Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa 94jakub »

Jozef Koval napísal:Mysliš si že Boh potrebuje nas? :D Si veľmy naivny. Boh ma v nebi kopu anjelov kopu ľudksych duši a mysliš si že on nas potrebuje? Keby si ty bol prezident a mal by si kopu ľudi čo by ťa uznavali potreboval by si par dementnych ľudi čo by ťa len očierňovali?
Áno, keby som bol prezident a stratil akúkoľvek podporu všetkých ľudí, nebol by som viac prezidentom. Prezident je ale čudné prirovnanie a na Slovensku je to trochu inak.
Naivný si ty. Samozrejme, že Boh potrebuje ľudí na svoju existenciu. Ľudia si tu bežne nažívali tisícky rokov pred tým ako niekto vymyslel Boha.
Jozef Koval napísal:Za ďalšie povedať že si bez hriechu je ako vyhlasiť sa za Boha a to je smrteľny hriech lebo len Ježiš bol na zemi bez hriechu.
Zaujímavé, že Ježiš to vyhlásiť mohol. Vlastne, vyhlásil to niekedy o sebe? Ako vieš, že seth nie je druhý Ježiš? :D
Jozef Koval napísal:No v biblii sa piše že pred koncom sveta budu prirodne katastrofy zemetrasenia a pozri sa stale sa deju nejake prirodne katastrofy. Ďalej že budeme počuť o vojnach. Všade su nepokoje konflikty. Znamenia sa už deju len ľudia to nevidia lebo nechcu a radšej pridu s nejakym smiešnym vedeckym vysvetlenim.
Tak to ten koniec sveta prichádza už riadne dlho. Vojny tu boli odkedy je tu človek. Zemetrasenia ešte skôr.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Neviem zas co maju niektori proti Diablovi. Je to uplny pohodak, chodime spolu na chaty, ozieracky, poriadame spolu polovacky, vzdycky sme sa do sytosti zabavili a vztahy su velmi dobre. :) S Bohom je to rydza nuda nuda, nemam si s nim co povedat, ale proti gustu ...
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

Ste strašne naivni keď si myslite že okrem tohto sveta neexistuje nič vyššie. Veď aj največšie hollywoodske hviezdy sa priznali že predali dušu diablovi aby boli popularni priklad eminem sa priznal že predal dušu diablovi spieva to v par pesničkach ďalej prečo by mal všade fotku ktora pripomina diabla? A nie len on zistite si kto su illuminati. Dajte si odhalenie hudobneho priemyslu. Illuminati su najmocnejšia diabolska skupina na svete. Riadia všetko u nich sa da predať duša eminem to aj priznal. Michael Jackson o nich začal hovoriť a preto ho zabili. Jeho doktor bol len obeť musel ho zabiť. Ďalej sa priznala aj Katy Perry Rihanna a veľa inych. Myslite si že z bezdomovca ako bol eminem by sa stal najslavnejši rapper? Illuminati chcu dosiahnuť jednu svetovu vladu aby mohli riadiť všetkych ľudi. Raz sa im to podari a vtedy pride na svet antikrist satanov syn aby sa vyhlasil že on je Boh a veľa ľudi mu uveri. Da nas očipovať kde budu naše udaje a na začiatku bude čislo 666 ako znak že patrime diablovi. Ježiš hovoril že kto sa necha očipovať bude naveky zatrateny lebo to je znak diabla. Ľudi čo to odmietnu zabiju bude zakazana eucharistia kto bude vlastniť bibliu tiež ho zabiju. Kresťania budu prenasledovani mučeni a zabijani ale Ježiš hovori kto vytrva a necha sa pre mnňa aj zabiť bude spaseny. No Ježiš nas varoval aby sme neverili falošnym bohom a prorokom lebo keď sa on vrati na svet zažiari celu zem a bude ho vidieť od jedneho konca sveta až na druhy a potom bude sudiť živych i mrtvych. Spametajte sa ľuda ste zmanipulovani satanom prijmite Ježiša a otvorte srdcia Bohu a Duchu Svätemu lebo len Ježiš je cesta na večny život. Neverte len pozemskym veciam veď Ježiš hovori blahoslaveni ti čo nevideli ale uverili.
Prílohy
prečo by sa s takou fotkou všade prezentoval?
prečo by sa s takou fotkou všade prezentoval?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

well, that escalated quickly...
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

94jakub napísal:Áno, keby som bol prezident a stratil akúkoľvek podporu všetkých ľudí, nebol by som viac prezidentom. Prezident je ale čudné prirovnanie a na Slovensku je to trochu inak.
Naivný si ty. Samozrejme, že Boh potrebuje ľudí na svoju existenciu. Ľudia si tu bežne nažívali tisícky rokov pred tým ako niekto vymyslel Boha.

Zaujímavé, že Ježiš to vyhlásiť mohol. Vlastne, vyhlásil to niekedy o sebe? Ako vieš, že seth nie je druhý Ježiš? :D

Tak to ten koniec sveta prichádza už riadne dlho. Vojny tu boli odkedy je tu človek. Zemetrasenia ešte skôr.
Boh bol prvy zo všetkeho čo existuje. On tu bol stale nikdy nemal svoj začiatok a nebude mať ani koniec. Prve stvorenia čo stvoril boli anjeli takže pred tym ako ich stvoril bol sam a existoval. Takže nas očividne nepotreboval a ani nepotrebuje. Keby chcel zničil by nas aj diabla a stvoril by si svätych anjelov ktori by oňom nemali nejmenšie pochybnosti. Lenže on nas tak miluje že nam všetko toleruje lebo dufa že v neho niekedy uverime. Dokonca namiesto toho aby nas zničil dal nam svojho syna Ježiša aby nas vykupil. Diabla toleruje preto že nam dal slobodnu vôľu a chce vidieť kto sa prikloni k nemu a kto k diablovi. Lenže väčšina ľudi na boha kašle lebo robiť zlo je jednoduchšie. Tie hlasy čo ti v hlave hovoria že maš urobiť niečo zle je demon ktory ťa pokuša na zle. Vieš že mam pravdu každy to zažil a zaživa. No mame aj anjela ktori nas navadza na dobre ale toho malo kedy počuvame lebo pachať zlo je ľahšie. A ano vojny tu boli aj katastrofy ale všimni si ako sa zvyšil ich počet a stale rastie.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Jozef Koval napísal:Ste strašne naivni keď si myslite že okrem tohto sveta neexistuje nič vyššie. Veď aj največšie hollywoodske hviezdy sa priznali že predali dušu diablovi aby boli popularni priklad eminem sa priznal že predal dušu diablovi spieva to v par pesničkach ďalej prečo by mal všade fotku ktora pripomina diabla? A nie len on zistite si kto su illuminati. Dajte si odhalenie hudobneho priemyslu. Illuminati su najmocnejšia diabolska skupina na svete. Riadia všetko u nich sa da predať duša eminem to aj priznal. Michael Jackson o nich začal hovoriť a preto ho zabili. Jeho doktor bol len obeť musel ho zabiť. Ďalej sa priznala aj Katy Perry Rihanna a veľa inych. Myslite si že z bezdomovca ako bol eminem by sa stal najslavnejši rapper? Illuminati chcu dosiahnuť jednu svetovu vladu aby mohli riadiť všetkych ľudi. Raz sa im to podari a vtedy pride na svet antikrist satanov syn aby sa vyhlasil že on je Boh a veľa ľudi mu uveri. Da nas očipovať kde budu naše udaje a na začiatku bude čislo 666 ako znak že patrime diablovi. Ježiš hovoril že kto sa necha očipovať bude naveky zatrateny lebo to je znak diabla. Ľudi čo to odmietnu zabiju bude zakazana eucharistia kto bude vlastniť bibliu tiež ho zabiju. Kresťania budu prenasledovani mučeni a zabijani ale Ježiš hovori kto vytrva a necha sa pre mnňa aj zabiť bude spaseny. No Ježiš nas varoval aby sme neverili falošnym bohom a prorokom lebo keď sa on vrati na svet zažiari celu zem a bude ho vidieť od jedneho konca sveta až na druhy a potom bude sudiť živych i mrtvych. Spametajte sa ľuda ste zmanipulovani satanom prijmite Ježiša a otvorte srdcia Bohu a Duchu Svätemu lebo len Ježiš je cesta na večny život. Neverte len pozemskym veciam veď Ježiš hovori blahoslaveni ti čo nevideli ale uverili.
Jozef Koval
Akože nič proti cirkvi nech sa hrajú na svojom piesočku ale toto čo už ty píšeš. :nono: :nono:
Ja túto tému čítam už strašne dlho a som aj krstený aj som bol na PSP. Ale neverím. Ja som pôvodne do tejto témy ani nechcel písať ale prepáč toto čo si napísal to mi nedalo aby som ti aspoň na to nepovedal aby si sa dal liečiť. Spomínať tu celebrity v spojení s diablom a nejaké čipovanie. Ouuu dpc
Ja si rád prečítam zaujímavé úvahy od veriacich a je tu na fóre pár ľudí z ktorými sa dá diskutovať na túto tému. No ale toto čo si splodil ty.

Seth82 teba ja obdivujem. Chcel by som mať tvoje nervy. :)
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Jozef Koval napísal:bla bla bla
1/10
Prílohy
hidden internet troll.jpg
hidden internet troll.jpg (12.48 KiB) 1046 zobrazení
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Andi_Cibula napísal:Neviem zas co maju niektori proti Diablovi. Je to uplny pohodak, chodime spolu na chaty, ozieracky, poriadame spolu polovacky, vzdycky sme sa do sytosti zabavili a vztahy su velmi dobre. :) S Bohom je to rydza nuda nuda, nemam si s nim co povedat, ale proti gustu ...
Ty si tak naivny človek ty si asi mysliš že v pekle su sex drogy a rockenroll čo? Ver mi že diabol ťa nenavidi oveľa viac ako si vieš prestaviť a keby ťa mal v moci mučil by ťa naveky. A preto aby ťa ziskal do svojej moci spravy všetko. Keď sa chceš po smrti radšej naveky trapiť ako žiť s Bohom v raji tak ver diablovi. Mi ľudia si nevjeme ani predstaviť ako je krasne v nebi. Je tam tak krasne že naš mozog to nikdy nepochopy. Oplati sa preto bojovať. Zato v pekle je taka hrôza že si to tak isto nevieme ani predstavť. Spomeň si na najväčšie trapenie najväčšiu bolesť na zemi a vynasob si ju asi 1 000x a to je určite malo ale je to len take na predstavu. Skus sa popaliť zo zapaľovačom na prste ako to strašne boli a predstav si že v pekle horiš naveky. Predstav si tu uzkosť aka tam musy byť keď si predstaviš že už sa z tamade nikdy nedostaneš. Nemôžeš tam s nikym komunikovať. Su tam len demoni ktori mučia duše a roby im to strašnu radosť. Predstav si že nikdy sa tam nenapiješ večny smäd a to je len take mierne opisane je tam 10000000x horšie. Diabli nas nenavidia lebo Boh ich vyhodil do pekla a vedia že bohu nemôžu ubližiť tak idu potom čo Boh najviac miluje a to sme mi ľudia. Želam všetkym aby pocitili božiu lasku apoň trochu a verte že ten neuveriteľny pocit by vas zmenil od zakladu
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Aj ja chcem byt celebrita, a uz viem ako na to :D
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

vladenko007 napísal:
Jozef Koval
Akože nič proti cirkvi nech sa hrajú na svojom piesočku ale toto čo už ty píšeš. :nono: :nono:
Ja túto tému čítam už strašne dlho a som aj krstený aj som bol na PSP. Ale neverím. Ja som pôvodne do tejto témy ani nechcel písať ale prepáč toto čo si napísal to mi nedalo aby som ti aspoň na to nepovedal aby si sa dal liečiť. Spomínať tu celebrity v spojení s diablom a nejaké čipovanie. Ouuu dpc
Ja si rád prečítam zaujímavé úvahy od veriacich a je tu na fóre pár ľudí z ktorými sa dá diskutovať na túto tému. No ale toto čo si splodil ty.

Seth82 teba ja obdivujem. Chcel by som mať tvoje nervy. :)
No o očipovani sa piše v biblii prečitaj si časť konca sväta a mimochodom keď si o tom poriadne pozisťuješ zistiš že tych mikročipov su vyrobene už asi 3 miliardy. Pozisťuj si o illuminatoch daj si na youtube eminem rainman uvidiš že pred tym ako začal spievať hovoril že sa už nevole eminem ale že ho maju ľudia volať rainman a to je meno diabla pozisťuj si najprv o tom dačo a potom tu piš
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Tak toto už je iný matroš.
Seth, prečo si ho sem poslal?

Čo je to ten koniec sväta? Aké mikročipy? Myslíš tie, čo nám majú dať jaštery z pekiel?
Rainman? Ja som myslel, že to je Dustin Hoffman a nie Eminem.
vladenko007
VIP
VIP

Jozef Koval

Nepotrebujem si nič zisťovať.
Ľudia si v minulosti nevedeli vysvetliť rôzne javy. Zemetrasenia, blesky a iné. Vymysleli si bohov. Každý národ svojho. A to len svedčí o tom že sú to výmysly. Ak sa jeden národ sa modlí k Mohamedovi je to preto že si ho ten národ niekedy strašne dávno vymyslel. Indiani k svojmu veľkému Manitu atď. Keby všetky národnosti verili iba v jedného boha dalo by sa tomu veriť skôr. Ale keďže sa nechodili navštevovať alebo si nevolali (pred tisíckami rokov :) ) nevedeli a ani nemali šajnu o tom že nejaký iný národ na druhom kontinetne verí v nejakého iného boha.
(Jozef musel som to takto polopate aby si to pochopil)
Aj veci ako panna Mária počala z ducha svetého. Nehnevajte sa na mňa keby v dnešnej dobe zisti muž že jeho žena je tehotná a on s ňou nič nemal tak čo si pomyslí?
Alebo že raz prídu zemetrasenia a podobné veci to je ako keby som povedal že raz ťa oserie vták. A keďže vták lieta a za letu aj serie tak sa kľudne môže stáť aj to že ťa trafí.

//autoeditácia príspevku (03 Feb 2014, 15:05)
Ozaj aby som nezabudol za prvé sveté prijmanie som dostal digitálky a retiazku. Takže som mal inšpiráciu.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

vladenko007 napísal:Jozef Koval

Nepotrebujem si nič zisťovať.
Ľudia si v minulosti nevedeli vysvetliť rôzne javy. Zemetrasenia, blesky a iné. Vymysleli si bohov. Každý národ svojho. A to len svedčí o tom že sú to výmysly. Ak sa jeden národ sa modlí k Mohamedovi je to preto že si ho ten národ niekedy strašne dávno vymyslel. Indiani k svojmu veľkému Manitu atď. Keby všetky národnosti verili iba v jedného boha dalo by sa tomu veriť skôr. Ale keďže sa nechodili navštevovať alebo si nevolali (pred tisíckami rokov :) ) nevedeli a ani nemali šajnu o tom že nejaký iný národ na druhom kontinetne verí v nejakého iného boha.
(Jozef musel som to takto polopate aby si to pochopil)
Aj veci ako panna Mária počala z ducha svetého. Nehnevajte sa na mňa keby v dnešnej dobe zisti muž že jeho žena je tehotná a on s ňou nič nemal tak čo si pomyslí?
Alebo že raz prídu zemetrasenia a podobné veci to je ako keby som povedal že raz ťa oserie vták. A keďže vták lieta a za letu aj serie tak sa kľudne môže stáť aj to že ťa trafí.

//autoeditácia príspevku (03 Feb 2014, 15:05)
Ozaj aby som nezabudol za prvé sveté prijmanie som dostal digitálky a retiazku. Takže som mal inšpiráciu.
Ok verte si v čo chcete raz uvidite. A čo sa tyka Marie že čo si pomyli jej muž no on si aj myslel kym mu anjel v sne nepovedal že počala z ducha sväteho ako vidim nevieš nič o tejto viere pišeš tu prve veci ktore ťa napadnu aby si očiernil tuto vieru no rob ako mysliš. A čo sa tyka rôznych naboženstiev tak Ježiš preto poslal apoštolov hlasať evanielijum aby sa o Bohu dozvedla cela zem ale zase si tu napisal prvu vedecku somarinu ktoru si našiel. Boh s vami

//autoeditácia príspevku (03 Feb 2014, 15:22)
94jakub napísal:Tak toto už je iný matroš.
Seth, prečo si ho sem poslal?

Čo je to ten koniec sväta? Aké mikročipy? Myslíš tie, čo nám majú dať jaštery z pekiel?
Rainman? Ja som myslel, že to je Dustin Hoffman a nie Eminem.
tu to maš počuvaj čo hovoria na začiatku
vladenko007
VIP
VIP

Ja som nenapísal vedecku somarinu, ja som ti povedal svoj názor. Nikde som nič nehľadal, nepotrebujem verím zdravému rozumu.
Viem ako to opisuje cirkev nemusíš mi hovoriť čo sa mu snívalo ja to poznám. Ja si na rozdiel od teba pozriem, prečítam obe strany (veriacich aj neveriacich) a na základe zdravého rozumu si urobím svoj vlastný názor. A aby si vedel chodím aj do kostola. Nie často asi tak 1-2 krát za mesiac ale nie preto že by som veril to nie. Mamka je strašne veriaca a týmto jej spravím trošku radosť. Posadím ju do auta a posedím s ňou v kostole. Nijak tým zo mňa neubudne a keď viem že ju to poteší tak prosím.
Ale to je všetko čo som ochotný urobiť pre cirkev. Ja ti ani tvojho boha neberiem kľudne si ver. Len som musel reagovať na tie veci čo si napísal.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

vladenko007 napísal:Ja som nenapísal vedecku somarinu, ja som ti povedal svoj názor. Nikde som nič nehľadal, nepotrebujem verím zdravému rozumu.
Viem ako to opisuje cirkev nemusíš mi hovoriť čo sa mu snívalo ja to poznám. Ja si na rozdiel od teba pozriem, prečítam obe strany (veriacich aj neveriacich) a na základe zdravého rozumu si urobím svoj vlastný názor. A aby si vedel chodím aj do kostola. Nie často asi tak 1-2 krát za mesiac ale nie preto že by som veril to nie. Mamka je strašne veriaca a týmto jej spravím trošku radosť. Posadím ju do auta a posedím s ňou v kostole. Nijak tým zo mňa neubudne a keď viem že ju to poteší tak prosím.
Ale to je všetko čo som ochotný urobiť pre cirkev. Ja ti ani tvojho boha neberiem kľudne si ver. Len som musel reagovať na tie veci čo si napísal.
Ok ja ti tvoj nazor neberem.Ja viem tiež veľmy dobre obe strany prečital som si aj evoluciu rôzne vedecke vysvetlenia ako vznikla zem nazori doktorov na posmrtny život a nechapem ako može mať niekto take hlupe nazori ale čo nie každy prijme neviditeľnu pravdu. Keď si myslite že neexistuje duša v čo poto verite? Že po smrti všetko konči ako u zvierat? Potom sa nepokladate za nič viac ako zvierata. Vieš pozeral som pripady ako doktory zažili zažitok blizko smrti boli uplne neveriaci mali vedecke vysvetlenia na všetko ale potom zažitku hovorili že sa im celkom zmenil život lebo videli niečo krasne čo nevedeli vysvetliť. A teraz su hlboko veriaci ľudia a smrti sa už neboja. Ľudia maju len problem prijať to čo sa neda logicky vysvetliť lebo chceme na všetko dôkazy.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ano, nie sme nic viac, len zvierata
cim skor si to uvedomis, tym skor sa prestanes pachtit za niecim nadpozemskym, nic take nie je

tvoje nabozenstvo hlasa lasku, nazyvat ine nazory hlupymi je od teba pokrytecke
za nami stoji veda, za tebou len zbozne zelanie a viera, ak ti to staci, ok, kludne, ale neponizuj nas len preto, ze mame iny nazor
Wamber
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Wamber »

Jozef - Podla man si len provokater, kedze taky brainwashed clovek byt nemoze :D .

Ale ked si skutocny, tak si zatial najpresvedcivejsi dokaz proti nabozenstvu :smt007 . Ked si niekto vyberie tvoje nazory za pravdive, tak to ho mozno rovno zobrat na psychiatriu :smt006
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

vladenko007
skutocne nevieris ze nic okrem nas neexistuje ??? ze cely svet cely zivot je len zhoda nahod ... zhoda chemickych prvkov??? vies aka je pravdepodobneost na usporiadanie genetickeho kodu ... skus si predstavit vsekry prvky ktore sa mozu vyskytnut a pocet prvkov a lubovolny pocet opakovani .... a nech sa to deje kazdy pokus 1/1000 s ...

//autoeditácia príspevku (03 Feb 2014, 20:21)
Jozef Koval

Mt 5 ,11-12

//autoeditácia príspevku (03 Feb 2014, 20:22)
Wamber

tak na iluminatov konkretny nazor nemam .... ale o sientologickej cirkvi si uz pocul nie ???
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Jozef Koval - o Diablovi nevieš nič, ti vravím že je to pohoďák, v teple je pekne teplo a mám tam kopu kamošov, stretol som sa tam aj so starými známymi, zároveň môžem nakopať tých menej presvedčivých (Stalin, Mao ...).
V nebi pleští slnko na gebuľu, fúka tam strašný vietor (zápaly uší :( ) a je tam zima a furt striehnúť a byť v pozore či nenaštvem Boha, no jedného by to omrzelo. ŠtBak jeden.

strapaty - áno, je to náhoda, ak predpokladáme, že vesmír je nekonečný, týchto náhod nastalo nekonečné množstvo a vo vesmíre už dávno existuje nepreberné množstvo civilizácii a miest so životom.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

beardie

za nami stoji 1 000 000 000 veriacich krestanov ktory pocituju pritomnost boha a veria v neho (nepocitam ine monoteicke nabozenstva ktorym sa boh zjavil...)
tak tych hulpakov si mohol odpustit ale nemudrimi by som vas nazval aj ja ... ako aj slepymi a hluchymi ...

//autoeditácia príspevku (03 Feb 2014, 20:29)
Andi_Cibula
ok ale ten vesmir odkial vznikol ... a ked aj nevieme vysvetlit odkial vzikol vieme ze raz zanikne ... no boh je vecny a mimo casu ... preto vznikut nemusell a ani nezanikne ...
Napísať odpoveď