Router ide internet nejde
Re: Router ide internet nejde
http://www.kds-net.de/RG54GS2_User_Manual.pdf manual k tvojmu roteru ... podla tohoto by si to mal vediet nastavit .. (ak vies trochu po ang.)
cize k providerovi ... an streche mas antena a odtial ti ide kabel s ethernetom ktory mas pripojit do pc...
//autoeditácia príspevku (30 Jan 2014, 12:47)
WAN type mas nastaveny na dynamic IP ....
net nemoze este ist lebo nemas nastavene LAN, wlan dns a dhcp ..... cize na PC nastav napevno IP v rozsahu 192.168.1.1 a pripoj sa na roter ... v sekcii lan nastav DHCP (napr od 10 do 253) skus dat ostatne na automatiku a daj save.
cize k providerovi ... an streche mas antena a odtial ti ide kabel s ethernetom ktory mas pripojit do pc...
net nemoze este ist lebo nemas nastavene LAN, wlan dns a dhcp ..... cize na PC nastav napevno IP v rozsahu 192.168.1.1 a pripoj sa na roter ... v sekcii lan nastav DHCP (napr od 10 do 253) skus dat ostatne na automatiku a daj save.
provider ako hovorisstrapaty napísal:http://www.kds-net.de/RG54GS2_User_Manual.pdf manual k tvojmu roteru ... podla tohoto by si to mal vediet nastavit .. (ak vies trochu po ang.)
//autoeditácia príspevku (30 Jan 2014, 13:13)
strapaty napísal:http://www.kds-net.de/RG54GS2_User_Manual.pdf manual k tvojmu roteru ... podla tohoto by si to mal vediet nastavit .. (ak vies trochu po ang.)
spravil som to len neviem ci sa mam na vstup do nastaveni pouzivat ip 172.16.1.178 alebo 192.168.1.254
//autoeditácia príspevku (30 Jan 2014, 13:25)
ale ked zmenim ip napevno net mi nejde to mi blokuje provider ked si dobre pamatam
neviem presne ktory vstup myslis
takze ip provajdra je 61 a neco ak si dobre pamatam(cize kabel z anteny do modemu), modem ti dava IP v rozsahu 172.16.1..... to ide do portu wan (cize kabel z modemu do rotru) a 192.168.1 a neco by ti mal davat router pre tvoju vnutornu siet cize LAN a WLAN(wifi)
172.16.1 ti bude pridelovat modem (dynamicka ip ) 192.168.1.neco bud zabezpecis DHCP alebo napevno ale potom musis zadat aj ostatne nastavovacky (maska dns brana atd...)
takze ip provajdra je 61 a neco ak si dobre pamatam(cize kabel z anteny do modemu), modem ti dava IP v rozsahu 172.16.1..... to ide do portu wan (cize kabel z modemu do rotru) a 192.168.1 a neco by ti mal davat router pre tvoju vnutornu siet cize LAN a WLAN(wifi)
172.16.1 ti bude pridelovat modem (dynamicka ip ) 192.168.1.neco bud zabezpecis DHCP alebo napevno ale potom musis zadat aj ostatne nastavovacky (maska dns brana atd...)
strapaty napísal:neviem presne ktory vstup myslis
myslim ip ktoru zadam do prehliadaca na prihlasenie
tu pokial nezmenis bude 192.168.1.254
LAN ip adress cize ip routra... router je len jedno zo zariadeni v LAN sieti a tie pri maske 255.255.255.0 mozu mat ip npr. od 192.168.1.1-254 zalezi na tebe aku ip si das pre ake zariadenie len ked ju zmenis budes pristupovat na router cez nu ....
LAN ip adress cize ip routra... router je len jedno zo zariadeni v LAN sieti a tie pri maske 255.255.255.0 mozu mat ip npr. od 192.168.1.1-254 zalezi na tebe aku ip si das pre ake zariadenie len ked ju zmenis budes pristupovat na router cez nu ....
ok ja som to urobil ako si napisal s lan ip 192.168.1.254 ale stale nicstrapaty napísal:tu pokial nezmenis bude 192.168.1.254
nastavil si na routery dhcp server a na pc pridelovanie ip dhcp (aky mas op sys???)
na routery ano ale na pc neviem ako nastavit pridelovanie ip dhcp, mam win8
tu je screen neviem ci je aj toto dobre
tu je screen neviem ci je aj toto dobre
na PC mas podla screenu nastavene dhcp... stale ti nejde internet???
daj este raz ipconfig -all a daj screen
//autoeditácia príspevku (30 Jan 2014, 15:16)
dns mas zle ... bud daj 8.8.8.8. alebo ziaden
//autoeditácia príspevku (30 Jan 2014, 15:19)
daj do prehliadaca tuto IP 213.81.185.189
//autoeditácia príspevku (30 Jan 2014, 15:31)
poriesime to zajtra dnes uz musim koncit
//autoeditácia príspevku (30 Jan 2014, 15:31)
poriesime to zajtra dnes uz musim koncit
dns som zrusil 0.0.0.0 net stale nejde ani 213.81.185.189strapaty napísal:na PC mas podla screenu nastavene dhcp... stale ti nejde internet???
a tu je screen ipconfig/all
//autoeditácia príspevku (31 Jan 2014, 10:37)
dakujem, ale zatial ste mi vobec nepomohli
a myslite ze moze byt ten router aj pokazeny???
Vsetci sa snazia ako najlepsie vedia, ale zjavne tomu nerozumies co ti tu pisu. Tak si teda myslim, ze ten router pokazeny nebude.//autoeditácia príspevku (31 Jan 2014, 10:37)
dakujem, ale zatial ste mi vobec nepomohli
a myslite ze moze byt ten router aj pokazeny???
-
vladenko007
VIP
Ozaj čo to máš vlastne za modem? Ja keď som mal internet cez WIFI nemal som žiadny modem. Mal som pri anténe AP ktoré bolo napájané po kábly na 220V a z AP šiel UTP kábel priamo do PC. A v PC som mal zadané IP adresy od provajdra inak by mi neišiel net.
Ale to je už strašne dávno. Teraz sa to už asi robí nejak inak neviem.
skus ten router vypnut na 3 minuty a potom zapnut ...
medzi routerom a PC je to uz OK (priradilo ti IP)
uz len sa pohrat s nastavenim internetu a wan siete ...
vies sa dostat na modem ???
medzi routerom a PC je to uz OK (priradilo ti IP)
uz len sa pohrat s nastavenim internetu a wan siete ...
vies sa dostat na modem ???
no nejak tak to mamvladenko007 napísal:Ozaj čo to máš vlastne za modem? Ja keď som mal internet cez WIFI nemal som žiadny modem. Mal som pri anténe AP ktoré bolo napájané po kábly na 220V a z AP šiel UTP kábel priamo do PC. A v PC som mal zadané IP adresy od provajdra inak by mi neišiel net.
toto je antena http://www.ubnt.com/nanostationloco z nej ide sietovy kabel ktory je pred vstupom do pc napajany adapterom, a presne ako hovoris net mi spustali tak, ze sa cez nejake ipecky prihlasovali a este predtym som pouzival proxy a teraz sa uz neda, to mi aj oni povedali
ja som povodne myslel ze modem je niekde spolu z antenou ale pozrel som krabicu a zjavne tam ziadny modem nieje
tak skus im zavolat na podporu ...takto mozes maturovat aj mesiac.. lan siet spravis jednoducho das vstupny kabel z wan do lan a na ostatnych portoch by si mal mat net al etakto nezpojazdnis wifi ... skus im zavolat ci sa to vobec da ... lebo ked sa ti neda zapojit proxy zjavne je tam nejake obmedzenie ... mozno ti pojde len wifi switch ... daj potom vediet ako si dopadol
skusal som ten aspon ten lan, kabel s internetom som dal do jedneho lan na routri a z dalsieho lan z routra som potiahol kabel do pc, ale islo sa mi iba prihlasit do routra ale net nesiel, windows pri diagnostike vypisal ze sa neda spojit s dns serverom
-
vladenko007
VIP
Skúsil by som najprv ten router uplne zresetovať. Použiť resetovacie tlačítko malo by tam byť. A potom skúsil prepojiť. Od toho všetkého nastavovania to môže blbnúť. Aj mne keď dáš veľa informácii a 10 krát ma zatočíš do prava a do lava tak neviem kam sa prv rozbehnúť.
Resetni ho a skús znova pripojiť.
vladenko007 napísal:Skúsil by som najprv ten router uplne zresetovať. Použiť resetovacie tlačítko malo by tam byť. A potom skúsil prepojiť. Od toho všetkého nastavovania to môže blbnúť. Aj mne keď dáš veľa informácii a 10 krát ma zatočíš do prava a do lava tak neviem kam sa prv rozbehnúť.![]()
no ak myslis klasicke resetovacie tlacitko tak s tym som to resetoval uz milion krat
-
vladenko007
VIP
Aha tak potom je to v poriadku. Zbytočne som ťa podcenil. Prepáč. 
Najlepšie asi zavolať fakt na podporu možno tam majú nejaký háčik.
Najlepšie asi zavolať fakt na podporu možno tam majú nejaký háčik.
tak mu daj natvrdo dns .... 8.8.8.8. to by ti malo ist alebo skus iny free dns server...
skus to zadat najskor len v routri ak to nepojde tak to zadaj do jednotlivych PC ... (ked to spravis nezabudni dat opravit pripojenie alebo resetni PC aby a aplykovali zmeny )
ale ak je problem v DNS tak ked das tu IP co som ti minule dal tak by ti to malo ist... DomainNameServer len preklada mena na IP a IP na mena
skus to zadat najskor len v routri ak to nepojde tak to zadaj do jednotlivych PC ... (ked to spravis nezabudni dat opravit pripojenie alebo resetni PC aby a aplykovali zmeny )
ale ak je problem v DNS tak ked das tu IP co som ti minule dal tak by ti to malo ist... DomainNameServer len preklada mena na IP a IP na mena