Arogantni vodici na cestach
Re: Arogantni vodici na cestach
urcite to je nalepene zvonku podla tej lepiacej ktoru vidno celu 
Ja asi vyrobím z kartónu transparent, ktorý strčím do stredu kruháču a bude na ňom niečo o dávaní smeroviek pri výjazde.
to by skor mala byt oficialna znacka
hlavne rano ked tusim nikto nedava smerovku
Osobne smerovky považujem, za najvačšiu chorobu na slovenských cestách. Na kruháči to zdržuje celú premávku. A milujem expertov, ktorý najprv zabrzdí, potom začne manevér a keď je v polke, tak vyhodí smerovku. No potom si ju už može strčiť do miest, ktoré nepozná ani manželka.
hej hej brutalne to zdrzuje ked tam clovek caka caka caka a ide auto bum bez smerovky cakas dalsie a znovu to iste..
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
tak to sme dvaja, mna to dokaze vytocit do nepricetna, tusim som to sem uz aj pisal. Obzvlast tu pri praci je jeden kruhac kde kazdy druhy nevyhadzuje smerovku, ved naco, debil (ja) nech zastavi, ze.begbeee napísal:Osobne smerovky považujem, za najvačšiu chorobu na slovenských cestách. Na kruháči to zdržuje celú premávku. A milujem expertov, ktorý najprv zabrzdí, potom začne manevér a keď je v polke, tak vyhodí smerovku. No potom si ju už može strčiť do miest, ktoré nepozná ani manželka.
Viete co je horsie ako ten co smerovku nevyhodi pri vyjazde? Ten co ju zapne pri vjazde a ma ju cely cas zapnutu... Minule sa mi to celkom vypomstilo, pozrem dolava, fajn ma smerovku idem a zrazu vidim periferne v spetakoch auto dost blizko a truby svetla vsetko.
-
audiotrack
VIP
nech si trúbi a bliká, je v jeho záujme dobrzdiť ak nechce byť vinník nehody 
To zalezi, defacto, prednost som mu mal dat ja tak ci onak, no skoro som vypenil tak som sa mu odvdacil prejazdom kruhacom o rychlosti 2kmh...
ja zapinam tesne smerovku pred vjazdom ked hned vychadzam nech mozu ist auta
je to spravne alebo to moze pomylit?:D
V AS ma ucili nedavat pri vjazde smerovku no obcas uz akoby zo zvyku aspon raz tuknem, kazdopadne dost dbam na to aby to nebolo mätuce a ked idem napr prvym vyjazdom tak pri vjazde zapnem a vypnem na vyjazde.
to ucili aj mna ale tak ked idem von tak dam skor smerovku nie ze blikam polhodinu 
-
t0m4s3
Admin
Ja si myslim, ze je to v poriadku. Zalezi na velkosti kruhacu, taky standardny je ok, tam je jasne, ze hned odbocujes. Horsie by to bolo na vacsich kruhacoch.CHoBoT napísal:ja zapinam tesne smerovku pred vjazdom ked hned vychadzam nech mozu ist autaje to spravne alebo to moze pomylit?:D
audiotrack: no s tym vinnikom neviem, neviem, tam by si bol urceny asi ty, co je prave jedna z veci na ktoru je treba davat pozor - slepo neverit tomu, ze auto skutocne odbocuje, co si tak trochu protireci s tym, ze penim ked niekto neda smerovku, pretoze spravne by som aj tak mal pockat ci skutocne kruhac opusti.
-
audiotrack
VIP
Čítajte viac: http://auto.sme.sk/c/7013204/nepouzivat ... z2rnQVQFIgAj keď platí, že vodič z vedľajšej cesty je povinný dať prednosť vozidlu na hlavnej, nezapnutie smerovky vodičom na hlavnej by bolo skutočnou príčinou prípadnej dopravnej nehody.
Smerovka informuje iných účastníkov cestnej premávky o záväznom úmysle vodiča, ktorý smerovku používa. Jej nepoužitie v zákonom stanovenej situácii je priestupok, ktorý uvedie iných do nečakaného omylu, na ktorý sa nemá nikto možnosť pripraviť.
Nezapnutie smerovky by bolo vtedy nedbanlivosťou, ktorá by viedla k havárii. Vodič z vedľajšej cesty by nemohol za nedanie prednosti v jazde.
je to síce iná situácia, nie kruhový ale myslím že sa to kľudne dá aplikovať aj na kruháč. V našom prípade je to len opačne, nie nezapnutie ale zapnutie vtedy kedy nemá. Stále je to ale priestupok (lebo vyhláška jasne hovorí kedy a ako tie smerovky v kruhovom používať) ktorý ma uvedie do omylu a ide o nedbanlivosť ktorá môže viesť k havárii
A teraz do praxe:
...a vina je udelena. Finito.A: "ten dement mi vliezol do cesty nemal som sancu ubrzdit"
B: "ved si mal smerovku ty curak"
A: "aku smerovku? co ti to uz nacisto?!"
Jedine svedkovia v tvojom aute, v lepšom prípade dashboard kamera. Dnes už sú tie kamery za minimálne sumy oproti peripetiami s dokazovaním viny/neviny.
To je pravda, kazdopadne, neviem si predstavit ze by zabrala nieco co moze byt absolutne mimo jej zorneho uhla a svedkovia tiez niesu istota, resp. napr. ja malokedy som v aute s niekym.
Vieš čo tie kamery majú dosť široký záber, nevravím že budú vidieť aj na kruháči prichádzajúce auto, ale šanca tam je. Pozrel by som to, len sa mi nechce bežať do auta pre kameru a pozerať záznam poslednej cesty 
A je taka kamera a jej zaznam pravne akceptovatelna na dopravnom inspektorate v pripade nehody?
Dúfam, že to tu nebolo a patrí to sem.