Prezidentské voľby 2014

Diskusie na politické témy...

Koho budete voliť za prezidenta v druhom kole?

Hlasovanie ukončené 30 mar 2014, 16:03

Andrej Kiska
177
78%
Robert Fico
12
5%
Nepôjdem voliť aleb dám neplatný hlas
38
17%

Celkom hlasov: 227

kathleen
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Prezidentské voľby 2014

Príspevok od používateľa kathleen »

- ILUZIONISTA

- FicoBook

//autoeditácia príspevku (06 Feb 2014, 23:25)
---> venujem Ficovym volicom :P

//autoeditácia príspevku (06 Feb 2014, 23:45)
hughito
Samozrejme, že máme. Organizovanie, aktivita, participácia na rôznych projektoch, demonštrovanie, atď. Pozrime sa na Ukrajinu (alebo Thajsko, alebo tisíce menších, čiastkových vecí po celom svete) - myslíš si, že by tí ľudia dosiahli to, čo dosiahli (nebudem teraz hodnotiť, či je to pozitívne alebo negatívne, alebo čo si o tom myslím), nejakým trápnymi voľbami? Voľbami sa ešte nedosiahlo nič, je to nástroj na udržanie statusu quo súčasnej spoločnosti (spoločnosť založená na súkromnom vlastníctve a trhovom hospodárstve, teda kapitalizme) a jej legitimizáciu. To je celé. Akákoľvek reálna, väčšia/širšia zmena (nie nejaké reformy) môže prísť jedine inou formou, ako sú voľby.
A vyuzivas tie ine moznosti/formy demokracie?
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

To video Iluzionista mohlo byť celkom fajn keby ho nestrihal nejaký dement. Celé to seká a taktiež nastavenie hlasitosti mu asi nič nehovorí. Škoda. :(

Karmista// napríklad 4:30 sekunda ale takých je veľa ak to nevidíš buď si dement alebo si to strihal ty
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

kathleen: Samozrejme.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Hughito aj ostatny co sa chystaju nevolit - kazdopadne v tomto pripade ako mame system nastaveny, nevolenim sa volieb zucastnujes tym, ze nepriamo podporis toho kto ma najvyssiu sancu, teda podla vol. preferencii Fica.
kathleen
Light Professional
Light Professional

hughito napísal:kathleen: Samozrejme.
Pozerala som si stranku tych odborov, co si sem predtym hodil. Odbory su super, pokial mozes vyjednavat s ako-tak rozumnou vladou. Najlspesie je vyuzit vsetky sance, ktore existuju. Bola by hlupost si mysliet, ze odovzdanim volebneho listka niekto robi dostatok pre zmenu ci svoju vlastnu spokojnost.. Ale vladu krajina potrebuje (nemozu ju spravovat vsetci a nikto) a preto sa musi kazdy volic vysporiadat s otazkou, ci volit radsej mensie zlo pre krajinu alebo ci bude celkovo negativne veci ignorovat a "hrat sa na vlastnom piesocku" ako obciansky aktivista.
Kludne ma oprav a vysvetli mi, co konkretne ta Priama akcia robi na celoslovenskej urovni a ako pomaha Slovensku riesit globalne ekonomicke a politicke zalezitosti. Ako moze zlepsit napr. sudy a ich nezavislost?
Chapem, ze strajky nutia politikov niektore veci riesit - spotrebitelske prava, vyska mzdy, odskodne od statu.. Ale to su len kratkodobe "zaplaty", ktore systemovo nic neriesia. Kto predlozi navrh na novelu zakona? Kto vylobuje financne zdroje z EU a ich prerozdelenie? Kto bude nakladat s emisiami a vyjednavat ceny dovazaneho plynu? To maju ludia z odborov pri kazdom hlasovani politikov vyjst do ulic s transparentmi? Alebo mame platit zakazdym referendum, aby sme sa dohodli, co ako narod chceme? -> To je ponimanie demokracie na sposob Heleny Mezenskej, ktora chce demokraticky diskutovat s obcanmi aj o tom, kto ma byt predseda najyvssieho sudu. Zda sa ti to realisticke?

PS: Aj Ukrajina tam ma Klitschka medzi politikmi, ktory vyjednava za protestujucich a teda ich zastupuje. A ak daju dole Janukovica, potrebuju noveho prezidenta.. Podla teba ma kazde nove dosadenie prezidenta prebiehat formou revolucie, lebo volby nie su take "cool"? Kto zaruci Ukrajine, ze dalsi prezident svoju moc nezneuzije? Co na tom meni fakt, ci sa to udialo revoluciou alebo volbami? /Za predpokladu, ze volby nie su manipulovane./
hughito
Redeemer
Redeemer

butthead: To je len tvoj výklad, o tejto téme som tu polemizoval už toľkokrát, že sa mi tým naozaj nechce prechádzať zas. Proste s tým nesúhlasím, v skratke: nevolím, nedávam hlas nikomu, žiadnemu Ficovi. Fico má 40% preto, lebo ho volí 40% zo zúčastnených ľudí vo volieb, koniec. Ďalej vychádzate zo zlého predpokladu, že keby tí, čo nevolia, šli voliť, nepodporili Fica (to neviem ako ste na to došli). Čiže plačeš nad zlým hrobom. :wink:

Hádam len tento článok k tomu, ktorý som tu už niekde dával, ale je fajn a je od môjho učiteľa (takže o to je lepší). :D

kathleen: Nie sú to odbory. Asi si nečítala ale dobre tie Stanovy, lebo tam by si našla odpoveď na svoje otázky, aj keď nepriamo, ale si dostatočne inteligentná na to, aby si si to tam našla.
Odbory su super, pokial mozes vyjednavat s ako-tak rozumnou vladou.
A pravicové vlády sú podľa teba viac prospešné pre takýto stav? To tvrdíš na základe čoho?
Chapem, ze strajky nutia politikov niektore veci riesit - spotrebitelske prava, vyska mzdy, odskodne od statu.. Ale to su len kratkodobe "zaplaty", ktore systemovo nic neriesia...
Opäť tie Stanovy.
kathleen
Light Professional
Light Professional

Ja nevychadzam zo ziadneho "mytu", ako tvrdi pan Babos. Ja len apelujem na ludi, ktori nie su spokojni so sucasnou vladou, aby nehadzali flintu do zita a volili mensie zlo.

Netvrdim, ze kazdy politik, co sa hlasi k pravici je automaticky dobry. Aj medzi lavicovymi politikmi sme mali dobrych ludi.

Nepriame odpovede na otazky? Ja by som skor povedala, ze stredobod ich zaujmu je uplne inde ako globalne politicke ci ekonomicke temy - vztah EU a Slovenska, vztah Slovenska a Ameriky, Ruska, Ciny.. diplomacia na medzinarodnej urovni.. Alebo "Priama akcia" ma vlastnu diplomaciu v medzinarodnom zvaze odborarov? Sorry, hoci tam je npisane "viac ako odbory", inam to zaradit neviem, preto su to pre mna vzdy odbory.. "Medzinarodna asociacia pracujucich" je predsa zvaz odborarov.
hughito
Redeemer
Redeemer

kathleen:
Ja nevychadzam zo ziadneho "mytu", ako tvrdi pan Babos. Ja len apelujem na ludi, ktori nie su spokojni so sucasnou vladou, aby nehadzali flintu do zita a volili mensie zlo.
Tak to bola reakcia na buttheada.

A čo je to menšie zlo? Filozoficky mám veľký problém s niečim podobným.

K tomu zbytku sa ti vyjadrím v príslušnej téme, nech nie sme OT.
kathleen
Light Professional
Light Professional

Stanovy som citala

"Úlohou štátu je garantovať fungovanie kapitalistických vzťahov a riadiť spoločnosť prostredníctvom zákonov, úradov, súdov a represívnych zložiek.
...
Naším cieľom je spoločnosť bez kapitalizmu, v ktorej má každý možnosť rozhodovať o dianí okolo seba na lokálnej úrovni (na úrovni bydliska, resp. komunity), ako aj v oblasti výroby a distribúcie produktov a poskytovania služieb. "

To si trochu odporuje, nie? Cize ich/tvojou viziou je naplnenie Marxovej teorie? Prec s kapitalizmom? A to ako uprostred Europy? Alebo sa to am presadit globalne?? A v dohladnej dobe? Good luck :smt006

PS: Tak mi daj nazov tej prislusnej temy.
hughito
Redeemer
Redeemer

Odpoveď máš v príslušnej téme Anarchia.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

hughito napísal:butthead: To je len tvoj výklad
To je sice pekne, ale keby si isiel a zvolil nefica, tym padom ma Fico mensiu sancu na uspech. Ty si uvedom, ze Fico ak si sadne na prezidentske kreslo, tvoje anarchisticke sny sa mozu stat este menej realnymi. (aj ked sam ich pokladam za uplne nerealne :D)
Mr.FuN
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Mr.FuN »

Včera som pozeral NRSR v online streame, a jeden poslanec - Hlina - chcel položiť interpeláciu priamo premiérovi (R. Ficovi), ktorí ale arogantne zo siene odišiel, keď teda naňho Hlina čakal asi 2 hodiny pred pultom, člen strany SMER-SD, ešte drzo povedal kolegovi, či pôjdu na pivo... Skoro ma prekotilo, kto nám to tam sedí.. V pracovnej dobe si len tak odbehnúť na pivo.. Tu je video:
hughito
Redeemer
Redeemer

butthead napísal: To je sice pekne, ale keby si isiel a zvolil nefica, tym padom ma Fico mensiu sancu na uspech. Ty si uvedom, ze Fico ak si sadne na prezidentske kreslo, tvoje anarchisticke sny sa mozu stat este menej realnymi. (aj ked sam ich pokladam za uplne nerealne :D)
No áno, keby som šiel voliť a volil "nefica," tak Fico má percentuálne menšiu šancu na úspech. Ale pokojne by som mohol voliť aj Fica.
tvoje anarchisticke sny sa mozu stat este menej realnymi
Neboj sa, to nemá nič spoločné s tým, či bude prezident Fico alebo Kiska alebo Kňažko.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

neviem ci to tu uz niekto daval,ale treba si to cele pozriet,ta pani by mala zvazit nie kadidaturu,
ale skor navstevu patricneho odbornika :D
http://tv.sme.sk/v/29197/helena-mezensk ... tacie.html
hughito
Redeemer
Redeemer

Slovensko je konzervatívne, lebo asi dostatočne neteleportuje.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

keby nebola zmagorená ezoterikou, tak by to bola fajn kandidátka.... bohužial, takýto ideologizmus je u mna neprípustný.

P.S. Ono, z vedeckého hladiska je teleportácia možná, vtip je v tom, že pôvodný objekt sa na jednom konci zničí a na druhom mieste vznikne jeho presná kópia... ja by som určite neteleportoval :D.
X-Faktor
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa X-Faktor »

No, tak keď ja sa mám k tomu vyjadriť, tak aspoň podľa prieskumov má síce zatiaľ najviac hlasov Róbert Fico, no pod ním je ten nezávislý kandidát Andrej Kiska, no aspoň tu na fóre má hlasov najviac, čiže môj hlas takisto.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Solo_Kamen

mne pripada nedoveryhodny uz jej ten prejav a dost zvlastne myslienkove pochody,
podla mna to v skutocnosti tak trochu hra lebo si mysli ze sa tak zviditelni..Ale stavim sa, ze aj tak sa najde dost ludi ktori ju budu nakoniec volit.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Keď som počúval jednu asi dvojhodinovú reláciu, v ktorej vystupovala, tak z nej žiadne astrálne kecy nevypadávali, takže som bol presvedčený, že ju voliť budem. Ale vo svetle nových udalostí som si to rozmyslel... aj keby to bola štvavá kampaň so strany SME, TA3 a iných, tak im proste nemala dať šancu sa takto znemožnit.

Teraz rozmýšlam nad Kiskom, v jeho prípade budem vediet, na čom som.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Prieskum Focusu zrazil Smer na kolená: Druhé kolo šokujúco Kiska 53,7 vs. Fico 46,3!

Agentúra FOCUS uskutočnila v dňoch 27.01. – 05.02. 2014 prieskum verejnej mienky formou osobného dopytovania. Výberovú vzorku tvorilo 1051 respondentov, ktorí reprezentujú populáciuSR vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia.

Respondentom bola položená nasledujúca otázka:
"Prezidentské voľby budú na Slovensku v polovici marca. Predstavte si však, že by sa prezidentské voľby konali už tento víkend a na prezidenta by kandidovali nasledujúci kandidáti, ktorých mená sú uvedené na tomto zozname v abecednom poradí. Ktorému z nich by ste dali svoj hlas?"
Prílohy
Snímka obrazovky (82).png
Snímka obrazovky (83).png
Fico-Kiska.jpg
Napísať odpoveď