Angličtina - naučenie sa pokročilej výslovnosti

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Angličtina - naučenie sa pokročilej výslovnosti

Príspevok od používateľa beardie »

Hensym: mam pocit, ze to prilis hrotis...
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Tak čo ti poviem. Pokiaľ nie je skúškové/zadania v škole, mám dosť volného času, a radšej ako by som mal hrať hry či ležať na posteli by som to rád nejak využil. Na škodu to byť nemôže, či? :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

zacni chodit na rustinu ;)
pre buducnost je ako druhy jazyk ku angline asi jedna z najlepsich veci co mozes urobit
Hensym
VIP
VIP

Ruštine som sa venoval 4 roky, viem sa dohovoriť, viac menej bez problémov, ale nejak ma ten jazyk zatiaľ neláka. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

co tak zacat makat?
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

tak tak, ak iba studujes a mas vela volneho casu, zacni pracovat. Dokonala vyslovnost ti bude zbytocna, aj tak to oceni iba minimum ludi a nakoniec budes pracovat aj tak s cinanom alebo indom, co ma uplne inde AJ. Prax je podstatne dolezitejsia do zivota.
Hensym
VIP
VIP

Ja "makám" (nerád používam toto slovo, pokiaľ nejde o ťažkú manuálnu robotu) asi od 15 rokov, a dokážem si za pár hodín zarobiť toľko, čo rovesníci za mesiac. Venujem sa grafike, práve ktorej venujem voľný čas. Paradoxne - práve tu tú angličtinu používam, a práve kvôli grafike som sa ju dobrovoľne učil aj mimo školy, lebo som to potreboval. Väčšina prác, ktoré som robil, boli pre zahraničie. Moje zapálenie pre naučenie sa jazyka na top úrovni teda nie je iba pre chválenie sa kamarátom v krčme pri pive. :)
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

Hrat sa na rodeneho anglana je podla mna zbytocnost, staci vraviet plynulo s bohatou slovnou zasobou a zmysluplne a nikto nebude riesit mierny akcent. Ako vravis toto je tvoj pripad a ja by som na tvojom mieste viacej anglictinou (resp. ucenim sa akcentu) cas nezabijal, ja by som sa zacal na tvojom mieste zacal venovat tej rustine naplno.
Vo vseobecnosti je v dnesnej dobe od isteho levelu vzdelania (co je podla mna uz maturita)samozrejmost zeby si mal vediet po anglicky. Uroven toho 2. popripade 3. cudzieho jazyka je to co zavazi v pracovnom prostredi (samozrejme i v osobnom). A zaroven netreba klamat sameho seba pokial, sa viem akurat tak pozdravit a spytat sa kde je wc tak to niesu ani len elementarne znalosti jazyka a nie to kominikativna uroven :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

hlavne si na tie jazyky porob certifikaty. alebo bez nich na teba za hranicami ani pes nestekne. true story
Napísať odpoveď