Prezidentské voľby 2014

Diskusie na politické témy...

Koho budete voliť za prezidenta v druhom kole?

Hlasovanie ukončené 30 mar 2014, 16:03

Andrej Kiska
177
78%
Robert Fico
12
5%
Nepôjdem voliť aleb dám neplatný hlas
38
17%

Celkom hlasov: 227

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Prezidentské voľby 2014

Príspevok od používateľa beardie »

ved ja nikoho nenutim, len apelujem, ocividne bez vysledku
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

ColdRain jak maly chlapec: "viem ale nepoviem... " :smt006 Este, ze sme na diskusnom fore.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Beardie: to skutocne mozes, ale nasledne rozculovanie sa, preco sem nikto nepride a nevysvetli svoje konanie...opat klasika.

Bobr: toto som skutocne nepochopil, na co ztoho co som napisal si narazal?
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

Mna by tiez zaujimalo, preco volite toho, koho volite... ci uz je to Fico alebo niekto iny... Nemozem tvrdit, ze mam v politike nejaky extra prehlad, preto sledujem (aj tuto) diskusiu... Hladam argumenty za/proti, aby som si vytvoril nazor... Preto nevidim nic zle na tom, ked sa opytam, preco by ste volili toho, koho chcete volit...samozrjeme nutit odpovedat nikoho nechcem ani nebudem :)
Mr.FuN
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Mr.FuN »

ColdRain napísal:Mr.FuN:
Za prve, pretoze to tak nie je,

Čo na tom, že je filantrop a dobrý podnikateľ nie je pravdy?

//autoeditácia príspevku (24 Jan 2014, 15:27)
WiZard napísal:Mna by tiez zaujimalo, preco volite toho, koho volite... ci uz je to Fico alebo niekto iny... Nemozem tvrdit, ze mam v politike nejaky extra prehlad, preto sledujem (aj tuto) diskusiu... Hladam argumenty za/proti, aby som si vytvoril nazor... Preto nevidim nic zle na tom, ked sa opytam, preco by ste volili toho, koho chcete volit...samozrjeme nutit odpovedat nikoho nechcem ani nebudem :)

Ja ti odpovedať chcem a aj ti odpoviem:

Volím Kisku.

Prečo? :

Riadil veľa svojich firiem, vyzná sa v ekonómií.
Nebol nikdy v politike.
Je nestranícky.
Nie je zbohatlík.
Filantrop.
Správne názory podľa mňa (na marihuanu, rodina muža a ženy, proti adopcii detí homosexuálmi).

Pripájam aj video:
ColdRain
Addict
Addict

Mr.FuN:
Uz som s vyjadril, ze ked niekto zbohatol na blbosti ludi nakupujucich predrazeny tovar na zaklade nejasnych zmluv v casoch pravnej nevedomosti a v podstate pravneho vakua, nemoze byt filantrop.

Zbytok argumentov ti beriem, to uz je tvoja vec ci/co sa ti paci.
beardie
Redeemer
Redeemer

v com bol, prosim ta, ten tovar predrazeny? ved tam bola vacsinou 1 splatka navyse, to je uplny standard
pre ludi, co si nemohli len tak kupit spotrebny tovar to bola velmi dobra moznost prist k nemu
ak sa nemylim, dali sa zohnat aj drahsie veci ako kotol na kurenie a podobne, v cenach 30k+ SKK, na ktore vela ludi skratka nemalo
ColdRain
Addict
Addict

Ja som tie zmluvy necital, ale cital som jeden blog (paradoxne na SMEtisku) ktory jednu taku zmluvu dopodrobna analyzoval a vyslo ztoho, ze sa ani zdaleka nejednalo o jednu splatku, ale prve naopak, kumulovali sa uroky, nebolo jasne co je splatka, co konecna cena, zcoho sa uctuje urok a vlastne ako sa ma pocitat cim v konecnom dosledku dochadzalo k preplateniu o viac ako jednu splatku. Ak mas niekde v supliku nejaku zmluvu od nich smelo ju sem hod, ak sa mylim budem len rad a zohladnim to pri druhom kole ak sa do neho Kiska dostane.
beardie
Redeemer
Redeemer

ak sa nemylim, v nasej rodine sme to vyuzili asi 10 rokov dozadu, popytam sa
Mr.FuN
Expert
Expert

Uz som s vyjadril, ze ked niekto zbohatol na blbosti ludi nakupujucich predrazeny tovar na zaklade nejasnych zmluv v casoch pravnej nevedomosti a v podstate pravneho vakua, nemoze byt filantrop.

Zbytok argumentov ti beriem, to uz je tvoja vec ci/co sa ti paci.

Čo je to právna nevedomosť? Veď stačí si prečítať zmluvu.. Keď sa hanbíš byť na pobočke o niečo dlhšie len pre to, lebo sa hanbíš si bodku po bodke prečítať zmluvu tak to už je tvoja chyba.. A predsa keď si nie som istý čo tam je a mám tú "právnu nevedomosť" tak to proste nepodpíšem alebo sa poradím s niekym, kto tú "právnu nevedomosť" nemá..

Čiže ako ty hovoríš: ja tvoj argument neberiem.
ColdRain
Addict
Addict

Pozri, ja s tebou absolutne suhlasim v tom, ze si ma clovek dobre precitat co podpisuje. Lenze svet nie je ciernobiely a staci trocha reklamnej masaze, malych pismenok v kombinacii s vidinou novej "plazmy za par supov" a ludia podpisuju o 106. A presne o to ide, ze je nam vsetkym jasne, ze sa to deje a je nam rovnako jasne, ze ludia nevedia co podpisuju. Stale je to ale v poriadku (teda v zavislosti od sily zaludka).
Lenze ak to je takto a niekto sa potom co na takychto zmluvach zbohatol prezentuje ako filantrop, to uz v poriadku nie je, lebo si to jednoducho odporuje, pretoze sa ryzuje na ludskej blbosti a/alebo dovercivosti.
Mr.FuN
Expert
Expert

To už je asi náš rozdielny pohľad na svet
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

ColdRain napísal:Pozri, ja s tebou absolutne suhlasim v tom, ze si ma clovek dobre precitat co podpisuje. Lenze svet nie je ciernobiely a staci trocha reklamnej masaze, malych pismenok v kombinacii s vidinou novej "plazmy za par supov" a ludia podpisuju o 106. A presne o to ide, ze je nam vsetkym jasne, ze sa to deje a je nam rovnako jasne, ze ludia nevedia co podpisuju. Stale je to ale v poriadku (teda v zavislosti od sily zaludka).
Lenze ak to je takto a niekto sa potom co na takychto zmluvach zbohatol prezentuje ako filantrop, to uz v poriadku nie je, lebo si to jednoducho odporuje, pretoze sa ryzuje na ludskej blbosti a/alebo dovercivosti.

Ja s tebou nesúhlasím. Masáže a malé písmenka to je napríklad aj u naších operátorov. Ale splátkové spoločnosti skôr pomohli ľuďom ktorý si niečo nemohli dovoliť. A dokonca boli aj akcie v ktorých si nepreplatil nič. To že si človek neprečíta pozorne zmluvu je jeho problém. Aj u operátora podpisuješ zmluvu ktorú keď porušíš platíš celkom slušné sankcie. A preto ho mám nazvať úžerníkom?
Ak si občan vezme plazmu na splátky a bude ju platit tak ako má tak po splatení sú obaja spokojný a o to ide.

Ja uvažujem o tom že nebudem voliť ani Mezenskú ako som písal a možno ani Kňažka ale budem sa asi rozhodovať medzi Kiskom alebo Prochaskom.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

V stredu bola na Exprese po 12stej hostom Mezenska. Nemusim ju, ale prejav mala celkom v poho. Vie kecat.
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

Inak s logikou niektorých tu sú potom aj všelijakí novodobí šmejdi vlastne filantropi. A tá hnusná dokumentaristka týchto ľudomilných podnikateľov, čo chcú len dopriať kvalitný tovar dôchodcom, tak hnusne ohovorila...
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Neviem o tom ze by Quatro vyvijalo nejaky psychicky natlak, na to ze si musis dany produkt kupit...
Mr.FuN
Expert
Expert

wladas napísal:V stredu bola na Exprese po 12stej hostom Mezenska. Nemusim ju, ale prejav mala celkom v poho. Vie kecat.
Podľa mňa má veľké srdce ale rozprávať vôbec nevie (môj názor), a aj pre to ju nebudem voliť

//autoeditácia príspevku (24 Jan 2014, 21:07)
bax napísal:Inak s logikou niektorých tu sú potom aj všelijakí novodobí šmejdi vlastne filantropi. A tá hnusná dokumentaristka týchto ľudomilných podnikateľov, čo chcú len dopriať kvalitný tovar dôchodcom, tak hnusne ohovorila...
Ty si "out of reality"... Ako môžeš porovnávať nebankovku s účelom pomôcť ľudom a šmejdov s účelom poškodiť dôchodcom?
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Bill Gates zbohatol na dobrom marketingovom napade a predava produkt (s dlhou predlhou zmluvou [eula], ktoru sotva dakto cita), ktory je horsi ako konkurencia a brutalne na tom zbohatol. Je filantrop? Tiez je to o vhodnom oblbnuti ludi.
Kazdy produkt/sluzba, ktora dobre zaraba je minimalne z nejakej casti postavena na oblbnuti ludi. Mnoho miliardarov ma filantropicke aktivity; pritom zbohatli na kadecom - od burzy, tazby zlata/ropy, spracovania ocele az po aktivity v telekomoch, hazardnych hrach, IT atd... Kopu ludi museli svojimi sluzbami odrbat, aby niektorym dalsim mohli pomoct.
ColdRain napísal:Tak isto ako nikomu nemusime my zdovodnovat svoju volbu (aj ked zapojenim do diskusie sme sa rozhodli, ze chceme) tak nam nikto nie je povinny vysvetlovat preco volil fica a nas nazor na to, ci to je fanaticke alebo nie na tom nic nezmeni, o tom je demokracia. ..... a nie je mozne vyrieknut takyto sud len na zaklade toho, ze sa clovek ROZHODNE nevyjadrit, o tom to totiz cele je.
Vsetko je to sice krasne, ale podstatne je, ze ZIADNY z Ficovolicov sa nevyjadril, preco nim je. Z toho sa uz da vyvodzovat, ze je niekde problem, a co ho moze sposobovat. Podla mna je v tom najma hanba za vlastny nazor, kedze sami vidia, ako sa o Ficovolicoch ostatni vyjadruju, a aky je vseobecny pohlad na Ficka.
Ku vsetkym ostatnym kandidatom volici vedia zaujat racionalny postoj a obhajit si nazor. O Hranolovi je hrobove ticho. Preto sa da velmi lahko vyvodit, ze zamer je najma iracionalny, ako napr. viera, emocie, sympatie a pod.

Stretol som zatial jedneho Ficovolica, ktory presne vedel, preco ho voli. Sice to boli bludy ako "zakazal zisk poistovni", "zaviedol zdanenie bohatych" - co sa paradoxne vdaka jeho prijmu dotklo aj jeho sameho (Ficolic, to je divny tvor) - a nejake dalsie somariny, ktore sa mu dali lahko vyvratit, ale pri pokuse o to mu akurat stupal tlak mimo rozsah tlakomera.
Dalsich som zatial nestretol (ak nepocitam babku, dedka, kde je Hranol nahrada byvalej lasky LenOn-a), aj ked ich paradoxne behaju mraky.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Vie mi nekto povedať či má smer niečo dočinenia s osobou Andreja Kisku? Lebo ak by to tak bolo a týto dvaja by sa dostali do druhého kola, tak by to bola na strane Fica a smeru win/win schéma, čo on vždy rád.
Nečítam moc všetky Kiskove vyhlásenia, ale ohradil sa on niekedy a niekde na spoluprácu so smerom a Ficom, alebo len spomína ako aj na jeho stránke, že sa snaží za protiváhu s hocijakou vládou, bližšie to nešpecifikuje a podobne...ď.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Ja som bol doteraz v tom, ze Kiska si oznacenie filantrop vysluzil zalozenim a prevadzkovanim Dobreho Anjela a nie podnikanim. Ono jeho podnikanie pomohlo isto viac ludom ako uskodilo ale mat biznis ktory spolocnosti nieco prinasa ma byt standard, nie nieco vynimocne...
Napísať odpoveď