštovné 7€ :/
takže tu by asi boli jasnou voľbou Superluxy 330tky, kde si to prídem zobrať
http://www.muziker.sk/studio-podium/nah ... lux-HD-330

a teraz všeobecne, takže nemusím sa obávať kúpiť napríklad Superluxy 330tky ? (lebo pravda, čo som videl recenziu na doucha.sk, tak dokonca vraj 330tky boli v istých pasážiach záživnejšie oproti 660tkám, každopádne ak by padla voľba na tie superluxy, tak tam nemám problém doplatiť aj za izolované - rozdiel 4€ muziker)...alebo lepšie položená otázka, nestojí mi to za priplácanie napríklad za niektoré ATčka ? tam pri ATčkách je to asi fakt TAD400 vs T500, kde ak som dobre náhodou našiel tvoj príspevok na avmanii, tak TAD400 sú konštrukčne ako T500 a zvukovo ako AD500, čo sú ak sa nemýlim viac než 100€ ?

P.S: ešte otázka ohľadom pripojenia; je možné spárovať konektor vpredu na skrinke s napríklad DG ? alebo musím jednoducho priamo do nej pripojiť ? predpokladal som vždy, že to sa už rieši automaticky, keďže by sa integrovaná deaktivovala pri novej zvukovke
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

DropDead - otvorene sluchadla urcite nemaju docinenia so stratou basov. Pre "basovanie" je potrebny vacsi rozsah kmitania membrany, kde naopak maju vdaka otvorenej konstrukcii tieto sluchadla vyhodu. Ak si vsimnes, uzavrete sluchadla zvyknu mavat otvory. Skus tento otvor upchat a basy tym stlmis.
Zvuk z otvorenych sluchadiel mi pride priestrannejsi, menej zahuhlany a - pripadam si aj po dlhsom odposluchu menej ohucany.
Ryan Giggs
VIP
VIP

V skutčnosti viac basuju otvorene sluchadla. Opak je fyzikalny nezmysel. Už to vysvetlil kolega vyšše. Konštrukcia sluchadiel ale suvisi s množstvom basov len veľmi okrajovo. Vysledny efekt zavisi od toho ako vyrobca vyladi meniče, nie od toho či su otvorene alebo uzavrete.
Otvorene sluchadla maju vyhodu v lepšom podani priestoru a vo vzdušnejšom prejave. Proste je tam menej kompromisov ako u uzavretych.

Samsony maju vo viacerych obchodoch, napr. v Audioteku.

Ten zvuk tych čiňanov je na urovni tych AT. Takže po zvukovej stranke nie je veľmi prečo priplacať. Jedine že chceš premijovejšiu značku s trochu lepšim spracovanim. TAD400 nehraju ako AD500, maju menšie meniče (53 vs 40 mm). Podobne su v zmysle konštrukčnom, že su otvorene a maju velurove naušniky tak ako AD. Zvukovo su blizke AD300, nie AD500.

Ten vystup by sa mal dať vytiahnuť aj na predny panel, ale lepšie je to pripajať dozadu priamo na vystup zvukovky (aj keď menej pohodlne). Tie vystupy na prednom paneli byvaju v tych skriniach odflaknute (chyba akekoľvek tienenie atd.) a byvaju často zdrojom šumu a pazvukov z PC atd. Zaleži ale na konkretnej skrini. Jedine že by si si to urobil sam, kvalitnejšie.
DropDead
Addict
Addict

výborne, takže môžem povedať, že ďakujem, pôjdem do 330tok :)
ale ako tak čítam, tak asi k mikrofónu aj slúchadlám rovno kúpim aj predlžovacie káble pre mikrofón, lebo luxy by mali mať 3m ten kábel tak dúfam, že dosiahnú ale mikrofón určite nedosiahne, môžem na mikrofón kúpiť hocjaký 3,5mm predlžovací kábel ? síce to vyzerá, akoby ten mic mal pozlátený konektor ale nechce sa mi veriť tomu veľmi
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pozlateny konektor nema nijaky zasadny zmysel. Zlato sa na konektoroch nepouživa kvôli vyššej kvalite, ale kvôli odolnosti. Zlato totiž nekoroduje a neoxiduje. Len to znie vznešenejšie a vzbudzuje dojem luxusu. Je to silny marketingovy pojem. V skutočnosti su striebro či meď vodivejšie (a aj lacnejšie), ale na vzduchu na rozdiel od zlata svoje vlastnosti menia preto sa nepouživaju v konektoroch, ale iba v izolovanych kabloch.
Napísať odpoveď