Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa 94jakub »

tehla napísal:Seth82
no ten, ktory vyluci nabozenstvo a Boha zo spolocenskeho zivota, taky bol tzv. komunizmus ... Teda nahradil vseobecne platne pravdy strannickou ideologiou zalozenou na marxizme
Samozrejme, že komunizmus bol ateistický. Ale ateizmus nie je komunistický(v zmysle režimu minulého storočia).
Kresťanstvo tiež nahrádza všeobecné pravdy podporené dôkazmi za ideológiu podporenú Bohom. Môžeme tu teda spájať komunizmus a kresťanstvo?
Tak ako sa vo feudalizme kráľom hodilo kresťanstvo(z Božej vôle kráľ a podobne), tak sa komunizmu hodil ateizmus.
Máme teda kresťanstvu dávať za vinu všetky aspekty feudálnej doby ako otroctvo?
tehla napísal:v kostoloch presviedcat netreba, presviedcat treba tam, kde sa vykonavaju
Ja ale tiež nechodím do kostola a nejakých kresťanských spolkov vykrikovať a presviedčať ľudí, že Boh neexistuje. Jednoducho sú ľudia, ktorí rozprávkam neveria. Keď potom takým ľuďom ako jediný argument poskytneš "lebo Boh", "lebo desatoro", tak sa nečuduj, že ťa pošlú kadeľahšie.
tehla napísal:no v tom mas pravdu, suhlas, ale su aj taki co dodrzuju alebo aspon sa snazia
Poväčšine(skoro všetci) sa však snažia selektovať. Ak sa niečo zmení v spoločnosti tak sa veriaci zhodnú na tom, že to bolo v Biblii myslené vlastne len obrazne a radšej sa prispôsobia väčšine ako veriť Božiemu slovu. Ktorý kresťan dnes považuje otroctvo za normálnu vec?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

tehla - aby si Setha chápal správne, od neprotestuje voči citovaniu Biblie, no pokiaľ počas diskusie s ním Bibliu použiješ (pričom sme stále v téme o viere a pranieruje sa tu predovšetkým kresťanstvo), tak si zlý, bububu a on sa tebou zahadzovať nebude. On chce priame odpovede chlapa!
Už rozumieš? :)
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera ... tak sa vola tato tema nie ?
seth by si mal zalozit asi svoju temu .... vyjadri co si myslis ale len ty sam na co si prisiel ! nie co ta naucili rodicia spolocnost spoluziaci ucitelia ... zavret do jaskyne na 20 rokov a potom mozes hovorit na co si sam prisliel... spolocnost a prostredie v ktorom zijes ta formuje ... nic nie je len tvoj nazor .... vacsina je dvosledkom mnohych interakcii a vtahov ....

seth mas rad priame odpovede ,,,, ja mam zas rad priame otazky .... otazky bez podsuvania odpovedi ... bohuzial ty ked vacsinou kladies otazku poznas aj odpoved ... a ked sa ta moja nahodou nezhoduje tak povies ze ti neodpovedam na otazky ...

skus formulovat otazky jasne a vecne ... napriklad ako LuksKE ... mame sice uplne protichodne nazory ale vieme komunikovat ...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Stoporko: Síce s prímesou sarkazmu a irónie - ani tento krát si netrafil. Skús ešte raz.

strapaty: Nie, ďakujem, nie som tehla - zakladanie tém je jeho parketa. A čo sa týka ontogenetiky, v pohode ma poučuj ďalej. Na zvyšok tvojich bludov nebudem reagovať, pretože je to zbytočné - otázky som ukladal jasne, dokonca som ti naznačil, že končia otáznikom, si beznádejný.

Ešte nejaký inkvizítor? Ak by ste mohli, už dávno by som bol súčasťou uhlia.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Seth - ty ako súčasť uhlia? Nepodceňuj sa! Radšej zaliať do živice a ukazovať deťom v múzeu :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ukazovať v múzeu by mali skôr nástupcov inkvizície :3
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

som za uznanie potratov za vrazdu .... zabitie v sebeobrane nie je vrazda
ale to je len jedna strana mince .....
dalsi krok by mal vychova mladeze k rodicovstvu .
co to znamena ? (v oblasti nezelaneho pocatia)
katolik to ma jasne ... dieta je dar a ma ho prijat a vychovavat ... slubuje to pri sobasi
su vsak situacie kedy by dalsie dieta mohlo ohrozit zivot matky pripadne ine zavazne dovody ... alebo zena nie je veriaca a nechce mat vela deti
dnes uz veda pokrocila a zeny si nemusia nicit zdravie chemickym bordelom
je potrebne naucit mlade zeny poznat svoje telo a plodnost svojho tela a v ktorych dnoch( z 28 dnoveho cyklu je zhruba 23 neplodnych - menstruacia)
naucit muzov vazit si zeny a nebrat ich len ako madrac...
to je aj odpoved na otazku co s tymi nezelanymi 40 detmi denne...
sloboda a zodpovednost idu raka v ruke ..inac je to anarchia nie sloboda
ja by som manzelke nikdy nedovolil brat hormonalnu antikoncepciu ....nie len kvoli abortnemu ucinku ale hlavne pre nepriaznivy dopad pre jej zdravie... chlap ktory zenu do toho nuti je obycajny egoista ... to by som radsej podstupil resekciu...
ak chce niekto vediet viac treba si pozriet liga par paru ...http://www.lpp.sk/
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Stoporko:
"tehla - aby si Setha chápal správne, od neprotestuje voči citovaniu Biblie, no pokiaľ počas diskusie s ním Bibliu použiješ (pričom sme stále v téme o viere a pranieruje sa tu predovšetkým kresťanstvo), tak si zlý, bububu a on sa tebou zahadzovať nebude."

aha taaaaaak, no vsak nech sa nezahadzuje :)

pardon, som si nevsimol: clanok 10 pravidiel fora:
"Citovat Bibliu v nabozenskych temach je nepripustne"
"Pravo schvalit citovany zdroj sa vyhradzuje uzivatelovi Seth82"

"Ak by ste mohli, už dávno by som bol súčasťou uhlia."

hm, tak este aj paranoja v pokrocilom stadiu ....

"Seth - ty ako súčasť uhlia? Nepodceňuj sa! Radšej zaliať do živice a ukazovať deťom v múzeu :)"

radsej na alegoricky voz ... Mile deti - toto je dnes "inn", Biblia a Boh sa uz davno "nenosi" ....

Jakub94 - ako som povedal, vzdy je to suboj ideologii a pristupov k zivotu .... co ponuka ateizmus? Na akych principoch ma byt tento rezim vybudovany? Lebo ako to dopada sme sa mohli poucit z historie aj sucastnosti... Krestanstvo civilizaciu pozdvihlo z bahna, da sa povedat, ze na tychto principoch bola vybudovana ateisticke rezimy ju vyhladzovali a nicili od zakladu. To su fakty, to som si nevymyslel ....
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:dvosledkom
RLY? Nemám čo dodať. S tebou sa učiteľka riadne natrápila. A vraj týranie detí :/
strapaty napísal:zabitie v sebeobrane nie je vrazda
A čo ak je? Prečo si si tak istý? Čo keby sme uzákonili aj zabitie v sebaobrane za vraždu a podľa toho aj trest?
strapaty napísal:to je aj odpoved na otazku co s tymi nezelanymi 40 detmi denne...
To nie je odpoveď. Keby ich bola aj polovica( čo som mimochodom spomenul, keď som to rozpisoval), tak je to stále obrovské množstvo, o ktoré sa niekto musí postarať. Prečo sa toto nerieši zároveň so zákazom potratov? Jednoducho absolútna ignorácia následkov toho zákazu. Bude potom za každý nelegálny potrat, dieťa v kontajneri alebo opustené na ulici niesť zodpovednosť cirkev?

A za domácu úlohu naštudovať pojem anarchia alebo napíš tuto hughitovi. :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tehla:

Ďalšie bludy z dielne majstra tehlu:

"Citovat Bibliu v nabozenskych temach je nepripustne"
"Pravo schvalit citovany zdroj sa vyhradzuje uzivatelovi Seth82" - sprostosti a hyperboly. Ale aj naďalej sa ber vážne. Ináč slovíčko "in" sa píše s jedným N, "inn" je pohostinstvo. Toľko k tomu.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Dúfam, že si zo mňa naozaj robíte srandu. Pomaly mi dochádza trpezlivosť, keď človekovi na jednej strane niečo vysvetlíte, a on to o 2 strany diskusie ďalej veselo ignoruje a tvári sa, že nič nepočul. To, že niečo budete 100x opakovať z toho pravdu nespraví.
tehla napísal:v knihe Delúzia diabla na s.22-24 - tam uvedené straty na životoch sú uvedené ako protiváha k tvrdeniu že v 20.storočí po odklone od viery a nástupe ateistických prúdov nastal posun k šťastnejšiemu osudu ľudstva, konkrétne sa tam uvádzajú režimy vedené ateistickými postavami ako boli Lenin, Stalin, Pol Pot a Mao.
Dostojevskij: ak Boh neexistuje, potom je vsetko dovolene ...
Tehla, ty zapierač evolúcie, ktorú už oficiálne uznáva aj tvoja cirkev, tvoj pápež ktorý je zvolený kardinálmi ktorých vedie duch svätý (to tvrdia oni.) - toto je dedukcia hodná majstra, bravó. Takže preto, že sme v 20. storočí mali dve svetové vojny a kopu menších (ktorým mimochodom boh nijako nezabránil) je kresťanstvo etalónom morálky. Koľkokrát sa ešte musíme vrátiť k tejto téme, aby ste pochopili, že nikto rozumný si v dnešnej dobe neberie svoju morálku z biblie. Prečítaj si ešte raz posledú časť tohto príspevku a vysvetli mi, čomu nerozumieš. + ten výrok je totálny nezmysel.
Stoporko napísal:tehla - aby si Setha chápal správne, od neprotestuje voči citovaniu Biblie, no pokiaľ počas diskusie s ním Bibliu použiješ (pričom sme stále v téme o viere a pranieruje sa tu predovšetkým kresťanstvo), tak si zlý, bububu a on sa tebou zahadzovať nebude. On chce priame odpovede chlapa!
Už rozumieš? :)
Stoporko, ty, ktorý neuznávaš bibliu ako ultimátnu autoritu napriek tomu, že je to to, na čom celé tvoje náboženstvo stojí a padá a teda podkopávaš jeho prapodstatu, ty, ktorý do tejto témy chodíš iba prispievať ironickými poznámkami alebo snažením sa ospravedlniť kresťanskú nemorálnosť, čo sa ti ešte ani raz nepodarilo, a aj tak sa stále vrátiš po viac - seth (a hlavne ja!) protestuje proti argumentu 'je to pravda, lebo je to napísané v biblii', čo je samozrejme holý nezmysel. Preto argumentovať bibliou nemá vždy ten správny účinok - a veľmi rýchlo sa to môže obrátiť proti tebe, čo sa tu už aj veľakrát stalo, keďže je celkom bežné že ateisti tú vašu bibliu poznajú lepšie, ako vy sami.
strapaty napísal: seth mas rad priame odpovede ,,,, ja mam zas rad priame otazky .... otazky bez podsuvania odpovedi ... bohuzial ty ked vacsinou kladies otazku poznas aj odpoved ... a ked sa ta moja nahodou nezhoduje tak povies ze ti neodpovedam na otazky ...
skus formulovat otazky jasne a vecne ... napriklad ako LuksKE ... mame sice uplne protichodne nazory ale vieme komunikovat ...
strapaty, ty, ktorý si pripravený veriť veciam bez dôkazov, ako si tu nedávno priznal (btw, v garáži mám zlatého draka, ktorý znáša pštrosie vajcia a vládne celému vesmíru. Veríš mi? Že nie? Divím sa prečo, veď ty nepotrebuješ dôkazy, aby si veril - napíš mi tvoj názor na túto problematiku), ty, ktorý si myslí, že používanie HK je genocída a neodpovedáš na otázky (a obviňuješ z toho iných? srsly? si naozaj tak mimo?). Ešte raz (už asi tretíkrát) sa ťa pýtam - keď je potrat vražda, a ženy o tom vedia, napriek tomu to robia, aký trest na nich chceš uplatňovať? Za vraždu je u nás 10-15 rokov vo väzení. Môže byť?
tehla napísal:Mile deti - toto je dnes "inn", Biblia a Boh sa uz davno "nenosi" ....
To si píš, že sa nenosí. Stále menej a menej - je krásne vidieť, ako ide cirkev s vedou a s vývojom spoločnosti, prispôsobuje sa - zaniká. Kedysi si mysleli, že páliť čarodejnice alebo vlastniť otrokov je okej, mysleli si že zem je plocha a že okolo nej obieha slnko, mysleli si, že vznikla pred 6000 rokmi a že evolúcia neexistuje, napriek tomu dnes už toto všetko zapreli, a zapierajú čím ďalej, tým viac, pretože musia - pod váhou dôkazov proti nim.

Zvyšok ktorý som necitoval sú prázdne reči ktorými sa snažíte zosmiešniť ateistov, no v skutočnosti tým zosmiešňujete skôr samých seba. Tehla ty si to dotiahol do maximálnej detinskosti, koľko máš, 15? Nemyslím fyzicky, ale psychicky. Prekrúcať to, čo napísali iní, na to by ťa bolo. Normálne diskutovať, to už ide mimo teba (a mimo strapateho rovnako). Ste naozaj výborní reprezentanti viery, gratulujem. Keby si bol chlap, aspoň by si si priznal, že tu neustále prekrúcaš, čo napísali iní a že neustále ignoruješ, čo sa ti nehodí. Ale kto už by to od teba čakal, že... :coffee: Schválne (a nepíšem to tu prvýkrát), koľko z tohto príspevku odignorujete? ;-)
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

tehla napísal:Na akych principoch ma byt tento rezim vybudovany?
Ja neviem, to mi povedz ty, keď sa tu stále oháňaš ateistickým režimom. Doteraz nebol žiadny režim postavený len na ateizme alebo o takom neviem. Rád sa nechám poučiť. Zato tých náboženských tu už zopár bolo aj je.
tehla napísal:Lebo ako to dopada sme sa mohli poucit z historie aj sucastnosti... Krestanstvo civilizaciu pozdvihlo z bahna, da sa povedat, ze na tychto principoch bola vybudovana ateisticke rezimy ju vyhladzovali a nicili od zakladu. To su fakty, to som si nevymyslel ....
Z kaluže do blata. Neidealizuj si históriu cirkvi, pretože to už naozaj zaváňa fanatizmom. Nepopieram, že cirkev nemá aj svetlé stránky ale tých temných nie je zrovna málo na organizáciu, ktorá sa prehlasuje za studnicu morálky. Cirkev viedla snáď viac vojen ako hocikto iný.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

94jakub
zaujimave ze som este za svoj zivot nesplodil nezelane dieta ... ziadna zena nemusela ist moje dieta zabit.... kde sa beru tie nechcene deti ...

chcel by som tu verejne poprosit vsetkych neveriacich za odpustenie ze ja a vsetci krestania nenasledujeme krista tak ze by nas zivot mohol byt vam vsetkym prikladom.... a nemusel by nik pochybovat o existencii boha, obraciat sa mu chrbtom ani pochybovat o jeho dobrych umysloch v jeho prikazaniach
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Bullshit. Nemám k tomu čo viac dodať.
Na otázky vyššie už ani nemusíš odpovedať, nemá to význam aj tak odpovieš nejakou primitívnou frázičkou z Biblie ale napíšeš úplnú blbosť ako v poslednom príspevku.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Steju
zakon je pre kazdeho rovnaky ... presne taky ako pre objednavatela vrazdy...

//autoeditácia príspevku (13 Jan 2014, 23:09)
94jakub
prepac ..... Kde sa beru tie nechcene deti? tak je to spravne
Steju
King
King

Prečo sa toľko vyhýbaš priamej odpovedi? Z čoho máš strach? Mám písať pomalšie, aby si chápal? Musím sa ťa naozaj pýtať štyrykrát, kým mi normálne odpovieš? Za masovú vraždu je, predpokladám, doživotie (u nás, v niektorých štátoch by to určite bol trest smrti). Takže každú užívateľku HAK by si poslal na doživotie za mreže, tak isto každého partnera (ak je 'objednávateľ'?).

//edit: inak, nečakal som, že moju pointu dokážeš tak skoro, a šup, hneď prvý príspevok ;-) ale ja viem, že ty netušíš, o čom teraz píšem
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

co ti je na tom nepriame .... neviem aky je trest u nas za vrazdu .... u mna je to vrazda ako kazda ina ...

ja jednoducho nechapem preco vobec ludia uzivaju hormonalnu antikoncepciu ... urcite by som trval na tom aby sa abortne zlozky z nej vylucili ak by mala byt legalne predavana ...len to by jej klesla spolahlilvost z 96 na 70 percent

zijem so zenou 12 rokov nepouzivame hormonalnu antikoncepciu ... ani nikdy sme nepouzivali ... zena mala jeden komplikovany porod a dva cisarske ... treti nam uz neodporucali .... fungujeme na principe plodnych a neplodnych dni ... nemame najmensi problem...

steju tak to fakt netusim ...
Steju
King
King

Tak ty nevieš, aký je rozdiel medzi priamou a nepriamou odpoveďou? Váu, tak to je po gramatike a vede dalšia vec, o ktorej nemáš ani poňatia. Nepriame mi je na tom to, že keď ja skončím svoju otázku slovami "môže byť?" znamená to, že sa na ňu odpovedá buď áno, alebo nie, a nie "zakon je pre kazdeho rovnaky". Chceš lekciu aj z gramatiky? Žiaden problém.

Mám ďalšiu otázku, dúfam, že tentoraz to zvládneš, a odpovieš mi priamo. Ak by teda na slovensku bol za masovú vraždu trest smrti (a že to nie je úplne nereálne, lebo v niektorých krajinách to takto funguje), odsúdil by si všetkých narábajúcich s HAK a potratmi na smrť? Podľa všetkého áno, len chcem potvrdenie.

Inak, som zvedavý, kedy si všimneš, že som ťa v tom mojom dlhom príspevku o niečo žiadal :)

viem, že som hovoril, že s ním diskusia nemá zmysel, veľmi ani nemá, ale dnes večer ma to baví
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

trest smrti je rovnako nemoralny ako samotny potrat ... cize nie ...
... aj to ze su zakony slepe nie je spravne ... vzdy by mal byt rozhodujucim faktorom motivacia spachania skutku ... cize aj samotna limitacia sadzby 10-15 rokov je blbost...
vobec by mi nevadilo keby nebol za porusenie tohto zakona ziaden trest .. ale bol by to jasny postoj spolocnosti ze potrat nie je ok a ze v prvom rade preba nezelanemu tehotenstnu predchadzat(tam je sloboda rozhodnutia cloveka) najhorsim sposobom predchadzania je HAK ... s pridanim abortnej zlozky je to equivalent potratu....
u mna neexistuje nezelane tehotenstvo ... ja si to neviem predstavit ze by som svoje dieta nechcel....

k tomu drakovi ... ja mam dvokaz na existenciu boha ale ti honeviem dat ... osobna skusenost je neprenostna ... to co tvrdim ja ti uprimne povedia tisicky krestanov... nie je podsatne sa dohadovat ci boh existuje ... podstatne je ze ak v to veris co to pre tvoj zivot znamena ... mne viera v boha a v kristovo ucenie pretvara zivot k dobremu ... (aj keby existoval dokaz ze neexistuje aj tak by som zil podla evanielia a jeho prikazani lebo vidim ze je to dobre pre mna pre moju rodinu pre moje okolie ... to su realne veci cize dokazy...)

//autoeditácia príspevku (14 Jan 2014, 0:03)
este jedna vec ... definuj mi prosim ta z gramatiky nepriamu a priamu odpoved? (daj prosim ta link na take pravidlo ....)
priamu a nepriamu rec poznam ale otazku nie..
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Aký by si mal postoj keby sa ti mal narodiť kripel ? Aký by si mal postoj keď sa ti už ten kripel narodí ?
Potom mi napadá otázka - aký by si mal postoj keby tvoj potomok mal názory rovnaké ako ja alebo Steju ?

Potom mi napadá ešte otázka - aký by si mal postoj keby tvoj potomok bol rovnaký debil ako ja ? (venované autorovi výroku z inej diskusie "nemal by som problem keby sa mi narodi postihnute dieta, problem by som mal keby mal nazory ako ty)
Napísať odpoveď