Aké nové slúchadlá?
Re: Aké nové slúchadlá?
takže na ten mic kľudne aj toto http://datacomp.sk/kabel-jack-typ-3-5m- ... 22130.html ?
-
Ryan Giggs
VIP
Kabel kupiš podľa toho či je ten mikrofon stereo alebo mono. Zistiš podľa jacku. Inak by mala sedieť akakoľvek predlžovačka.
//autoeditácia príspevku (18 Jan 2014, 15:29)
Podľa obrazka ma ten Zalman (ak chceš teda ten) 3pinovy jack, takže by mal pasovať aj ten kabel z odkazu.
//autoeditácia príspevku (18 Jan 2014, 15:29)
Podľa obrazka ma ten Zalman (ak chceš teda ten) 3pinovy jack, takže by mal pasovať aj ten kabel z odkazu.
nevadí, predpokladám, že stále lepšie by bolo, keby mic bol mono a predlžovací stereo ako naopak
-
Ryan Giggs
VIP
Nie tak cekom. Tie piny by mohli byť v pripade mono vs stereo inak osadene.
rozumiem, tak nič, uvidím...všetko objednané, slúchadlá si idem zobrať osobne ešte dnes, a ostatné tipujem, že bude začiatkom budúceho týždňa...tiež som to ja génius mohol trošičku skôr riešiť a nie pred víkendom
//autoeditácia príspevku (19 Jan 2014, 11:40)
ináč teoreticky, ak by som potreboval predĺžovačku aj na slúchadlá, tak sa nemusím báť tej, čo som vyššie linkoval ? a ten zalman je vraj stereo, čo som videl nejaké video na joutub
http://datacomp.sk/kabel-jack-typ-3-5m- ... 22130.html
a ovšem, ak by som eventuálne pichol slúchadlá do reprákov, pričom tie by boli pichnuté vo zvukovke, tak sa tam spraví nejaké priame prepojenie, či radšej priamo do zvukovky ?
//autoeditácia príspevku (19 Jan 2014, 11:40)
ináč teoreticky, ak by som potreboval predĺžovačku aj na slúchadlá, tak sa nemusím báť tej, čo som vyššie linkoval ? a ten zalman je vraj stereo, čo som videl nejaké video na joutub
http://datacomp.sk/kabel-jack-typ-3-5m- ... 22130.html
a ovšem, ak by som eventuálne pichol slúchadlá do reprákov, pričom tie by boli pichnuté vo zvukovke, tak sa tam spraví nejaké priame prepojenie, či radšej priamo do zvukovky ?
-
Ryan Giggs
VIP
Ten Zalman je stereo, už som to pisal vyššie. Ma 3-pinovy jack. Tu predlžovačku môžeš kupiť samozrejme aj k sluchadlam.
Pokiaľ budeš pripajať sluchadla do vystupu na repro, kupa novej zvukovky postrada akykoľvek zmysel. Ten vystup na reprakoch zvuk vyrazne zdegraduje. To je rovnaky pripad ako s tym pripojenim na predny panel PC.
Pokiaľ budeš pripajať sluchadla do vystupu na repro, kupa novej zvukovky postrada akykoľvek zmysel. Ten vystup na reprakoch zvuk vyrazne zdegraduje. To je rovnaky pripad ako s tym pripojenim na predny panel PC.
výborne, konečne mám jasno, ďakujem znovu 
Dalsi znamy chce kupit sluchadla, ma uz sice viac menej vybrate, no mozno ho presvedcim ak by to bol velmi zly vyber. Chce nahlavne, je jedno ci otvorene alebo zavrete. Pocuva techno a ma rad basy. Moje Maxelly nechce
Rozpocet je 20-30€. Ma vybrate Sony mx300, tusim tak sa pisu.
Oprava: Sú to Sony MDR-ZX300
Oprava: Sú to Sony MDR-ZX300
-
Ryan Giggs
VIP
A to na doma či na von?
Na doma.
-
Ryan Giggs
VIP
Ak nepotrebuje izolovat, tak Superlux HD 330, Samson SR850.
Nieje to sice na temu sluchadla ale predpokladam ze sem vitaju dost audiofilni uzivatelia a budu vediet aj na tuto temu.
Potreboval by som prehravac digitalnych zdrojov, taky, ktory by sa dal povazovat za kvalitny zdroj audiosignalu.
Vyuzitie je v aute, OEM radio nepodporuje USB/SD, iba AUX , Audio CD su pochopitelne velmi kvalitny zdroj, ale velmi neprakticky a hlavne na dlhych cestach ma ide porazit ked potrebujem vyhrabat v kastliku "to spravne CD" a mam ich tam pozehnane...
Uvazoval som nad FiiO X3.
Ma zmysel take nieco kupovat? Nebude problem na tom AUX rozhrani a veskera kvalita sa ajtak skrese tam? Dosiahnut rovnaku kvalitu ako Audio CD asi nema zmysel pozadovat...
Co sa tyka alternativ, nemam ziadnu, som otvoreny navrhom.
Potreboval by som prehravac digitalnych zdrojov, taky, ktory by sa dal povazovat za kvalitny zdroj audiosignalu.
Vyuzitie je v aute, OEM radio nepodporuje USB/SD, iba AUX , Audio CD su pochopitelne velmi kvalitny zdroj, ale velmi neprakticky a hlavne na dlhych cestach ma ide porazit ked potrebujem vyhrabat v kastliku "to spravne CD" a mam ich tam pozehnane...
Uvazoval som nad FiiO X3.
Ma zmysel take nieco kupovat? Nebude problem na tom AUX rozhrani a veskera kvalita sa ajtak skrese tam? Dosiahnut rovnaku kvalitu ako Audio CD asi nema zmysel pozadovat...
Co sa tyka alternativ, nemam ziadnu, som otvoreny navrhom.
-
Ryan Giggs
VIP
S X3 dosiahnes aj vyssiu kvalitu ako CD kedze to prehrava aj hi-res formaty. Kupovat to ale k autoradiu ktore to cele degraduje vsak nema ziaden zmysel. Teda ak X3 nechces pouzivat aj klasicky ako prehravac s nejakymi kvalitnymi sluchadlami. Resp. ak nemas v aute nejaku highend aparaturu.
Uplne staci akykolvek lacny mp3 prehravac. S kvalitnym vystupom a lacny je napr. Sansa Clip. Alebo kludne to mozes prehravat aj hocakeho mobilu. Vacsina dnes uz zlada aj flac, takze to mas v CD kvalite.
Uplne staci akykolvek lacny mp3 prehravac. S kvalitnym vystupom a lacny je napr. Sansa Clip. Alebo kludne to mozes prehravat aj hocakeho mobilu. Vacsina dnes uz zlada aj flac, takze to mas v CD kvalite.
Hi-end no... nejde o vyslovene Hi-end no nieje to ani tesco magnat bum bum...
Ak ti nieco hovori znacka Morel tak od nich mam 2 sady komponentov (cize vyskovy 70W + 120W stredovy woofer) a Subwoofer v ladenej skrini od Digital Designs (250W) a krmene to je zosikmi holywood excursion HXA45 a HXA1K, audiotlmenie je Dynamat extreme, stp bomb a vibrodamping coat, ktore-ako-kde no to uz nema s imputom vela spolocne.
Na beznom MP3 prehravaci, pripadne na mojom telefone, hoci som sa snazil vela softwarom nanutit zahrat co najvyssie a zaroven najhlbsie som dospel vzdy k zaveru ze je tam obrovska strata v nizkych tak aj vo vysokych FQ + napr. ked dam kvalitne audio-cd dobre ze nepocujem jak sa lepia pery spevacke(ovi) no a po prepnuti na aux rozdiel jak keby zapnem FM radio...
K FLAC, skusal som taky test, stiahol som si FLAC Album a nakopiroval som ho do mobilu + napalil na CD a pocuval rovnaku pesnicku a prepinal vstup, fakt to je velky a nie zanedbatelny rozdiel.
/to uz je fakt vyssia audio-kvalita v digitale ako klasicky analogovy nosic?? wow/
Ak ti nieco hovori znacka Morel tak od nich mam 2 sady komponentov (cize vyskovy 70W + 120W stredovy woofer) a Subwoofer v ladenej skrini od Digital Designs (250W) a krmene to je zosikmi holywood excursion HXA45 a HXA1K, audiotlmenie je Dynamat extreme, stp bomb a vibrodamping coat, ktore-ako-kde no to uz nema s imputom vela spolocne.
Na beznom MP3 prehravaci, pripadne na mojom telefone, hoci som sa snazil vela softwarom nanutit zahrat co najvyssie a zaroven najhlbsie som dospel vzdy k zaveru ze je tam obrovska strata v nizkych tak aj vo vysokych FQ + napr. ked dam kvalitne audio-cd dobre ze nepocujem jak sa lepia pery spevacke(ovi) no a po prepnuti na aux rozdiel jak keby zapnem FM radio...
K FLAC, skusal som taky test, stiahol som si FLAC Album a nakopiroval som ho do mobilu + napalil na CD a pocuval rovnaku pesnicku a prepinal vstup, fakt to je velky a nie zanedbatelny rozdiel.
/to uz je fakt vyssia audio-kvalita v digitale ako klasicky analogovy nosic?? wow/
-
Ryan Giggs
VIP
Pri normalne ripnutom flacu (da sa aj sprasit) nie je mozne ze je nejaky rozdiel oproti CD, kedze je to bezstratovy format. Tym padom je to identicka kvalita ako CD. Problemom je bud zariadenie z ktoreho si prehraval (DAC resp. vystup mobilu) alebo aux vstup na radiu. Zalezi co za mobil to je. Su aj s kvalitnym vystupom.
No ved to je to, ja mam dojem ze zvukovy procesor v mojom mobile, resp. v testovanom mp3 prehravaci je proste dimenzovany na standartne sluchadla nic vic - nic min a teda na dobre ladenej zostave je pocut chybajuce zlozky ci zlievajuce sa frekvencie...
Mobil Xperia ARC S a mp3 bola nejaka bezna elektrodomova Creative model netusim, mal som to na skusku pozicane. Radio by malo byt teoreticky kvalitativne dobre i ked je OEM ide o najvyssiu montovanu radu.
GSM Arena
Mobil Xperia ARC S a mp3 bola nejaka bezna elektrodomova Creative model netusim, mal som to na skusku pozicane. Radio by malo byt teoreticky kvalitativne dobre i ked je OEM ide o najvyssiu montovanu radu.
GSM Arena
hmmm kua tak neviemNicely clean audio output
To say that the Sony Ericssno Xperia Arc S has similar audio output to its predecessor would be quite an understatement. In fact we are confident that not a sinlge element of the smartphone audio engine was modified in any way when the Arc got its new brains. We are not compaining, mind you. The Arc had pretty nice audio quality and the Arc S is just as good.
-
Ryan Giggs
VIP
DAC sa neda dimenzovať na konkretne zariadenie. Jedine samotny analogovy vystup vystupnou impedanciou, resp. zosilovač.Hegy napísal:No ved to je to, ja mam dojem ze zvukovy procesor v mojom mobile, resp. v testovanom mp3 prehravaci je proste dimenzovany na standartne sluchadla nic vic
Radio byť dobre môže (môže mať kvalitny DAC), otazka ako je na tom ten vstup. Ten tam môže byť len preto aby bol.
Hmmm no, tak asi by som mal zvazit este nejake testovanie.... Keby zozeniem "Diskmena" a skusim to cez neho porovnat, diskmen tiez moze mat naprd vystup ale, ci? Co je istota...
-
Ryan Giggs
VIP
Diskman samozrejme tiež môže mať zly aj dobry vystup. To je to iste ako s telefonmi, mp3 prehravačmi...
kua kua... nejaky iphone?