Slobodný vysielač a iné alternatívne média

Diskusie na politické témy...
Solo_Kamen
King
King
Používateľov profilový obrázok

Slobodný vysielač a iné alternatívne média

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Kedže diskusia v téme prezidentské volby sa kvoli jednému linku odomna uberala týmto smerom, tak k tomu zakladám samostatnú tému. Čo si myslíte o tomto internetovom rádiu o ktorom sa SME vyjadrilo ako o médiu, "ktoré šíri konšpiračné teórie"?

Slobodný vysielač vznikol v januári 2013 a prežil až doteraz. Rádio dáva priestor na diskusiu o témach, o politických, zahraničných, konšpiračných a iných témach plus hudobné relácie rôznych žánrov od folku cez pop až po trash metal. :)

P.S. Neviem, či je toto v správnej sekcii ale politka sa tam pretriasa dost často so všetkých strán a uhlov pohladu, takže sa hádam nikto nenahnevá.
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Slobodný Vysielač

Príspevok od používateľa hughito »

A dávajú priestor aj fašistom (Mišún) a iným pochybným postavičkám, čo je naozaj čudné, navyše, ak prebrali názov po rádiu, ktoré začalo vysielať v septembri 1944 po vypuknutí SNP.

Celkovo mi tento pomýlený koncept "slobody" pripomína, dnes už našťastie minulý, projekt slovenskej Indymedie, viac v odkaze.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

počúvam ich len od vianoc, o tom, že by tam odznelo niečo fašistické neviem... možno časom uvidím.
v rámci Priamej akcie by sme nikdy neposkytli priestor napríklad pre šírenie nacionalistických názorov.
nacionalizmus = vlastenectvo, čo nie je nič zlé. Viem, že tebe je to asi cudzie, nakolko odporuješ akémukolvek zriadeniu okrem anarchie ale ja na vlastnectve nevidím nič zlé, pokial neslúži priamo na tunelovanie a nahánanie politického kapitálu. (viď SNS a vlajkový zákon)
hughito
Redeemer
Redeemer

odznelo niečo fašistické neviem
Tak jasné, že tam nenapochoduje Mišún a prvé, čo prehlási je, že som fašista. Len som vyjadril, čo sa mi primárne na tom rádiu nepáči a beriem to navyše dosť cynicky, vzhľadom na historické fakty.

Takisto tam dostáva priestor Švec zo SHO, podpora tam bola prejavovaná aj Kotlebovi. Cynizmus ako vyšitý.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

na ich FB sa v diskusii ku Nitre hlasi dost vela ludia ku proti extremistickym postojom, co ma pozitivne prekvapilo.
ked osobam, ktore ich financuju nevadi, ze sa tam pretriasaju teorie o sprisahaniach od potvrdenych (NSA) az po zdravy rozum zastavujuce (Niklajovov plyn, soda bikarbona proti rakovine, autizmus z ockovania), tak nech si vysielaju. od toho tu ta sloboda prejavu pred sa je.

mne ho prezentovali ludia, ktori kazde volby obratia politicky kabat a slepo veria kazdej teorii o spriahani. preto mi je to nesympaticke. tak ako vsetky "slobodne" media. tie ma napriklad pred 4 rokmi presviedcali o tom co ma caka na Balkane. pravda bola diametralne odlisna. dalsi dovod, preco som ich prestal sledovat je, ze vacsinou byvaju hlasnou trubou extremnej pravice.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Ja slobodny vysielac pocuvam od zaciatku, osobne tam nepoznam nikoho ale dam ruku do ohna za to, ze je to v prvom rade nezavisle radio (redaktori si maximalne povedia svoj nazor a vopred nan upozornia) a priestor tam dostane kazdy kto sa tam prihlasi a dohodne na termine relacie, tuto moznost maju naozaj vsetci (hughito ak mas k niecomu co povedat a treba o tom hlbsiu diskusiu, tak sa skus dohodnut), ale sudit radio podla komentarov na FB, alebo podla toho co o SV ine media napisu mi pride dost scestne. Ked chcete spoznat radio treba si vypocut viacero relacii z archivu a uvidite sami.
Tam nie su ze 10 minutove diskusie, tam sa diskutuje 1-3 hodiny v kuse s par prestavkami 4-5 pesniciek. Nemas problem tam zavolat a reagovat, opytat sa, napisat email (tu uz je otazne ci stihne precitat vsetko, ale co som ja posielal tak nikdy nevynechal).
Toto radio riadne stupa mainstreamu na otlaky, pretoze ak by sa toto stalo mienkotvornym mediom tak si myslim, ze sa zacnu hybat veci doslova inym smerom.
jackb
Redeemer
Redeemer

posledne 4 roky ma naucili, ze ziadne medium nie je nezavisle :) kto by uz len hryzol ruku, ktora mu dava jest.
mne pride scestne davanie priestoru na vymyvanie mozgov teoriami o spiknutiach a podporovanim nepravd.
skor ako dat priestor kazdemu by sa mali zamysliet nad tym, aby overenymi zdrojmi boli nieco viac ako blogy a "YT dokumenty". vtedy by zacali byt pre mna zaujimavi.
butthead
Darca
Darca

jackb, ak najdes taku relaciu, kde SV podporuje "vymyvanie mozgov teoriami o spiknutiach a podporovanim nepravd", tak uznam ze mas pravdu, zial nic podobne som tam doteraz nezaregistroval.
jackb
Redeemer
Redeemer

ja som ti to nezakazal pocuvat. ja len pisem, preco je mne vrcholne nesympaticke.
ludia tu spomenuli, ze sa tam bojuje napriklad proti ockovaniu, ludia z mojho okolia tam vyhrabali "zazracny vitamin C" a podobne veci.

aj TA3 som prestal pozerat po tom, co tyzden hovorili o chystanej obcianskej vojne v Macedonsku, do ktoreho som sa chystal. z vojny nic nebolo a este ma Macedonci vysmiali. takze co si asi mozem mysliet o novom pokutnom rozhlase, ktory je najpravdivejsi a najobjektivnejsi?
butthead
Darca
Darca

jackb, opat trosku prekrucas to co som napisal a podstate to len budem opakovat, este to inak vysvetlim, v dosledku toho, ze tam ma priestor kazdy, ma priestor aj kazdy troll (to uz zalezi od uhla pohladu), keby tam boli kazdy den SMERaci a hlasali tam svoju "pravdu", tak povies ze sa jedna o smeracke radio, keby tam chodili do relacii narkomani, tak povies ze je to fetacke radio, keby tam chodili neonacisti a hajlovali, tak povies ze je to extremisticke radio.

pokial si to radio nepocuval vobec a dedukujes len podla toho, ako 5 ci kolko rokov media nesledujes, len pretoze si vseobecne stratil doveru, dedukujes podla toho aky je vseobecne obsah internetu, ktory je podstate len plny konspiracii. Inak sa k pravde dopracovat neda, len diskusiou priamym prenosom, skusenostami na vlastnej kozi.

tak si predstav uz ked to spomynas, ze ja patrim medzi pravidelnych uzivatelov toho "zazracneho" vitaminu C a este som nebol chory (musim zaklopat) a to sportujem, co je obrovska zataz na imunitu. ja som skeptik, ale viem si dohladat dostatok info a skusenosti kvanta uzivatelov, riskol som, skusil a zatial dobre, je to uz kazdeho osobna vec ci to skusi alebo nie.

Akurat som vcera pisal s kamaratom, ktory dostal antibiotika od doktora:
milujem pribalove letaky liekov
Ak sa u Vás prejaví ktorýkoľvek z týchto príznakov, ihneď sa obráťte na lekára:

· zápal pečene (hepatitída)

· žltačka zapríčinená zvýšením množstva bilirubínu (látky tvorenej v pečeni) v krvi, čo môže spôsobiť zožltnutie kože a očných bielkov

· hyperaktivita

· kŕče (u ľudí užívajúcich vysoké dávky Augmentinu, alebo u tých, ktorí majú problémy s obličkami)

· čierny jazyk, ktorý vyzerá chlpatý

· zafarbenie zubov, ktoré čistenie zubnou kefkou zvyčajne odstráni.

· kryštáliky v moči...
:mrgreen:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

co presne ti na obsahu toho pribaloveho letaku vadi?
jackb
Redeemer
Redeemer

butthead napísal:jackb, opat trosku prekrucas to co som napisal a podstate to len budem opakovat, este to inak vysvetlim, v dosledku toho, ze tam ma priestor kazdy, ma priestor aj kazdy troll (to uz zalezi od uhla pohladu), keby tam boli kazdy den SMERaci a hlasali tam svoju "pravdu", tak povies ze sa jedna o smeracke radio, keby tam chodili do relacii narkomani, tak povies ze je to fetacke radio, keby tam chodili neonacisti a hajlovali, tak povies ze je to extremisticke radio.

pokial si to radio nepocuval vobec a dedukujes len podla toho, ako 5 ci kolko rokov media nesledujes, len pretoze si vseobecne stratil doveru, dedukujes podla toho aky je vseobecne obsah internetu, ktory je podstate len plny konspiracii. Inak sa k pravde dopracovat neda, len diskusiou priamym prenosom, skusenostami na vlastnej kozi.

tak si predstav uz ked to spomynas, ze ja patrim medzi pravidelnych uzivatelov toho "zazracneho" vitaminu C a este som nebol chory (musim zaklopat) a to sportujem, co je obrovska zataz na imunitu. ja som skeptik, ale viem si dohladat dostatok info a skusenosti kvanta uzivatelov, riskol som, skusil a zatial dobre, je to uz kazdeho osobna vec ci to skusi alebo nie.
5 rokov? kde si zobral to cislo? s tym Cckom si rob co chces. ja ho neuzivam a efekt je rovnaky.
SV mi je proste nesympaticky. cela jeho propagacia, nazov, motta...

to je ako Hyde Park v Londyne. Kazdy vies, ze sa tam zbiehaju ludia, aby si vykrikovali to svoje. nikto vsak okoloizduciach nenuti pocuvat ich a brat ich ako za jedinu pravdu a spasu sveta.
butthead
Darca
Darca

A pisal som snad niekde, ze mi na tom letaku nieco vadi? Nechcel som odbocit od temy, ale dobre, jednoducho farmafirmy ak sa chcu vediet branit potrebuju uviest co najviac neziaducich ucinkov, je to normalne. Ale taky vitamin C ma len jeden co viem a som zazil, ak si das prilis velku davku naraz, mas do pol hodiny jednorazovu hnacku.

Jedine co mi vsak vadi, ze media o tomto malo hovoria respektive vobec, reklamy na kadejake multivitaminy a pod. sa najde hojne, ale co z toho ked clovek ani nevie kde je pravda co sa tyka ODD vitaminov, najdolezitejsie pre imunitu vitamin C? U kazdeho je ODD ina, u mna je minimalka 2g.

//autoeditácia príspevku (30 Jan 2014, 10:27)
jackb napísal: 5 rokov? kde si zobral to cislo? s tym Cckom si rob co chces. ja ho neuzivam a efekt je rovnaky.
SV mi je proste nesympaticky. cela jeho propagacia, nazov, motta...

to je ako Hyde Park v Londyne. Kazdy vies, ze sa tam zbiehaju ludia, aby si vykrikovali to svoje. nikto vsak okoloizduciach nenuti pocuvat ich a brat ich ako za jedinu pravdu a spasu sveta.
prepac, nevedel som ze je to tak dolezite pre teba. tak posledne 4 roky, bol som lenivy si to pozriet ale aj som poznamenal "ako 5 ci kolko rokov media nesledujes" ospravedlnujem sa este raz, aj druhy aj tretikrat
mna nikdy brat za slovicka nemusis, dakujem :)

Ok vsak tvoj nazor.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nechapem teda, naco si to sem pisal a teda sa nad tym pozastavil...
ano, treba tam napisat co najviac moznych neziaducich ucinkov, kazdy clovek je jedinecny
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

Solo_Kamen napísal:nacionalizmus = vlastenectvo
ústredným princípom nacionalizmu je národ, nie vlasť
jackb
Redeemer
Redeemer

ani 4 nie. nikde som pocet rokov. nenapisal.
bolo to pred takmer 2 rokmi :)
butthead
Darca
Darca

Podstate nie je na tom nic zle, ked clovek media ako celok sleduje (teraz to moze zniet, ze si seriem do huby), ale ked je niekto zamerany na jednu stranu a papa z nej info aj s navijakom, cize napr. verim vsetkemu co vyznie zo SV a vsetko ostatne automaticky pokladam za klamstvo, manipulaciu.
Sami sa to snazia poukazat, ze nie vsetko co vyznie z radia je pravda a je potrebne si info overovat, ale to je ten paradox, ze clovek musi zazit na vlastnej kozi, aby vedel aka je skutocna pravda. Potom je tu dalsia moznost hladania pravdy, prostrednictvom suvislosti, tu vsak tiez narazame na rovnaky problem, najst a eliminovat tu skutocnu konspiraciu...
Pride mi smiesne robit filter podla sympatii, aku peknu maju webstranku, akym sposobom sa vyjadruju, ale sotva tvrdohlavost niektorych ludi nepozna hranic, budu riesit uplne nepodstatne problemy/vlastnosti, ale to, ze sme rabovani uz 25. rok, je OK....
Potom su aj ludia uz tak vo vysokej miere sklamania, ze neveria uz absolutne nicomu a automaticky odmietaju akekolvek medium, nezabudajme, ze aj hojko.com je internetove mediu poskytujucu volne siriace informacie, da sa povedat bez cenzury podobne ako SV, preto sem rad chodim :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Pride mi smiesne robit filter podla sympatii, aku peknu maju webstranku, akym sposobom sa vyjadruju, ale sotva tvrdohlavost niektorych ludi nepozna hranic, budu riesit uplne nepodstatne problemy/vlastnosti, ale to, ze sme rabovani uz 25. rok, je OK....
To, že niekto nemusí prokonšpiračný a profašistický SV znamená, že 25. ročná rabovačka je OK?
butthead
Darca
Darca

"prokonšpiračný a profašistický SV"
To vies/tvrdis na zaklade coho ? Dokazy prosim.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak to, že je dosť prokonšpiračne založený je hádam jasné, aj keď oni to prezentujú ako dávanie priestoru všetkým. To "profašistický" korigujem na dávajúci priestor aj týmto ľuďom/skupinám, teda uznávam, beriem späť - síce, vyskytli sa tam aj tie prokotlebovské tendencie, ale zas natoľko to nemám preskúmané a zmapované.
Napísať odpoveď