Prosight - pyramida?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
JakubB9
Amateur
Amateur

Re: Prosight - pyramida?

Príspevok od používateľa JakubB9 »

seth- ty vies ze dochodkovy system na Slovensku je zly ja viem preco, ty mas mozno vsetky tie informacie co ja prave ziskavam ale tvoj vek odhadujem na nieco okolo 35-40 rokov takze si sa uz musel poucit na vlastnych chybach a neverim ze do 25 rokov si mal tieto vedomosti co mas teraz, kurzy prosightu su prave na to aby v co najskorsom veku si zacal rozmyslat a mal plan do buducnosti a nebol len vyciciavac svojich rodicov, a neuveris mi ze Bill Gates nema dokoncenu vysoku skolu takze ako taky clovek ktory nema kredibilne informacie a vzdelanie ktore ti len moze dat neviem kto to mohol dosiahnut? ved tiez microsoft zalozil ked mal nieco okolo dvadsat vtedy taki ako ty sa mu smiali ze co on moze o tom vediet ked je taky mlady to je tiez jeden vas argument, Nespominaj tu Billa Gatesa ani Zuckerberga lebo ides sam proti sebe a vlastne hovoris to co prosight oni sa neustale odkazuju na nich a ich zivotopisy a podobnu motivacnu literaturu. Ako som pisal studujem manazment druhy rok a stale sa ucim len teoreticke informacie a ked aj tu skolu ukoncim ako dalsich x absolventov tak mi to bude na hovno lebo v kazdej praci chceju prax
a interpunkcne znamienka nebudem pouzivat, ja tieto komentare nepisem 15 minut ja podavam myslienku takze urcite interpunkciu pisat nebudem aspon pokym to nieje vazne nutne, Seth ty jediny sem tam pouzijes nieaky fakt respektive argument ostatni diskuteri ktori ti nesiahaju inteligentne ani po clenky a len trepu lebo ich to bavi tak nedavaju argumenty a ja som myslel ich. A rozumiem tvojmu postoju na Slovensku je momentalne taka situacia a beznadej ze je len tazko uverit nieakej spolocnosti ktora by mala neoje.ujuci charakter.
Hotwire
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

To sa fakt ides porovnavat s Billom Gatesom? Hej on zarobil miliardy na operacnych systemoch v dobe ked IT bolo v plienkach, takze bolo vela priestoru na trhu. A ty isto zarobis miliardy na poskytovani poistenia starym babkam a dalsim takym hlupakom ako ty. :lol:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

JakuB9: Z môjho nicku je vek celkom ľahko vyčítateľný. A tak isto som aj úplne jasne naznačil, že mňa osobne slovenské dôchodky nezaujímajú - to ale nemení nič na tom, že celý systém je na hlavu a nie len to - každý, kto je v tvojom veku a verí, že sa na nejakej prednáške "pripraví", je na dosť veľkom omyle. Jedným z dôkazov je iba nedávna trma-vrma v II. pilieri a nehovoriac o novoročnom bordeli v 3. pilieri.

Teda ináč napísané - kurzy prosightu sú, ľahko povedané a v prenesenom význame napísané - predpoveďou počasia na 16. august 2018. Vyciciavačom svojich rodičov sa nestaneš ani bez prosightu, ak budeš mať perspektívu, vedomosti (nie tie od prosightu), snahu a nejaký ten obraz o svojej budúcnosti - toto všetko ti žaden prosight nedá. Ja viem, že Gates nemá školu a to platí aj pri Zuckerbergovi - zjavne ti ale unikla podstata, prečo som ich vo svojom príspevku spomenul.

Nikdy sa nesmejem z perspektívnych projektov - teda nie, "takí ako ja" sa mu nesmiali. To, čo robí prosight - z toho sa smiať môžem. Mám svoje dôvody. Práve preto, že na Slovensku je beznádej a situácia taká, aká je, je príčinou, prečo firmy ako prosight, all4business, zfp, partners group, ovb a podobne ťažia z trhu, pretože sa tvária ako spasitelia, ktorí ľudí učia niečo, čo v mnohých prípadoch do života ani nepotrebujú (to je stage 1) a potom namotkávajú ostatných, aby si pod seba zháňali ďalšie zmluvy, aby ich ponúkali známym, rodine a podobne, poistky, "sporenia" a iné "finančné produkty" (to je stage 2 a na tej sa oblbujú ľudia, ako si ty písal). Preto som spomenul, že je iba na teba, či sa prehupneš do tej dvojky, alebo si iba vypočuješ to, čo by ťa na mikro a makroekonomike naučili stokrát lepšie.

Iba tak z psiny sa spýtaj tých svojich školiteľov, aké majú ekonomické zázemie, aké majú ekonomické a finančné vzdelanie, koľko rokov pôsobili vo financiách a bankovníctve (nemyslím poisťovníctvo), koľko rokov pôsobili v marketingu a potom posúď, či majú na to, aby ťa niečomu učili. Pretože priznám - na to nemám ani ja, aby som niekoho vyučoval o financiách a to mám za sebou ekonomiky a podobných sránd dosť.

Na záver - je to tvoj život, rob si, čo sa ti zachce, ja to neovplyvním, poučoval som ľudí v tvojej situácii X krát, niektorí sa popálili, niektorí sa poučili. To je všetko.
JakubB9
Amateur
Amateur

pinco napísal:Dal si im zmluvy svojej rodiny a z toho budú mať provízie. Dajú ti aspoň za to niečo? Keď už si taký uvedomelý, tak si sa mal k nim najprv pridať a prepoistiť svoju rodinu ty, aby si ty mal z toho provízie a nie nejaký tajtrlík v obleku.
Zareagujem len na tuto cast ukazal som im poistky mojej rodiny kde na poplatkoch za celu dlzku trvania zaplatim na poplatkoch o ktorych ti banka neda vediet tie poplatky v jednej poistke od Alianzu boli nieco okolo 6500 tisic na dobu trvania 30 rokov oni navrhli namiesto toho rizikovku v ktorej je vstupny poplatok 5% z vlozenej sumy na tu rizikovku a plus ty budes platit len pocas nieakeho urazu alebo nieakej udalosti napriklad budes chory tyzden tak len ten tyzden zaplatis poplatky za kazdy den toho tyzdna bolo tam nieco okolo 10 eur na den cize nebudes paltit za nieco co by sa mohlo stat ale budes platit az ked sa nieco stane uzavretie takejto zmluvy firme vynesie 110 bodov 1bod=1 euro najviac z provizie dostane ten ktoreho rodina to bola cize v tomto pripade ja, tie body sa este prepocitavaju podla toho na akej pozicii si ale to je na dlhsie, podstatne je ze ja dostanem proviziu za upravenie zmluvy mojej rodine k lepsie mu napriklad 300 eur ten ktory ma "naverboval" dostane v prepocte 120 a ten dalsi nad nim dostane asi 40 eur proviziu podstata je ze ten na najnizsom stupni dostane najviac acim vyssie tym menej tu sa to tiez lisi od pyramidy.

//autoeditácia príspevku (18 Jan 2014, 17:56)
a zase komentar "hotwire", mal by si si to dat patentovat ziaden zmysel len urazenenie a trapne smajliky nic k veci nic k podstate
seth- cize ked je to len predpovedanie pocasia na niekolko rokov dobredu tak tebe sa to nezide? radsej vtedy zmoknes ked bude prsat? cize aj keby to bolo ako hovoris tak budem vediet co od blizkej buducnosti ocakavat a ako sa na to pripravit o tom to aj je, niekto si pocasie nehlada na googly niekto to potrebuje vidiet na cislach a kurzoch hoci to moze byt pre niekoho zbytocne pre niekoho je to obohacujuce
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nie, nezíde. Pretože predpoveď počasia je spoľahlivá s dnešnými technológiami tak na tri dni, nieto ešte na tri týždne, mesiace alebo štyri roky. Myslím, že som to celkom ozrejmil nedávnymi zásahmi do pilierov a ich dokazuje to aj ich stabilita...Preto som to porovnal s predpoveďou na august 2018. Pretože prosight ťa "naučí" to, čo on pokladá za vhodné pre svoju stratégiu a nie to, čo je pre teba dobré naozaj.
JakubB9
Amateur
Amateur

seth82 napísal:Nie, nezíde. Pretože predpoveď počasia je spoľahlivá s dnešnými technológiami tak na tri dni, nieto ešte na tri týždne, mesiace alebo štyri roky. Myslím, že som to celkom ozrejmil nedávnymi zásahmi do pilierov a ich dokazuje to aj ich stabilita...Preto som to porovnal s predpoveďou na august 2018. Pretože prosight ťa "naučí" to, čo on pokladá za vhodné pre svoju stratégiu a nie to, čo je pre teba dobré naozaj.
pre ich strategiu je vhodne ucit niekoho aby si sa nezadlzoval aby si peniaze investoval? pre ich strategiu je vhodne ucit ,ze nic nedostanes zadarmo vsetko si musis vydriet a pracovat na sebe? pre ich strategiu je vhodne ucit ze pre rozvoj statu si dolezity podnikatelia a vhodne podnikatelske prostredie? dajme tomu ze su pyramidova spolocnost ale preco by na kurzoch ucili nieco co pre ich pyramidu nebude prinosom, toto je jedna z veci do ktorej nevidis respektive nevidite mal by som Vam vykat kedze mate 82 rokov a nevidite preto lebo ste neabsolvovali ani jeden tych kurzov, mate vsetky potrebne informacie ste vzdelany a viete vsetko o mlm a pyramidach takze vas nemozu nicim nachytat tak by nebolo odveci absolvovat ten ich kurz respektive kurzy aby ste tu nepisali len o tom co si myslite ze tam ucia vtedy budu vase komentare relevantne myslim tie o ich vzdelavacom systeme, neviem ci som takto to mal napisate lebo uz vidim ako ma zacnete obvinovat ze idem verbovat ludi :D
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ano je to pre nich vyhodne lebo im ti ludia potom naberu dalsich ludi. :roll:
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ja sa ani nečudujem, že tak ľahko hltá tie bludy, ktoré na tých školeniach počúva. Keď sa niekto nedokáže dovtípiť k tomu, že číslo 82 v seth-ovej prezývke je posledné dvojčíslie roku jeho narodenia, tak musí byť na tom inteligenčne veľmi, ale veľmi zle.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

JakuB9: Skús konečne pochopiť, že to, čo na tých prednáškach dávajú, nie je "učenie, aby si sa nezadlžoval a aby si peniaze investoval". Spomínal si, že si ešte študentom - aké peniaze chceš investovať? Keď ich konečne budeš mať, vieš, ako bude vyzerať investičný trh? V tejto téme a aj v odkazoch, ktoré som tu dával ja osobne, bolo dosť príkladov, aké "investície" odporúčajú vo firmách, akou je aj prosight. Naštuduj si to, po dnešku som z práce dosť dobitý, takže sa mi to vysvetľovať nechce.

To, že pre rozvoj štátu je dôležité podnikateľské prostredie, vie každé decko na strednej škole, ktoré čo i len pričuchlo k náuke o spoločnosti (alebo ako sa ten predmet v dnešnej dobe volá). A netreba na to žiadne "prednášky".

"dajme tomu ze su pyramidova spolocnost ale preco by na kurzoch ucili nieco co pre ich pyramidu nebude prinosom" - toto je tvoj kameň úrazu. Už som ti to vysvetlil - ty si v stage 1. Oni ti do hlavy natlačili to, čo tu prezentuješ ako "učenie niekoho, aby sa nezadlžoval a aby peniaze investoval", pričom to nie je nič iné, ako nimi vybrané a dôkladne selektované "finančné produkty", ktoré potom v stage 2 ty máš odporúčať ostatným, nabulíkať ich, nabrať provízie a časť z nich odovzdať tým "nad tebou". Je vidno, že o prosighte nevieš veľa práve ty, nie my. Ak by si túto tému čítal poriadne a nezapodieval sa mnou, zistil by si, že poniektorí tu pre nich pracovali a po čase triezvo zhodnotili situáciu a svoje pôsobenie.

"mal by som Vam vykat kedze mate 82 rokov a nevidite preto lebo ste neabsolvovali ani jeden tych kurzov" - logika a racionálne zmýšľanie sú cnosti, ktoré človeka vpúšťajú do sveta ekonomiky a obchodu. Vzhľadom na to, že ti vôbec neprišlo na um, že 82 v mojom nicku môže byť aj rok narodenia 1982, mám obavy, že by si mal s tým prosightom naozaj počkať. Nie žeby som chcel tvrdiť, že 82-ročný senior môže na nejakom fóre pôsobiť toľko rokov, no keďže som ti tu viackrát odporučil použiť Google, aby si si o mne niečo zistil, tak som si myslel, že ti to zapne. Mimochodom - vykanie na Internetoch neexistuje, ani keby som mal tých pomyslených 82.

A nie, nezačínam ťa obviňovať, že ideš verbovať ľudí. Iba som opísal stage 1 a 2, pričom je iba na tebe, ako v tom budeš ďalej pokračovať - dal som to jasne najavo aj vo svojom poslednom príspevku...
JakubB9
Amateur
Amateur

Hotwire napísal:Ano je to pre nich vyhodne lebo im ti ludia potom naberu dalsich ludi. :roll:
neviem hotwire ale ja z teba mam strasne divny pocit nechcem ta urazit, ani nic, ale stale ked zareagujes, reagujes ako keby si necital co pisem alebo naopak cital nieco medzi riadkami
este raz napisem ich vzdelavaci program= financna gramotnost a vsetko co s tym suvisi, ci uz tie informacie su z googlu ci uz su od hlupych ludi ale maju a su o financnej gramotnosti, nic o tom ako ziskavat ludi pre firmu alebo nieco v tom zmysle
to je cast prosightu ktora sluzi na vzdelavanie druha cast do ktorej mozes ale nemusis ist je cast kde budes kontaktovat ludi takze nespajaj jednu cast z druhou kedze to tak nieje a je to zase len tvoja domnienka
a este k tej financnej gramotnosti ja co mam spoluziakov a svojich rovestnikov tak ani len netusia ako funguje stat co je to kapitalizmus co su dochodkove piliere ako setrit peniaze a snazit sa osamostatnit od rodicov aby na nich neboli zavisly takze v porovnani s nimi su tie kurzy obohacujuce mozno 82 rocny clovek tie vedomosti uz nadobudol davno ale ja mam tie vedomosti aspon z casti uz v 22 rokoch a nemusim este padat na nos dalsich 10 aby som to pochopil ako moji rovestnici
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nevies alebo nechces pochopit, co ti tu vsetci pisu... Ok, dohodnime sa, prid sem najblizsie az ked budes zarabat tie velke peniaze, dobre? Dovtedy je to len omielanie toho isteho. Prajem vela uspechov.
JakubB9
Amateur
Amateur

Noobsz DJ napísal:Ja sa ani nečudujem, že tak ľahko hltá tie bludy, ktoré na tých školeniach počúva. Keď sa niekto nedokáže dovtípiť k tomu, že číslo 82 v seth-ovej prezývke je posledné dvojčíslie roku jeho narodenia, tak musí byť na tom inteligenčne veľmi, ale veľmi zle.
posledne dvojcislie moze znamenak tolko veci ze az, ja ked si dam 69 na koniec nicku tak to neznamena ze som 1969 ked si dam JakubB9 tak to neznamena ze som sa narodil 1909, a mate pravdu Seth napisal tolko krat ze si pozri moj nick tam mam napisane kolko mam rokov ze som normalne nepomyslel na to ze by to mohlo byt 1982 som ja ale sprosty,
a servus noobzs zase tvoj komentar, uz si mi normalne chybal a tvoj komentar tipu no arguments, nadavka+urazka :)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

JakubB9 napísal: som ja ale sprosty
No vidis ze obcas napises aj nieco s cim sa da suhlasit. :)
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Ako setrit peniaze?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

...tak, že ich zmysluplne investuješ...
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ferdinand19 »

Seth82: Nemam indicie na zaklade coho by si mohol poznat Prosight, nakolko sa zdrziavas v Leedsi. (Teda aspon tvrdis ze tam studujes), alebo tam mas kamaratov? Vidim ze uz aj PartnersGroup je zly. Oni su maklerska spolocnost co predava produkty, v pripade ze su zle oni za to nemozu ze si ich niekto kupi. Ja este nie som milionar. Ty uz si? Nie som odkazany si sporit na dochodok, kedze planujem biznis robit aj na dochodku.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja nie som povinný ti žiadne indície dávať - a ani nebudem. A ako som už napísal - niektorí z nás tu pre tú firmu pracovali. V Leeds už nie som pekne dlho (to, že tam študujem, na tom nič nemení - ináč páči sa mi tá tvoja provokačná poznámka "tvrdíš, že tam študuješ" - ja, na rozdiel od mnohých "zamestnancov" prosightu, nemám dôvod klamať o trivialitách a na rozdiel od teba tu nepôsobím anonymne).

Takže ešte nie si milionár...No tak to je škoda, už som si myslel, že si viacnásobný, vzhľadom na tvoje príspevky z minulosti. Nuž a pekne plánuj hoci aj "biznis do dôchodku" :)
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ferdinand19 »

To nie je provokacna poznamka, to je len skutocnost co som zaevidoval. Mam aj ine starosti no na zaklade citania tohto fora som k tomu dospel. Neviem ci to je pravda a ani ma to nezaujima. Radsej sa uc aby si nemusel robit nocne a nepribral 20 kg.
Stale tvrdis ze tu neposobis anonymne, no okrem nejakej neutrálnej poznamky o zamestnani, a cudnej stranke, o tebe nic nie je zname. Ani odkaz na LinkedIn tu nemas co si tvrdil.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

No tak ja neviem, ale o sethovi si dokáže nájsť informácie hádam aj cvičená opica. Skúšal som teraz, či sa náhodou niečo nezmenilo ohľadom jeho profilov na stránkach, ale veruže nie. Za 5 sekúnd sa dopracuješ k jeho menu, vzdelaniu, práce, atď.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ferdinand19: Už si nemal čo k téme napísať, tak iba vyťahuješ to, čo o mne (zatiaľ) vieš? Veľmi trápna stratégia a hlavne zbabelá...Ja sa už učiť nemusím, nebudem ti vysvetľovať, ako funguje štúdium PhD, pretože sa mi nechce a nočné nerobím už...hmmm...skoro štyri roky. Na zvyšok ti odpovedal pinco - nauč sa používať Internety.

(a to ani netuším, na akú čudnú stránku narážaš)
Napísať odpoveď