Potreboval by som radu. Máme auto VW Crafter 2,5TDI 100kw ročník 2007 a 151 tisíc km. Kupované ako nové. Momentálne vyhadzuje chybu filtra pevných častíc. Podľa všetkého ho nevie zregenerovať kvôli vadnému snímaču tlaku na filtri. Bolo nám povedané, že je tu možnosť buď vymeniť snímač a vyskúšať či prebehne regenerácia alebo rovno odstrániť celý filter s tým, že sa upraví SW na riadiacej jednotke.
Ako je to s legislatívou v EU čo sa týka tých filtrov. Zachytil som nejaké šumy v TV že sa to bude prísnejšie kontrolvať, ale viac o tom neviem.
Popravde auto by sme chceli predať, kedže sa už využíva minimálne. No potrebujeme ho ešte koncom tohto mesiaca.
Takže rád by som vedel či v prípade že necháme odstrániť ten DPF filter nebude mať budúci majiteľ nejaké problémy a následne možno aj my.
A okrem iného auto má vysokú dymivosť (biely dym) chladiaca kvapalina nejak neubúda a keby to spaľovalo olej bol by to zrejme čierny dym, je tak? Takže by ma zaujímali ešte nejaké vaše tipy čím by to mohlo byť. Či to nemá nejaký súvis s postupne odchádzajúcim snímačom tlaku prípadne so samotným DPF filtrom.
Okrem toho sme s autom nemali vážnejšiu závadu okrem nejakého unikajúceho tlaku turba kde sa to riešilo výmenou tesnenia ak si dobre pamätám. V tej dobe ešte originál VW servis.
Za vaše príspevky vopred ďakujem