Arogantni vodici na cestach
Re: Arogantni vodici na cestach
Kolkokrat trubite priblizne? Ja mozno tak 1x do mesiaca, maximalne 2x. A to jazdim dost, niekedy sa podari par tisic do mesiaca.
Blazon ten clovek, co tam bezal. Nastastie to vcas zastavil a stihol utiect. Na vzplanutie toho, v com tam behal staci elektrostaticky vyboj, neprijemne by uhorel.drop napísal:Skuste sa zamysliet, co by ste urobili, keby ste na mieste toho vodica v bmw.![]()
pohotove-zabranil-obrovske-explozi
Tiez ma zaraza, ako ta nadrz moze byt hentak namontovana, bez akejkolvek ochrany pred podobnymi situaciami. Nastastie u nas sa s takym niecim nestretneme. Dalsia vec, co je na tom divna je, ze ta nadrz nemala prietokovy ventil (tam, kde to ten chlap potom rucne zastavil).
Kedysi aj 1-2x tyzdenne, teraz uz mozno raz za mesiac (vacsinou robim cca 600-700 km mesacne). Casom som sa naucil dost predvidat spravanie nerozhodnych a ponahlajucich sa vodicov, takze sa mi dari zabranovat vzniku krizovych situacii. A ked uz k niecomu dojde, tak vacsinou uz nie je cas trubit a treba makat aby nebola nehodaheker napísal:Kolkokrat trubite priblizne? Ja mozno tak 1x do mesiaca, maximalne 2x. A to jazdim dost, niekedy sa podari par tisic do mesiaca.
K tomuto stavu mi podla mna dost pomohlo aj to, ze som zacal behat na skutri, kde clovek musi chodit fakt defenzivne a mysliet aj za druhych. Teraz sa to prenieslo do auta, kde si proste idem, obcas preventivne pribrzdim a celkovo sa teda uz nic zaujimavejsie nedeje.
Trúbiť nie je arogantnosť, v prvom rade je to na upozornenie a tak, priznajme si, využívame to aj na "vypi*ovanie" (nevedel som nájsť slušnejší výraz).
V Turecku, Taliansku a pod. krajinách sa trúbi viac ako netrúbi.
V Turecku, Taliansku a pod. krajinách sa trúbi viac ako netrúbi.
Ja trúbim asi 3x do roka.. ale to nerátam, keď niekam veziem švagra v jeho aute - on mi z miesta spolujazdca furt šahá na volant a vytrubuje po ostatných účastníkoch premávky jedna radosť. Dosť často chodil do Talianska, tak asi to má odtadiaľ.. 
Ked tak citam o tom ze niekto truby 3x za mediac tak sa len zamyslim ze ci som az taky agresivny ked trubim takmer kazdy den. Denne najszdim cez 200km a kazdy den ma niekto ohrozi, obmedzi alebo neda prednost. Rozumny clovek ked spravi blbost a niekto ho vytrubi tak sa pouci a dava si pozor
ved vidis v akej zijes krajine tu sa "rozumny" clovek vyskytuje ojedinele...btw. milujem telefonujucich udi za volantom, ktori idu popri tom rychlostou minimalne o 10-15km/h menej ako je maximalna povolena... 
Bobr: ved bezpecnost, nie? 
Rozumný človek sa poučí aj bez toho, aby na neho niekto zatrúbil. Rozumný človek zbadá, keď nedá prednosť a vbehne niekomu do cesty, keď niekoho ohrozí alebo inak obmedzí. Naopak človek, ktorý si toto nevšimne, sa nepoučí ni keby mu zatrúbili priamo do ucha.jami napísal:Denne najszdim cez 200km a kazdy den ma niekto ohrozi, obmedzi alebo neda prednost. Rozumny clovek ked spravi blbost a niekto ho vytrubi tak sa pouci a dava si pozor
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
veď to je maximálna povolená, nie minimálna. Keď ide niekto pomalšie, asi má na to dôvod. Možno je začiatočník, možno vezie 20 plátov vajíčok a možno telefonujeBobr napísal:ved vidis v akej zijes krajine tu sa "rozumny" clovek vyskytuje ojedinele...btw. milujem telefonujucich udi za volantom, ktori idu popri tom rychlostou minimalne o 10-15km/h menej ako je maximalna povolena...
Ak telefonuje, tak to je samozrejme proti predpisom ale sám si koleduje o pokutu.
audiotrack nevies citat? pisem, ze telefonuje a ide pomaly bezne sa to stava na obchvate v BA... siroka sucha cesta kde je 90tka nepojdem predsa 70, zato ze nejaka sliepka ma dolezity hovor! 
Taktiez nepisem uz nic o trubeni v tomto pripade.
Taktiez nepisem uz nic o trubeni v tomto pripade.
-
audiotrack
VIP
reakcia na teba bola po smajla, potom som to rozvil o osobné zážitky a skúsenosti tak sa nečerti
A písal si pomalšie o 10-15 a zrazu si ubral 20
10-15 gps 20 na tachometri 
Dnes napriklad jedna panicka musela telefonovat v Sitine a isla pod 60
toto "10-15 gps 20 na tachometri" nieje argument, ale to ze niekto telefonuje pocas jazdy a ide pomalsie ako zvysok a vytvara zbytocne kolonu to uz je ozaj...takze si podobny trt3o ako ti co tak jazdia zjavne...
Dnes napriklad jedna panicka musela telefonovat v Sitine a isla pod 60
Ja trúbim v BA asi raz týždenne... Trúbim vždy vtedy, keď ma niekto ohrozí. Väčšinou kvôli prednosti v jazde, napr. na kruháči sa radi rozbiehajú aj keď vidia, že nestíhajú, alebo striedanie pruhov rovno do mňa.
Ja viem, že som dosť veľký cholerik, ale netrúbim, ak si myslím, že človek to nerobí z arogancie a vulgárne gestá nepoužívam vôbec (čo je už čistá provokácia). Keď sa ale niekto správa na prvý pohľad ako ch*j, tak mu to oplácam "pasívnou" agresiou, tj. bez toho, aby som ja porušil predpisy (napr. išiel 110 na 40-tke).
Ja viem, že som dosť veľký cholerik, ale netrúbim, ak si myslím, že človek to nerobí z arogancie a vulgárne gestá nepoužívam vôbec (čo je už čistá provokácia). Keď sa ale niekto správa na prvý pohľad ako ch*j, tak mu to oplácam "pasívnou" agresiou, tj. bez toho, aby som ja porušil predpisy (napr. išiel 110 na 40-tke).
Vysvetlite mi ako niekto môže takto zaparkovať pred vstupom na parkovisko? A to už tam stojí vyše hodinu a teraz niekto zavolal policajtov. 
-
RATZINGER666
Darca
dnes som mal doma navstevu od policie 
dosiel vecer pan policajt s otazkou, ci som vlastnikom modreho osobneho motoroveho vozidla Subaru Impreza... vravim, ze ano... ze ci na aute jazdi aj niekto iny... vravim, ze nie... ze ci som na nom jazdil aj 13. 12. (h? dva mesiace dozadu?)... hovorim, ze netusim... po serii dalsich otazok z neho vypadlo, ze vodic s takymto autom na zastavke presiel po nohe akejsi slecne, zastavil, vystrcil hlavu, zasmial sa jej a ufujazdil prec... po tomto zisteni som mu povedal, ze to som ja teda jednoznacne nebol... no a kedze su taketo auta v okrese az dve a slecna si presnu spz nepamata, podtrzeno a secteno, v pondelok sa mam dostavit na vypocuvanie
nastastie som zistil, ze v ten datum som bol akurat v praci, takze v pohode, mam nepriestrelne alibi 
takze aj takito ludia jazdia po cestach... boha, ale priznam sa, ze mi nebolo vsetko jedno, ked sa zacal pytat na auto... uz som myslel, ze ma kdesi namerali a idu ma rovno zavriet
dosiel vecer pan policajt s otazkou, ci som vlastnikom modreho osobneho motoroveho vozidla Subaru Impreza... vravim, ze ano... ze ci na aute jazdi aj niekto iny... vravim, ze nie... ze ci som na nom jazdil aj 13. 12. (h? dva mesiace dozadu?)... hovorim, ze netusim... po serii dalsich otazok z neho vypadlo, ze vodic s takymto autom na zastavke presiel po nohe akejsi slecne, zastavil, vystrcil hlavu, zasmial sa jej a ufujazdil prec... po tomto zisteni som mu povedal, ze to som ja teda jednoznacne nebol... no a kedze su taketo auta v okrese az dve a slecna si presnu spz nepamata, podtrzeno a secteno, v pondelok sa mam dostavit na vypocuvanie
takze aj takito ludia jazdia po cestach... boha, ale priznam sa, ze mi nebolo vsetko jedno, ked sa zacal pytat na auto... uz som myslel, ze ma kdesi namerali a idu ma rovno zavriet
-
RATZINGER666
Darca
raz to pride urcite... snazim sa trhnut svoj osobny merany rekord 168km/h na devatdesiatke 
Ale takú milú návštevu si mal. Chudák asi ani nevedel, ako ti má povedať, že si sa mal dopustiť nejakého prehrešku voči nejakej pipke 
-
RATZINGER666
Darca
ja som najskor netusil, o co ide... este mi hovoril, ze auto stalo na parkovisku pri zastavke, pri nom nejake baby, a ked sa auto pohlo, tak jej preslo po pate... to som si este nebol 100% isty, lebo sa to mohlo teoreticky stat a ja by som o tom nevedel... ale ked mi povedal, ze vodic si to vsimol a este ju vysmial, tak mu hovorim, ze teraz ma jednoznacne utvrdil v tom, ze som v tom urcite nevinne... a ked som si po jeho odchode pozrel kalendar a zistil som, ze som bol v praci, mam o tom uz aj hmatatelny dokaz...