Angličtina - naučenie sa pokročilej výslovnosti
Re: Angličtina - naučenie sa pokročilej výslovnosti
Hensym: mam pocit, ze to prilis hrotis...
Tak čo ti poviem. Pokiaľ nie je skúškové/zadania v škole, mám dosť volného času, a radšej ako by som mal hrať hry či ležať na posteli by som to rád nejak využil. Na škodu to byť nemôže, či? 
zacni chodit na rustinu 
pre buducnost je ako druhy jazyk ku angline asi jedna z najlepsich veci co mozes urobit
pre buducnost je ako druhy jazyk ku angline asi jedna z najlepsich veci co mozes urobit
Ruštine som sa venoval 4 roky, viem sa dohovoriť, viac menej bez problémov, ale nejak ma ten jazyk zatiaľ neláka. 
co tak zacat makat?
tak tak, ak iba studujes a mas vela volneho casu, zacni pracovat. Dokonala vyslovnost ti bude zbytocna, aj tak to oceni iba minimum ludi a nakoniec budes pracovat aj tak s cinanom alebo indom, co ma uplne inde AJ. Prax je podstatne dolezitejsia do zivota.
Ja "makám" (nerád používam toto slovo, pokiaľ nejde o ťažkú manuálnu robotu) asi od 15 rokov, a dokážem si za pár hodín zarobiť toľko, čo rovesníci za mesiac. Venujem sa grafike, práve ktorej venujem voľný čas. Paradoxne - práve tu tú angličtinu používam, a práve kvôli grafike som sa ju dobrovoľne učil aj mimo školy, lebo som to potreboval. Väčšina prác, ktoré som robil, boli pre zahraničie. Moje zapálenie pre naučenie sa jazyka na top úrovni teda nie je iba pre chválenie sa kamarátom v krčme pri pive. 
Hrat sa na rodeneho anglana je podla mna zbytocnost, staci vraviet plynulo s bohatou slovnou zasobou a zmysluplne a nikto nebude riesit mierny akcent. Ako vravis toto je tvoj pripad a ja by som na tvojom mieste viacej anglictinou (resp. ucenim sa akcentu) cas nezabijal, ja by som sa zacal na tvojom mieste zacal venovat tej rustine naplno.
Vo vseobecnosti je v dnesnej dobe od isteho levelu vzdelania (co je podla mna uz maturita)samozrejmost zeby si mal vediet po anglicky. Uroven toho 2. popripade 3. cudzieho jazyka je to co zavazi v pracovnom prostredi (samozrejme i v osobnom). A zaroven netreba klamat sameho seba pokial, sa viem akurat tak pozdravit a spytat sa kde je wc tak to niesu ani len elementarne znalosti jazyka a nie to kominikativna uroven
Vo vseobecnosti je v dnesnej dobe od isteho levelu vzdelania (co je podla mna uz maturita)samozrejmost zeby si mal vediet po anglicky. Uroven toho 2. popripade 3. cudzieho jazyka je to co zavazi v pracovnom prostredi (samozrejme i v osobnom). A zaroven netreba klamat sameho seba pokial, sa viem akurat tak pozdravit a spytat sa kde je wc tak to niesu ani len elementarne znalosti jazyka a nie to kominikativna uroven
hlavne si na tie jazyky porob certifikaty. alebo bez nich na teba za hranicami ani pes nestekne. true story