Synchronizacia zvuku

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
DoperMTA
Medium Star
Medium Star

Synchronizacia zvuku

Príspevok od používateľa DoperMTA »

čaute, mám taký problém so zvukmi, potrebujem ich zosynchronizovať a už neviem ako to spraviť nejako ľahšie.
Sú to dva zvuky z toho istého filmu, ale z dvoch rôznych videí, jeden je anglický a druhý slovensky dabing a obidva začínajú presne akurát druhy zvuk je rýchlejší.
Obidva sú 44.1 KHz a maju 23.976 fps, takže neviem čo ešte môžu mať rozdielne.
Prikladám aj obrázok kde su vidieť vlny. Obrázok je z audacity, ale ak poznáte iný program, kludne mi napíšte, ja nevravím že to musím robiť v audacity.
Dík za pomoc.
Prílohy
aud.png
vladenko007
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Synchronizacia zvuku

Príspevok od používateľa vladenko007 »

No neviem ale predsa v strihovom programe je možné zvuk rôzne natiahnuť alebo stiahnuť prípadne inak prispôsobiť dĺžke filmu. Napríklad aj strihom zvuku. Ja používam Sony Vegas.
Ja si neviem predstaviť upravovať rýchlosť a dlžku zvuku v programe v Audacity bez toho aby som to mohol hneď porovnať z videom.
DoperMTA
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DoperMTA »

To hej ale vo vegase sa mi to nechce robiť, cele to strihať...ja si to robím len pre seba...ja som skôr myslel niečo ako (teraz trepem) v jednom programe načítam prvý zvuk, odpíšem nejake čísla, potom otvorím druhy zvuk a tie čísla tam vložím...je to predsa ten istý zvuk, len jeden je rýchlejší...
vladenko007
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Podľa toho co vdím tak horný zvuk začína o niečo neskôr alebo teda spodný o niečo skôr.
Napadá ma len to že upraviť ten ktorí je posunutý. Dajme tomu ten horný. Takže zmazať od začiatku taký úsek aby sa to celé posunulo do ľava o toľko aby to sedelo.
Napísať odpoveď