Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

tehla

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa tehla »

farar Marian Kuffa - to je velky clovek, ten by mal pisat na forum sem .... hned by to tu bolo o inom :)

Seth82 - pisem väcsinou z prace, nemam cas len na teba a dookola tie iste otazky ... navyse je to furt o tom istom, a upozornujem ta ze nie som ziadna chodiaca encyklopedia, na ktoru mozes virtualne volat, aby ti zodpovedala vsetky dolezite zivotne otazky, nie som ded vseved, ktory ma pripravene odpovede na vsetko tiez som len clovek ako ty, tak to pochop a nemusis furt tak pichlavo diskutovat a dozadovat sa. Tiez nemam na programe len teba a nie som povinny sa ti venovat a zodpovedavat kazdu jednu vec, co ti v hlave napadne. Neveris v Boha? Tak never, tvoja vec, ale diskutuj konecne v klude, aby ta niekto bral vazne koli tvojim nazorom, nie koli neustalemu upozornovaniu na diplom. Co je tu - vojna kto z koho? Preto som aj zalozil samostatnu temu, lebo tu sa väcsinou fanaticky diskutuje, neviem, naco to stale vytahujes a pripominas, nie kazdy ma chut na nekonecne hadky o tom istom, clovek by si myslel, ze si chodis na forum upevnovat posramotene ego a dzubat do ludi nonstop - nabozenstvo, gramatika, konspiracie - proste furt si militantne naladeny proti vsetkym

a inak stale tu vycitate ze niekto neodpoveda na vase otazky, ale tych otazok je tak strasne vela, su take zlozite, ze si s tym lamali hlavu ini velikani ako my, alebo smiesne - nelogicke, prirovnavate Bibliu k nejakym vedeckym publikaciam - exaktnym, vytahujete co si mysleli ludia v stredoveku, dobreze nie v staroveku a argumentujete tym proti pismu svätemu, odmietate evidentne veci - ze to co matka nosi pod srdcom je clovek atd...
este som ta nevidel Seth tak militantne protestovat proti Chamurappiho zakonniku napr. - alebo moralnemu systemu v Sparte, alebo hocicomu inemu. Tebe furt vadi len ta Biblia, z ktorej Europa cerpala moralnu nauku po storocia a ine kapacity ju brali vazne, ako nejaky smiesny Seth82 na hojku

"Na záver - môj diplom posudzovali trochu iné kapacity, ako nejaký smiešny tehla na fóre hojko."

o ano ano, klaniam sa pred tvojim diplomom,ale tak by si si mal uvedomit, co znamena priama demokracia a nemusel ospevovat svoj diplom .... staci obycajna wikipedia
zelovoc
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

@Steju: OMG, "Konečne si priznal, že veríš bez dôkazov", na vieru netreba dokazy, ak by boli, nebola by to viera.
tehla

Steju:
"antikoncepcia a potraty sú vražda - a napriek tomu to robia. To už je masová vražda? Už ich môžeme ukameňovať? :)"

mozno je masova vrazda aj pucovanie zachoda, kedze niektori tvrdia, ze pochadzame z bakterie ...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

tehla: Zasa kecy, ako obyčajne. Začnem od konca, pretože teba z nejakého dôvodu strašne trápi môj diplom - faktom je to, čo som napísal. Hocikto z mojej fakulty je na stokrát lepším odborníkom na právo ako ty, teda tvoj názor na to, že by mi mali vziať diplom iba na základe toho, že ty nie si schopný pochopiť prečítanému textu, je úplne irelevantný, tak ako je irelevantné tvoje odkazovanie ma na wikipédiu. Hádam som to napísal jasne.

Ďalej - moje otázky sú o tom istom z jediného dôvodu - pretože na ne nevieš odpovedať jasne, zrozumiteľne a podložiť to dôkazmi. Mohol si na to prísť aj sám, je mi ľúto, že to musím človeku, ktorý odporúča iným vrátenie diplomu, vysvetľovať práve ja. Nechcem od teba vedieť žiadne odpovede na "dôležité životné otázky" - toto sa ti prisnilo, alebo si si to vycucal z nejakej časti svojho tela?

Ak tu naznačuješ, že mi nemáš čas odpovedať, alebo že nie si povinný mi odpovedať - načo vlastne vo svojich reakciách na mňa postuješ všetko to, čo postuješ a pripisuješ mi veci, ktorých nie som autorom? Podľa teba je to normálne, ak niekto takto kope, oponent sa bráni a ten druhý zostane čušať?

Nie, neverím v boha, je to moja vec a ja diskutujem v kľude. Už som ti to vysvetlil v jednom z mojich predchádzajúcich príspevkov - nemôžem za to, že si ho odignoroval, alebo si si ho nevšimol. Ja som v tejto diskusii upozornil na diplom RAZ. V relevantnej reakcii na teba. Takže iba nehanebne klameš o mojom "neustálom upozorňovaní na diplom".

A taktiež mi je jedno, čo si myslíš o tom, prečo tu diskutujem a prečo chodím na fórum. A nie, nie som militantne naladený proti všetkým - to je opäť z tvojich ďalších bludov, ktoré môžem kedykoľvek dokázať.

Kdeže mne vadí biblia? Chlape, veď ty si vo svojom druhom odstavci reagoval zjavne na niekoho iného, nie na mňa. A potom sa čuduješ, že reagujem tak, ako reagujem? Veď to isté tu na tomto fóre v diskusiách so mnou predvádzaš už roky. Myslíš, že mám trpezlivosť betónového podvalu pod koľajnicou? Nie. Skús sa na to, čo tu predvádzaš, pozerať s trochou sebareflexie. Lenže to som už v minulosti žiadal neraz a aj tak som sa k tomu nedopracoval. Takže áno - vždy, ak mi niekto bude pripisovať autorstvo bludov, budem reagovať "militantne". Pretože ak niekto nevie diskutovať a vytvára takéto umelé flame bubliny, nemal by sa do diskusií zapájať. Je to kontraproduktívne a neustále to predmet diskusie obracia kamsi do psej matere.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

zelovoc napísal:@Steju: OMG, "Konečne si priznal, že veríš bez dôkazov", na vieru netreba dokazy, ak by boli, nebola by to viera.
Väčšina teistov si myslí, že veria na základe niečoho. Málokto si prizná, že verí len preto že veriť chce, bez akéhokoľvek dôkazu že to, čomu verí, je pravda. Akonáhle niekto prizná, že verí bez dôkazov, akákoľvek diskusia stráca zmysel, pretože môže navrhnúť ľubovoľný koncept - či už je to boh alebo toľkokrát spomínaný jednorožec - a bez dôkazu to pokladať za pravdu. To ale nemá na to, čo je skutočne pravda žiadny efekt...
tehla napísal:farar Marian Kuffa - to je velky clovek, ten by mal pisat na forum sem .... hned by to tu bolo o inom :)
Nuž áno, keď neviete argumentovať za seba, chcelo by to niekoho 'väčšieho' :) ...bol by som veľmi zvedavý
tehla napísal:Steju:
"antikoncepcia a potraty sú vražda - a napriek tomu to robia. To už je masová vražda? Už ich môžeme ukameňovať? :)"
mozno je masova vrazda aj pucovanie zachoda, kedze niektori tvrdia, ze pochadzame z bakterie ...
ty ešte nemáš dosť strápňovania svojej osoby na tomto fóre? Myslím, že to že pucovanie záchoda je masová vražda nikto netvrdí. Ukáž mi jedného. Čo za pointu si týmto (okrem strápnenia sa) chcel spraviť? :smt070
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal: ... preco si ju nedostal ??? prosil si niekedy boha aby si ju dostal ... ? prosil niekto za teba aby si ju dostal ?? mas srdce otvorene aby si ju prijal ked ju dostanes ... ??? ak si mal 3x nie vies preco ...
Nemá to nič s prosením, záleží na prostredí, v ktorom človek vyrastá.
A prečo Boh nedal vedieť ľuďom v Austrálii a Amerike, že majú prosiť? Prečo ich ukrátil o lásku v srdci?

Prečo ju raz rozdáva a potom už musíš prosiť? Ako to teda je, keď to meníš každým príspevkom?
Na zvyšok už ani odpovede nečakám, potom či si tu predviedol.

//edit
Inak keď už tu padlo, že otrokárstvo a kameňovanie je prekonané, prečo nikto ani nepomyslel na to, že úplný zákaz potratov je tiež prekonaný? A teda to môžme vyškrtnúť zo zákazov podľa Biblie? Kto rozhoduje kedy to už je prekonané a kedy ešte nie? Pápež? Podľa toho, čo tu bolo stranu dozadu, to niektorí tiež považovali za prekonané a povolili ich.
tehla

:lol: no dobre, jake otazky ta zaujimaju? zhrn to, pripravim prezentaciu v powerpointe ...
teraz mam cas ... Pocuvaj, mozno sa netreba brat az tak vazne a hadat sa o vsetkom za kazdu cenu ... Ja som to uz tiez pochopil .... K tvojmu diplomu ti gratulujem a az tak ma zas nezaujima ...
Inak preco ti vlastne tak strasne vadi viera? Biblia a veci s tym spojene? Normalne mam pocit, ze ta v detstve mlatili trstenicou koli tomu alebo co, alebo mas neciste svedomie?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja som ochotný diskutovať normálne. Bez problémov - napísal som to aj tebe a aj iným, ak si pamätáš - toto je fórum, diskusné fórum, príspevky zostávajú tu a mimo týchto sekcií zabúdam na to, že sme sa o niečom bavili a reagujem takpovediac "od nuly". Nie som tu anonymne, ľudia si môžu o mne nájsť doslova všetko, preto mi vadí, ak mám pripisované niečo, čo mi nepatrí. Ak by som bol anonymný, bolo by mi to jedno. Nechce sa mi práve dnes večer pitvať celú diskusiu dozadu, ešte pracujem...

Mne nevadí viera. Vôbec nie. To by mi vadila celá moja rodina - okrem mňa je veriaci každý. Vadí mi, ak na mňa niekto vieru/vierou/základmi viery/dogmami viery/zákonmi viery/predpokladmi viery a podobne tlačí a ak sa niekto snaží na základe svojej viery, ktorá je samozrejme iracionálna, uzákoniť niečo, čo chce uzákoniť iba preto, aby to uzákonil a dokázal si, že si môže buchnúť po prsiach. Bibliu považujem za alegorickú knihu, nevadí mi taktiež. Čítal som ju mnohokrát.

Moje svedomie je veľmi čisté. Neuvedomujem si nič, prečo by malo byť iné.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

94jakub
cital si ten prispevok aj dalej ci za touto vetou si skoncil???
...ja neviem preco pan boh kona tak ci onak .... on sa mi nespoveda .... ja mozem len konstatovat ze tak kona ...
mozem konstatovat ze mi dal vieru ... nicim som si ju nezasluzil ... ale viem ze moja zena sa urcite za mna modlila ...
preco mame prosit .... lebo je napisane proste a dostanete ... malo dostavate lebo malo prosite ...
Jygsaw
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Jygsaw »

seth82 napísal: Jygsaw: "Ľútosť človeka, ktorý ide zabiť iného človeka s tým, že si povie, že to neskôr oľutuje, nebude úprimná a nebude mu odpustené. Náš Boh nie je hlúpy." - takže ak človek 100 vrážd oľutuje bez toho, aby si predtým povedal, že to neskôr oľutuje, tak to bude v poriadku? No pekne pekne. Neviem teda, či je váš boh hlúpy alebo nie je, ale to ma privádza k ďalšej otázke - ty ho poznáš osobne? Rozprával si sa s ním snáď? Prosím, nedaj mi tu naivnú odpoveď, že si sa modlil, pretože to je iba jednostranný rozhovor (inými slovami - samomluva).
No, aj 100 vrazd, aj ked si myslim ze do takehoto extremu (myslim: vrazda-lutost-vrazda-lutost-...), kde lutost je uprimna, normalny clovek len tak nezajde. To by uz musel mat nejaky neduh, chorobu. Je ale tiez rozdiel o akej vrazde sa bavime - vrazda, kvoli ochrane niekoho, vrazda kvoli odplate... - ale vezmime si za priklad vrazdu ako odplatu za nieco. Kazdou jednou vrazdou a lutostou sa stav meni, takze ked raz clovek olutuje a potom znova spacha vrazdu, tak sa na tu vrazdu pozera samozrejme inac ako na tu prvu, aj z pohladu toho co odpusta(Boh) aj z pohladu toho co lutuje. Ten, co spachal vrazdu(alebo sa mozme bavit aj vseobecne o hriechu), potom ju olutoval a potom znova spachal vrazdu, tak uz spachal zavaznejsi hriech, aj ked mohol byt principialne ten isty a to sa uz lutuje tazsie, takze neviem ci moze dojst takym sposobom az po 100 vrazd. Pri nejakej uz dojde k tomu zlomu, kde prestane lutovat a prida sa na tu druhu stranu alebo prestane hresit. Ide tu o ten konecny stav. Ak by sa ti niekto stale a stale ospravedlnoval za to, ze ti nejako ublizuje a ty by si vedel, ze raz s tym prestane a budete priatelia, pretrpel by si to vsetko a odpustil mu to nakoniec alebo by si mu povedal, ze ma smolu a poslal ho niekam? Boh je milosrdny, preto to vsetko vydrzi a odpusti.
A k tvojej dalsej otazke: usudzujem tak z mojho ziskaneho poznania. A nie, nerozpraval som sa s nim tak, ze som otvaral usta a vydaval nejake zvuky, ale rozpravam sa s nim mojim zivotom. Viem, ze to znie mozno trochu pritiahnute za vlasy ale ked sa nad tym zamyslis tak to pochopis. :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No a čo ten môj scenár? Veď ak zabije 100 ľudí za sebou a potom to naozaj, naozaj úprimne oľutuje, tak by bol v pohode, nie? Ináč smiem sa spýtať, odkiaľ máš všetky tieto kategorizácie? Pretože predpokladám, že sám si na ne neprišiel...No a teda mne veľmi milosrdný ten boh nepríde, keď nedal možnosť deťom v Afrike, aby v neho verili a pôjdu teda umierajúce hladom po živote plnom útrap rovno do pekla...

Na záver - aj keď sa nad tým "rozprávaním" zamyslím akokoľvek, vždy mi z toho vychádza iba to, že na to, že sa "rozprávaš" práve s tvojím bohom a nie so Šivou, Buddhom či Alláhom, si prišiel iba tak, že ťa k tomu niekto viedol. Ak by si sa narodil v inej krajine, na inom svetadieli, pravdepodobne by to tak nedopadlo. A to platí aj pre všetko ostatné - prebral si niečo od niekoho, uveril si tomu a je to...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

seth82
keby si poznal nauku cirkvy vedel by si ze boh je len jeden ... nie je katolicky boh ani zidovsky ani moslimsky ... je len jeden ... vsetkym narodom sa dal boh poznat ... a kristus zomrel za vsetkych, dnes uz neexistuje kontinent kde by nepoznali krista nemohli ho nasledovat... kazdy kto vezme svoj kriz a nasleduje ma bude spaseny .... Nie každý, kto mi hovorí: ,Pane, Pane,‘ vojde do nebeského kráľovstva, ale iba ten, kto plní vôľu môjho Otca, ktorý je na nebesiach.Mnohí mi v onen deň povedia: ,Pane, Pane, či sme neprorokovali v tvojom mene? Nevyháňali sme, v tvojom mene zlých duchov a neurobili sme v tvojom mene veľa zázrakov?‘ Vtedy im vyhlásim: Nikdy som vás nepoznal; odíďte odo mňa vy, čo páchate neprávosť! A tak každý, kto počúva tieto moje slová a uskutočňuje ich, podobá sa múdremu mužovi, ktorý si postavil dom na skale. Spustil sa dážď, privalili sa vody, strhla sa víchrica a oborili sa na ten dom, ale dom sa nezrútil, lebo mal základy na skale. A každý, kto tieto moje slová počúva, ale ich neuskutočňuje, podobá sa hlúpemu mužovi, ktorý si postavil dom na piesku. Spustil sa dážď, privalili sa vody, strhla sa víchrica, oborili sa na ten dom a dom sa zrútil; zostalo z neho veľké rumovisko.“

ak na tym citatom pouvazujes zistis ze nikde nespomina nejakych krestanov... ani zidov ani moslimov ani budhistov...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

94jakub - s potratmi nesúhlasím preto, pretože v desatore (návode na život) je jasne napísané "nezavraždíš." Keď ma ten plod bude ohrozovať so zbraňou v ruke niekde v tmavej uličke, tak to bude o inom :D

Otrokárstvo sem stále ťahá steju, pričom to sa spomína, pokiaľ si dobre pamätám, v rabínskych zákonoch - teda akýchsi dodatkoch k desatoru - niečo ako druhoradé zákony. Teda áno, prekonali sme tieto druhoradé zákony (neviem nájsť iný výraz, sorry - no nepochádzajú "od Boha" ale "od ľudí"), no desatoro zatiaľ žiadny systém neprekonal.

Ono, koniec koncov, čo je zlé na tom zakázať vraždu, cudzoložstvo (ženatí sú si neverní), krádež...?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

strapaty: Chvíľku som uvažoval, či na teba má vôbec zmysel reagovať. Pretože ty, podobne ako niektorí tvoji súkmeňovci, neodpovedáš na otázky, ktoré ti nesedia do tvojej rovnice o fungovaní sveta. Napríklad si ešte nevysvetlil, prečo si klamal o tých interrupciách a ja som ti dokázal, že boli cirkvou ináč posudzované aj v minulosti. Ale nie to som chcel.

Ja poznám "náuku cirkvi" veľmi dobre a preto ju kritizujem. Samozrejme, že boh je len jeden :) To vysvetli tým asi 6000 bohom, ktorých ľudstvo doteraz vzývalo. Samozrejme, v niektorých prípadoch šlo dokonca o panteón - aj vtedy bol boh len jeden? A ktorý je to boh? Práve ten prezentovaný tvojím náboženstvom? Chceš teda naznačiť, že vlastne Šiva, Alláh, Budha, Ra, Zeus, Odin, Thor - všetko to boli vlastne interpretácie toho tvojho boha? Teda chceš naznačiť, že aj moslimovia pôjdu do kresťanského neba, pretože ich boh je vlastne tvojím bohom?

Prosím, nesnaž sa tu do mňa hustiť tie oduševnené a vzývavé metafory z istej knihy - mňa nezaujímajú tieto pestrofarebné vyčačkané gotické výlevy, mňa zaujíma to, čo tu prezentuješ ty. Takže nie, nebudem nad tým citátom uvažovať, pretože Matúšove bublaniny si môžeme každý vyložiť ináč, verím, že ak by som nad tým naozaj chcel stráviť 20 minút, vydedukoval by som ti z toho po "uvažovaní" skryté znaky predlohy k Matrixu od bratov Wachowských, pretože všetky tieto texty sú iba alegorické spievanky, ktoré majú zapôsobiť na ovečky tak, ako zapôsobili na teba.

Čakám teda na odpovede, citáty zo "svätých kníh" si odlož na nejakú seansu veriacich.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Je správne považovať život za právo ? Nie je to v džungli vydobyté privilégium ?
Ako sa vôbec líšime od zvierat ?

... akým právom je odobraté právo na život v krajinách kde je uplatňovaný najvyšši trest ?
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Jygsaw napísal:Boh je milosrdny, preto to vsetko vydrzi a odpusti.
A k tvojej dalsej otazke: usudzujem tak z mojho ziskaneho poznania. A nie, nerozpraval som sa s nim tak, ze som otvaral usta a vydaval nejake zvuky, ale rozpravam sa s nim mojim zivotom. Viem, ze to znie mozno trochu pritiahnute za vlasy ale ked sa nad tym zamyslis tak to pochopis. :)
Nemýľ si tvoje dojmy s faktami.
strapaty napísal:...ja neviem preco pan boh kona tak ci onak .... on sa mi nespoveda .... ja mozem len konstatovat ze tak kona ...
mozem konstatovat ze mi dal vieru ... nicim som si ju nezasluzil ... ale viem ze moja zena sa urcite za mna modlila ...
preco mame prosit .... lebo je napisane proste a dostanete ... malo dostavate lebo malo prosite ...
To isté ako Jygsaw, to sú tvoje dojmy. Máš aj niečo, čím by si ich podporil?... môžeš konštatovať, že tak koná... môžeš konštatovať aj prečo si myslíš, že za to môže práve boh?
Áno napísané je proste a dostanete (na viacerých miestach), napriek tomu ľudia prosia a nedostávajú, myslím, že ježiš v tomto celkom jasne klamal.
Stoporko napísal:Otrokárstvo sem stále ťahá steju, pričom to sa spomína, pokiaľ si dobre pamätám, v rabínskych zákonoch - teda akýchsi dodatkoch k desatoru - niečo ako druhoradé zákony. Teda áno, prekonali sme tieto druhoradé zákony (neviem nájsť iný výraz, sorry - no nepochádzajú "od Boha" ale "od ľudí"), no desatoro zatiaľ žiadny systém neprekonal.

Ono, koniec koncov, čo je zlé na tom zakázať vraždu, cudzoložstvo (ženatí sú si neverní), krádež...?
To si teda pamätáš zle, spomína to priamo boh na viacerých miestach v starom zákone, rovnako ako ktosi v novom zákone (opäť na viacerých miestach). Zbytočne sa to budeš znažiť zľahčovať tým, že sú to zákony od ľudí a nie od boha - pretože nie sú.
Čo je na tom zlé? Napr trest smrti za cudzoložstvo alebo prorokovanie? Za vraždu a krádež sme tresty vždy mali a máme aj bez náboženstva. Ešte stále sme neprišli na to, načo nám vlastne je.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Stoporko:
Pokiaľ teda považujeme ďalšie zákony za ľudský výmysel a prekonané a pozrieme sa len na desatoro. Tam je len slovo nezabiješ a žiadna hviezdička pod textom alebo skryte Terms & Conditions. Potom teda v čom sa plod v tmavej uličke s nožom v ruke(pobavilo :D) odlišuje, že ho môžeš zabiť?

Nie je na tých zákazoch nič zlé a podporujem ich. Aj keď o nevere by sa dalo polemizovať, lebo trestať niečo také právne mi príde čudné.
Tieto zákazy sú tu preto, že sa na nich spoločnosť dohodla. Tak ako sa dohodla na potratoch do 12 týždňa.
Myslím, že nám tu išlo o to akým spôsobom na to cirkev(alebo to združenie, či kto to nakoniec bol) išla. Plošne zakázať všetky potraty bez nejakého premýšľania nad dôsledkami, je jednoducho kravina. Tu to vygradovalo ešte tým, že ten návrh prišiel od ľudí, ktorí s tým nemajú nič spoločné, len si myslia, že oni vedia správne morálne zákony na základe imaginárnej postavičky. V konečnom dôsledku by to potraty aj tak nevyriešilo a vykonávali by sa nelegálne alebo v iných krajinách.
Ak sa denne vykoná 40-50 potratov, povedzme že by sa narodilo len 50% z toho(zvyšok môžu byť kvôli zdravotným komplikáciám a podobne) tak to je cez 7000 detí ročne. Kto sa o tie deti postará, kedže budú nechcené? Prečo z tej hory chechtákov, ktoré cirkev dostáva nebuduje sirotčince a organizácie na adopciu? Takto by sa určite dal znížiť počet potratov a nie za cenu ohrozenia tých, ktorí ho podstupujú kvôli vážnym zdravotným komplikáciám. Jednoducho my si to presadíme, budeme šťastní a následky nech už sa starajú iní.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

seth82
milis si asi forum z quiz majstrom .. ja nie som povinny odpovedat na ziadne otazky ... napriek tomu sa mozem pytat ... (aj ked sa snazim vzdy odpovedat ... niekedy su otazky tak nejasne alebo zcestne ze sa na ne neda jednoduchou formou odpovedat ... opytovatela velakrat ani odpoved nezaujima lebo v otazke uz podklada aj odpoved....)
vo fore sa vyjadruju svoje myslienky nazory a postoje ... je to verejna diskusia ... myslim ze niektory tu maju pravnicke vzdelanie mali by si vediet zadefinovat pojmi...
kedze som veriaci tak sa stotoznujem s naukou cirkvii a svatym pismom ... citat bol preto aby si pocopil moje nazory a postoje k danej teme ... bohuzial ty nechces... tato cela debata je pre teba len masirovanie si vlastneho ega ... ak je pre teba moj zmysel zivota, hlavne moralne voditko v zivote len uboha bajka ... nepodlozena dvokazmi tak sa nemam s tebou o com bavit ... a myslim ze nik normaly sa s tebou nema o com bavit lebo sa zjavne spravas takto ku kazdemu co ma ine nazory ako ty ...

Steju
vsetko na svete su z pohladu ineho cloveka nase myslienky len dojmy ... ak sa chces bavit len vo faze vecneho dokazovania ... dokaz mi ze plod do 12 tyzdna nie je clovek ale len zluk buniek a potom to nebude zabitie ale len odnatie buniek... dufam ze vies ako sa dvokazy vytvaraju .... nezaujimaju ma dvokazy nejakych pseudo odbornikov... na kazdeho tvojho jedneho ti dam dvoch co budu tvrdit pravy opak... chcem od teba jednoznacu definiciu co je clovek .... a dvokaz ze jedine plod do 12 tyzdna tuto definiciu nesplna...
bojkotoval by som zabijanie akych kolvek ludi v nasej spolocnosti ... nie len deti do 12 tyzdna od pocatia... (inac pozri si nemy vykrik a skus potom zvazit co je dieta a co nie )
tehla

Andi_Cibula napísal:Je správne považovať život za právo ?
ano....
Steju napísal:"Nuž áno, keď neviete argumentovať za seba, chcelo by to niekoho 'väčšieho' :) ...bol by som veľmi zvedavý"
no myslim, ze by ti spadla sanka, co vsetko ten clovek robi pre druhych a ako hlboko veri ...
v com konkretne nevieme argumentovat? Nevsimol som si, ja nestiham odpovedat na vsetky obohrate otazky a citat tony odkazov, ku ktorym sa mam vyjadrovat, co si nalinkoval, poviem pravdu, nezaujalo ma to natolko aby som sa tym nejak hlbsie zaoberal, sorry, mne tu tiez vela ludi neodpovedalo na otazky a zmieril som sa s tym ... diskusia je pravo, nie povinnost
Seth82 napísal: "Ja som ochotný diskutovať normálne. Bez problémov"

"Mne nevadí viera. Vôbec nie."

"Čakám teda na odpovede, citáty zo "svätých kníh" si odlož na nejakú seansu veriacich."
LOL (odpovede mas aj v tych svätych knihach a preverene storociami, snad nechces od diskutujucich aby sa hrali na mudrejsich ako bol Jezis ...) ak mas naozaj zaujem diskutovat o viere a krestanstve, citat z Biblie by ti nemal robit problem ... inak je to stale o tom istom, kritika zdrojov, kritika Biblie, kritika krestanskej iniciativy - akokeby krestania podla teba uz nemali pomaly ani pravo sa nijak prejavovat ... nezda sa ti to smiesne? Lebo mne teda hej.
Seth82 napísal:ak sa niekto snaží na základe svojej viery, ktorá je samozrejme iracionálna, uzákoniť niečo, čo chce uzákoniť iba preto, aby to uzákonil a dokázal si, že si môže buchnúť po prsiach.
dookola obohrata pesnicka .. buchas sa tu po prsiach skor ty, tato iniciativa vznikla na ochranu rodiny a jej hodnot pokial sa nemylim a podporuju ju nielen krestania

Inak z tymi potratmi je to ako z vrazdou - ak by bol odstraneny z trestneho zakonnika trestny cin vrazdy alebo zabitia a pomenovane ako pravo na volbu, urcite by po tomto prave lahkovazne "siahlo" xy ludi - podobne ako je to u potratov. Rozdiel vidis v tom, ze ty plodu nepriznavas ludsku identitu a prava do 12 tyzdna zivota ( co si si vycucal z prsta, lebo k tomu sa vyjadrili aj studovani lekari, ktori maju diplom z mediciny, narozdiel od teba, ze je to nezmysel), ale napr. take dedicske pravo tento plod uz ma .... Ako sa pozeras na toto ako pravnik? Pravny system totiz priznava dedicke pravo zhluku buniek, ktore nemaju pravo na zivot (podla teba) ...
Seth82 napísal:"Ja poznám "náuku cirkvi" veľmi dobre a preto ju kritizujem. "
kritizujes ochranu zivota, krestanskych hodnot? Co konkretne na tom vidis nespravne? Mas lepsi moralny system ako Biblia? Co som postrehol, tvoj moralny system je - nech si kazdy robi co chce, co je mimochodom zakladna premisa Satanskej Biblie A.S. La Veya.
Prílohy
kritizujem Krista a som na to hrdy
kritizujem Krista a som na to hrdy
Jesus-expells-the-money-changers-holy-Shit.jpg (15.91 KiB) 544 zobrazení
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

"diskusia je pravo" vs. "inak je to stale o tom istom, kritika zdrojov, kritika Biblie, kritika krestanskej iniciativy - akokeby krestania podla teba uz nemali pomaly ani pravo sa nijak prejavovat"
Takže na Bibliu nemáme siahať lebo je svätá? Takto vznikajú dogmy.
Prečo chceš iným odobrať právo na diskusiu a kritiku už tak dosť pochybného diela?

Ale pobavilo ma ako ste sa zhodli na tom(tehla a strapaty) že máte právo diskutovať a klásť otázky ale nechcete odpovedať na otázky iných. Aká je to potom diskusia?
Napísať odpoveď