Pracovny pohovor

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
matki
Light Professional
Light Professional

Re: Pracovny pohovor

Príspevok od používateľa matki »

Ano, ale tieto dokumenty sa nosia na financne oddelenie, az ked je clovek prijaty. A clovek na financnov vacsinou vobec nepozna tvoje CV, preco a ako ta prijali a podobne, takze nema dovod taketo nieco zistovat a porovnavat. Ja napriklad na pohovore, ked pride na peniaze hovorim co mam momentalne a ake mam predstavy. A to co mam si vacsinou nadhodim oproti skutocnosti. To je v podstate ten isty priklad, ked ma potom prijmu, tak si to tiez moze financak overit z mojeho danoveho, ze som klamal. Ale financak netusi, co som hovoril na pohovore.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Nevidím v tom problém, keď ma príjimali do technologickej spoločnosti, tak ich to netrápilo že tam mám položku "práca roznášania reklamných materiálov" + "práca na stavbe".
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

V podstate chcem ísť spat do fabriky/skladu, kde mám nejakú prax, kurz VZV, ale následne som robil "lepšie znejúce/nemanuálne" zamestnanie, ale horšie platené. A na Slovensku ľahšie dostaneš prácu ak si nekvalifikovaný, ako keď si prekvalifikovaný (Komujatice a tak podobne). Toť vše. Čiže chcem natiahnuť predchádzajúcu prax aby prekryla časový úsek, kde som robil niečo iné.

Chodím viac na pohovory, tak viem, že čo všetko vadí personalistom a im vadí všetko, hľadajú dokonalý profil. Prečo ste išli robiť hento a nie toto, a ked toto tak preco? No pre hovno, lebo je 15% nezamestnanost a som rád, že som zohnal niečo v mieste bydliska... Toť vše, nechcem ísť robiť neurochirurga s praxou vodiča MKD.
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Co si obliect na IT pohovor? Viem ze ITckari moc nenosia obleky, ale nemal by sa brat na pohovor?
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Vygoogli si business casual.
dynamics2
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dynamics2 »

nohavice, topánky, košela (nemusia byť oblekové) a ideš
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Ja som teraz po pohovoroch nosil botasky/čierne topánky k obleku (podľa pozície), rifle, čiernu košeľu, čierny kabát. Mne sa zdá, že obleky sa už na pohovory nenosia. Jedine že by si išiel na pohovor ohľadne pozície riaditeľa pobočky alebo tak. Takže to čo ti poradil rochedo bude presne to, čo by som ti odporučil.
dynamics2
Medium Star
Medium Star

min. týždeň mal na pohovore oblek 1 zo 6
Markoff
Light Professional
Light Professional

Ja som už bol predtým na pohovore, ale na ekonomicku poziciu (ziadny riaditel) a zobrali tych v oblekoch. Mam len rifle a oblekove nohavice, vsade sa pise ze rifle niesu vhodne, a ked zoberem oblekove nohavice tak potom musim uz aj sako a koselu. Ale kravatu asi neberiem. A to busines casual je co konkretne, lebo niektori tam maju obleky aj s kravatami, niektori rifle a koselu... kto z toho ma vyjst? :D
dynamics2
Medium Star
Medium Star

dôležité je čo máš v hlave a či si lepší a vhodnejší na danú pozíciu...ak si najlepší z tých čo tam budú je jedno či máš oblek alebo rifle a košelu zoberú ťa tak či tak
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Oblekom nič nepokazíš, ale nemyslím si, že to, ako budeš oblečený, je rozhodujúci faktor pri výbere uchádzača ;-)

Ja som mal oblečené rifle a sveter, prípadne košeľa s topánkami je podľa mňa úplne v pohode.

Podľa mňa to, že pri tvojom predchádzajúcom pohovore zobrali kravaťákov, bolo skôr spôsobené tým, že tá firma ich brala ako vhodnejších uchádzačov ako teba a nie tým, že mali obleky :)
Markoff
Light Professional
Light Professional

to mi je jasne len moze to navodit dobry prvy dojem... clovek posobi tak profesionalnejsie
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Ale tak isto môže pôsobiť v obleku príliš konzervatívne.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Oblek bez kravaty ... pokial nejdes niekam kde sa ocakava oblek aj s kravatou, tak oblekom bez kravaty nikdy nic nepokazis (ak nejdes do tesca...).
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

konzervativne? tazko...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

na IT poziciu business casual urcite, oblek bud na customer-facing (podla oboru) alebo do manazmentu
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Pripájam sa za za oblek bez kravaty. Nemusí byť nutne biela košeľa. Tým nič nepokazíš, povieš o sebe, že si seriózny a zároveň sa vieš aj uvoľniť. A stále všade platí základné pravidlo, že ľudia sa k ľuďom správajú podľa rolí: ak máš biely plášť, berú ťa ako doktora = autorita. Máš montérky = si roboš. Máš oblek = si vzdelaný, úspešný, dravý, rozhoduješ. Do istej miery je to smutné, no funguje to tak.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Podla pozicie. Ak budes chodit do prace v obleku - pridi aj na pohovor v obleku. Pokial je to backoffice pozicia - kosela, slusne nohavice a boty, resp este plus sacko.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ja som bol tiež v obleku (oblekové nohavice a topánky, modrá košela, decentná modrastá kravata). Na druhé kolo som prišiel už volnejšie oblečený (hnedé nohavice /nie rifle/, kockovaná košela a športový sveter). Obecne platí, že pokiaľ ti vyslovene nedali inštrukcie ako prísť, tak je to vpodstate jedno. Ja som zvolil oblek, a keď som videl že oni sú oblečený voľnejšie, tak som potom tak prišiel aj ja.
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Ale hlavne oblek modernejšieho charakteru, a nie rozgajdaný maturitný s nohavicami nahrnutými už od kolien. Hovorím to preto, lebo som sa zúčastnil pohovoru, kde príjmali bezpečáka. Prišli traja, s toho jeden prišiel naozaj v rozgajdanom, oblečený ako idiot. Sekretárka či kto to bol, to nevydržala a poslala ho preč.
Napísať odpoveď